Jackpot_14_5

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Det är V75-jackpot på Åby där det väntar cirka 48 miljoner kr enbart i sjurättspotten!

Omgången håller mycket hög klass i alla lopp, men russinet i kakan är förstås Drottning Silvias– och Konung Gustaf V:s Pokal, som lockar med en knapp miljon kr i segerpremie!

– USA-importen Uncle Lasse vinner sin debut på svensk mark

– USA-importen Uncle Lasse är favorit i Konung Gustaf V:s Pokal

Solvallatränaren Stefan Melander spelar en av huvudrollerna då hans fyraårige USA-import Uncle Lasse (V75-7) är favorit att ta hem Konung Gustaf V:s Pokal.

Trav med Erland har jobbat fram några riktigt vassa Drag och Skrällar, som gör att värdet för sju rätt sticker rakt upp i höjden!

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Prognosen säger att det ska bli molnigt och risk för skurar under eftermiddagen och cirka 7 grader i luften. Troligen blir underlaget lite mer stumt än normalt.

Åby har ett kort upplopp, 180 m, och dubbla open stretch invändigt på upploppet, där det kommer hästar från alla håll till slut.
Rygg ledaren och tredje invändigt är ofta en vinnande position på Åby.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Det är flera om budet – Men man kommer långt med en kvintett

RANKING
A: ––
B: 10-8-9-1-3
C: 6-5-11-2
D: 12-4-7

SPETS-STRID Voltstart och det är fördel innerspåret 1 Kemas Magic, som har spetsat från spår ett i voltstart tidigare. De två norska gästerna 6 Pebbe Simoni och 7 Ja El Tomcat från springspåren är svårbedömda hur de öppnar i svensk voltstart, som de aldrig provat tidigare.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2640 volt. 
Ett spelvänligt stayerlopp för den näst högsta klassen inleder jackpot omgången, där det är voltstart som gäller.
9 Fridericus 38% är en riktig flygmaskin, som jag inte tror kommer ha några problem att hävda sig i den högsta klassen inom kort. Jag trodde mycket på Fridericus i sin senaste start, men tyvärr kom han inte igenom från sitt bakspår och hamnade som sista häst. Han gjorde ett starkt lopp i spåren sista varvet, där klockan stannade på 1.10, och tog in ganska många meter på täten över upploppet. Nu vankas det ett liknande läge, fast voltstart och stayerdistans, som han inte provat på svensk mark tidigare. Det känns som han är bästa hästen i fältet och med lite klaff flyger han lågt över upploppet igen och kan mycket väl vara vinnaren när krutröken lagt sig. Inga ändringar är aviserade.
Tipsnicken till Draget 10 Alkalizer Am 13%, som har fått två formhöjande lopp i kroppen och står perfekt inne i klassen. Hästen har styrkan som sitt bästa vapen och det känns som stallet har gått och siktat på det här loppet en tid för att säkra en finalplats till elitloppshelgen. Lite svårbedömt var han hamnar från bakspåret, men jag hoppas på ett offensivt upplägg och gärna utvändigt ledaren så fort som möjligt.
8 Sir Ratzeputz 12% gjorde en finfin upphämtning efter galopp senast när klockan stannade på 1.11 sista varvet. Det här blir lite av loppets hetshäst och lyckas han hålla upp ryggen på spetsfavoriten kan det bli en behaglig resa fram till att open stretch öppnar sig.
1 Kemas Magic 16% galopperade utvändigt ledaren 350 kvar med till synes sparade krafter senast och står på tur för en framgång. Han har bara vunnit 1 av 12 över distansen, men i gengäld vunnit 9 av 9 i ledningen (!), där han ger sig högst motvilligt. Det blir sulor på framhovarna nu.
Jag nämner också 3 Even’s First Boy 7%, som tillhör de bättre i loppet när han visar sig från sin bästa sida. Han är stark och rejäl och har  inget emot den dryga distansen. Ingen voltstart sedan 2011 (!) gör det svårbedömt hur han tar sig iväg den första biten.

