VÄDERPROGNOS

Det spås soligt väder med lätt molnighet under eftermiddagen och tidiga kvällen. Cirka +3 grader i luften.

VÄRT ATT NOTERA

Jägersros upplopp mäter 190 m och är cirka 6 m kortare jämfört mot medel av landets övriga banor.

Det är vinklad vinge på startbilen, vilket innebär att spår 6-8 bakom startbilen har ett försprång med några meter när starten släpps.

Jägersros oval är känd som en spetsbana där ledarhästen vinner oftare än genomsnittet på övriga banor.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

– Nu kör vi!

V75-1

Jag inleder med ett svårdyrkat V75-lås

RANKING
A: 6-4
B: 5-11
C: 8-12-2-3-10
D: 7-9-1

SPETS-STRID Tuff laddning från flera händer. 3 Morpheus är först ner till sargen, men jag tror att det står mellan 4 Aileron och 5 Uncle Tupelo – där det är liten fördel för den först nämnde. Men det kan kosta en hel del innan krutröken lagt sig.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2640a. 

Ett stayerlopp för den näst lägsta klassen där styrkan kommer att ta ut sin rätt det sista halvvarvet.

Här hittar vi en duo som sticker ut lite extra och som jag också väljer som ett lås.
4 Aileron 37% är en grov och lite bumblig typ, som lägger mycket mark under sig. Senast kom han till start med fem raka segrar inför Klass-II finalen på Solvalla. Men han fick en tuff resa och blev hängande i tredjespår innan han kom fram i dödens efter ett varv. Och han är ursäktad att han fick lite mjölksyra över upploppet och inte orkade hela vägen. Nu går han  upp i klass på papperet, men möter ett liknande motstånd. Han är kvick bakom bilen och lyckas Robert Bergh sno åt sig ledningen blir ekipaget en tuff nöt att knäcka. Men det kan kosta mer än det smakar att komma dit och han får därför stå över tipsnicken.

Jag gillar starke 6 M.T.King Of Cash 31%, som är under kraftig utveckling för dagen. Senast fick han ett tungt lopp i fjärdespår(!) hela sista varvet i dimman, men höll ändå farten mycket starkt hela vägen hem. Den långa distansen är en klar fördel och det troliga loppscenariot är att Johan Untersteiner söker sig fram utvändigt ledaren så fort fältet har formerat sig. Om spetsjakten har varit för tuff kan M.T.King Of Cash styrka bli avgörande den sista biten in mot mål. Men hur som helst känns den här duon som ett svårdyrkat V75-Lås, vilket jag också låser loppet med.

FAVORIT 4 Aileron VINST PÅ 2640: 1 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 11 / Spets: 3 av 5 /

DRAGET 6 M.T.King Of Cash VINST PÅ 2640: 2 av 13 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 1 av 2 /

V75-2

En Spårtrappa för lärlingar där du kommer långt med en trio på lappen

RANKING
A: 2-15-13
B: 3-5-14-7
C: 1-10-11
D: 9-8-4-6-12

SPETS-STRID De två innersta hästarna 1 Yrr och 2 Bellino B. kan båda lägga iväg raskt bakom bilen, där det känns som att den sist nämnde sitter i ledningen efter en bit. Utifrån öppnar 7 Capone bäst, men är troligen med en bra rygg.

LOPP-ANALYS Lärlingslopp över 2140a. 

En Spårtrappa för lärlingar med 15 hästar bakom bilen gör det lite mer svårbedömt. De bästa hästarna har som vanligt fått de bästa spåren, men gör ändå upp om segern över upploppet.

15 Hank Von Håleryd 21% är en kapabel häst i grunden som blivit allt bättre för varje start på slutet. Näst senast kördes han offensivt bakom bilen, och trots att han blev snuvad på ledningen gick han ut och övertog ledningen 1500 kvar. Det var starkt att hålla undan till seger med den tuffa öppningen. Senast noterade han 1.11,5 sista varvet från tredje utvändigt och visade att formen är intakt. Han hade varit struken inför den starten och jag misstänker att han är snäppet vassare till denna start. Läget är som det är, men utan strul under slutrundan slutar han med garanti i segerstriden.

Tipset till spetsfavoriten och Draget 2 Bellino B. 21% som har gjort det bra mot tufft motstånd på slutet. Näst senast som fyra efter Prix d’Amerique klara Treasure Kronos. Och senast fick han inte chansen från rygg på ledaren och gick i mål med vinstkrafter. Från ledningen är han helt klart hästen att slå i loppet, och Henriette Larsen är en rutinerad lärling som gör det mesta rätt i loppen.

