V75_23_4

V75_23_4

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

På lördag är det Björkarnas Stad Umeå som står som värd för V75-omgången, där den fjärde och sista deltävlingen till Olympiatravet går av stapeln.

– Venkatesh och Örjan kan säkra en plats till Olympiatravet

– Venkatesh och Örjan kan säkra en plats till Olympiatravet

Den lynnige fuxen Venkatesh tog en mersmakande fjärdeplats bakom B.B.S.Sugarlight i den andra deltävlingen på Axevalla för 14 dagar sedan och har på lördag en god chans att säkra en plats i Olympiatravets final på Åby 30 april.

– Vem är det som vinkar till publiken?

– Det är Marcus Pihlström som vinkar till publiken.

Marcus som selar ut två spännande Skrälldrag
Hot Pride 4% (V75-4) och Global Revenge 4% (V75-5) 😉

Valkommen_23_4

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Efter en kylig natt och morgon med ett par minusgrader förväntas det mulet väder under eftermiddagen, med stor risk för regnskurar, och cirka 6 plusgrader i luften.
Svårbedömt hur det kommer påverka banunderlaget.
Upploppet på Umåker mäter 183 m och är cirka 10 m kortare än medel.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Queer Fish har årsdebuten avklarad och kan krossa allt den tunga vägen

RANKING
A: 7
B: 12-1-2-6
C: 4-9-11-3-10-8-5
D: ––

SPETS-STRID Voltstart och det är mycket svårbedömt! 1 Above All Ås vill köra i spets, men det är inte alls säkert att han kan försvara sitt innerspår. Utifrån öppnar 4 Rutger Gigant, 5 Mellby Brunello, 6 Bravo Navarone och 7 Queer Fish snabbt, och den som träffar rätt i volten kan sitta i spets. Men måste jag gissa, säger jag den sistnämnda i ledningen.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140 volt.
Ett öppet och spelvänligt voltstartslopp inleder omgången, där det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.
6 Bravo Navarone 21% är en fin femåring, som är fortsatt under utveckling. Senast lyckades han försvara sitt innerspår bakom bilen och tog en säker spetsseger i Klass-II finalen på Solvalla. Nu går han upp två klasser och möter lite tuffare motståndare och ska behandlas därefter. Han är kvick ur volten och träffar Erik Adielsson rätt (som han brukar göra) från springspåret kan det bli ledningen igen. Men loppet är mycket jämnt på papperet och den knappa favoriten är bara en av flera med vinstchans i min bok. Det är aviserat med lite lättare framskor den är gången.
Jag gillar Draget 7 Queer Fish 14%, som är mycket stark och kapabel för klassen och som nu har fått ett formhöjande lopp innan för västen. Han fick ett ganska tufft lopp utvändigt ledaren i 1.12-tempo i årsdebuten och det var inte så mycket att säga om att han fick lite mjölksyra till slut. Han har tagit det loppet på ett perfekt sätt och vi kommer få se en mycket spänstigare Queer Fish den är gången. Nu är det aviserat med barfota runt om och eventuellt jänkarbike, och känslan säger att det är god vinstchans även om han hamnar utvändigt ledaren. Ett mycket prisvärt Drag!
Jag varnar också för kapable 12 Special Topgear 7%, som nu har fått två lopp i kroppen efter ett längre skadeuppehåll. Ifjol matchade han de bästa i femåringskullen och var bland annat tvåa efter Cool Keeper i Berth Johanssons Minne den här tävlingsdagen! Nu är det aviserat med barfota runt om och ett norskt huvudlag.
1 Above All Ås 15% har formen helt på topp och tog en snygg spetsseger med sparade krafter i V75 senast, och kanske är den som är tuffast emot om han lyckas försvara sitt innerspår i starten.

FAVORIT 6 Bravo Navarone VINST PÅ 2140: 4 av 7 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 2 av 3 /

DRAGET 7 Queer Fish VINST PÅ 2140: 6 av 14 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 11 av 29 / Spets: 5 av 5 /

V75-2

Tuff spetsstrid att vänta och det är inte helt självklart

RANKING
A: 2-1
B: 8-6-7
C: 9-3
D: 5-4

SPETS-STRID Här förväntas det tuff körningen mellan de innersta spåren 1 Tekno Odin och 2 Fjord Jerven. Den förstnämnde fick en riktig urblåsare senast och gav upp redan 600 kvar, och kanske nöjer sig med ett lopp i rygg den här gången och inte körs så tufft från start?

