dubbel_jackpot_29_10

VÄDERPROGNOS

Det spås fint väder med sol och lätt molnighet och cirka 10 grader i luften.

Jägersros upplopp mäter 190 m, och är cirka 6 m kortare än medel av landets banor.
Startbilen har vinklad vinge – vilket innebär att spår sju och åtta har lite försprång när bilen släpper.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

 

V75-1

En kvartett sticker ut – men den modige nöjer sig med en duo på kupongen

RANKING
A: 8-4
B: 1-2
C: 5-7-11-9-6-3-10
D: ––

SPETS-STRID Voltstart gör det lite mer svårbedömt. 1 New Lexington kan öppna lite bättre än medel och hoppas försvara sitt innerspår. 4 Globalsatisfaction är stabil i volten, men får knappast någon snabbstart från ett knepigt spår. 5 Marta Chip är kvick i benen och kan vara först ner till sargen med lite klaff. Även springspåren 6 Partizan Face och 7 Jeter kan lägga iväg bra i volten. Svårbedömt var ordet, men jag gissar på New Lexington i spets.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140 volt. 

Ett spännande lopp för den näst lägsta klassen inleder jackpot-omgången, där vi hittar en kvartett som sticker ut lite extra.

1 New Lexington 21% är lite överraskande knapp favorit i kamp med en trio. Det här är en mycket lovande treåring, som jag tror kommer blomma ut ordentligt nästa år och matcha de bästa i kullen. Senast kördes han till spets 1500 kvar och gick undan på spänstiga ben över upploppet med sparade krafter. Han hade varit ifrån lite innan det loppet och ska vara ännu bättre till denna start. Conrad Lugauer gillar läget och hoppas köra i ledningen så länge lampan lyser, och den kan lysa hela vägen. Inga ändringar i balans eller utrustning.

Jag gillade vad jag såg av 8 Aron Palema 20% i ungdoms SM senast när han krossade fältet utvändigt ledaren och gick undan till en överlägsen seger, där klockan stannade på 1.10 sista 800. Nu går han visserligen upp i klass och möter tuffare motstånd, men senaste segern lovade mer. Johnny Takter förstärker i sulkyn nu och ekipaget har en kvick startrygg, vilket Johnny säkert utnyttjar till sin fördel. Given tipsetta i min bok!

Tuffast emot är 4 Globalsatisfaction 18%, som har formen på topp och mött mycket tufft motstånd på slutet. Senast var han riktigt positiv när han noterade 1.10,5 sista varvet och ställde en liten fråga till snackhästen Uncle Lasse över upploppet. Jag gillade även här vad jag såg och den här duon kan vara ett lås för den modige. Spår fyra i volt är normalt lite knepigt, men Globalsatisfaction har klarat det galant tidigare och gör ett stabilt intryck.

2 Shelby Glide 17% har också formen på topp och avslutade mycket rappt när han äntligen fick fritt spelrum långt in på upploppet senast, och hade vunnit med tidigare lucka. Johan Untersteiner låter fortsatt nöjd med sin springare, som tror att spår två inte ska vara några problem, trots att hästen gjorde bort sig i ett par voltstarter i början på karriären.

Den kvartetten är bättre än övriga och inga fler hästar får plats på mitt system.

FAVORIT 1 New Lexington VINST PÅ 2140: 4 av 6 / Bana: 2 av 3 / Kusk: 4 av 6 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLLEN 5 Marta Chip VINST PÅ 2140: 5 av 14 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 5 av 7 /

V75-2

Diva Deo är klart uppåt efter en halsoperation – men det kan bli vilda västern

RANKING
A: 5-7
B: 1-11-8-6
C: 9-13-2-10-15-4
D: 14-3-12

SPETS-STRID Innerspåret 1 Ethiopia River ska köras offensivt och inte lätt att ta en längd på. Utifrån laddas 5 Diva Deo, 6 Caddie Kasandra och 8 Sundsvik Mayday. Men det är svårbedömt här också.

LOPP-ANALYS Lärlings- och stolopp över 2140a. 

