Funderingar: Vi byter plats på V75 och V86 Xpress

En tanke har gnagt i mitt huvud under lång  tid. Tänk om vi kunde skifta veckodag på våra två största streckspel och köra V75Solvalla på onsdagarna och V86 Xpress ute i landet på lördagarna – vilken kick det skulle bli!I mitt förslag skrivs det ut fem rikstotolopp på två olika banor på lördagarna, där fyra ska ingå i V86-omgången på respektive bana.
Alla V86-finaler i respektive klass avgörs exklusivt på Solvalla efter varje meeting, där alla åtta lopp avverkas.

Folk går idag ”man ur huse” när våra bästa hästar gästar landets mindre banor, och den här förändringen skulle bädda för att det blir en folkfest på två banor i landet samtidigt varje lördag!

Det här innebär också att våra bästa ”catchdriver” måste välja bana, vilket gör att våra yngre talanger skulle få chansen att förkovra och visa upp sig på bästa tv-tid på lördagarna i större utsträckning.

V86-omgången startar 15:00 och sista avdelningen körs cirka 17:40, vilket skulle underlätta för alla tillresta och glädja de flesta som vill ta del av travsporten på lördagarna.Tänk alla förväntningar som byggs upp under veckan när V86 Xpress omsätter 100 miljoner kr varje lördageftermiddag, där potentialen för miljonutdelning är klasser högre än i nuvarande skepnad.

Tar vi sedan bort jackpoten, när det blir för svårt och ingen har åtta rätt, och istället delar ut pengarna till dem som lyckas få sju rätt så är jag helt nöjd. 🙂

TravmedErland.se