V75_Solvalla_13:2

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

På lördag är det dags för årets första V75-finaler, som arrangeras på min hemmabana Solvalla.

Det har varit hela åtta uttagningar i det här meetinget och det har krävts mer poäng än normalt för att kvalificera sig till en finalplats i respektive klass. Vilket också medför att spårlottningen får större betydelse då det är mindre marginaler mellan deltagarna.

Till exempel räckte inte On Track Piratens andraplats på Gävle till Guld Final, vilket gör att han går ut i V75 Champions (V75-4) i stället.

– On Track Piraten och Johnny takter vid sin seger på Romme den 5 december

– On Track Piraten och Johnny takter vid sin seger på Romme den 5 december

Trots att On Track Piraten är belastad med dubbla tillägg i starten och måste kliva runt 14 hästar är han omgångens mest spelade favorit.

Det är dock inte mycket som behöver strula under slutrundan för att det ska bli för långt fram till täten – och i min bok är det lite överraskande att Dalarnas stolthet blir så hårt betrodd av spelarkollektivet den här gången.

Det är som sagt några mycket tajta finaler som vi ska sätta tänderna i och det finns goda förutsättningar för hög utdelning på sju rätt!

Häng på! 😉Valkommen_13:2

VÄDERPROGNOS
Under Solvallas fredagstävlingar när V65 avgjordes var banunderlaget blött och krävande och någon sekund tungsprungen.
På lördag förväntas det lätt molnighet med sol och cirka noll grader i luften under eftermiddagen och den tidiga kvällen och troligen ett mer normalt underlag, som inte är så krävande längre.
Men det är säkrast att höra vad de säger i ATG live ju närmare tävlingarna vi kommer.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.

Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Romme
17 – december

V75-1

Shogun D.K. gillar den tuffa startrusningen och är hästen att slå 

RANKING
A: 9-4-5
B: 1-7-2-6-10
C: 3-11
D: 8-12

SPETS-STRID Här är det flera som kan öppna kvickt när bilen släpper och det blir en tuff kamp mellan 1 Love Lini, 2 Be Spontaneous och 4 Snabba Cash innan kuskarna har kommit överens. Det är lite svårbedömt vem som vill ha rygg på vem? Utifrån kan även 6 Diggers Elias7 Augustus F. och 8 Linslusen A.U. öppna raskt, och där tar kanske Diggers Elias tar chansen?

LOPP-ANALYS Brons Final över 2140a. 
Ett jämnt och spelvänligt lopp inleder denna högintressanta omgång.
5 Panoramic 33% är spelad till knapp favorit och det är inte så konstigt då han radat upp bra prestationer i V75 de sista månaderna. Vid segrarna har han körts mycket snyggt och måttat in segern på mållinjen av Örjan Kihlström. Senast blev han över från start, som jag varnade för, och fick sedan chansen för sent för att hinna utmana. Panoramic såg hur som helst fortsatt formstark ut och det finns ingenting som tyder på formtapp. Nu ser det ut att bli tuff körning om taktpinnen och blir det inget vingel i spåren slutar favoriten i segerstriden igen. Täta starter känns snarast som en fördel.
Tipset till 9 Shogun D.K. 21%, som har hittat nya växlar med ett öppet huvudlag och som det känns har överkapacitet för nuvarande klass. Vid andraplatsen för tre starter sedan noterade han 1.11,5 sista varvet med full spruta över upploppet och visade att han inte har några problem att anfalla bakifrån. Med två startsnabba ryggar kan det bli en bra position i den främre träffen och kanske ett hack framför favoriten till och med. Långresan från Jägersro är ett litet frågtecken, som kan sätta käppar i hjulet?
4 Snabba Cash 21% är en skör häst i grunden som inte har inte startat på en och en halv månad och har därför ingen dokumenterad dagsform. Men känner man Peter Untersteiner rätt så har han ställt i ordning till dagens final. Senaste segern togs från ledningen efter en kvick start och det blir troligen ett offensivt upplägg igen.
Jag varnar också för Skrällen 1 Love Lini 2%, som drog fram favoriten näst senast och ändå bara blev utnosad på mållinjen. Love Lini är kvick från start och skulle Per Linderoth gå ”all in” tror jag han försvarar sitt innerspår, men det kanske kostar mer än det smakar.

