Eftersnack V75: Johan hela dagen med unik BC-hattrick

Johan Untersteiner blev unik när han vann tre Breeders Crown-finaler samma dag.
Derbyvinnaren Cyber Lane tog hem trekejsarslaget och imponerade vid en mycket lätt seger.
– Det var en av de enklaste segrar han har tagit i år. Helt fantastiskt, sa Johan Untersteiner.Halmstadtränaren gjorde dundersuccé när finalerna i Breeders Crown avgjordes i Eskilstuna under söndagen. Johan Untersteiner tog en ”hattrick” och blev historisk när han vann tre Breeders Crown-finaler samma dag, vilket ingen har lyckats med tidigare. Totalt körde han in drygt fyra miljoner kronor!

– Den här dagen blev lite bättre än man kunnat drömma om. En Breeders Crown-seger hade varit fantastiskt bra. Nu blev det tre, konstaterade Untersteiner, varav två av dem var med egentränade hästar.Hans derbyvinnare Cyber Lane var fruktansvärt bra när han vann finalen för fyraåringarna i V75-avslutningen. Det var också något av trekejsarslaget då motståndarna var stjärnor som Diamanten och Rajesh Face som hårt betrodda.

Men Rajesh Face hade inte någon bra dag och galopperade kort efter start och sedan ytterligare två gånger under loppet. Cyber Lane öppnade kvickt från innerspåret och höll enkelt ledningen. Han fick sedan köra i ett behagligt tempo med Diamanten på utsidan. Över sista bortre långsidan skruvades farten upp ordentligt samtidigt som Global Trustworthy attackerade från kön. In på upploppet ryckte Johan Untersteiner det norska huvudlag och Cyber Lane stack ifrån till en mycket lätt seger. Tvåa blev en våldsamt bra spurtande Makethemark.– Han kändes ruskigt stark och vann med tussarna kvar. Det var en av de enklaste segrar han har tagit i år, sa Johan Untersteiner.

– Det kändes som att han joggade runt och hästen är bättre än någonsin. Efter derbyt har han varit ännu bättre och han känns fräschare och rejälare. Jag ryckte norsken in på upploppet för att han inte skulle somna till och det var full fart över mål. Han imponerar varje gång.

– Eventuellt blir det en start till i år i Solvalla Grand Prix-finalen för fyraåringar och sedan vinterpaus.

Candy La Marc tände om
Innan Cyber Lane vunnit och Johan Untersteiner tagit sin hattrick i Breeders Crown-finalerna hade han styrt in både Unrestricted och Candy La Marc till segrar.

Candy La Marc vann Svenskt TravOaks tidigare i år och nu slog hon till med en ny storseger när hon tog hem finalen av Breeders Crown för treåriga ston.

– Jag hade feeling att kommer jag till ledningen är jag sugen på att prova där för hon har varit så bra och därmed få de tuffa konkurrenterna utvändigt. Hon började hänga i grejerna femhundra kvar och då tänkte jag att det blir tungt men när jag petade till henne en gång så var det en härlig känsla. Jag blev nästan lite chockad att hon ökade på upploppet då det kändes kallt tvåhundra meter tidigare. Det är en fantastiskt trevlig häst, berömde Johan Untersteiner.Succé igen för familjehästen Lucifer Lane
Det blev återigen stor succé för familjehästen, Lucifer Lane, som vann Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker. Hästen är ägd och uppfödd av Christine Larsson, tränas av Thomas L Nilsson i Örebro och kördes till seger av sonen Johan A Nilsson.

Den sistnämnde satte proffsen på plats när Lucifer Lane svarade för en mycket stark slutrunda och spurtade ner konkurrenterna den sista biten. Tvåa blev Vainqueur R.P. som var strålande även han efter att ha tappat mycket mark på en galopp kort efter start.– Jag är lite tagen, det är otroligt roligt för alla här runtomkring. För pappa och för Christine, sa Johan A Nilsson.

– Han öppnade lite sämre än jag hade trott. Vi gjorde en ändring och tog bort det helstängda huvudlaget till ett norskt huvudlag istället. Men jag var jättenöjd när jag fick Jockes rygg och en bra draghjälp. Han hängde lite mycket töm i dag men tog sig samman. Det gick fort i sista sväng och han avgjorde på ett väldigt bra sätt över upploppet. Det var en härlig känsla.