jackpot_26_11

VÄDERPROGNOS

Det spås soligt och fint väder under hela lördagen över Solvalla och med cirka 7 grader i luften.

Solvallas upplopp mäter 196 m och är ganska precis medel av landets övriga banor.
Vi kan förvänta oss ett snabbt och perfekt underlag, där vi kommer få se en hel del skoryck då det är sista lördagen innan det blir skotvång under tre vintermånader.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

 

V75-1

Favoriten har vingelläge och riskerar dryga spår – Jag tror vinnaren finns på startvolten

RANKING
A: 3-2
B: 15-14
C: 1-11-4-6-9-12-13
D: 5-8-10-7

SPETS-STRID Här står det mellan de tre innersta spåren 1 Fika, 2 Pandora Face och 3 Pense Kloster. Men ingen av dem är helt stabila i voltstart och därför lite mer svårbedömt. Går Pandora Face felfritt tror jag att hon tar hand om taktpinnen.

LOPP-ANALYS Diamantstoet Final över 2140 volt. 

Ett stolopp med 15 hästar utspridda över två distanser. Favoriten kan bli hängande i spåren från sitt springspår och det kan löna sig att gardera.

14 Nancy America 51% har övertygat i fyra raka segrar och är en riktig tuff märr, som inte räds lite spår på vägen. Hon har varit extra snärtig med jänkarbike de två senaste starterna, och att det nu vankas en vanlig sulky är en minusfaktor värd att notera. Springspår på tillägg med så kallat springband innebär att hela volten har farten uppe på max när starten går och att springspårshästarna lätt kan bli hängande i spåren och få positionsbekymmer. Hur som helst finns det ett par minusfaktorer på favoriten och känslan säger att det blir svårt att få tag på de bästa hästarna på start.

Tipset till omgångens hetshäst 3 Pense Kloster 19%, som är en tuff märr för klassen, som radar upp 1.13-tider över aktuell distans oberoende om det är bil eller voltstart. Träningsrapporterna går i dur från Peter Untersteiner, som har haft siktet inställt på det här loppet en tid. Pense är inte helt stabil i volten, men ganska kvick i benen om hon trampar igång i rätt gångart. Från spets blir hon en mycket tuff nöt att knäcka, och en chansspik för de modige. Men jag litar inte fullt ut på henne och nöjer mig med utgångshäst på systemet.

2 Pandora Face 8% är ute i samma ärende som min tipsetta och trampar hon rätt från start kan det vara hon som sitter i ledningen. Från att ha varit segerlös 27 starter har hon tagit två imponerande spetssegrar på slutet, där den första var på Solvalla. I sin senaste start gick hon med skor och var klart sämre än normalt, men nu är det aviserat med racerbalans igen. Och hon är dessutom lite extra vässad i intervallerna i tisdags!

Omgångens Fynd 14 Evening Prayer 2% är inte så mycket sämre än nämnda trio, men helt bortglömd av spelarna och hon rensar styggt i kuponghögen vid eventuell seger. Formtoppade Björn Goop vinner med det mesta för dagen och ser nog till att hålla storfavoriten utvändigt om sig så länge det är möjligt. Det blir barfota runt om nu!

FAVORIT 15 Nancy America VINST PÅ 2140: 10 av 18 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 2 av 2 / Spets: 4 av 4 /

SKRÄLLEN 14 Evening Prayer VINST PÅ 2140: 7 av 29 / Bana: 1 av 15 / Kusk: 2 av 13 / Spets: 2 av 6 /

V75-2

Mycket öppet och streckkrävande – New Moon Pellini är Draget i loppet

RANKING
A: 5-9-4
B: 3-11-2
C: 6-10-1-8-7
D: ––

SPETS-STRID Det är aviserat med ett offensivt upplägg igen och 2 Charming Soldier tar ledningen på ett par steg. 4 Ola Montana öppnar bäst utifrån och ställer en fråga.