FAVORIT 5 Panoramic VINST PÅ 2140: 4 av 17 / Bana: 8 av 28 / Kusk: 6 av 21 / Spets: 2 av 5 /

SKRÄLLEN 1 Love Lini VINST PÅ 2140: 8 av 30 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 3 av 11 / Spets: 2 av 4 /


V75-2

Raffinos är löjligt bortglömd av spelarna och omgångens Fynd

RANKING
A: 8-7-9-11
B: 14-1-5
C: 15-6-2
D: 12-10-3-4-13

SPETS-STRID Det är voltstart och här öppnar 1 Carame, 2 Caddie Jasmina, 5 Natalie De Vie och 7 Celebreightr kvickast. Natalie De Vie har spetsat 3 av 3 med framspår i volt och är min spetsfavorit.

LOPP-ANALYS V75 för Lärlingar över 2140 volt. 
Ett lärlingslopp med 15 hästar utspridda över tre distanser.
7 Celebreightr 33% har visat oanad kapacitet vid sina två senaste V75-segrar och har tjänat mycket snabba pengar på kort tid. Näst senast var hon tokhet i ledningen och sprang 40 meter före fältet, men vann ändå överlägset. Senast hade man bytt till ett crescandobett vilket gjorde att Örjan kunde köra hästen med två fingrar. Det blir samma utrustning igen. Hästen kändes mycket fin i det sista jobbet och håller Adrian Kolgjini, som kör för första gången, tungan rätt i mun kan det bli tidig ledning och seger. Men ekipaget känns lite för mycket streckad i min bok.
Tipset till Skrällen 8 Raffinos 5%, som är en stentuff märr som snart har sprungit in en miljon kr. Senast kom hon tillbaka efter ett kortare uppehåll och var bara lugnt tagen i jobben, men gjorde ändå ett fullt godkänt lopp när hon noterade 1.13 sista varvet utvändigt ledaren, som knappt slagen av Joy Ribb. Med lite glid kan hon komma ut i andraspår per omgående och skaffa sig en bra position. Raffinos är vass på speed och mycket prisvärd på strecken!
9 Bethel Hanover 10% kanske är bästa hästen i fältet i grunden, när hon går med racerbalans. Men nu ska hon gå med skor och kommer tillbaka efter några månaders frånvaro och kanske inte kan leverera helt på topp. Träningsrapporterna går dock i dur.
11 Jetset 18% blir det mycket surr om efter hennes senaste fantomspurt i V75 på Jägersro. Hon provade jänkarbike för första gången då och det är inga plus att hon ska gå med en vanlig vagn den här gången. Men med formtoppade Oskar J Andersson i vagnen kanske det inte spelar någon roll?

FAVORIT 7 Celebreightr VINST PÅ 2140: 4 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 1 /

FYNDET 8 Raffinos VINST PÅ 2140: 8 av 27 / Bana: 6 av 19 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 3 av 4 /


V75-3

Spetsjakten kan bli helt avgörande för loppets utgång och det är svårbedömt

RANKING
A: 4-5-7
B: 3-2
C: 10-6
D: 1-8-9

SPETS-STRID Här öppnar normalt 7 Food Money kvickast, men här har tränaren i början på veckan aviserat med ett defensivt upplägg, men den senaste rapporten säger att de inte kommer att backa! Food Money tar troligen spets om han laddas för fullt. 1 Bear Dancer försvarar sitt innerspår, men vill släppa till en bra rygg. 3 Candor Hall och 4 On Hold har lärt sig att öppna allt bättre och försöker svara ut 5 Ed You, som laddas tufft utifrån. Jag vågar inte gissa.