En spårtrappa med 15 ston bakom bilen som körs av lärlingar. Upplagt för en rafflande tillställning där en skräll ligger på lut.

5 Diva Deo 53% är en mycket rejäl fyraåringsmärr, som släppt till rejält efter en halsoperation och tagit två raka segrar. Hon har visat upp ett brett register och vunnit både i spets och bakifrån, och hon kan vinna det här loppet flera vägar. Hon är kvick ut och körs nog offensivt mot täten när bilen släpper, men det är flera som är ute i samma ärende och det kan kosta mer än det smakar i slutändan. Nu är det aviserat med rycktussar för första gången, vilket gav lite extra effekt när man provade det i sista jobbet. Visst ska storfavoriten ha en god chans att avgå med segern, men det är ett lärlingslopp med flera gasglada ungdomar, och Diva Deo är lite för mycket streckad för att jag ska rekommenderar henne som spik. Linus Svensson är obesegrad bakom hästen efter ett försök.

Jag varnar för Skrällen 7 Donatella Center 3%, som senast kom tillbaks efter ett kortare uppehåll och var lite ringrostig och seg i benen. Hon kan mycket bättre än så och nu är det aviserat med ett helstängt huvudlag och jänkarbike, vilket låter intressant. Att formstarke Kevin Oscarsson sitter upp i sulkyn gör ekipaget än mer prisvärd som skräll!

Det är många om budet bakom. 1 Ethiopia River 6%, är mycket kvick bakom bilen och här kan kusken välja om det ska bli spets eller ett rygglopp. Tränaren har uttalat sig om ett offensivt upplägg. Jonna Jinesjö har kört hästen en gång tidigare med seger som resultat.

11 Rainbow Of Nando 5% har hittat nya växlar i ny regi och varit klart uppåt i de senaste starterna. Hon har bra spänst i benen och kör de på sig i täten flyger hon lågt långt ut över upploppet och utmanar om segern.

Tuffa 8 Sundsvik Mayday 9% är mycket kvick bakom bilen och här är det aviserat med ett offensivt upplägg mot täten, trots sämsta spåret bakom vingen.

Skrällen 6 Caddie Kasandra 1% satt fast med sparade krafter senast och ska gå barfota fram den här gången.

FAVORIT 5 Diva Deo VINST PÅ 2140: 6 av 10 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 4 av 4 /

SKRÄLLEN Donatella Center VINST PÅ 2140: 3 av 15 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 0 av 0 /

V75-3

Ett stayerlopp där taktiken kan bli avgörande för loppets utgång

RANKING
A: 15-12-1-14
B: 11-5-6
C: 13-8-9
D: 3-2-10-7

SPETS-STRID Bara fem hästar på startvolten där jag tror att 1 Favorite Boko försvarar sitt innerspår och körs i ledningen. Från 20 meters tillägg laddas 11 Please Mr Please från ett ensamt springspår, och kanske ställer en fråga om taktpinnen efter några hundra meter?

LOPP-ANALYS Oktoberstayern över 3140 volt. 

Ett stayerlopp över tre varv med 15 hästar utspridda på tre volter, som inte är så lätt att räkan ut hur det blir kört.

Omgångens mest streckade favorit 12 Slide So Easy 52% har sett ut som en studsboll sedan han kom i Flemming Jensens regi, och ståtar nu med fyra raka segrar. Senast noterade han 1.10 sista varvet när han rundade fältet från fjärde utvändigt under slutrundan. Flemming säger att den dryga distansen inte är någon fördel och att det blir ett passivt upplägg i kön för att spara speeden till sista halvvarvet. Får favoriten de rätta ryggarna under slutrundan blir han troligen tung att stå emot över upploppet, men det låter lite lurigt varför jag rekommenderar gardering.

Jag ger till och med tipsnicken till starke 15 Bullyoung 20%, som är obesegrad med Torbjörn Jansson i vagnen efter två försök. Hästen älskar den långa distansen. Senast synade han dödens 1500 kvar och gick undan till enkel seger över upploppet när klockan stannade på 1.11,5 sista varvet över den dryga distansen. Om Torbjörn är lite påläst sätter han in attacken när tempot bedarrat i täten och avancerar fram och skaffar sig tätkänning, vilket gör att favoriten troligen får för långt fram under slutrundan.