LOPP-ANALYS Klass-II Final över 2140a. 

En öppen och jämn final för den lägsta klassen där det är flera om budet och kräver en del streck innan man känner sig nöjd.

Den knappa favoriten 3 To Be Or Not To Be 21% har bra kapacitet för klassen och imponerade vid sin V75-seger utvändigt ledaren näst senast. Senast provades han i jänkarbike för första gången, men fick inte travet att stämma och galopperade uppgivet mitt på upploppet. Om det berodde på biken eller den sliriga banan låter jag vara osagt, men nu blir det en vanlig sulky som tidigare. Han har dock gjort sina bästa lopp på hemmaplan eller på grannbanorna, och jag sätter ett frågetecken hur han klarar den längre resan till huvudstaden? Hur som helst är han bara en av flera i min bok.

Tipset till loppets Drag 5 New Moon Pellini 11%, som har släppt till och verkar vara under kraftig utveckling. Han har inte varit någon segerstaplare så här långt, men bär med sig ett sämre rykte än vad verkligheten speglar. I V75 på Eskilstuna senast satt han fast med rubbet sparat och såg riktigt formstark ut! Med lite klaff flyger han lågt över upploppet.

Det är mycket surr om ”Tarzans” 9 Oceanic Clearence 15%, som gjorde ett starkt lopp utvändigt ledaren i V75 näst senast. Senast var det skor och vanlig sulky och en sämre insats. Men nu är det aviserat med barfota runt om och jänkarbike igen. Och kanske ett helstängt huvudlag? Hon har en mycket kvick startrygg och kan hamna bra på det trots bakspåret.

4 Ola Montana 11% är en tuffing och har visat mycket bra kapacitet för klassen. Senast hade han extra bra spänst i benen när han noterade 1.11,5 sista 700 fram till en överlägsen seger, och jag gillade vad jag såg! Han är kvick bakom bilen och ställer nog en fråga om taktpinnen efter en bit.

11 Island Life 5% hade jag som tipsetta till ett glatt vinnarodds vid V75-segern på Romme näst senast. Han har kapacitet som räcker långt, men han har en tendens att bli entömd och är klart bäst när han kan springa på innerspår.

FAVORIT 3 To Be Or Not To Be VINST PÅ 2140: 4 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 12 / Spets: 2 av 4 /

DRAGET 5 New Moon Pellini VINST PÅ 2140: 2 av 11 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 11 / Spets: 0 av 2 /

V75-3

Uncle Lasse är huvudet högre och dirigerar fältet från dödens

RANKING
A: 8
B: 1-3
C: 6-10-9
D: 5-7-2

SPETS-STRID Innerspåret 1 Target Kronos följer bilen och försvarar normalt enkelt sitt innerspår till ledningen. Skulle han göra bort sig är det 3 Wild Honey och 6 Workout Wonder som är kvickast utifrån. 

LOPP-ANALYS Solvalla Grand Prix över 2140a. 

Ett högklassigt fyraåringslopp med 400 000 kr i segerpremie, där bästa hästen Uncle Lasse har fått sämsta läget bakom bilen och riskerar en tuff resa.

3 Wild Honey 31% är en stentuff fyraåringsmärr, som levt upp till sitt rykte från USA. Hon har visat upp ett brett register vid sina segrar på slutet, men går nu upp mot hingstarna och stöter på tuffare motstånd. Ledningen är högst troligt upptagen, men med lite klaff blir det en bra position i andraspår i den främre träffen. Björn Goop sitter upp i sulkyn för första gången.

Tipsnicken till snackhästen 8 Uncle Lasse 29%, som har visat skyhög kapacitet för klassen när ”Tarzan” har bett om det. På slutet har han inte varit toppad på något sätt, men ändå gjort det riktigt bra. Näst senast var han ursäktad när han fick vandra utvändigt ledaren i 1.10-tempo hela vägen och fick lite stumma ben till slut. Spår sju bakom bilen betyder troligen dödens efter en bit, men min känsla säger att Örjan kan dirigera fältet och ändå avgå med segern. Lasse har fått lite tuffare jobb inför det här och nu blir det barfota fram.

