– Folkfest och trav i världsklass i Halmstad ikväll

– Travfesten på Halmstadstravet fortsätter med V75 på lördag

Valkommen_9_7

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Sprintermästare-veckan i Halmstad fortsätter idag med ordinarie V75, där vi bland annat får se finalen och upplösningen på Stosprintern (V75-3).

Jerry Riordan och Christoffer Eriksson efter BC-vinst med Treasure Kronos

Jerry Riordan och Christoffer Eriksson efter BC-vinst med Treasure Kronos

Hemmatränaren Jerry Riordan och Christoffer Eriksson har firat stora framgångar med fyraåringsstoet Treasure Kronos tidigare, och tillhör nu en av favoriterna att ta hem segern i Stosprintern med en dryg halv miljon kr i segerpremie.

V75_9_7

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det spås mulet väder, men ingen nederbörd, under eftermiddagen och tidiga kvällen på lördag och cirka 17 grader i luften.

Halmstads upplopp mäter 203 m och är cirka 10 m längre än medel.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Tuff startrusning att vänta och det är flera om budet – Tosca Victory är Draget

RANKING
A: 6-2-9
B: 1-12-4-10
C: 7-8-5
D: 3-11

SPETS-STRID Tuff laddning från de tre innersta spåren bakom bilen 1 Trust Launcher, 2 Fridericus och 3 Hamras One More. Den först nämnde ska gå med helstängt huvudlag nu och kanske försvarar sitt innerspår? 4 Emmett Brown öppnar också kvickt och kanske kan kuppa sig till spets om Hamras One More är först ner till sargen.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1609a. 

Ett rivigt sprinterlopp för den näst högsta klassen inleder omgången, där det kommer bli vild kubbning om taktpinnen när bilen släpper.

2 Fridericus 45% har inte vunnit på ett tag, men han är en mycket vass sprinter som nu har perfekta förutsättningar. Senast kröp han ner i rygg på ledaren, men fick aldrig chansen till slut och gick i mål med vinnarkrafter i linorna. Jag gillade vad jag såg och helt klart har Fridericus formen helt på topp. Veijo meddelar ett offensivt upplägg, men det är flera som är ute i samma ärende och det kan kosta mer än det smakar att ta hand om taktpinnen.

Tipsnicken till Draget 6 Tosca Victory 7%, som står perfekt inne i klassen och visade prov på mycket bra moral då han gick undan till seger utvändigt ledaren senast. Conrad låter mycket nöjd med sin springare, som meddelar att det blir barfota runt om den här gången.

9 Divisionist 14% har visat jämn och bra form under en längre tid, även om han inte vunnit så ofta. Nu kan han dra nytta av det tuffa tempot i täten och med lite klaff speeda förbi hela gänget över upploppet. Det är aviserat med bakskor på den här gången.

1 Trust Launcher 5% gjorde ett segt intryck från andra utvändigt senast fram till en maxplacering. Han trivs dock mycket bättre i täten och till den här starten sätter man på ett helstängt huvudlag och försöker försvara sitt innerspår så länge lampan lyser.

12 King City 7% blev lite snopet nerspeedad i ledningen senast. Han är gynnad av det tuffa tempot, men går upp i klass nu och möter lite tuffare motstånd.

Det är flera om budet om du väljer att gardera vidare.

FAVORIT 2 Fridericus VINST PÅ 1609: 1 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 9 / Spets: 1 av 2 /

DRAGET 6 Tosca Victory VINST PÅ 1609: 1 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 6 / Spets: 0 av 0 /

V75-2

Det finns en tuff duo som höjer sig lite över mängden

RANKING
A: 9-7
B: 12-3-11
C: 2-5-6-10-4
D: 8-1

SPETS-STRID Bland flera starttröga konkurrenter är 5 Countdown Fougett troligen kvickast och den som är först ner till sargen. Utifrån körs 7 Calypso Am offensivt och kanske får överta taktpinnen efter ett halvvarv?

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a. 

Ett spelvänligt lopp för den lägsta klassen, som håller bra kvalitet.

9 Isor Håleryd 42% är en lovande fyraåring efter Ready Cash, som har gjort tre starter i Peter Untersteiners regi. Peter gillar hästen högt och rent och har strött superlativ om hästen. Senast rullade Isor över i galopp efter 300 körda och tappade ganska mycket mark. Han reparerade dock storstilat och avslutade rappt över upploppet, som trea i mål. Hästen har lite hetsiga tendenser i sig och är inte helt stabil och kanske att bakspåret är en fördel tills han hunnit trava in sig ordentligt. Det blir inga ändringar i balans eller utrustning och Peter säger att det är hans bästa vinstchans i hela omgången – vilket jag har respekt för.

