Inför V75/jackpot: Widell upplever just nu sin bästa tid

Kaj Widell, 62, upplever just nu sin bästa tid som travkusk.
Han har slagit rekord i segrar och inkörda pengar de senaste åren och inför V75-finalerna på Solvalla kör han två mycket intressanta hästar.
– Jag känner mig absolut inte slagen med någon av dem. De är två formstarka outsiders, säger Kaj Widell.Solvalla-kusken säger själv att han mår bättre än på mycket länge. Han gör succé i sulkyn och i fjol vann han 116 lopp och körde in 11,2 miljoner kronor. Det nya året har också börjat på bästa sätt med 33 segrar och snart tre miljoner inkört.

– Man kan inte annat än vara nöjd när man är i den här åldern. Tänk att man skulle få sina bästa år nu, det är fantastiskt. Så här mycket segrar och pengar har jag inte kört in tidigare under varje säsong. I fjol var det första gången jag vann 100 lopp under ett år och i år har det börjat nästan ännu bättre, säger Kaj Widell.

”Har aldrig tränat mig själv så mycket som nu”
Kaj Widell reser mycket och tävlar flitigt under många av veckans dagar. Han är renodlad catchdriver och kör numera enbart lopp efter att tidigare även jobbat hos Svante Båth senaste åren och kört snabbjobb.

– Jag har min hobby som jobb och trivs med att tävla och resa mycket. Det får man vara tacksam över. Jag behöver inte stiga upp så tidigt men jag kliver upp någorlunda tidigt ändå och har aldrig tränat mig själv så mycket som jag gör nu. Jag börjar varje dag med att gå eller jogga i skogen en timme. Eller så går jag med stavar. Sedan lyfter jag skrot på gymmet ett par dagar i veckan. Jag mår väldigt bra, bättre än på mycket länge, säger han.”Fantastiskt fin senast – har aldrig känts så bra”
I lördagens V75-omgång på Solvalla, som kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 54 miljoner kronor enbart på sju rätt, sitter Kaj Widell upp bakom två spännande hästar. Dels Unique Juni (V75-1) i Stoeliten, samt Queer Fish i(V75-3) i Gulddivisionen.

Unique juni (V75-1) var fantastiskt fin senast och hade hon suttit lite längre fram så är jag inte främmande för att hon hade vunnit. Nu spurtade hon med full fart över mållinjen och det var någon som hade klockat henne till 1.08 sista 400 metrarna. Då fick jag även backa ut henne och det hade varit skillnad om vi bara hade kunnat köra rakt fram och speeda. Samtidigt tror jag inte att Southwind Feji hade något sparat i mål.

– Hon har tidigare haft en tendens att kränga ner i svängarna tidigare men nu fanns det ingen tendens av det. Hästen har gjort många bra lopp tidigare men så bra som hon kändes senast har hon aldrig gjort tidigare.

– Nu möter hon tuffa hästar men är stark och tuff själv, det har hon visat flera gånger tidigare. Hon har vunnit kval till Stochampionatet från dödens och när jag vann med henne på Solvalla fick hon också ett tungt lopp men slog bra hästar. Det är en racermaskin som jag har tyckt om hela tiden. Jag får prova lite från start och känner mig inte slagen. Hon får ses som en outsider, säger Kaj Widell.”Barfota runt om på Queer Fish – ytterligare växlar”
I Gulddivisionen är det Queer Fish som är Kaj Widells styrning och hästen imponerade vid segern senast och är tredjehandsfavorit bakom Zenit Brick och Sir Ratzeputz.

Queer Fish (V75-3) vann väldigt enkelt senast och gick under 1.10 sista varvet i Gävle. Det är samma som med Unique Juni att han sprang med full fart över mål. Han visade att han är på väg mot toppformen, om den inte redan är där. Den här hästen är så otroligt duktig på att hålla farten. När han känns trött och man tror att man är slagen så bara fortsätter han att springa. Det är nog hans starkaste egenskap.

– Nu ska han tävla barfota runt om för första gången på länge. Det viktigaste är att han går barfota fram men runt om ger ytterligare växlar. Han gjorde en riktig topprestation barfota runt om under elitloppshelgen i fjol.

– Han öppnar lite ojämnt, ibland tar han om när bilen släpper och ibland har han öppnat riktigt snabbt. Jag får försöka att köra vad som går från början och visst vore det intressant om han kom till ledningen. Det gäller att komma före Sir Ratzeputz för Quick Fix låter det som att de släpper med om han frontar direkt.– Stämmer det med loppet är han med och strider. Han går med helstängt huvudlag och jänkarvagn som tidigare. Jag tycker att jag har två likvärdiga outsider, säger Kaj Widell.