Nuncio får stå över Bollnäs

Stefan Melander står över gulddivisionen i Bollnäs med sin Nuncio.
Men det är inte motståndet av On Track Piraten på lördagen som avskräcker – utan vädret.
 – Det hade inte gjort något att vara tvåa efter ”Piraten” som ju är en grym häst. Jag vill helt enkelt vara säker på att slippa broddföre, säger Melander.
Efter Nuncios hyllade årsdebut på Axevalla i mitten av februari avslöjade Solvallatränaren Stefan ”Tarzan” Melander den fortsatta matchningen med världsstjärnan.
Antingen skulle det bli V75 i Bollnäs lördagen 11 mars eller ett lopp hemma på Solvalla onsdagen 22 mars.
Elitloppsvinnaren Nuncio fanns inte med när anmälningslistorna till loppet i Bollnäs blev offentliga på söndagen.- Det såg ut som att det skulle bli snö i Bollnäs så vi står över. Det blir lite bättre att gå ut hemma på Solvalla 22 mars. Då är det ganska säkert att det blir sommarbana och inte broddföre i alla fall, säger Stefan Melander.

Piraten tuff motståndare
En viss On Track Piraten startar i Bollnäs, precis som tränaren Hans R Strömberg gått ut med.
Senast lekte segerstaplaren från Rättvik hem guldloppet i Eskilstuna i hästens åttonde raka seger i gulddivisionen. På lördagen utgörs motståndet av bland andra Kadett C.D. och Thai Broadway.

Men ingen Nuncio. Melander menar att han inte är rädd att stöta på Hans R Strömbergs häst trots att det är tidigt på säsongen.

– Det är inte därför vi inte åker till Bollnäs. Det hade inte gjort något att vara tvåa efter ”Piraten” som ju är en grym häst. Han har toppform och Nuncio har väl 65-procentig form. Det hade varit en kul match. Nu blir det där mötet av 1 april i stället om allt går bra.

”Nöjd med Nuncio”
Olympiatravet blir Nuncios första stora uppgift i år. Lördagen 1 april körs final i gulddivisionen på Solvalla, ett lopp som dessutom är första uttagningen till Olympiatravet.

– Nuncio ska få ett lopp innan 1 april och det blir på Solvalla då. Det är bara att hoppas att allt funkar och att alla är friska. Han är ju som han är i träningen men han känns bara fin. Jag är jättenöjd med honom, säger Stefan Melander.

Finalen av Olympiatravet körs på Åby 29 april. Nästan exakt en månad senare är det dags för Elitloppet på Solvalla. Ett lopp som målas upp stormötet mellan Nuncio och den franske örnen Bold Eagle.