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 1640a.
Ett ojämnt nordislopp där de bästa hästarna också har fått de bästa startspåren.
Den knappa favoriten i nuläget 1 Tekno Odin 34% står normalt för klassen i gänget, men han har  varit högst tveksam på slutet och dagsformen är ett stort frågetecken. Senast var han med i en stentuff 1.18-öppning i dryga spår första halvvarvet och lade ner rörelsen redan 600 kvar. Det kan ha varit en humörsak, och det är svårt att veta hur man ska behandla Tekno Odin den här gången? Han är normalt spetsfavorit, men även där är det ett frågetecken på taktiken.
Tipsnicken till 2 Fjord Jerven 32%, som kanske blir streckfavorit innan det är klart, har visat toppform på slutet och står verkligen på tur för en seger. Senast var han med i samma lopp som Tekno Odin och tog ledningen i en mycket tuff spetsstrid där klockan stannade på 1.18 första halvarvet. Men trots det gav han sig högst motvilligt, som trea i mål, och får klart överbetyg för sin insats. Träningsrapporterna går fortsatt i dur från stallet efter det, som tror på en ny bra insats av hästen. Det är aviserat med ett offensivt upplägg igen och det kan vara så att han blir släppt till ledningen efter en bit? Men jag tror att han har vinstchans även utvändigt ledaren då han alltid går hela vägen in i mål. Rent speltekniskt ska man kanske ta ställning och spika i det här loppet, och Fjord Jerven är en chansspik för den modige.
8 Myr Faksen 17% är den som är tuffast emot bakom och blir det körning mellan de två favoriterna i täten blir jag inte förvånad om Myr Faksens vassa speed ger utdelning till slut. Senast fick han ett perfekt rygglopp fram till upploppet och avgjorde med lätthet efter 1.22 sista varvet mot ett billigt gäng. Från spår åtta kan det dock bli svårt att hitta en bra position i fältet och det krävs nog att det blir tuff körning i täten för att han ska komma in i matchen till slut. Nu byter man ut brodden till sommarskor.
Skrällen 6 Art Kjarvald 6% är kapabel nordis i grunden som bjöd Månprinsen A.M. en tuff match i just det här loppet i fjol när han galopperade på upploppet. Han har dock haft svårt att hitta formen i årets fyra starter och kan normalt mycket bättre än han visat på slutet. Han har vunnit 5 av 7 över kort distans och jag blir inte förvånad om han skräller.

FAVORIT 2 Fjord Jerven VINST PÅ 1640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 6 Art Kjarvald VINST PÅ 1640: 5 av 7 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 4 av 13 / Spets: 1 av 2 /

V75-3

Draget Rocky Winner går med helstängt och blir svårfångad från ledningen

RANKING
A: 6
B: 7-9-1-11
C: 4-8
D: 5-10-3-2-12

SPETS-STRID Innerspåret 1 Venkatesh riskerar bli tokhet om han laddas för tufft och Örjan söker nog ett rygglopp. Det är flera som vill ner till plankan utvändigt, men när krutröken lagt sig står det troligen mellan 6 Rocky Winner och 7 Ed You, där jag tror att Rocky sitter i spets.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 
Fjärde och sista uttagningen till Olympiatravet och klassen på loppet är inte lika hög som tidigare uttagningar.
Draget 1 Venkatesh 37% har gjort två bra lopp i rad efter sitt vinteruppehåll och är på väg att slå sig in i den översta eliten. Senast noterade han strax under 1.10 sista varvet från tredje utvändigt, som fyra efter B.B.S.Sugarlight, och får klart överbetyg för sin insats. Spår ett har Venkatesh haft tre gånger tidigare och öppnat klart långsammare än då han haft spår längre ut på vingen. Örjan säger att han inte har några ambitioner på ledningen utan hoppas att det löser sig med positionerna under vägen. Nu är det aviserat med bakskor, vilket inte är något plus. Jag gissar att Venkatesh kan få en inbjudan och ett wild card till Olympiatravet, även om han inte vinner den här uttagningen. Men det är min högst personliga gissning.
Tipsnicken till Draget 6 Rocky Winner 14%, som är härdad i hårda gäng och en riktig tuffing när han visar sig från sin bästa sida. Senast snubblade han till och rullade över i galopp i andra utvändigt 850 kvar utan anledning, vilket inte är något plus. Men jag hoppas det var en engångsföreteelse. Nu sätter man på ett helstängt huvudlag för att hästen ska bli mer explosiv från start och kommer Rocky Winner till ledningen blir han en tuff nöt att knäcka. Erik Adielsson sitter upp i sulkyn för första gången!
Robert Bergh låter uppåt på båda sina hästar i loppet. 7 Ed You 13% tränar klart förbättrat och det blir ett offensivt upplägg mot täten när bilen släpper. Nu blir det barfota runt om och ett halvstängt huvudlag.
11 Nahar 15% vann ett billigt lopp senast på Kalmar, men såg spänstigare ut än tidigare och den här elvaåringen slutar aldrig att förvåna. Nahar trivs extra bra just på Umåker där han vunnit 2 av 2, men han är dålig att resa med. Därför körde man upp Nahar till gamla gården i Sundsvall i torsdags och sedan får han resa därifrån på lördag morgon till Umåker. Nu är det aviserat med barfota bak och ett halvstängt huvudlag.
Jag gillar också uppstickaren 9 Cool Keeper 12%, som rapporteras vara väl förberedd med 1.20/2100 som snabbast. Han har en kvick rygg i starten och kan med lite klaff hamna bra på det trots bakspåret. Han kan duga till seger om det blir för tuff körning i täten. Nu blir det barfota runt om och ett helstängt huvudlag.