Jag har respekt för 13 Diva Deo 20%, som är en stentuff märr och som verkligen har visat bra inställning och moral vid sina nio segrar på 14 starter. Hon har nu fått två formhöjande lopp i kroppen och ska denna gång gå med jänkarbike, vilket är en plusfaktor.

Det blir mycket stoj om skrällen 3 Secret Mission 6%, som senast reparerade en galopp på ett bra sätt med sparade krafter i mål. Men det är tuffare emot nu och han är bara en av flera som kan duga om min trio kommer bort.

FAVORIT 15 Hank Von Håleryd VINST PÅ 2140: 7 av 27 / Bana: 2 av 14 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 1 /

DRAGET 2 Bellino B. VINST PÅ 2140: 2 av 12 / Bana: 1 av 6 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 2 /

V75-3

Anna Mix ska köras passivt och här finns omgångens Roligaste Spik

RANKING
A: 2
B: 3-10-12-8
C: 7-9-4
D: 1-11-5-6

SPETS-STRID Även här kan vi förvänta oss en tuff öppning mellan de två innersta spåren bakom startbilen där det är fördel 2 Västerboonthenews. Det är flera som kan öppna bättre än medel utvändigt, men de kommer normalt inte förbi.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 

Ett lopp för den högsta klassen, som inte håller högsta kvalitet, men det är ganska normalt för årstiden. Spetsstriden kan visa sig vara extra värdefull.

Prix d’Amerique aktuella 8 Anna Mix 40% har det här loppet som en sista uppladdning inför det stora slaget 29 januari på Vincennes. Tränare Sofia Aronsson, som matchar hästen i Sverige, gick tidigt ut i veckan och förklarade för media att det blir ett passivt upplägg med träningsbalans den här gången. Vilket innebär fast bomull och ett öppet huvudlag istället för ett norskt dito. Då blir det givetvis svårt att runda hela fältet från kön, trots att man heter Anna Mix. Jag försöker använda informationen på rätt sätt och har hittat en intressant lösning av loppet.

2 Västerboonthenews 8% är en effektiv frontrunner, som har fått två formhöjande lopp innanför västen. Senast höll han farten mycket starkt hela vägen, trots att han blev hängande i spåren innan han kom fram utvändigt ledaren efter ett halvvarv. Nu är det spetsläge och jag vet inte vem som ska trycka upp farten när Johnny Takter har satt sig till rätta i sulkyn och kopplat på segersmilet? Hästen har vunnit 13 av 18 i ledningen och en bättre Rolig Spik dyker inte upp på skärmen så ofta.

FAVORIT 8 Anna Mix VINST PÅ 2140: 2 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 1 /

ROLIG SPIK 2 Västerboonthenews VINST PÅ 2140: 13 av 33 / Bana: 2 av 12 / Kusk: 2 av 7 / Spets: 13 av 18 /

V75-4

Loppets bästa häst är bara streckad på fem procent – Vilket Fynd!

RANKING
A: 10-8
B: 1-7-9
C: 11-6
D: 12-4-5-3-2

SPETS-STRID Ett voltstartslopp där innerspåret 1 Flo Rida Sea tidigare har visat att han kan lägga iväg riktigt vasst i volten. Han blir svår att ta en längd på vid ett offensivt upplägg! Utifrån laddas framförallt springspåret 7 Mr Hot Shot, som har bra spetsstatistik i voltstart och med offensive Johnny Takter i sulkyn är det allvarligaste  motbudet i spetsjakten.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140 volt. 

Ett spelvänligt voltstartslopp där det finns flera loppscenarior att spekulera i, och en skräll kan ligga på lut.

9 Valentino Strix 33% är en ganska skör häst i grunden, som har visat stigande och stabil form på slutet. Senast fick han ett perfekt lopp i tredjepar utvändigt i det tuffa tempot, och det kanske såg lite bättre ut än det var när han sköljde fram till ledningen över sist långsidan? Hur som helst låter det fortsatt mycket bra från tränare Admir Zukanovic, som säger att det här är hans bästa vinstchans på hela veckan. Motståndet är dock tuffare denna gång och jag köper inte det snacket.

Tipsnicken till Omgångens Fynd 10 Conny Sisu 5%, som i min bok är bästa hästen i fältet vid sunda vätskor. Han har imponerat stort vid flera av sina segrar och var nära att kvala in till Derbyt. Träningsrapporterna går i dur från stallet och har Veijo satt hästen i ordning har vi här en mycket prisvärd vinnare. Spår tio i volten är inte det bästa, men man kan inte få allt till fem procent!