Formtoppade 1 Target Kronos 22% försvarar sitt innerspår och kör i ledningen så länge lampan lyser. Men jag tror att han får lite stumma ben den sista biten in mot mål, trots att han är lite extra vässad i tisdagsjobbet.

Den finska skrällen 6 Workout Wonder 6% är kapabel i grunden och ska nu gå barfota runt om och med ett helstängt norskt huvudlag för första gången.

Kioskvältaren 9 Divisionist 0% går barfota runt om och med helstängt huvudlag och får ett perfekt lopp i rygg på ledaren.

FAVORIT 3 Wild Honey VINST PÅ 2140: 2 av 3 / Bana: 4 av 4 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 3 /

SKRÄLLEN 9 Divisionist VINST PÅ 2140: 0 av 9 / Bana: 0 av 7 / Kusk: 0 av 10 / Spets: 0 av 0 /

V75-4

Han står verkligen på tur och nu är det dags för Carabinieri att få utdelning

RANKING
A: 9-3
B: 1-7-5
C: 8-12-10-11-4
D: 6-2

SPETS-STRID Mycket tuff laddning från flera händer där det kommer kosta att ta hand om taktpinnen. Innerspåret 1 Slide So Easy försvarade ledningen från spår ett i V75 på Eskilstuna i somras med knapp marginal, mot hästarna 4 och 5. Laddas givetvis igen. Utifrån blir det tuff körning mellan hästarna 2, 3, 4, 5, och 8. Det är mycket svårbedömt, men jag blir inte förvånad om Björn Goop kuppar sig till ledningen trots ett spår längst ut på vingen med 8 Next To None Sib.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen Final över 2140a. 

Ett mycket jämnt och spännande lopp för den näst högsta klassen där den tuffa startrusningen kan ge trötta ben in på upploppet och bjuda in en skräll.

1 Slide So Easy 45% går från klarhet till klarhet och kommer till start med ett snyggt staket med fem raka segrar. Han försvarade spår ett bakom bilen med knapp marginal vid sin V75-seger på Eskilstuna i somras och hoppas göra det igen. Men det är flera kvicka utmanare utvändigt och jag är tveksam. Senast tog han en kämpaseger över stayerdistans när segern skrevs till säker. Men han var lite entömd under loppet och har haft en lång formtopp, som kanske är i dalande? Johnny Takter upp i sulkyn för första gången nu och troligen en jänkarbike.

Tipset till Draget 9 Carabinieri 14%, som jag har jagat på slutet. Senast blev han utsvarad i tredjespår och var tvungen att dras sist i fältet innan han följde med i attack över sista långsidan igen. Han höll sedan farten mycket starkt, som femma i mål. Spår nio är bästa tänkbara och Carabinieri står verkligen på tur för en seger i V75.

3 Bravo Navarone 13% tog ledningen i rask öppning senast, men blev lite hetsig under resan och orkade inte hela vägen över den dryga distansen. Nu är det aviserat med bokpärmar som huvudlag och en fördel att distansen är ett halvvarv kortare. Kommer han först ner till sargen utan att det kostar för mycket kan han leda hela vägen.

Både 7 Usain Henna 4% och 5 Top Of The World 9% har formen på topp och utmanar om segern med lite klaff under vägen.

FAVORIT 1 Slide So Easy VINST PÅ 2140: 3 av 11 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 5 av 6 /

DRAGET 9 Carabinieri VINST PÅ 2140: 4 av 23 / Bana: 1 av 6 / Kusk: 4 av 25 / Spets: 0 av 0 /

V75-5

Erik Sting går med jänkarbike och är omgångens Roligaste Spik

RANKING
A: 1
B: 8-3-2-5
C: 6-10-12-7-9
D: 11-4

SPETS-STRID Här blir det tuff körning mellan innerspåret 1 Erik Sting och 3 Brothers In Am – där jag håller den först nämnde som knapp spetsfavorit.