FAVORIT 1 Venkatesh VINST PÅ 2140: 11 av 35 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 13 av 42 / Spets: 2 av 5 /

DRAGET 6 Rocky Winner VINST PÅ 2140: 7 av 29 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 4 av 5 /

V75-4

Hot Pride har bäst styrka och går med racerbalans nu – Omgångens Fynd

RANKING
A: 2-6
B: 3-9-7-8
C: 1-10-11-12-5-4
D: ––

SPETS-STRID Frontrunnern 1 Jeppas Picasso har vunnit 3 av 3 i spets och försöker försvara sitt innerspår. Utifrån laddas 2 Hot Pride, 3 Mellby Dealer, 5 Overlord Broline och 6 Calle Laday. Det är mycket svårbedömt och jag vågar inte gissa.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2640 volt. 
Ett stayerlopp för den lägsta klassen där det krävs en hel del streck innan man känner sig nöjd.
6 Calle Laday 50% håller på att släppa till rejält och har visat mycket bra styrka för klassen vid sina segrar. Senast rundade han allt motstånd från sjätte utvändigt i lervällingen, när klockan stannade på 1.12 sista 800. Han kan öppna riktigt okej i voltstart och skulle han lyckas komma till spets blir han mycket svårfångad, men han är inte golvad från utvändigt ledaren heller. Nu blir det bakskor på och första övernattningen på bortaplan, vilket inte är något plus och favoriten känns lite väl mycket streckad i min bok.
Tipset till omgångens Fynd 2 Hot Pride 4%, som har visat bra styrka och är härdad i klassen sedan tidigare. Träningsrapporterna går i dur inför dagens start och kommer han bara iväg i rätt gångart från sitt snäva andraspår i volten får de hålla i sig. Nu blir det barfota runt om ett helstängt huvudlag för första gången!
Det är många om budet bakom, men hela min B-grupp är mycket prisvärd om du garderar vidare!

FAVORIT 6 Calle Laday VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 1 av 1 /

FYNDET 2 Hot Pride VINST PÅ 2640: 2 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 3 av 5 /

V75-5

Propulsion tas emot med varma servetter och jag försöker fälla

RANKING
A: 7-1-9
B: 12-2
C: 10-5-3-4
D: 8-6-11

SPETS-STRID De två innersta spåren 1 Alkalizer Am och 2 Only One Winner öppnar kvickast, där det är liten fördel för den först nämnde. 7 Propulsion är ingen snabbstartare, men ställer troligen en fråga om taktpinnen så fort fältet formerat sig.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2640a. 
Ett högklassigt lopp för den näst högsta klassen där det ska bli intressant att se om storfavoriten lyckas ta hem det.
7 Propulsion 75% är en finfin USA-import, som är obesegrad i fyra starter på svensk mark. I årsdebuten fick han ett tufft lopp utvändigt ledande Je T’aime Express, men gick ändå undan till seger när Örjan drog rycktussarna 50 meter för mål. Imponerande var ordet! Daniel Redén säger att hästen kändes grymt fin i måndagsjobbet och tror helt klart på en toppinsats av hästen igen. Nu blir det lång distans och övernattning på bortaplan för första gången, och det känns inte som någon fördel i alla fall. Det kommer bli mothugg i spetsjakten och han kan få vandra den tunga vägen utvändigt ledaren igen och jag väljer därför att gardera omgångens storfavorit.
1 Alkalizer Am 8% är en tuff motståndare, som normalt har styrkan som bästa vapen och är gynnad av den långa distansen. Han har tagit årsdebuten på ett bra sätt och nu blir det full laddning mot täten när bilen släpper, och man har ingen tanke på att släppa till favoriten. Nu blir det barfota runt om och kanske även ett helstängt huvudlag och jänkarbike! Pass upp. 😉
Jag nämner också Skrällen 9 Global Revenge 4%, som är en riktig tuffing och som i fjol var femma i Derbyt och tvåa i Breeders Crown. Han har en kvick startrygg och kan eventuellt komma före favoriten i starten och få en bra position trots bakspåret. Det blir skor på hovarna nu.

