ATG storsatsar på söndagar – lanserar Grand Slam 75

Pressmeddelande  •  Jan 09, 2017 13:16 CET

Den 5 mars är premiäromgången av Grand Slam 75, ATG:s nya storspel med 15 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt. Spelet har utvecklats utifrån spelarnas önskemål med lopp som går snabbt att analysera och möjlighet att vinna både ofta och mycket. Resultatet är ett spel med sju lopp, tre vinstpooler och tio startande hästar.

– Söndagar är en stor speldag generellt och vi vet att det finns en enorm potential även när det gäller spel på hästar. Efter lanseringen av V64 med Grand Slam märkte vi ett växande intresse för söndagar och nu tar vi ta nästa steg för att skapa en ännu bättre spelupplevelse. I utvecklingen av Grand Slam 75 har vi gjort omfattande tester och kundundersökningar för att vara säkra på att landa rätt. Spelarnas önskemål har varit absolut centrala när vi utformat produkten, säger Mikael Hagberg, Affärsutvecklingschef på ATG.

Grand Slam 75 ersätter V64 med Grand Slam. Radpriset blir en krona, vilket är samma som tidigare. I övrigt består det nya spelet av sju lopp med tio startande hästar och tre vinstpooler. Spelet ska också avgöras under max två timmar. Förändringen görs för att skapa en mer engagerande spelupplevelse med förhoppningen att söndagar ska bli ATG:s tredje stora speldag, efter lördagar och onsdagar.

– Färre hästar gör att analysen går snabbare medan radpriset på en krona skapar en lagom utmaning. Jämfört med ett lägre radpris blir det färre streck för spelaren även om totalinsatsen är densamma. Så det gäller verkligen att tänka rätt. För att bli ensam med sju rätt gäller det dessutom att våga gå mot strömmen. Det är något vi hoppas ska tilltala den som är intresserad och har lite högre kännedom om spel och travsport. Självklart kommer det också finnas både Harry Boy och andelspel för dem som på ett enkelt sätt vill vara med och spela, säger Mikael Hagberg.

Under 2017 körs Grand Slam 75 på svenska travbanor vid 21 tillfällen och på svenska galoppbanor vid två tillfällen. Premiären är den 5 mars på Östersundstravet. TV-sändningen pågår mellan kl 15.30 och 18.00 i TV12.

– Vi har väsentligt högre mål för omsättningen än vårt nuvarande söndagserbjudande eftersom vi erbjuder något som vi hoppas ska vara mycket mer spännande och engagerande. Ett större intresse för våra spel innebär också mer pengar till trav- och galoppsporten, dit hela ATG:s överskott går. Sammanlagt ca 1,7 miljarder kronor varje år, avslutar Mikael Hagberg.

Det här är Grand Slam 75

  • 15 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt
  • Sju lopp och utdelning på fem till sju rätt
  • Avgörs snabbt (max två timmar)
  • Tio hästar per lopp – mer snabbanalyserat än V75
  • En krona per rad
  • Samma jackpotregler som för V75. Om utdelningen för fem rätt är lägre än 15 kronor går femrättspotten vidare till nästa veckas Grand Slam 75 och blir jackpot i sjurättspotten
  • Premiär 5 mars på Östersundstravet. Sändningarna börjar kl 15.30 i TV12.