Tuffast emot tror jag är formtoppade 8 Young Farmer 6%, som senast spurtade ettrigt över open stretch i V75 på Åby, men fick ge sig på målfoto. Nu har rygg på spetsfavoriten och lyckas Thomas Uhrberg försvara den positionen flyger han lågt över upploppet igen.

1 Flo Rida Sea 31% är spetsfavorit och får många anhängare. Örjan Kihlström upp i sulkyn för första gången är givetvis en plusfaktor, men hästen går upp i klass och känns bara som en av flera.

7 Mr Hot Shot 11% blev dragen sist i en kall rygg senast, men avslutade rappt över upploppet när han äntligen fick fritt och visade att formen är den rätta. Han är kvick ur volten när han sköter sig och kan dra till ledningen om Johnny Takter träffar rätt från springspåret.

FAVORIT 9 Valentino Strix VINST PÅ 2140: 4 av 18 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 10 / Spets: 2 av 2 /

OMGÅNGENS FYND 10 Conny Sisu VINST PÅ 2140: 4 av 20 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 5 av 5 /

V75-5

Det är många om budet i lägsta klassen – om inte Replay Pellini leder hela vägen?

RANKING
A: 4
B: 2-9-7-10
C: 6-1-12-11-3-8-5
D: ––

SPETS-STRID Tuff öppning att vänta mellan de innersta spåren  bakom bilen där det är klar fördel för 1 Quattro Töll. Stallkamraten 4 Replay Pellini gör första start med framspår bakom bilen, men har visat mycket bra spring i benen och jag blir inte inte förvånad om han sitter i ledningen efter en bit. Utifrån laddas troligen även 7 Stella Newmen och ställer en fråga.

LOPP-ANALYS Klass-II över 1640a. 

Ett rivigt sprinterlopp för den lägsta klassen där det kommer bli bra fart från start till mål – vilket kan öppna upp loppet till slut.

7 Stella Newman 34% är en kvick och tuff märr som nu går upp mot hingstarna. Hon har uppträtt stirrigt och stressat i ett par starter på slutet och är absolut ingenting att lita på. Hon är kvick bakom bilen, men riskerar att bli hetsig om Flemming laddar för tufft med henne, och det är svårbedömt vilken taktik det blir?

Jag gillar Draget 4 Replay Pellini 18%, som nu har fått ett framspår bakom bilen för första gången. Han är dock kvick i benen och känslan säger att han kan lägga iväg riktigt rappt när bilen släpper. Kommer han först ner till sargen tror jag att han leder hela vägen, och han är en chansspik för den modige, och den som vill hålla ner kostnaden på systemet.

2 Champion Melon 11% är en kvick frontrunner som har visat bra form på slutet. Han får ett nytt huvudlag den här gången för springa lite rakare i kurvorna och kommer han till ledningen kanske det är han som är hästen att slå i loppet?

9 Francesco Boko 6% kom senast tillbaka efter ett par månaders frånvaro och gjorde sin första start som valack. Han löste det med en seger när klockan stannade på 1.12,5 sista 800 från tredje utvändigt. Han är normalt snäppet bättre till denna start och blir farlig om farten varit för högt uppskruvad i täten.

10 Staro Jersey Side 9% har visat bra kapacitet för klassen, men springer och spänner sig bakom hästar och har svår att visa upp hela sitt register. Duger om han släpper till.

Det är mycket öppet bakom och det kan löna sig med en helgardering.

FAVORIT 7 Stella Newman VINST PÅ 1640: 8 av 25 / Bana: 10 av 24 / Kusk: 13 av 33 / Spets: 9 av 18 /

DRAGET 4 Replay Pellini VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 1 av 7 / Kusk: 2 av 14 / Spets: 2 av 5 /

V75-6

Aron The Baron är ingen Järvsöfaks och jag väljer därför att gardera

RANKING
A: 2-9-3
B: 8-11-10-5
C: 1-4
D: 12-7-6

SPETS-STRID Innerspåret 1 Mr Pellegrino följer bilen och går inte att ta en längd på. Nu när det är kort distans kanske det blir ett offensivt upplägg. Men det troliga är att han släpper till en bra rygg, som troligen blir storfavoriten 2 Aron The Baron. Men det är några fler utvändigt som vill blanda sig i leken och det är inte hugget i sten.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1640a. 

Ett sprinterlopp för den näst högsta klassen där vi hittar omgångens överlägset mest streckade favorit Aron The Baron. Lite för mycket i min bok.

