V75 resultat: Piraten till Olympiatravet för fjärde gången

Dalarnas fyrbente hjälte har varit med i Olympiatravets final de tre senaste åren.
På påskdagen säkrade tioårige On Track Piraten sin fjärde finalplats i storloppet.
4 155 personer kom till Rommetravet och fick se Hans R Strömberg ta emot pris av hästens fadder, förra simhopparen Anna Lindberg.Rommeheatet över 2140 meter kördes som den tredje V75-avdelningen på Rommetravet på söndagen.
Det var också Olympiatravets första deltävling och vrålet från publikens när On Track Piraten säkrade en plats i fältet på Åby 28 april blev minnesvärt.

Det stod och vägde hela upploppet och det var först i de sista stegen tioåringen kunde slå klorna i favoriten Zenit Brick och ledaren Digital Ink.

On Track Piraten har nu tagit 27 segrar på V75 och tangerar därmed värmländske Callits segerrekord bland varmbloden i travets elitserie.
Efter downperiod i höstas trodde många att hästen passerat sitt bästa.

– Jag har då aldrig tvivlat. Det är jättestort att få vinna så här på Romme där han alltid går bra. En fantastisk häst som levererar hela tiden…det går inte att vara annat än tacksam, sa Hans R Strömberg i vinnarcirkeln.Stort jubel
On Track Piraten hade spår ett bakom bilen och Rättvikstränarens plan var att försvara innerspåret. Robert Bergh kunde dock ganska lätt glida till ledningen och tilläts bestämma första varvet till beskedliga 1.14,5 med Digital Ink.

Björn Goop gled snabbt fram med favoriten Zenit Brick och på den sista bortre långsidan skruvades tempot upp då Robert Bergh försökte göra utvändige konkurrenten mör.

Bakom skuggade Hans R Strömberg som passade på att backa och lyfta ut i luckan som uppstod 500 meter från mål och hästen med nio liv klarade lite oväntat av att kriga ner tätduon.
Stort jubel utbröt när On Track Piraten stack nosen först.

– Jag trodde inte att han skulle rå på dom, för de hade ju fått bestämma lite där framme. Men han var jättestark alltså. Hästen går in sin hage med en kompis och gör inte så mycket mellan starterna. Så livet leker för både han och mig och alla runt omkring, sa den populäre segerherren i den påskgula dressen.Sju rätt denna omgång med samlade miljoner delade ut 2 398 kronor, sex rätt blev värt 23 kronor och i kolumnen för fem lyste ordet jackpot. Pengarna flyttas vidare till V75-omgången på Solvalla kommande lördag den 7 april – då en ensam vinnare kan bli minst 54 miljoner kronor rikare!