Skrällen 1 Favorite Boko 5% blandar och ger lite, men det känns som formen är intakt. Senast rullade han över i galopp 300 kvar, när ett troligt tredjepris gick upp i rök på en snabb sluttid. Får Björn Goop bestämma tempot i täten blir jag inte förvånad om de rinner undan till seger.

Flemming Jensens andrahäst i loppet 14 Rapide Du Pommeau 8% har styrkan som vapen och är verkligen ingen bluff med dagens förutsättningar. Thomas Uhrberg har vunnit enda gången han suttit upp bakom hästen, och han brukar alltid vara påläst vilken taktik som gäller. Se upp!

FAVORIT 12 Slide So Easy VINST PÅ 3140: 1 av 2 / Bana: 3 av 7 / Kusk: 4 av 7 / Spets: 5 av 6 /

SKRÄLLEN 1 Favorite Boko VINST PÅ 3140: 3 av 22 / Bana: 0 av 4 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 1 av 3 /

V75-4

Hon lägger mycket mark under sig – och jag gillar verkligen Omgångens Fynd

RANKING
A: 9-2-10
B: 3-5-8
C: 11-4-12
D: 6-1-7

SPETS-STRID Senast spetsade 6 Il Nostro från ett åttondespår bakom bilen och kan mycket väl vara först ner till sargen igen. 5 Jula Extreme öppnar också kvickt och ställer troligen en fråga efter en bit. Men det är svårbedömt vilken taktik kuskarna har tänkt sig?

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a. 

Ett öppet lopp på papperet för den lägsta klassen, som normalt kräver den del streck innan man känner sig nöjd.

10 To Be Or Not To Be 39% är en kapabel häst för den lägsta klassen, som visat upp både bra styrka och speed. Han är dock lite skör i grunden och får därför inte aktionen att stämma perfekt varje gång. Senast kom han tillbaks efter rundsmörjning och krossade allt motstånd utvändigt ledaren det sista varvet. Intrycket var bra och har han bara tagit det loppet på ett bra sätt kan vi förvänta oss en ny bra insats. Det blir barfota fram igen och det låter positivt från tränare Tomas Malmqvist.

Tipsnicken dock till Omgångens Fynd 9 Evita Greenwood 6%, som är en finfin märr som lägger mycket mark under sig. Hon har vunnit 10 av karriärens 15 starter och vet verkligen var mållinjen är belägen! Näst senast fick hon tuff press i ledningen med 1.12 första varvet och var lite ursäktad att hon fick mjölksyra den sista biten in mot mål. Senast var hon nedsatt av en halsinfektion och kunde därför inte göra sig själv rättvisa den dagen. Nu är hon dock kvitt dessa problem och träningsrapporterna går i dur inför dagens start. Johnny Takter sitter upp för första gången och med lite klaff är det schack och matt som gäller när Johnny rycker i högertömmen 350 kvar! Det blir bakskor på den här gången.

En tuff utmanare är även 2 Rawindski 20%, som imponerade vid sin seger näst senast, och har helt klart hittat nya växlar på barfotabalans två sista starterna. Nu är det även aviserat med en jänkarbike för första gången, och Johan Untersteiner låter riktigt nöjd.

3 New Moon Pellini 8% uppträder lite segt och är nog ingen stjärna i grunden, men även han ska gå med en jänkarbike för första gången.

5 Jula Extreme 16% får mycket streck på sig. Men jag har svårt att få något grepp på hästen, om det är fågel eller fisk. Det blir troligen ett offensivt upplägg och kommer ekipaget till täten slutar de i segerstriden.

8 Listas Mandy 1% imponerade så smått vid sin seger på Åby 12/8 och står bra inne i klassen  på pengarna. Det här är en fin typ som blir lite bortglömd av spelarna.