LOPP-ANALYS Klass-I Final över 2140a. 

Ett jämnt och spelvänligt lopp för den näst lägsta klassen där spetsstriden mycket väl kan visa sig var avgörande för loppets utgång.

8 Aron Palema 23% har imponerat stort på barfotabalans på slutet och visat mycket bra inställning till sitt jobb. Han verkar ha en moral utöver det vanliga! Han kan se lite seg ut under vägen, men så fort upploppet nalkas lägger han ner sig i grejorna och krigar som en tiger. Nu har han dock fått ett mycket tufft utgångsläge bakom bilen vilket troligen betyder att Johnny kommer hamna långt ner i kön. Även om han sedan gör ett starkt lopp i spåren sista varvet kan det bli för tufft den här gången.

Här väljer jag att ta ställning och rekommenderar 1 Erik Sting 19% som en Rolig Spik. Han är härdad mot kulltoppen bland fyraåringarna och har fått en mycket tilltalande uppgift på papperet. I BC-semin näst senast höll han farten mycket starkt hela vägen, som trea i mål. Han är kvick bakom bilen och med Björn Goop i sulkyn tror jag på spets och slut! Det blir jänkarbike nu för första gången, vilket kan betyda både en och två extra växlar. 😉

FAVORIT 8 Aron Palema VINST PÅ 2140: 7 av 11 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 0 av 0 /

ROLIG SPIK 1 Erik Sting VINST PÅ 2140: 5 av 10 / Bana: 2 av 3 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 2 av 5 /

V75-6

On Track Piraten går med skor – men är troligen omutlig ändå

RANKING
A: 1
B: 9-2
C: 3-5-12
D: 6-8-4-11-10

SPETS-STRID Den klara favoriten 1 On Track Piraten försvarade sitt innerspår från spår ett i en virvlande öppning i Olympiatravet i somras, mot kvicka B.B.S.Sugarlight, och håller troligen upp ledningen igen. Han utmanas främst av 3 Explosive De Vie och 6 Food Money, som öppnar raskt och kan vara först ner till plankan om favoriten missar i starten.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen Final över 2140a. 

Klassiska Silverhästen och här hittar vi också omgångens mest streckade favorit On Track Piraten. Loppet avgörs troligen i starten när bilen lämnar fältet.

Stentuffe 1 On Track Piraten 62% passade på att slå världsrekord när han segrade i Mullers senast, när alla trodde han skulle vara sliten efter sitt VM-äventyr i USA. Det här är verkligen en undantagshäst, som det fortsatt låter positivt på från tränare Hans R Strömberg. On Track Piraten har försvarat innerspåret bakom bilen de två senaste gångerna och är inte lätt att ta en längd på. Trots att han kommer gå med skor runt om nu är spetschansen god. Skulle han bli snuvad på täten är han ändå kvickare än Nadal Broline och kan smita ut och ta över ledningen i andra skedet. En bra favorit som normalt leder loppet hela vägen.

9 Thai Broadway 3% hade jag som spikförslag senast på Bjerke. Men han trivdes inte att bli driven med tömmarna i sin gamla miljö och slutade att kämpa när man kom in på upploppet. En humörsak helt enkelt. Nu är han helt tappad av spelarna och rensar i stället styggt i kuponghögen vid eventuell seger. Sitter han i rygg på ledaren när man svänger in på upploppet och luckan kommer kan Skrällen vara ett faktum.

Jag har respekt för 2 Nadal Broline 17%, som har fått ett formhöjande lopp i kroppen. Spår två är helt perfekt och blir körningen första halvvarvet för tuff ställer han en fråga om segern över upploppet.

