Sommarjackpot

Den natursköna travbanan får fint besök då Stefan Melander gästar med sin världsstjärna Nuncio, som gör resan till Värmland för att lägga vantarna på förstapriset i Årjängs Stora Sprinterlopp (V75-7).

– Dalarnas stolthet On Track Piraten bjuder på tufft motstånd

– Dalarnas stolthet On Track Piraten bjuder på tufft motstånd

Det saknas dock inte motstånd och Dalarnas stolthet On Track Piraten ser till att det absolut inte blir någon promenad i parken när vinnaren i Årjängs Stora Sprinterlopp ska koras.
Sommarjackpot

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det spås mest uppehållsväder med risk för någon mindre regnskur och cirka 16-20 grader.

Årjängs upplopp mäter 205 m och är cirka 12 m längre än medel. Stallbacken ligger efter mål och gör att hästar med lite extra ”hemlängtan” tar lite extra den sista biten in mot målsnöret.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Draget Coldtown siktar på ledningen och blir svårfångad

RANKING
A: 2-6
B: 9-12
C: 8-5-1-7-11-10-4
D: ––

SPETS-STRID Voltstart och lite svårbedömt vem som sitter i spets. De två innersta spåren 1 Västerbo Paymyday och 2 Coldtown är båda stabila och kvicka ut och kanske gör upp om ledningen i inledningsskedet. 6 Takethem är svårbedömt startsnabb från sitt springspår i volten.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2640 volt.

Ett stayerlopp för den näst högsta klassen inleder jackpot-omgången och det är inte så självklart vem som vinner.

Den danska gästen 6 Takethem 55% står perfekt inne i klassen och har skämt bort oss med ruggigt bra insatser i V75 de sista månaderna. Och är nog bästa hästen i loppet sida vid sida. Men loppet startas med voltstart och det är lite svårbedömt hur han kliver iväg från sitt springspår. Kommer han ner utvändigt ledaren i ett tidigt skede blir han tung att stå emot, men han är lite väl mycket streckad med tanke på omständigheterna och blir därför ingen tipsetta i min bok.

Tipsnicken till Draget 2 Coldtown 10%, som inte har haft något glid i sina starter på slutet och därför har en missvisande resultatrad. Senast satt han fast med rubbet sparat i tredje invändigt, som femma efter vinnande Ready For More. Coldtown har vunnit 10 av 12 i spets och har tidigare visat att han både är stabil och kvick ut i voltstart, och lyckas han nå sin önskeposition tror jag han leder hela vägen. Johnny Takter sitter upp i sulkyn för första gången, vilket känns intressant.

9 Seedorf O.M.F. 9% höll farten bra utvändigt ledaren senast och har vunnit 4 av 5 över aktuell distans. Trots bakspår kan han få en bra position i den främre träffen.

12 Rapide Du Pommeau 9% är i sitt livs form och ser ut som en studsboll för dagen. Senast avväpnade han ledande Frozen på ett par steg när han fick marschorder över upploppet och han har vunnit 7 av 15 över lång distans. Spår tolv är knepigt, men med lite klaff kan han ställa alla schack och matt över upploppet.

FAVORIT 6 Takethem VINST PÅ 2640: 1 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 2 av 3 /

DRAGET 2 Coldtown VINST PÅ 2640: 0 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 10 av 12 /

V75-2

Omgångens Fynd går med racerbalans för första gången och är prisvärd

RANKING
A: 5-3-10
B: 9-6
C: 2-7-11
D: 12-4-1-8

SPETS-STRID Här öppnar 2 Joe Hoo Lee och 3 Smokey Herman kvickt, där det är lite fördel för den senare. Utifrån öppnar 6 Lea Chip bäst och kanske kan utmana om ledningen?

LOPP-ANALYS Klass-II över 1640a. 

Ett spännande sprinterlopp för den lägsta klassen där det kommer bli full fart när bilen släpper.

Frontrunnern 3 Smokey Herman 41% har tagit karriärens fyra segrar i spets och har sett formstark ut vid de två senaste. Det blir full laddning när bilen släpper och kostar det inte för mycket att komma till sin önskeposition leder han loppet i det längsta. Nu är det aviserat med jänkarbike för första gången.