FAVORIT 7 Propulsion VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 3 / Spets: 1 av 1 /

SKRÄLLEN 9 Global Revenge VINST PÅ 2640: 0 av 4 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 1 av 8 / Spets: 2 av 2 /

V75-6

Volstead är en blivande stjärna och omgångens Troliga Spik

RANKING
A: 3
B: 7-5-1-9
C: 2-8
D: 6-4

SPETS-STRID Här blir det stentuff öppning mellan 1 Al Dente, 3 Volstead och 5 Michelangelo Ås. Det är mycket taktik med i bilden då Al Dente troligen vill ha rygg på stallkamraten Volstead, men jag är inte övertygad om att det blir så.

LOPP-ANALYS Bert Johanssons Memorial över 2140a.
Ett klassigt femåringslopp där vi får se några riktiga skjutare göra upp.
3 Volstead 43% tillhör kulltoppen och rankades som tvåa efter stallkamraten och kullettan Nuncio i fjol. Volstead var riktigt bra förberedd inför årsdebuten, där han pressade sig till ledningen i en snabb öppning och sedan stred som en tiger hela vägen hem, även om han blev snuvad av Daley Lovin den sista biten. Tarzans hästar är oftast bättre i andra och tredje starten efter frånvaro och från det här fina läget blir favoriten inte lätt att tas med. Det är lite svårbedömt med taktiken, men det troliga är att han får överta taktpinnen av stallkamraten Al Dente efter en bit. Om nu inte Robert Bergh laddar och snor åt sig ledningen med Michelangelo Ås? Lite svårbedömt som sagt, men min känsla säger att Volstead har bra chans alla vägar i det här loppet, även om jag har respekt för 7 Daley Lovin 25% och 5 Michelangelo Ås 18%.
Örjan Kihlström förstärker i sulkyn bakom Volstead och det här är omgångens mest Troliga Spik!

FAVORIT 3 Volstead VINST PÅ 2140: 8 av 21 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 5 av 12 / Spets: 1 av 8 /

SKRÄLLEN 9 Explosive De Vie VINST PÅ 2140: 4 av 21 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 5 av 27 / Spets: 3 av 6 /

V75-7

Mycket öppen avslutning – här gäller det att inte snåla på strecken

RANKING
A: 8-7-2-3
B: 9-12-6-10
C: 4-5-1
D: ––

SPETS-STRID Tuff laddning från flera händer att vänta. 2 Voulez Vous är mycket rask den första biten och inte lätt att ta en längd på. Utifrån laddas 3 Reorder6 Le Chapeau och 8 Magnifik Brodde och ställer en fråga.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 
Ett mycket öppet lopp för den näst lägsta klassen avrundar omgången där det krävs en hel del streck innan man känner sig nöjd.
Spetsfavoriten 2 Voulez Vous 20% såg fin ut som fastlåst i årsdebuten och kommer riktigt taggad till dagens start. Han är som sagt kvick bakom bilen och kostar det inte för mycket att ta hand om taktpinnen leder han i det längsta, kanske hela vägen?
Tipset dock till Draget 8 Magnifik Brodde 8%, som tog en komfortabel spetsseger i årsdebuten. Spår åtta bakom bilen är inte det bästa, men han står perfekt inne i klassen och har siktat hit en tid och jag tror han kan vinna även från utvändigt ledaren.
7 Sambucus P.R. 9% är en positiv överraskning som tog en snygg spurtseger på racerbalans i V86 näst senast. Nu är det aviserat med barfota runt om igen och med lite klaff flyger han lågt över upploppet igen.
3 Reorder 18% har visat fin form under en längre tid och satt fast med en hel del sparade krafter i Klass-II finalen på Valla senast. Nu går han upp en klass, men från det här fina läget och med Erik Adielsson i vagnen duger ekipaget långt. Lite väl mycket streckad i min smak dock.
Det är många om budet bakom och en helgardering kan betala sig.

FAVORIT 2 Voulez Vous VINST PÅ 2140: 4 av 13 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 8 / Spets: 2 av 5 /

DRAGET 8 Magnifik Brodde VINST PÅ 2140: 8 av 14 / Bana: 2 av 4 / Kusk: 8 av 17 / Spets: 2 av 3 /

EN TROLIG SPIK

V75-6: 3 Volstead 43%

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 7 Queer Fish 14%
V75-3: 6 Rocky Winner 14%
V75-7: 8 Magnifik Brodde 8%

Omgångens Fynd

V75-4: 2 Hot Pride 4%

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 6 Art Kjarvald 6%
V75-4: 2 Hot Pride 4%
V75-5: 9 Global Revenge 4%

 

Förstora systemet här

V75_20160423 2