Två segrar i Östersund sedan tidigare.
Thomas Mjöen reser från Melhus i Norge med segerrike Baritron till söndagens premiär av Grand Slam 75 och hoppas späda på med en tredje.
– Jag kommer till Östersund med god tro, säger Mjöen.

På söndagen har Grand Slam 75 premiär – det nya spelet från ATG där en ensam vinnare med sju rätt kan vinna 15 miljoner kronor.

En söndagssatsning som ersätter V64 och drar igång tio i fyra på söndagseftermiddagen.
Ole Dragsten tränar segervane sexåringen Baritron (GS75-3) men får hjälp med hästen av amatören Thomas Mjöen som kör de flesta jobben.

Baritron, med 18 segrar på 40 starter, är en häst i toppform. I den senaste starten blev det seger i V75 på Biri från dubbla tillägg. Hästen har tagit två segrar i Östersund tidigare i karriären varav den senaste kom nu i januari.

– Baritron har varit riktigt bra på sistone och vann på ett mycket fint sätt senast. Hästen känns minst lika fin i träningen efteråt och jag kommer med god tro. Baritron är snabb från start och jag kommer att ladda vad som går från början och hoppas att kunna få ledningen, säger Mjöen, en av Norges bästa amatörkuskar som vunnit både EM och Nordisk Mästerskap för amatörer.

 

Innerspårets Global Millionaire är en annan startsnabb i loppet. Men du laddar?

– Vi försöker en bit. Men loppet är inte över om vi missar ledningen – hamnar vi utvändigt finns chansen ändå. Hästen är stark och går alltid in i mål.

 

Du har också med dig 9 Kashmir (GS75-2), chansen?

– Hästen är jättefin men det blev hårt emot. Jag är inte förvånad över att loppet blev så bra.
Eftersom hästarna tvungna att ha över tusen i startpoäng för att komma med. Så chansen är liten som jag ser det. Han tränar bra, men det har varit lite långt mellan loppen. Detta är ett riktigt bra lopp och jag är nöjd om vi kan vara trea-fyra. Han är gynnad av körspö eftersom han är lite loj och flegmatisk, avrundar Thomas Mjöen.