Tipset dock till Omgångens Fynd 5 Breezy Badger 6%, som har fått ett formhöjande lopp i kroppen efter ett par månaders frånvaro och står perfekt inne i klassen på pengarna. Senast höll han farten fullt godkänt utvändigt ledaren och är normalt snäppet bättre till denna start. Nu blir det både barfota runt om och Johnny Takter i sulkyn för första gången, vilket kan ge både en och två extra växlar och det här är Omgångens Fynd!

10 Palermo Broline 18% har visat upp mycket bra fart i benen på slutet och verkar bli allt bättre för varje start. Senast fick han vika ner sig i ledningen trots att klockan stannade på raska 1.08 sista halvvarvet. Nu sitter Erik Adielsson upp i vagnen för första gången och eventuellt blir det även debut med utan skor på alla fyra hovarna.

FAVORIT 3 Smokey Herman VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 3 / Spets: 4 av 6 /

OMGÅNGENS FYND 5 Breezy Badger VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 2 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 3 /

V75-3

Ett ovisst kallblodslopp där spetsstriden kan bli avgörande

RANKING
A: 15-6
B: 14-3-4
C: 13-12-11-2-7-8
D: 1-5-9

SPETS-STRID Bara tre hästar på startvolten. 3 Juvena är kvickast ner till sargen och tar hand om ledningen inledningsvis. Det finns flera som kan öppna kvickt från tillägg och ska köras offensivt. 4 Essis Lille Alfred, 6 Höstbo Stig och 7 Egge Odin är kvicka ut, men det är svårbedömt vem som är först framme för att försöka överta ledningen.

LOPP-ANALYS Ett kallblodslopp över 2140 volt. 

Dubbelcupens final där vi har 14 kallblod utspridda över tre distanser.

15 Steinfaks 43% har mött tufft motstånd på slutet och skaffat sig bra hårdhet, vilket kan visa sig avgörande över upploppet trots att han står med dubbla tillägg i starten. Senast noterade han raska 1.20,5 sista varvet, som trea efter Smedheim Solan och gjorde ett bra intryck. Med lite klaff under slutrundan flyger han lågt till slut igen.

Skrällen 6 Höstbo Stig 6% står bra inne i  loppet och har fått ett intressant utgångsläge. Senast reparerade han en galopp strax efter start på bästa vis och att formen är på topp. Han är mycket kvick ur volten och med bara tre hästar på startvolten tror jag på ett offensivt upplägg och kanske ledningen efter ett halvvarv. Stämmer mitt scenario kan det räcka långt, kanske hela vägen?

14 Jävsö Blomster 22% är en stentuff märr som har visat toppform i de senaste starterna. Hon är dock tufft placerad och jag är tveksam om hon har ork och mod att gå runt hela gänget den här gången och hon känns lite väl mycket streckad i förhållande till vinstchansen.

Det finns flera som lurar i vassen bakom och jag blir inte förvånade om det skräller till ordentligt.

FAVORIT 15 Steinfaks VINST PÅ 2140: 0 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 6 Höstbo Stig VINST PÅ 2140: 2 av 20 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 7 av 27 / Spets: 3 av 6 /

V75-4

Beverly Boulevard har bäst potential och blir tung att stå emot

RANKING
A: 12-3-9
B: 14-7-8-6
C: 1-4-15-11-13-10-2-5
D: ––

SPETS-STRID Voltstart gör det mer svårbedömt. 3 Pandora Face och 7 Undimede har båda visat att de kan öppna snabbt och gör troligen upp om taktpinnen.

LOPP-ANALYS Ett stolopp över 2140 volt. 

Ett stolopp med 15 hästar, som inte ser helt lättlöst ut på papperet.

14 Lotus Cherie 23% kom senast tillbaka och gjorde comeback efter nästan ett helt års frånvaro från tävlingsovalen. Efter ett lopp fjärde invändigt höll hon farten godkänt på avstånd över upploppet. Hon såg inte helt hundra ut i aktionen under loppet och min känsla säger att hon behöver fler lopp i kroppen innan den riktiga toppformen infinner sig och att hon är en favorit i fara den här gången.