LOPP-ANALYS Guld Final över 2140a. 
Ett spelvänligt lopp för den högsta klassen där det är mycket taktik med i bilden.
5 Ed You 23% presenterades i ett strålande skick när han på spänstiga ben tog en komfortabel spetsseger i comebacken näst senast och inte gav On Track Piraten någon chans att sticka upp till slut. Senast höll han fullt godkänt utvändigt ledande On Hold, som tvåa i mål. Nu avgörs mycket om han kan komma förbi On Hold i starten, men jag är tveksam. Kanske inte helt golvad från en annan position heller, men vinstchansen sänks dramatiskt.
4 On Hold 20% ser riktigt fin ut för dagen och verkar bara bli allt blankare i pälsen för varje start. Nu vann man spårlotten och lyckas man komma först ner till sargen så är det helt klart hästen att slå i loppet. Men det kan kosta mer än det smakar att ta hand om taktpinnen.
7 Food Money 9% floppade helt i spets senast trots att han fick bestämma tempot som han ville. Han gillade dock inte att gå med långa hakar i skorna, vilket var förklaringen till den bleka insatsen. I början på veckan låg tränaren lågt och ville se sin häst anfalla bakifrån, men de senaste rapporterna säger att man inte ska backa. Nu blir det sommarskor och från ledningen blir Food Money ingen lätt nöt att knäcka.
Skrällen 10 Narold Vox 2% håller jämn och hygglig form för dagen och reparerade en startgalopp på ett helt okej sätt senast. Nu blir det kanske ett helstängt huvudlag, men definitivt Johnny Takter sulkyn för första gången. 😉

FAVORIT 5 Ed You VINST PÅ 2140: 15 av 37 / Bana: 1 av 9 / Kusk: 2 av 4 / Spets: 6 av 8 /

SKRÄLLEN 10 Narold Vox VINST PÅ 2140: 11 av 43 / Bana: 2 av 16 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 3 av 3 /


V75-4

Träffar Björn Goop rätt i volten blir det nog inte så hårt i mål

RANKING
A: 13-15
B: 6-3-5-1
C: 2-11-12-4-9-14-10-7
D: ––

SPETS-STRID Voltstart gör det mer svårbedömt. Det är mycket stoj och surr om att den finska gästen 6 Nu I Nu ska ta ledningen från sitt springspår. Men i de starter jag kollat i finska lopparkivet har han antingen galopperat eller bara öppnat medel snabbt från springspår. Jag tror att spetsstriden står mellan 3 Global Ride och 5 Neon Face, som båda trivs extra bra i ledningen.

LOPP-ANALYS V75 Champions över 2140 volt. 
De 15 bästa kuskarna i V75 League från 2015 gör upp om den ärorika titeln och det ligger en hel del prestige i potten.
15 On Track Piraten 58% har blivit spelad till omgången största favorit, vilket jag inte köper riktigt.Visserligen slipper han brodden nu och kommer notera en låg 1.12-tid, men det är fortfarande 14 hästar att runda och en del dryga spår under slutrundan. Det kan gå vägen med rätt tempo och utan strul, men i min bok känns On Track Piraten överstreckad och en favorit som jag måste försöka fälla.
Tipset till Draget 13 Namale Kronos 6%, som imponerade vid sin andraplats näst senast när han trots ett lopp utvändigt ledaren högst motvilligt gav sig mot Venkatesh den sista biten. Från springspår på andravolten kan det bli en kvick start och kanske en bra bit ner till favoriten redan in i första sväng. Är Namale Kronos i ordning springer han 1.11 sista varvet och då är det inte så lätt att ta in några meter från kön. Det här är en av omgångens absolut bästa Drag!
Det kommer bli mycket surr om den finsktränade gästen 6 Nu I Nu 14%, som i mina ögon bara är en hygglig häst för klassen. Det är möjligt att tränare Airaksinen har ställt i ordning, men som ”kommunvinnare” och överstreckad är han bara en av flera i min bok.
Det är mycket öppet och streckkrävande bakom och jag blir inte förvånad om det ramlar in en riktig bedövare.

