Multijackpot redan fylld: Rekordpott på V75 i Eskilstuna

Med ovanligt många jackpots på V75 den senaste månaden har ATG tagit beslutet att insamling av jackpotpengar till MultiJackpot lördag 10 november avslutas redan före veckans V75-omgång på Åby.

– Vårt mål var att kunna erbjuda en rekordstor pott och chans till rekordvinst för sju rätt vid Eskilstunas V75-tävlingar 10 november. Och det målet är redan nått. Det blir en rekordpott och chans till alla tiders vinstrekord på Sveriges största spel, säger Peter Magnsjö, t f försäljningschef på ATG.ATG räknar med att det kommer att ligga över 111 miljoner i sjurättspotten lördag 10 november när Eskilstuna arrangerar V75. Rekordvinsten på V75 är 67,3 miljoner kronor till en vinnare 2010 och den högsta V75-potten hittills är 111 miljoner kronor från 2009.

– 1 november inför vi obligatorisk registrering för alla våra kunder och vi kommer därför i samband med multijackpotten att göra en rikstäckande reklamkampanj. Målet är att hela Sverige ska snacka V75 den 10 november, säger Peter Magnsjö.

Att ATG redan nu kan se fram emot en rekordpott 10 november beror på att antalet V75-jackpots den senaste månaden varit onormalt många och att multijackpotten därmed fyllts på i snabbare takt än förväntat.

– Inför V75 Winter Burst i december har vi fonderat över 19 miljoner kronor. Det är redan nu mer pengar än vad vi hade i fjol i mitten av december då vi hade drygt 16 miljoner kronor. Därför tar vi nu också en paus i jackpotfonderandet till V75 Winter Burst fram till 22 december. Precis som i fjol kommer alla eventuella jackpotpengar under V75 Winter Burst att gå till V75-tävlingarna på nyårsafton, säger Peter Magnsjö.Dagens beslut innebär att ATG återgår till den normala jackpotrutinen för V75, där eventuell utebliven utdelning på sju eller fem rätt flyttas över till kommande V75-omgång, från och med lördagens V75-tävlingar på Åby fram till 22 december.