FAVORIT 9 Fridericus VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 3 av 6 / Spets: 1 av 2 /

DRAGET 10 Alkalizer Am VINST PÅ 2640: 3 av 12 / Bana: 2 av 4 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 3 av 5 /

V75-2

Talassio gör ett härligt intryck och är hästen att slå i loppet

RANKING
A: 3
B: 6-8-11-10
C: 4-1-12-5-7-9
D: ––

SPETS-STRID Även här är det voltstart, som gör det mer svårbedömt. 5 Önas Ida är stabil och kvick ur volten och gör upp med 6 Legend Brodde vem som är kvickast ner till sargen. Den senare kanske provas i spets om han når dit? 3 Talassio gör ett stabilt intryck och borde komma iväg bra, trots att det är voltstart för första gången.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140 volt. 
Ett öppet voltstartslopp på papperet för den näst lägsta klassen.
Jag gillar den knappa favoriten 3 Talassio 32%, som har bra grundkapacitet och är under kraftig utveckling. Senast synade han dödens vid varvningen och kopplade segergreppet in på upploppet innan han motvilligt blev snuvad på segern den sista biten. Jag gillade vad jag såg och det kan mycket väl bli snabb revansch. Han har dock aldrig haft framspår i voltstart vilket kan ställa till det, men han gör ett stabilt intryck och med nr 2 struken får han ännu mer svängrum när han ska vända upp. Det blir barfota runt om och troligen en jänkarbike som senast.
Det är flera om budet bakom. 6 Legend Brodde 17% är ingen stjärna i grunden, men han har visat toppform på slutet och duger i klassen. Han är kvick ut och kanske kan sno åt sig taktpinnen, och därifrån har Johan Untersteiner fördelen att kunna välja taktik.
Skrällen 8 Ågårds Mats 3% är en kapabel häst för klassen, men tyvärr mycket skör och brukar inte kunna göra så många starter i rad innan han måste fräschas till. Vi minns hans seger i V75 på Åby i oktober i fjol när han flög runt hela gänget i imponerande stil. Är han bara fräsch benen duger han gott med lite klaff på bitarna.
11 Eldrick Boko 29% har radat upp bra prestationer på slutet och tog en komfortabel spetsseger i V75 näst senast. Han har dock tagit 7 av sina 9 segrar från ledningen, och känns lite överstreckad från det här läget.
Kioskvältaren 10 Javier Palema 1% ska gå med ett helstängt huvudlag för första gången och är loppets miljonhäst.

FAVORIT 3 Talassio VINST PÅ 2140: 4 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 10 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLEN 8 Ågårds Mats VINST PÅ 2140: 5 av 24 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 3 av 5 /

V75-3

Spetsstriden kan bli avgörande när en biljett till Elitloppet står på spel

RANKING
A: 1-2
B: 11-10-3-5-9-8
C: 6
D: 4-7-12

SPETS-STRID Här blir det stentuff laddning från de tre innersta spåren 1 Arazi Boko, 2 Hillustrious och 3 Al Dente. Den först nämnde är svår att ta en längd på och spetsfavorit i min bok.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 1609a. 
Ett rivigt sprinterlopp för den högsta klassen där vinnaren får en inbjudan till Elitloppet!
Det står mycket på spel för segraren och kretsen kring 11 On Track Piraten 28% var nog inte så glada när de såg lottningen i söndags kväll. Vinterns häst har gjort allting rätt och senast höll han farten berömvärt i spets i Olympiatravet, och det var inte så mycket att säga om att mjölksyran rann till den sista biten. Nu är det som sagt andra förutsättningar, men det ser ut som det blir stentufft tempo i täten. Vilket är ett krav om favoriten ska komma in i matchen till slut. Det blir barfota runt om nu för första gången på länge.
Jag framhåller en duo där jag ger tipsnicken till Skrällen 1 Arazi Boko 4%, som har drömförutsättningar. Han är mycket kvick bakom bilen och med 31 meter extra anlopp på rakan, då loppet är 1609, tror jag ingen kan ta en längd och jag hoppas Christoffer kör i spets så länge lampan lyser. Den kan lysa hela vägen, om det inte blir för tuff körning.
Jag har respekt för fjolårets trea i Sprintermästaren 2 Hillustrious 15%, som gav vinnande Nuncio och Volstead en tuff match hela vägen fram till linjen. Ett formhöjande lopp i kroppen och racerbalans med barfota runt om, jänkarbike och Erik Adielsson i sulkyn för första gången får alla klockar att ringa på en gång. Det behöver inte bli spets. Rygg på ledaren kan vara en vinnande position också.
Det är många om budet bakom och det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.