Tipset till loppets Drag 12 Beverly Boulevard 19% som blandar och ger lite, men har mycket bra potential de dagar det stämmer för henne. Det gjorde det näst senast när hon enkelt gick runt hela gänget från femte utvändigt och vann med sparade krafter. Nu blir det barfota fram för första gången och Johnny Takter gör inga fel i sulkyn.

3 Pandora Face 17% öppnade kvickt bakom bilen i Stosprintern senast, men rullade över i galopp efter 200 körda. Hon kom tillbaka starkt när klockan stannade på 1.11,5 sista 1200 och visade att formen är den rätta. Nu när det är voltstart byter man till en vanlig sulky och trampar hon rätt i volten kan hon dra till spets och sälja sig dyrt.

9 Hanna Banker 6% är en finfin travare, som har fått lite bättre ork i benen sedan hon kom i Flemming Jensens regi. Hon är mycket vass på speed och med  lite klaff kan hon flyga mycket lågt över upploppet. Flemming låter ovanligt optimistisk i förhandsintervjuerna.

FAVORIT 14 Lotuscherie VINST PÅ 2140: 8 av 29 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 9 av 28 / Spets: 4 av 7 /

DRAGET 12 Beverly Boulevard VINST PÅ 2140: 8 av 40 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 2 av 3 /

V75-5

Favoriten är överstreckad och jag har bättre Drag

RANKING
A: 6-11
B: 2-3
C: 8-4-9-5-1
D: 10-12-7

SPETS-STRID Här öppnar 2 Othello Face kvickt bakom bilen och är normalt svår att ta en längd på. Utifrån är 3 Cab Hornline och 6 Juvels Boy de som är kvickast och kan utmana.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a. 

Ett spelvänligt lopp där favoriten går upp i klass och känns alldeles för mycket streckad.

2 Othello Face 50% har lugnat ner sig betydligt sedan han kom i Veijo Heiskanens regi och ser numera riktigt reglerbar ut. Han har tagit två raska segrar i V75 på slutet och därmed fått på sig snabba pengar och går nu upp i klass. Han kanske drar till spets igen, men det är tuffare emot nu och han känns bara som en av flera med vinstchans.

Tipset till Draget 6 Juvels Boy 15%, som är en riktig tuffing och har imponerat stort vid sina segrar på slutet. Senast var han med i ett lopp på Bjerke i Norge och drog till spets bakom bilen från ett identiskt läge. Han har tidigare visat mycket bra styrka och min känsla säger att han har vinstchans även om han får ett tufft lopp utvändigt ledaren.

11 Kan Ha 6% är en kapabel springare efter Super Arnie som jag tror kan gå hela vägen upp i högsta klassen. Senast fick han ge sig knappt från ledningen trots att klockan stannade på raska 1.10,5 sista varvet. Spår elva är förstås inte optimalt men med lite klaff blir jag inte förvånad om han vänder ut på hela gänget sista halvvarvet.

3 Cab Hornline 12% har bra kapacitet för klassen och ska gå med jänkarbike den här gången.

FAVORIT 2 Othello Face VINST PÅ 2140: 8 av 25 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 3 av 4 / Spets: 2 av 5 /

DRAGET 6 Juvels Boy VINST PÅ 2140: 3 av 20 / Bana: 0 av 4 / Kusk: 4 av 21 / Spets: 2 av 3 /

V75-6

Här hittar vi flera som har samlat poäng och står på tur för en seger

RANKING
A: ––
B: 7-3-1-10-5-2
C: 8-9-6
D: 4-12-11

SPETS-STRID Innerspåret 1 Oki Doki Face laddas tufft och vill försvara sitt innerspår och köra i ledningen. 3 Västerbo Exact provar att komma först ner till sargen och körs nog i spets om han når dit. Lite svårbedömt om någon utvändigt kan utmana nämnda duo?

LOPP-ANALYS Klass-I över 2640a. 

Ett stayerlopp för den näst lägsta klassen där det är flera om budet.