FAVORIT 15 On Track Piraten VINST PÅ 2140: 12 av 41 / Bana: 8 av 24 / Kusk: 9 av 13 / Spets: 4 av 9 /

DRAGET 13 Namale Kronos VINST PÅ 2140: 6 av 22 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 4 av 11 / Spets: 2 av 2 /


V75-5

Valeur har visat upp ett brett register och är omgångens Roligaste Spik

RANKING
A: 4
B: 3-5-1-8-11
C: 9-2-7
D: 10-6-12

SPETS-STRID 3 Alleyeson har bra statistik i ledningen och har spetsat 5 av 5 med framspår bakom bilen. Han kommer att utmanas tufft av 5 Say That Again efter en bit, men med den fina statistiken finns det väl ingen anledning för Marc Elias att släppa? 

LOPP-ANALYS Klass-II Final över 2140a. 
Ett spelvänligt lopp för den lägsta klassen där jag tar ställning och spikar en häst jag gillar lite extra.
4 Valeur 30% startade sin karriär sent som femåring, men Love You-valacken har visat prov på finfin kapacitet och spås ändå en ljus framtid. Han har visat upp ett brett register vid sina segrar och senast hade han mycket bra spänst i steget när han med en lärling i vagnen enkelt kopplade segergreppet över upploppet. Jag gillade vad jag såg och känslan säger att han ska ha en god chans att lägga det här gänget på rygg också. Nu sitter Örjan Kihlström upp i sulkyn, som har vunnit 2 av 2, och trots att det troligen inte blir någon ledning vet både häst och kusk var mållinjen är belägen. Det här är omgångens Roligaste Spik i mina ögon!
Det är öppet bakom, men för er som vill gardera nämner jag skrällen 3 Alleyeson 4%, som är spetsfavorit och inte mycket sämre än någon annan i loppet och alldeles för lite streckad av spelarna.

FAVORIT 4 Valeur VINST PÅ 2140: 5 av 19 / Bana: 4 av 14 / Kusk: 2 av 2 / Spets: 1 av 2 /

SKRÄLLEN 3 Alleyeson VINST PÅ 2140: 3 av 10 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 8 / Spets: 4 av 5 /


V75-6

Scampi provas med racerbalans och kan bli svårfångad i spets

RANKING
A: 2-4-11
B: 6-10
C: 5-1-8
D: 3-12-9-7

SPETS-STRID 4 Officer C.D. har hittat nya växlar på slutet och är mycket rask bakom vingen och tar normalt hand om taktpinnen.2 Scampi provas med racerbalans nu och får offensive Johnny Takter i sulkyn och ekipaget öppnar troligen snabbare än visat. 3 Like Lightning öppnar också kvickt, men vill bara ner till sargen för att släppa.

LOPP-ANALYS Klass-I Final över 2140a. 
Ett intressant lopp för den näst lägsta klassen där favoriten startar från ett knepigt bakspår.
11 Michelangelo Ås 47% har gått från klarhet till klarhet på slutet och helt klart hittat nya växlar, som kan leda riktigt långt om det vill sig väl. Näst senast tog han en imponerande seger utvändigt ledaren i tufft tempo där första varvet gick efter snabba 1.11,5! Allt låter helt normalt från Robert Bergh, men man hör också mellan raderna att det kan bli långt fram till täten om det strular från bakspåret och han får därför stå tillbaka i tipset.
Draget 2 Scampi 19% är en häst jag gillar och som jag också har kommit rätt på. Senast fick han ett tufft lopp utvändigt Michelangelo Ås, men höll ändå farten tappert hela vägen hem. Nu är det aviserat med ett halvstängt huvudlag, eller ett helstängt dito med hål i. Det blir även en jänkarbike för första gången vilket låter mycket intressant och lyckas Johnny Takter försvara täten blir ekipaget ett tuff nöt att knäcka.
Jag gillar också 4 Officer C.D. 13% som har ryckt upp sig markant på lättare balans i de två senaste starterna. Han är kvick från start och lyckas han sno åt sig taktpinnen kan det vara han som leder hela vägen.
Både 6 Nose Gear 4% och 10 Helga Palema 5% har formen på topp och kan med lite klaff mycket väl avgå med segern.