FAVORIT 11 On Track Piraten VINST PÅ 1640: 1 av 11 / Bana: 2 av 5 / Kusk: 13 av 19 / Spets: 7 av 13 /

SKRÄLLEN 1 Arazi Boko VINST PÅ 1640: 3 av 14 / Bana: 7 av 23 / Kusk: 4 av 20 / Spets: 5 av 12 /

V75-4

Platon Face är obesegrad felfri och är omgångens Roligaste Spik

RANKING
A: 5
B: 8-9-2
C: 6-11-12-1
D: 7-10-4-3

SPETS-STRID 2 Copimade tog en övertygande spetsseger senast och körs troligen offensivt för ledningen igen. Utifrån öppnar 4 Sandsjöns Revenue kvickt och kanske är först ner till sargen? 5 Platon Face öppnar hyggligt och körs också offensivt, och hoppas få överta taktpinnen efter en bit. Om han lyckas svara ut 8 Erik Sting, som aldrig haft framspår bakom bilen.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2640a. 
Ett stayerlopp för den lägsta klassen där det vimlar av lovande hästar med flera ettor i programraden.
En av dem är 8 Erik Sting 36%, som är obesegrade efter fem starter. Senast tog han en komfortabel spetsseger efter en snabb avslutning med sparade krafter. Han har aldrig haft framspår bakom bilen och det är lite svårbedömt var han hamnar från sämsta spåret bakom vingen. Offensive Björn Goop sitter upp i sulkyn för första gången och det blir nog ett offensivt upplägg mot täten. Det blir lättning i balansen den här gången.
Det är dock lite frågetecken på favoriten och jag sticker ut hakan och spikar mycket kapable 5 Platon Face 13% på systemet. Det här är en mycket stark häst som är gynnad av den långa distansen, och som är obesegrad i felfritt lopp efter fyra lopp. Den statistiken är inte så rolig att läsa på en spik kanske, men faktum är att hästen såg klart stabilare ut vid sin senaste seger än han gjort tidigare. Att Erik Adielsson sitter upp för första gången känns som en förstärkning och skulle ekipaget lyckas sno åt sig ledningen efter en bit är det nog spel mot ett mål! Det här är omgångens Roligaste Spik!
9 Erik 25% är också en mycket kapabel häst för klassen som nu tagit två raska segrar efter ett längre uppehåll. Han är dock mycket skör och springer lite som på nålar och jag blir inte förvånad om han gör bort sig med galopp.
Det finns flera prisvärda hästar bakom för er som vill gardera vidare, men jag väljer att ta ställning!

FAVORIT 8 Erik Sting VINST PÅ 2640: 1 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 2 /

ROLIG SPIK 5 Platon Face VINST PÅ 2640: 1 av 4 / Bana: 2 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 2 /

V75-5

En trio höjer sig över från mängden – Jag gillar Angel Rain lite extra

RANKING
A: 2-1-6
B: 5-3
C: 10-8
D: 11-9-7-12

SPETS-STRID Här försvarar 1 Treasure Kronos enkelt sitt innerspår den första biten, men kanske är villig att släppa till 6 Princess Face i andra skedet för att försöka avgöra över open stretch. 2 Angel Rain vill också ha ett finger med i spelet och kanske kullkastar mitt scenario?