Jag dubblar dock A-gruppen med kanske lika kapabla 7 Calypso Am 17%, som var den som segrade i loppet på Vaggeryd där Isor Håleryd gjorde bort sig. Calypso Am är en grov typ med styrkan som bästa vapen och det blir ett offensivt upplägg mot täten så fort fältet har formerat sig. Kommer han till täten utan att det kostar för mycket blir han en tuff nöt att knäcka.

Jag har respekt för 12 Qahar Q.C. 13% kapacitet, men han gör ett korkat intryck och har galopperat bort mycket pengar under sin karriär. Efter tre kvallopp skötte han sig senast och tog en säker seger efter ha övertagit ledningen efter ett varv. Spår tolv spelar nog ingen större roll då hästen är sävlig ut och sköter han sig är han kapabel att ställa en fråga om segern över upploppet.

Jag varnar också för Skrällen 3 Tiger Woodland 2% som kanske inte har samma kapacitet som nämnda trio. Men han såg formstark ut i V75 senast och ska nu gå med ett helstängt huvudlag och jänkarbike för första gången.

FAVORIT 9 Isor Håleryd VINST PÅ 2140: 2 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 3 Tiger Woodland VINST PÅ 2140: 1 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 1 av 1 /

V75-3

Treasur Kronos har bra chans alla vägar – Omgångens mest Troliga Spik

RANKING
A: 3
B: 1-6-9
C: 10-2-5-7-4-8
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Faye Bros försvarade sitt innerspår i uttagningen och siktar på samma segerrecept igen. 3 Treasure Kronos kan också lägga iväg raskt, men får troligen göra grovjobbet utvändigt igen. 8 Saturday Mornings är mycket kvick in benen, men körs troligen inte offensivt från det här läget.

LOPP-ANALYS Stosprintern Final över 2140a. 

Ett rivigt sprinterlopp för de bästa fyraåriga stona där det väntar en dryg halv miljon kr i segerpremie.

3 Treasure Kronos 53% segrade i BC-finalen i fjol och har visat att hon tillhör kulltoppen. Näst senast mötte hon äldre elithästar och hade givetvis inget med utgången att göra, men fick ändå en nyttig genomkörare inför uttagningen senast. Där hon krossade allt motstånd utvändigt ledaren under slutrundan och gick undan till en säker seger. Tränare Jerry Riordan låter mycket nöjd med sin springare efter försökssegern, som säger att hästen känns ännu bättre nu och är gynnad av att tävla på hemmaplan igen. Hästen är kvick bakom bilen vid full laddning och kanske skulle kunna blanda sig i spetsstriden, men hon är oberoende av position och dödens brukar vara ledigt i den här typen av lopp. Det finns flera formtoppade motbud som ska gå med racerbalans, men jag tror Treasure Kronos har bra vinstchans alla vägar och utnämner henne därför till omgångens mest Troliga Spik!

FAVORIT 3 Treasure Kronos VINST PÅ 1609: 1 av 1 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 5 av 13 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 6 Bijou Bourbon H.M. VINST PÅ 1609: 2 av 4 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 5 av 19 / Spets: 1 av 1 /

V75-4

Mycket jämnt lärlingslopp och här ska du inte snåla på strecken

RANKING
A: 6-8-3
B: 10-13-11
C: 9-7-2-4-14-12-15-5-1
D: ––

SPETS-STRID Här öppnar normalt 3 Olivia Trot4 Easy To Win och 5 Önas Ida kvickast den första biten, och det är svårbedömt vem som är kvickast i den här trion. Utifrån laddas 8 Lovely Sky och ställer en fråga för att överta ledningen.

LOPP-ANALYS Ett lärlingslopp över 2140a. 

Final i Wången Cup för lärlingar där det plus mycket pengar ligger en del prestige i prispotten.

8 Lovely Sky 20% kommer från Veijo Heiskanens formstall och det är ingen vild gissning att man har siktat hit efter ett par månaders frånvaro från tävlingsovalen. Träningsrapporterna går i alla fall i dur inför dagens start och det är aviserat med barfota runt om den här gången. Spår åtta är förstås inte det bästa, men det blir ett offensivt upplägg mot täten och blir det inte för många spår på vägen kan det mycket väl räcka till seger.