FAVORIT 11 Michelangelo Ås VINST PÅ 2140: 4 av 15 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 2 av 3 / Spets: 4 av 7 /

DRAGET 2 Scampi VINST PÅ 2140: 3 av 12 / Bana: 3 av 11 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 4 av 8 /


V75-7

Här spikar de flesta favoriten – Hoppas jag inte har blivit helt Coco

RANKING
A: 4-10
B: 3-1
C: 2-11-9-7-5
D: 8-6-12

SPETS-STRID Här hittar vi inga utpräglade startkanoner. 1 Scellino Luis och 3 West Wing laddar vad som går, men får troligen svårt att svara ut 7 Mr Vox, om den körs offensivt.

LOPP-ANALYS Silver Final över 2140a. 
Ett spelvänligt lopp för den näst högsta klassen avrundar omgången där många av kvarvarande kuponger bara har streck för favoriten.
10 Windy Ways 41% har visat prov på riktigt hög kapacitet och tränare Daniel Redén stoppar inte under stol med att han tror mycket på sin springare under året. I comebacken näst senast presenterades hon i ett finfint skick när hon rundade hela gänget från sjätte invändigt under slutrundan fram till en knapp seger. Senast var hon lite ursäktad då hon blev störd i uppladdningen och fick stå på stallgången i en timma extra innan man blåste till start. Windy Ways avslutade dock starkt det sista varvet även om hon inte fick tag i Wariner över upploppet. Hon har tagit det loppet på ett bra sätt och stallet andas optimism inför dagens start. Nu sätter man dessutom på en jänkarbike, vilket är ett plus. Hon blir dock alldeles för mycket streckad i mina ögon och singelstreckad på de flesta lappar som finns kvar och jag har en annan lösning på loppet.
Jag väljer att ge tipset till loppets andra märr Draget 4 Coco de Vie 8%, som är en stenhård märr som sällan eller aldrig gör ett dålig lopp. Från det här fina läget blir det ett perfekt lopp i den främre träffen och med Björn Goop i vagnen, som vunnit 1 av 1. Nu sätter man troligen på en jänkarbike för första gången vilket låter som musik i mina öron och till 8 procent ringer alla klockor och saftblandare att jag måste försöka ta betalt. Ett mycket vasst Drag!
3 West Wing 17% och 1 Scellino Luis 14% har också formen på topp och är närmast sörjande om du vill strecka fler hästar.

FAVORIT 10 Windy Ways VINST PÅ 2140: 5 av 16 / Bana: 7 av 14 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 6 av 6 /

DRAGET 4 Coco De Vie VINST PÅ 2140: 8 av 21 / Bana: 7 av 22 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 3 av 4 /

EN ROLIG SPIK

V75-5: 4 Valeur 30%


BÄSTA DRAGEN

V75-413 Namale Kronos  6%
V75-6: 2 Scampi 19%
V75-7: 4 Coco de Vie 8%

Omgångens Fynd

V75-28 Raffinos  5%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 1 Love Lini 2%
V75-2: 8 Raffinos 5%
V75-3: 10 Narold Vox 3%

Förstora systemet här

v75_20160213 

 

Omgångens Fynd

V75-31 Traveling Man  17%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 4 Tomtegubben 3%
V75-6: 6 Kirikou 4%