LOPP-ANALYS Drottning Silvias Pokal över 2140a. 
Ett klassiskt lopp för de fyraåriga märrarna, som alltid är lika spännande att bena ut. I år ser vi en kapabel trio som sticker ut lite extra.
1 Treasure Kronos 42% är en riktig merca som har hittat minst ett par nya växlar utan skor på hovarna. Fjolårets Breeders Crown vinnare har fått två formhöjande lopp i kroppen och såg smällfin ut när hon fick speeda loss över upploppet i uttagningen. Hon är mycket rask bakom vingen och går inte att ta en längd på om Christoffer väljer den taktiken? Men rygg på ledaren kanske är den vinstgivande positionen? Det blir barfota runt om igen och det känns lite konstigt att hon inte får tipsnicken.
Men jag gillar Draget 2 Angel Rain 15% lite extra och tror att vi här kommer få se en riktigt bra prestation! Efter tre uppbyggande lopp i Robert Berghs regi är det nu dags att dra av alla fyra skor, vilket jag tror betyder en hel del meter. Hon kan öppna raskt om Robban begär det, men här kanske det är bättre att avvakta och se vad konkurrenterna har tänkt sig. Omgångens bästa Drag heter Angel Rain!
6 Princess Face 19% komplettera min duo. Hon har bara vunnit tre segrar på 13 starter men ändå tjänat 3,5 miljon kr. Vilket är en bragd i sig! Hon har körts i spets sex gånger och förlorat fem! Enligt stall Kolgjini var hästen sjuk näst senast och nedsatt av brunst senast. Nu blir det lite ändringar. Barfota runt om, jänkarbike och ett helstängt huvudlag. Dessutom Björn Goop i vagnen för första gången. Det troliga är att Björn ställer en fråga om ledningen efter en bit och sedan får vi se om Princess Face förbättrar sin statistik i ledningen, eller kanske släpper till Angel Rain i nästa skede? Mycket att klura på.
Den här trion höjer sig en bit över övriga. Jag blir förvånad om någon annan vinner!

FAVORIT 1 Treasure Kronos VINST PÅ 2140: 4 av 12 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 4 av 10 / Spets: 0 av 0 /

DRAGET 2 Angel Rain VINST PÅ 2140: 3 av 12 / Bana: 3 av 5 / Kusk: 2 av 3 / Spets: 1 av 1 /

V75-6

Ett rivigt sprinterlopp där Omgångens Fynd är obesegrad från ledningen

RANKING
A: 2-4-1
B: 3-10-11-12
C: 5-9
D: 8-6

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan öppna bättre än medel vid offensivt upplägg. Ekipagen 1 – 5 är det spetsstriden står mellan och känslan säger att det står mellan 1 Amour Du Coglais,  2 Shogun D.K. och 4 Xlnt Chili Tripel. Lite svårbedömt.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 
Ett spännande sprinterlopp där det kommer bli bra tryck på grejorna.
4 Xlnt Chili Tripel 22% är en finfin travare som är under utveckling. Han är kvick bakom bilen och har vunnit 3 av 4 i spets. Senast släppte Joakim ledningen lite överraskande och fick sedan inte se dagens ljus i tid för att hinna utmana. Det är flera invändigt som tänker ladda den här gången och det kan kosta mer än det smakar att ta hand om taktpinnen. Inga ändringar är aviserade.
2 Shogun D.K. 18% är ett upp och ett i minne och inte lätt att komma rätt på. Senast gick han med racerbalans, men blev för lätt i balansen och galopperade direkt. Nu blir det den gamla balansen och med vanlig sulky. Från det här fina läget är han en högst allvarlig aspirant till segern.
Fyndet 1 Amour Du Coglais 4% har hög potential i grunden och rapporteras vara klart uppåt med årsdebuten avklarad. Han har vunnit 4 av 4 i spets och det är nog ingen vild gissning att Johan Untersteiner lutar sig bakåt i biken och kör vad som går när bilen släpper. Nu är det aviserat med barfota runt om för första gången, och Amour Du Coglais är Omgångens Fynd!
Flera av de mer kapabla hästarna har fått bakspår och det måste klaffa med tempo och positioner om de ska komma in i matchen till slut. Det krävs en hel del streck om man ska känna sig riktigt nöjd.