Kvicka 3 Explosive De Vie 3% är den som kan lugga favoriten på ledningen. Stämmer det scenariot kanske Kevin väljer att svara ledningen till och med? Det blir troligen bakskor på den här gången.

FAVORIT 1 On Track Piraten VINST PÅ 2140: 15 av 47 / Bana: 9 av 27 / Kusk: 16 av 26 / Spets: 8 av 14 /

SKRÄLLEN 9 Thai Broadway VINST PÅ 2140: 3 av 17 / Bana: 1 av 7 / Kusk: 2 av 12 / Spets: 2 av 3 /

V75-7

Thaiger Exclusive jagar femte raka segern och Peter låter riktigt optimistisk

RANKING
A: 3
B: 8-5-1
C: 2-4-6-10-7-11-9
D: ––

SPETS-STRID Favoriten 3 Thaiger Exclusive är inget spjut bakom bilen, men han försvarade sitt innerspår bakom bilen näst senast på ett snyggt sätt. Det troliga är att han sitter i ledningen efter ett halvvarv. Utifrån är det flera som utmanar. 5 Zenit Brick, 6 Victor A.U. och 7 Ymer Brick öppnar alla bättre än medel, där den senare kanske kan kuppa sig till ledningen trots ett spår långt ut på vingen?

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen Final över 2140a. 

I den sista avdelningen hittar vi omgångens näst mest streckade favorit 3 Thaiger Exclusive, som får bära ett tungt favorittryck på sina axlar. Han har dock övertygat stort och kan vinna loppet flera vägar.

3 Thaiger Exclusive 57% har tagit fyra raka segrar sedan han kom i Peter Untersteiners regi och har verkligen imponerat. Hästen har visat upp ett brett register med framförallt bra styrka vid sin seger utvändigt ledaren 29/8. Peter låter mycket optimistisk, som säger att det här är hans överlägset bästa vinstchans i omgången. Det troliga är att han sitter i ledningen efter en bit och sedan går undan till en komfortabel seger över upploppet. Omgången kan avslutas med två storfavoriter vilket gör att utdelnignen hålls nere, men ju större de är…

Björn Goops formtoppade stall vill ha ett ord med i leken med 8 Heartbreaker V.S. 6%, som har riktigt bra kapacitet för klassen. Nu hämmas han av ett spår långt ut på vingen, men dödens brukar vara ledigt efter en bit och jag tror på ett offensivt upplägg.

5 Zenit Brick 16% blir allt bättre för varje start och han öppnade överraskande kvickt bakom bilen till ledningen senast. Och Erik Adielsson satsar nog allt på ett kort igen när bilen släpper.

1 Mellby Collector 6% ska gå barfota runt om nu och har formen på topp. Han kan inte försvara sitt innerspår, men Örjan är en mästare att förvalta ett smygläge och kör de på sig i täten är han med och gör upp om segern.

Formtoppade Skrällen 2 Danne Edel 1% ska gå barfota runt om nu – vilket låter intressant!

FAVORIT 3 Thaiger Exclusive VINST PÅ 2140: 4 av 16 / Bana: 1 av 10 / Kusk: 3 av 3 / Spets: 2 av 3 /

SKRÄLLEN 2 Danne Edel VINST PÅ 2140: 4 av 25 / Bana: 2 av 16 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 5 av 6 /

EN ROLIG SPIK

V75-5: 1 Erik Sting 19%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 5 New Moon Pellini 11%
V75-4: 9 Carabinieri 14%

 

Omgångens Fynd

V75-1: 14 Evening Prayer 2%

 

KIOSKVÄLTARE

V75-1: 14 Evening Prayer 2%
V75-3: 9 Divisionist 0%
V75-6: 9 Thai Broadway 3%
V75-7: 2 Danne Edel 1%

 

 Förstora systemet här

v75_20161126