1 Oki Doki Face 20% har skaffat sig bra hårdhet i V75 och som fortfarande står kvar i klassen. Senast öppnade han raskt bakom bilen, men fick nöja sig med andra utvändigt när fältet formerat sig. Han har vunnit 2 av 3 över aktuell distans och lyckas han försvara sitt innerspår är han helt klart hästen att slå i loppet.

Tipset till Draget 7 Gambino Degato 10%, som jag hade som omgångens Fynd på Halmstad senast. Då galopperade han direkt från start och fick aldrig visa vad han gick för med barfota balans för första gången. Det blir samma balans igen och ramlar han bara ner i en hygglig position mitt i fältet tror jag på snabb revansch. Den långa distansen är en klar fördel!

3 Västerbo Exact 15% har också formen på topp. Senast öppnade han kvickt bakom bilen men blev hängandes och fick backa ner som sista häst i fältet. Han fick sedan inte fritt spelrum över upploppet och gick i mål med sparade krafter. Lyckas han komma först ner till sargen kan han mycket väl spåra hela vägen.

10 Tumble Dryer 11% har formen helt på topp och såg riktigt formstark ut som fastlåst med sparade krafter näst senast. Han står på tur för en seger och med lite klaff kan det bli utdelning den här gången. Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn för första gången!

5 Mellby Club 21% har många anhängare. Han har styrkan som bästa vapen och riskerar att hamna på vingel när bilen släpper fältet. Han kommer få ett tung resa i spåren sista varvet och han känns bara som en av flera i min bok.

2 Reorder 6% står perfekt inne i loppet på pengarna och kan få ett perfekt lopp i rygg på ledaren fram till upploppet. Det blir skor på hovarna den här gången.

FAVORIT 1 Oki Doki Face VINST PÅ 2640: 2 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 3 av 3 /

DRAGET 7 Gambino Degato VINST PÅ 2640: 0 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 10 / Spets: 0 av 1 /

V75-7

Nuncio tränar starkt och är omgångens mest Troliga Spik

RANKING
A: 8
B: 3-1-10
C: 4-5-6-7
D: 2-9

SPETS-STRID Innerspåret 1 Harry Haythrow följer bilen den första biten och går normalt inte att ta en längd på. 3 On Track Piraten öppnar också kvickt och ställer en allvarlig fråga efter en bit. 8 Nuncio körs troligen offensivt och kommer fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede.

LOPP-ANALYS Årjängs Stora Sprinterlopp över 1640a. 

Ett klassiskt sprinterlopp för den högsta klassen där vi får se en av världens bästa hästar.

8 Nuncio 60% har skämt bort oss under året och hans seger i Elitloppet i maj är en seger som jag sent kommer att glömma. Senast var han ute i Oslo Grand Prix på Bjerke och fick åter ett tufft lopp utvändigt ledaren, men blev den här gången nerspeedad av Your Highness den sista biten. Tränare Stefan Melander meddelar att hästen har tränat riktigt starkt efter det och tror att toppformen håller i sig. Spår åtta längst ut på vingen kan innebära trubbel och en del spår genom första sväng, men dödens brukar vara ledigt efter ett halvarv. On Track Piraten sitter troligen i ledningen och är en tuff motståndare, men Nuncio är klassen bättre och jag tror att han kopplar segergreppet över upploppet. Det är aviserat med barfota fram och murphybländare igen och det här är omgångens mest Troliga Spik!

FAVORIT 8 Nuncio VINST PÅ 1640: 10 av 13 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 7 av 8 /

SKRÄLLEN 1 Harry Haythrow VINST PÅ 1640: 6 av 30 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 8 av 72 / Spets: 6 av 13 /

EN TROLIG SPIK

V75-7: 8 Nuncio 60%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 2 Coldtown 10%
V75-4: 12 Beverly Boulevard 19%
V75-5: 6 Juvels Boy 13%
V75-6: 7 Gambino Degato 10%

 

Omgångens Fynd

V75-2: 5 Breezy Badger 6%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 5 Breezy Badger 6%
V75-3: 6 Höstbo Stig 6%

 

 Förstora systemet här

V75_20160716