FAVORIT 4 Xlnt Chili Pirat VINST PÅ 1640: 0 av 3 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 6 av 12 / Spets: 3 av 4 /

SKRÄLLEN 1 Amour Du Coglais VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 4 av 4 /

V75-7

Uncle Lasse blir svårslagen – Men jag har råd att gå för de stora pengarna

RANKING
A: 4
B: 2-3-11-9
C: 12-1-5
D: 6-7-8-10

SPETS-STRID Här blir det tuff laddning mellan 1 Farzad Boko, 2 Poet Broline och 5 Telecomando O.K. i första skedet. Möjligt att Roger Malmqvist försvarar sitt innerspår. 4 Uncle Lasse körs offensivt efter en bit och ställer en fråga om taktpinnen, men det är inte självklart att han får överta.

LOPP-ANALYS Konung Gustaf V:s Pokal över 2140a. 
De fyraåriga hingstarnas Pokallopp ser minst lika intressant ut på papperet, där det rensar styggt i kuponghögen om storfavoriten bränner.
4 Uncle Lasse 68% är nästa USA-import ur Stefan Melanders importerade armada, och som nu är ute efter sin första avbetalning och storvinst på svensk mark. I de två första loppen har han sett helläcker ut och vunnit på klasshästen vis från ledningen. Tarzan låter helnöjd med sin springare, som menar att Lasse inte är mycket sämre än självaste Nuncio. Säkre Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn igen, som nog kliver in i handlingen när konkurrenterna har kört rommen av sig. Det är inte aviserat med några ändringar, utan det bli skor och öppet huvudlag igen. En svårslagen favorit, men trav är trav och det rensar styggt i kuponghögen om han bränner och jag går för de riktigt stora pengarna. Därför blir Uncle Lasse en av två utgångshästar som måste vinna på systemet.
2 Poet Broline 8% är förste utmanare och riktigt på tårna! Skulle han nå ledningen utan att kostar för mycket bjuder han favoriten på en tuff match. Inga ändringar aviserade.
3 Heavy Sound 12% tillhör kulltoppen och kan få ett perfekt lopp i rygg fram till upploppet. Andra utvändigt kanske är ledigt?
11 Cruzado Dela Noche 2% är en finfin typ som har fått två ögonöppnare på svensk mark. Stefan Melander säger att hästen kändes mycket förbättrad i sista jobbet och att det nu blir barfota runt om för första gången!
Kioskvältaren och Megaskrällen 9 Clemenza Am 1% gjorde ett starkt lopp i uttagningen och har fått ett intressant utgångsläge med kvicka ryggar i starten. Nu är det aviserat med första barfota runt om och jänkarbike, vilket låter spännande. 😉

FAVORIT 4 Uncle Lasse VINST PÅ 2140: 2 av 2 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLLEN 9 Clemenza Am VINST PÅ 2140: 1 av 12 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 4 av 9 / Spets: 2 av 3 /

EN ROLIG SPIK

V75-4: 5 Platon Face 13%

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 10 Alkalizer Am 13%
V75-5: 2 Angel Rain 15%

Omgångens Fynd

V75-6: 1 Amour Du Coglais 4%

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 8 Ågårds Mats 3%
V75-3: 1 Arazi Boko 4%
V75-6: 1 Amour Du Coglais 4%
V75-7: 9 Clemenza Am 1%

 

 Förstora systemet här

V75_20160514