FAVORIT 10 To Be Or Not To Be VINST PÅ 2140: 3 av 6 / Bana: 2 av 4 / Kusk: 5 av 11 / Spets: 2 av 4 /

OMGÅNGENS FYND 9 Evita Greenwood VINST PÅ 2140: 1 av 4 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 1 /

V75-5

Tuff startrusning öppnar upp loppet – Skrällen Sylvester America är prisvärd

RANKING
A: 6-1-3
B: 10-5-4
C: 8-11-2-12
D: 9-7

SPETS-STRID Tuff laddning från flera händer att vänta. 1 Augustus F. försvarade enkelt sitt innerspår till ledningen senast och är spetsfavorit igen. Han utmanas av 4 Napoleon C.D., 5 Next To None Sib och den tyska gästen 8 Banks, som spetsade i en mycket rask öppning från ett identiskt läge i Hamburg senast.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1640a. 

Ett spännande sprinterlopp för den näst högsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål, och där det krävs en låg 1.10-tid för att avgå med segern.

Frontrunnern 1 Augustus F. 39% vann spårlotten och kommer försvara sitt innerspår med näbbar och klor. Senast följde han bilen från ett identiskt läge och det mesta talar för att han tar hand om taktpinnen igen. Men det kan kosta för det är flera som är ute i samma ärende. Blir inte tempot för tufft har han en hygglig chans att leda hela vägen, men det är inget jag vill stå och falla med. Nu blir det troligen en jänkarbike för första gången, vilket låter intressant.

Tipset dock till formtoppade 6 Pepe Di Jesolo 12%, som radar upp topprestationer och bara måste få en seger i V75 snart. Senast blev han hängande i tredjespår innan han kom fram utvändigt ledaren varvet kvar. Men trots det höll han farten mycket tappert fram till en andraplats. Nu är aviserat med barfota bak, vilket kan vara skillnaden mellan vinst och en andraplats.

Se också upp med Skrällen 3 Sylvester America 4%, som flög mycket lågt över upploppet med en jänkarbike senast. Det blir samma nu och med lite klaff kan det räcka till seger nu.

10 Top Of The World 12% har vunnit sina flesta segrar med tätkänning, men han är i sitt livs form och kör de på sig i täten kan han även utmana om segern bakifrån.

Startkatapulterna 4 Napoleon C.D. 6% och 5 Next To None Sib 13% laddas tufft när bilen släpper och båda har kapacitet att blanda sig segerstriden med lite klaff.

FAVORIT 1 Augustus F. VINST PÅ 1640: 3 av 11 / Bana: 8 av 16 / Kusk: 9 av 33 / Spets: 9 av 12 /

SKRÄLLEN 3 Sylvester America VINST PÅ 1640: 1 av 9 / Bana: 2 av 9 / Kusk: 2 av 13 / Spets: 0 av 0 /

V75-6

Draget Jairo går ner i klass och bjuder storfavoriten på en tuff match

RANKING
A: 10-5
B: 2-6-4
C: 9-1-12-8
D: 3-7-11

SPETS-STRID Flemming Jensen har aviserat ett offensivt upplägg och vill till ledningen med 2 Offshore Man. Han kommer dock bli tufft utmanad av 4 Ymer Brick, 5 Thaiger Exclusive och 6 Eldrick Boko. Om Ymer Brick kommer först ner till sargen kanske han släpper till någon av de två sist nämnda?

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 

Ett rivigt sprinterlopp där det kan kosta mer än det smakar att ta hand om taktpinnen och stumma ben över upploppet.

5 Thaiger Exclusive 47% har tagit tre raka segrar sedan han kom i Peter Untersteiners regi och verkligen gjort ett helgjutet intryck! De två första segrarna är tagna utvändigt ledaren, och han har kapacitet att vinna det här loppet flera vägar. Senast var både det norska huvudlaget och tussarna oryckta, vilket är en extraväxel att ta fram den här gången. Peter Untersteiner låter mycket nöjd, som säger att det här den klart bästa V75-chansen från hans stall. Peter kommer att prova mot täten och vi får se om det någon som vill bråka med honom.

Jag har dock stor respekt för en av omgångens bästa Drag 10 Jairo 8%. Han går ner i klass nu, och får klart godkänt för sin andraplats bakom Augustus F. senast. Han gick med skor då, men är vassare barfota runt om, vilket jag hoppas att det blir den här gången. Rygg på startsnabba Ymer Brick kan innebära en bra position i den främre träffen trots ett bakspår i starten.