Starke 6 Bula Bula Am 19% har lite dunkel dagsform, men vi vet vad hon kan vid sunda vätskor och tränare Markus Lingren har säkert ställt i ordning nu när det hemmaplan och allting. Det är lite vingelrisk, men med Sveriges överlägset bästa lärling, Oskar J Andersson, i sulkyn är jag inte så nervös. Kommer ekipaget fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede ska det vara en god segerchans. Till den här starten sätter man på en jänkarbike.

3 Olivia Trot 18% har fått ett par formhöjande lopp i kroppen och är nära toppformen. Hon är ganska rask bakom vingen och lyckas Paula Pettersson sno åt sig taktpinnen leder ekipaget i det längsta. Kanske hela vägen? Det blir en jänkarbike den här gången.

Se också upp med Skrällen 10 Kirin De Zeun 5%, som har ett formhöjande lopp innanför västen och rapporteras träna klart förbättrat. Hon har kvicka startryggar och nu sätter man på hästen ett halvstängt huvudlag.

FAVORIT 8 Lovely Sky VINST PÅ 2140: 7 av 25 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 4 /

SKRÄLLEN 10 Kirin De Zeun VINST PÅ 2140: 7 av 40 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 9 / Spets: 1 av 2 /

V75-5

Draget Tumble Dryer står på tur för en seger och har bra chans med lite klaff

RANKING
A: 4-1-2
B: 5-6-11
C: 12-7-8
D: 10-3-9

SPETS-STRID Innerspåret 1 Kalle Kalas följer bilen och är svår att ta en längd på. Utifrån öppnar 3 Jeter, 5 Calle Laday och 6 Edge Boko också kvickt, men kommer normalt inte förbi om Kalle Kalas håller sig till rätt gångart.

LOPP-ANALYS Klass-I över 1609a. 

Ett spännande sprinterlopp för den näst lägsta klassen där det finns flera som står på tur för en seger.

1 Kalle Kalas 62% blir spelad till klar favorit efter sina gedigna insatser i V75 på slutet. Näst senast fick han lite turligt luckan från rygg på ledaren in på upploppet och kunde speeda till en knapp seger. Senast var det också rygg på ledaren och han höll farten bra hela vägen, som tvåa efter Ceasar Sisu. Nu vankas det innerspår och Erik Adielsson siktar troligen på att leda loppet från start till mål. Det kan mycket väl vara så enkelt, men motståndet är tufft och vi får se hur Kalle klarar täta starter?

Jag tipset till Draget 4 Tumble Dryer 6%, som har radat upp bra prestationer i V75 under en längre tid utan att få vinna. Senast satt han fast med ett ton i linorna, som trea efter Gucci Degato, och hade vunnit som ett skott med fritt till slut. Formtoppade Christoffer Eriksson sätter sig inte fast den här gången och ekipaget står verkligen på tur för en seger.

2 Takestwoforatango 10% är en mycket bra häst för klassen, och som höll mycket tappert utvändigt ledaren i V75 senast. Han är lite sävlig bakom bilen och har åter fått ett perfekt andraspår bakom vingen och kör de på sig i täten biter hans tunga spurt mycket bra över upploppet.

Det är flera om budet bakom och det kan löna sig att gardera vidare.

FAVORIT 1 Kalle Kalas VINST PÅ 1609: 4 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 3 / Spets: 5 av 8 /

DRAGET 4 Tumble Dryer VINST PÅ 1609: 1 av 2 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 16 / Spets: 1 av 1 /

V75-6

Jorma Kontio parkerar Mellby i dödens i ett tidigt skede och är hästen att slå

RANKING
A: 10-2-1
B: 4-5-6-8
C: 7
D: 3

SPETS-STRID Här öppnar 2 Spring Erom och 4 Harry Haythrow snabbast där det är fördel den senare. Men det är medeldistans nu och Spring Erom sitter troligen i spets efter ett halvvar hur som helst. 10 Mellby Viking körs offensivt och söker dödens i ett tidigt skede.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 

Ett spelvänligt lopp för den högsta klassen där jag inte blir förvånad om det skräller till.

Elvaårige 2 Spring Erom 36% får bära favoritskapet trots att han snart är pensionär. Han ser dock ut som en ungdom när han tar sig fram runt ovalen och tränare Dan Widegren har gjort ett mycket bra jobb sedan han fick hästen i sin regi. Läget är perfekt och till den här starten är hästen uppfräschad och träningsrapporterna går i dur. Spring Erom har vunnit 9 av 10 i ledningen och Örjan Kihlström har säkert siktet inställt mot täten i ett tidigt skede. Det blir barfota runt om den här gången och lyckas ekipaget sno åt sig sin önskeposition kan det räcka hela vägen.

