Om V86

V86 startades den 30 november 2011 på Solvalla. Tanken från början var att V86 skulle ersätta V64 på onsdagar under tio veckor men när perioden var över insåg vi att detta var vad våra spelare ville ha och valde att permanenta V86.
Idag har V86 blivit ett av de mest populära spelen hos ATG och omsätter ca 18-20 miljoner kronor per vecka.Här tittar vi på grunderna till spelet och går igenom det du som nybörjare behöver veta för att komma igång med V86.

Spelskola – V86

(Klicka på bilden ovan för att starta video.)

 

V86 på onsdagar

De onsdagar som det är Onsdag Xpress startar V86 20.30. På sommaren är det uppehåll för Onsdag Xpress och V86 körs endast på en bana. Starttiden för V86 är då 19.20, vilket också är spelstopp för omgången.
Med Onsdag Xpress menas att man delar V86-tävlingarna mellan två olika banor. Det är fyra banor som deltar: Solvalla, Åby, Jägersro och Bergsåker. Solvalla kör varje onsdag gemensamt med någon av de tre andra banorna.

Så spelar du V86

Grundförutsättningarna för V86 är att hitta vinnarna i åtta V86-avdelningar. Potten fördelas sedan mellan de som fått åtta, sju, och sex rätt på sina kuponger.

System och pris

Du kan välja hur många hästar du vill i varje avdelning – från en häst (så kallad spik) till att ta med alla hästar. Ju fler hästar du väljer, desto större blir systemet och desto högre blir priset.

För att få fram antalet rader i ditt system multiplicerar du antalet hästar i de åtta avdelningarna med varandra. Detta multiplicerar du sedan med 0,25 kronor för att få fram vad spelet kostar.

Exempel:

V86.png

I exemplet ovan har vi börjat med två spikar i avdelning 1 och 2, fyra hästar i avdelning 3, fem hästar i avdelning 4, åtta hästar i avdelning 5, två hästar i avdelning 6 och spik i avdelning 7 och 8.

Detta ger oss ett spel på 320 rader (1 x 1 x 4 x 5 x 8 x 2 x 1 x 1 = 320). Priset för spelet blir då 80 kronor (320 x 0,25 = 80)
Om en av dina hästar inte kommer till start får du automatiskt in en reservhäst: antingen en du valt själv och fyllt i på din kupong eller via turordningen som finns i anslutning till startlistorna.

I V86 vinner du på 8, 7, och 6 rätt

Prispoolen fördelas mellan de som har åtta, sju och sex rätt. 40 % av potten går till åttorna, 20 % till sjuorna och 40 % till sexorna. Om ingen får alla rätt eller att väldigt många träffar 6 och/eller 7 vinnare och utdelningen blir lägre än 15 kronor går pengarna till en jackpot för nästkommande V86-omgång.

Eftersom vinnande kuponger delar på utbetalningen varierar vinsterna på V86. Vinner enbart betrodda hästar under en V86-omgång gör det att många har alla rätt och utdelning blir relativt låg. Om det däremot blir några skrällar i loppen kommer färre lyckas få alla rätt vilket gör att utdelningen för åtta rätt skjuter i höjden.

Spela V86 på nätet

Här på ATG.se kan du spela och lämna in dina V86-spel. Öppna ett konto och du är direkt redo att spela V86 från din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du kan naturligtvis också spela V86 hos ett ATG-ombud eller när du besöker en travbana.
Är du nybörjare är det lättaste sättet att spela V86 att lämna in en Harry Boy. Istället för att välja hästarna själv låter du då Harry Boy ta ut dem åt dig – eller så har du några idéer och låter Harry Boy fylla på hästar i resterande lopp. Läs mer om det på vår sida om Harry Boy.

OnsdagXpress
(Klicka på bilden ovan för att starta video.)