Det var nära att bli full pott på V75 andra helgen i rad på Bergsåker i söndags. På Axevalla 17/2 fick laget dela på 312 265 kr, och hade inte Knifetown Winner galopperat på Bergsåker hade det blivit en bra sudd även där. Nu fick vi nöja oss med sex rätt och 13 959 kr tillbaka till laget på SolvallaAndelar.se

Ikväll är det Solvalla och Åby som delar på V86 Xpress, och vi får hoppas att bilar och hästsläp håller sig på vägarna i snökaoset så det inte blir massa strykningar på grund av transporthinder.

Gute Band (V86-1) har visat finfin styrka och moral i två starter i Johan Untersteiners regi. Senast reparerade hästen en galopp på bästa vis, när klockan stannade på 1.14,5/2 900 meter – och ännu snabbare 1.12,5 sista varvet. Ikväll är det aviserat med ett helstängt huvudlag och en jänkarbike för första gången i sin nya regi, vilket låter intressant!

Vikens High Yield (V86-5) var spelad till stor favorit i multijackpotten i V75 på Örebro på Nyårsafton, men blev lite tempotorsk i kön, och trots 1.11,5 sista 800 räckte det bara till en andraplats bakomTranscendence. Vikens High Yield rapporteras vara väl förberedd inför sin comeback och i det här lilla fältet blir det inga positionsbekymmer i kön.

Häng på!