2 Offshore Man 15% tog en billig spetsseger senast, som inte sa så mycket. Flemming har deklarerat med ett offensivt upplägg igen, som gärna vill köra i täten så länge lampan lyser.

Jag gillar även segerstaplaren 6 Eldrick Boko 5%, som har vunnit 10 av karriärens 16 starter. Nu är det aviserat med ett helstängt huvudlag för första gången. Se upp!

4 Ymer Brick 4% är mycket kvick i benen och spetsfavorit om Ken Ecce har den kepsen på sig. Hästen är oftast som vassast efter ett kort uppehåll och ska inte nonchaleras.

FAVORIT 5 Thaiger Exclusive VINST PÅ 1640: 1 av 3 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 2 av 2 / Spets: 2 av 3 /

DRAGET 10 Jairo VINST PÅ 1640: 5 av 9 / Bana: 7 av 14 / Kusk: 12 av 20 / Spets: 6 av 8 /

V75-7

Kan vi slippa allt strul den här gången? – Alfa Da Vinci är en Rolig Spik

RANKING
A: 4
B: 6-10
C: 1-2-12-3-7
D: 5-9-11-8

SPETS-STRID Här blir det tuff laddning från 2 Dreams Take Time, 5 Rod Stewart och 6 Takethem. Det är svårbedömt vem som sitter i spets efter ett halvvarv, men det kanske blir Takethem ändå när krutröken har lagt sig?

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2640a. 

Klassiska C.L.Mullers Memorial med 400 000 kr i segerpremie, där styrkan kommer att ta ut sin rätt det sista halvvarvet.

10 On Track Piraten 40% är en riktig globetrotter som nu är tillbaks på svensk mark efter sitt VM-äventyr i USA. Där han för övrigt spurtade mycket vasst över open stretch och tog in mycket mark på täten den sista biten in mot mål. Tränare Hans R Strömberg tycker hästen känns normal i jobben inför det här och inte har tagit någon skada av den långa resan fram och tillbaka. Johnny Takter har suttit upp bakom hästens alla sex årssegrar och känner hästen bäst. Men jag drar ändå öronen åt mig, trots att Piraten har vunnit det här loppet två år i rad.

Här hittar vi omgångens Roliga Spik 4 Alfas Da Vinci 18%, som inför sin senaste start sett mycket fin ut i ett provlopp på 1.14/1600. Jag varnade också kraftigt för honom inför SM, där han tyvärr blev överkörd av en oaktsam kusk och fick hela hjulet demolerat. Joakim låter dock nöjd med hur hästen känns, och känslan säger att vi kommer få se topprestation idag. Alfas gick med en jänkarbike senast, och jag har ingen riktig koll om han har gått med den tidigare. Men hur som helst är det aviserat med samma sulky igen. Han kan inte vara med i någon startrusning, men det tror jag spelar mindre roll då Alfas har en mycket tung spurt sista 700, som inte många kan ta emot. Jag tror han har bra chans alla vägar och rekommenderar honom som en Rolig Spik!

6 Takethem 14% skulle nog bli en tuff nöt att knäcka från ledningen, men jag är inte så säker på att han kommer dit.

FAVORIT 10 On Track Piraten VINST PÅ 2640: 8 av 19 / Bana: 2 av 6 / Kusk: 15 av 25 / Spets: 8 av 14 /

ROLIG SPIK 4 Alfas Da Vinci VINST PÅ 2640: 14 av 49 / Bana: 6 av 24 / Kusk: 12 av 32 / Spets: 0 av 1 /

EN ROLIG SPIK

V75-7: 4 Alfas Da Vinci 18%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-4: 9 Evita Greenwood 6%
V75-6: 10 Jairo 8%

 

Omgångens Fynd

V75-4: 9 Evita Greenwood 6%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 7 Donatella Center 3%
V75-3: 1 Favorite Boko 5%
V75-5: 3 Sylvester America 4%

 Förstora systemet här

v75_20161029