Men det är många om budet bakom och jag ger tipsnicken till 10 Mellby Viking 19%, som har sett fin ut i tre starter efter ett längre uppehåll. Senast var han med i ett storlopp i Finland där han spurtade mycket rappt över upploppet, men rumplade till och var nära att gå ner på knä när det gick som snabbast till slut. En bragd att inte hästen galopperade! Efter en strykning startar han ensam från bakspår och efter att startrusningen har lagt sig tror jag att Jorma Kontio styr på och söker dödens. Stämmer mitt scenario tror jag Mellby Viking krossar ledaren och går undan till seger!

Jag har givetvis respekt för 1 Solvato 16%, som troligen är bästa hästen sida vid sida, men som hämmas av ett innerspår bakom bilen som kan bli en fälla. Att formen är på topp visade han senast och lyckas Stefan Söderqvist smita ut i andraspår slutar ekipaget i segerstriden.

Senast rekommenderade jag 4 Harry Haythrow 3% som spik, men det blev en för tuff inledning och en fjärdeplats i mål. Nu är han helt bortglömd av spelarna och från rygg på ledaren har större under skett.

5 Dante Boko 12% tog en snygg spurtseger i Sweden Cup tidigare i maj och ska den här gången gå barfota runt om. Vilken balans han är obesegrad i fyra starter på svensk mark. Vilket är värt att notera!

FAVORIT 2 Spring Erom VINST PÅ 2140: 16 av 42 / Bana: 4 av 13 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 9 av 10 /

SKRÄLLEN 4 Harry Haythrow VINST PÅ 2140: 6 av 68 / Bana: 1 av 17 / Kusk: 1 av 10 / Spets: 6 av 13 /

V75-7

Valentino Strix har visat upp ett brett register och är Omgångens Fynd

RANKING
A: 6-1
B: 2-10-5
C: 7-4-9-8
D: 3-11-12

SPETS-STRID Det är voltstart som gäller i den sista avdelningen. Innerspåret 1 Bravo Navarone med startspecialisten Erik Adielsson i vagnen är klara spetsfavoriter. Från springspår öppnar även 7 Mr Hot Shot rappt, men kommer normalt inte först till sargen.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2640 volt. 

Vi avrundar omgången med ett mycket spelvänligt stayerlopp där jag också har hittat omgångens fynd.

1 Bravo Navarone 47% hade jag som tipsetta och idé i V75-finalen under elitloppshelgen och han gjorde mig inte besviken. Vilket lopp han gjorde! Fram utvändigt ledaren 1400 kvar i ett mördande tempo, men trots det både styrka och moral att gå undan till seger. Efter det har det inte blivit någon mer start och dagsformen är ett litet frågetecken. Han står perfekt inne i klassen och är kvick ur volten och visst – jag blir inte förvånad om Erik Adielsson leder loppet från start till mål. Men det blir framskor på den här gången och han blir lite väl mycket streckad i min bok.

Tipset till Omgångens Fynd 6 Valentino Strix 8%, som har visat upp både snabbhet och styrka som räcker en bra bit upp i klasserna. Näst senast var han med i ett stayerlopp och tog över taktpinnen två varv från mål och gick undan till en retfull enkel seger, trots att klockan stannade på raska 1.10,5 sista varvet över den dryga distansen. Han är inget spjut från start, men från springspår ska det vara en hygglig chans att komma iväg lite bättre än normalt och kommer han bara fram utvändigt ledaren tror jag att hans styrka kan visa sig avgörande över upploppet. Valentino Strix är Omgångens Fynd!

Det är flera om budet bakom och 2 Pajas Face 15% är en mycket bra fyraåring som siktar på Derbyt längre fram i höst. Både 10 King Sir Kir 6%, som ska gå med skor nu, och 5 Thunder Peak 5% har visat att de duger till seger i klassen och är givna på lappen om du väljer att gardera vidare.

FAVORIT 1 Bravo Navarone VINST PÅ 2640: 0 av 5 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 3 av 4 / Spets: 3 av 4 /

OMGÅNGENS FYND 6 Valentino Strix VINST PÅ 2640: 2 av 6 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 2 av 2 /

EN TROLIG SPIK

V75-3: 3 Treasure Kronos 53%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 6 Tosca Victory 7%
V75-5: 4 Tumble Dryer 6%
V75-7: 6 Valentino Strix 8%

 

Omgångens Fynd

V75-7: 6 Valentino Strix 8%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 3 Tiger Woodland 2%
V75-4: 10 Kirin De Zeun 5%
V75-6: 4 Harry Haythrow 3%

 

Förstora systemet här 

V75_20160709