Veckan megafavorit 2 Aron The Baron 80% är streckad lika mycket som Järvsöfaks brukade vara i sina glansdagar. Segerchansen är givetvis inte lika stor, och det var länge sedan vi hade en sådan här stor favorit på V75. Han har gjort allt rätt på slutet och får han överta täten utan strid leder han troligen loppet hela vägen. Men det finns några om och men och jag väljer därför att chansa och garderar med ett par hästar. Senaste spetssegern i V75 på Örebro blev mycket billig då första varvet gick på löjligt långsamma 1.15, och det såg helt klart bättre ut från sidan än vad det egentligen var.

9 Even’s First Boy 8% svarade för en mycket tapper insats när han segrade på 1.11,6 näst senast, trots att han blev hängande innan han kom fram utvändigt ledaren 900 kvar. Gör han om den insatsen bjuder han med garanti storfavoriten på en tuff match fram till målsnöret.

Jag gillar även Skrällen 3 Global Respons 3% som alltid kämpar hela vägen in i mål. Han har styrkan som bästa vapen och är inte gynnad av den korta distansen, men han kommer in i matchen om det blir lite överpace på loppet. Till den här starten är det aviserat med ett helstängt huvudlag och jänkarbike – vilket låter intressant!

8 British Steel 1% flög lågt över upploppet senast och har visat toppform i flera starter på slutet. Men var ska han hamna från spår åtta bakom bilen?

FAVORIT 2 Aron The Baron VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 1 av 1 /

SKRÄLLEN 3 Global Respons VINST PÅ 1640: 0 av 4 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 7 av 26 / Spets: 2 av 4 /

V75-7

Robert Bergh sitter upp bakom omgångens bästa Drag

RANKING
A: 12-6-3
B: 13-2-15
C: 10-14-11-1
D: 7-9-8-5-4

SPETS-STRID Voltstartslopp där vi kan förvänta oss en kvick öppning mellan 3 Sandra Knight och 6 Mulligan. Thomas Uhrberg är vass från springspår och måsta jag välja så säger jag att Mulligan sitter i ledningen.

LOPP-ANALYS Stolopp över 2140 volt. 

Omgången avrundas med ett stolopp med med 15 hästar där de bästa hästarna står med 40 meters tillägg i starten.

SM-vinnaren för ston 15 Jetset 20% har följt upp den viktorian med två liknande insatser. Senast var hon med i ett tufft lopp på Vincennes i Paris och spurtade mycket rappt över upploppet när hon fick fritt invändigt. Det blev dock en mycket knapp förlust när man studerat målfotot. Nu har man siktet inställt på ett nytt lopp i Paris om 14 dagar, och det här kanske inte är hästens viktigaste lopp i karriären? Jag väljer därför att ranka ner henne några snäpp.

Tipset till omgångens bästa Drag 12 Geisha Sund 8%, som har fått ett formhöjande lopp i kroppen efter fyra månaders frånvaro. Robert låg lite lågt inför den starten, men Geisha överraskade positivt och spurtade mycket starkt upploppet ner när hon tog in meter på vinnande Anna Mix. Robert låter riktigt nöjd med sin springare och med lite klaff kan det räcka till seger. Det blir jänkarbike igen.

På start lurar spetsbudet 6 Mulligan 16%, som har vunnit fyra av fem starter i ledningen och spetsat 5 av 5 med framspår i voltstart. Får Thomas Uhrberg bestämma tempot i täten blir det inte lätt att ta in mark sista varvet från kön.

3 Sangria Knight 20% gjorde ett mycket starkt lopp i sin första start för Peter Untersteiner senast. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren och i spåren sista 700 kämpade hon storstilat hela vägen in i mål. Hon öppnade kvickt och rappt från spår fyra i volten senast och det blir ett offensivt upplägg mot täten igen.

Både 13 Red Rose America 18% och 2 Troja Caesar 5% har kapacitet för seger, och vill du känna dig trygg så streckar du sex hästar på systemet.

FAVORIT 15 Jetset VINST PÅ 2140: 3 av 21 / Bana: 6 av 22 / Kusk: 1 av 5 / Spets: 2 av 3 /

DRAGET 12 Geisha Sund VINST PÅ 2140: 9 av 37 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 10 av 29 / Spets: 4 av 6 /

EN ROLIG SPIK

V75-3: 2 Västerboonthenews 8%

V75 LÅSET

V75-1: 4 Aileron 37% & 6 M.T.King Of Cash 31%

 

BÄSTA DRAGET

V75-7: 12 Geisha Sund 8%

 

Omgångens Fynd

V75-4: 10 Conny Sisu 5%

 

PRISVÄRDA SKRÄLL

V75-6: 3 Global Respons 3%