jackpot_24_9

Delicious i test inför Prix d’Amerique

Vindsnabba Delicious har fått upp ångan igen.
Tränaren Daniel Redén anmälde lite överraskande stjärnan till Solvallas V75 på lördag där hon blir brakfavorit i Stoeliten.
Årets Häst i Sverige i fjol börjar vara sitt gamla jag igen efter skadan och tränaren är nu tydlig med att det är Prix d’Amerique som gäller i vinter.

– Delicious så bländande fin ut i årsdebuten

– Delicious har tagit tre raka segrar efter sina skadeproblem

Enligt ATG:s beräkningar kan en ensam vinnare på V75 bli runt 55 miljoner kronor rikare på lördag då ordet jackpot återigen lyser i spellistorna.

2015 blev Delicious framröstad till Årets häst i Sverige efter stoets tre världsrekord under året.
På lördag blir hon inte bara folkets utan även de flesta experters stora spik på V75 i den inledande Stoeliten över 1640 meter.

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det spås mulet väder, men ingen nederbörd, under eftermiddagen och tidiga kvällen. Cirka 13 grader i luften.

Solvallas upplopp mäter 194 meter, och är cirkus medel av landets banor.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

 

V75-1

Delicious inleder jackpot-omgången och är en ovanligt Trolig Spik

RANKING
A: 1
B: 3-2-7
C: 5-4
D: 8-6-9-10-11-12

SPETS-STRID Innerspåret 1 Delicious har tagits lugnt och fått öppna i egen takt på slutet, men kan öppna riktigt raskt vid laddning och jag tror hon håller ut 3 Patricia Hastrup och 5 Georgie Mae när bilen släpper.

LOPP-ANALYS Stoeliten över 1640a. 

Ett rivigt sprinterlopp för de bästa märrarna inleder jackpot-omgången – där vi också hittar omgången mest streckade favorit.

Världsrekordhållarinnan 1 Delicious 82% har kommit tillbaka mycket starkt efter sina skadeproblem i våras och under sommaren. Hon har på ett snyggt sätt tagit tre raka segrar mot billigare gäng och sett allt bättre ut för varje start. Idag jagar hon sin nionde raka viktoria och tränare Daniel Redén låter mycket nöjd när han talar om sin ögonsten. Ock Daniel stoppar inte under stol med att det är Frankrike och Paris som gäller sista söndagen i januari 2017. Nu är det aviserat med barfota runt om, som hon gick när hon noterade sitt världsrekord över lång distans i Mullers Memorial för ett knappt år sedan. Delicious kan lägga iväg raskt bakom bilen vid laddning och jag tror hon försvarar sitt innerspår. Men det är ingen katastrof om någon hinner ner före då Redén har tre stallkamrater med framspår som knappast är i vägen – om vi säger så. Jag inleder omgången med en ovanligt Trolig Spik!

FAVORIT 1 Delicious VINST PÅ 1640: 10 av 17 / Bana: 5 av 11 / Kusk: 10 av 11 / Spets: 5 av 6 /

SKRÄLLEN 3 Patricia Hastrup VINST PÅ 1640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-2

Tiger Woodland har radat upp bra lopp och står på tur för en seger

RANKING
A: 2-6-8
B: 5-3-7-10
C: 4-12-9-11-1
D: ––

SPETS-STRID Här öppnar 1 Digger Smasher kvickt från sitt innerspår, men vill ha en bra rygg. Utifrån laddas 5 Celebrus Nova, 6 Önas Igor och 8 Etosha Boko för att överta. Lite svårbedömt vem som är kvickast ner till sargen?

LOPP-ANALYS Klass-II final över 2140a. 

Ett jämnt och spännande lopp för den lägsta klassen där en skräll ligger på lut och krävs en del streck innan man känner sig nöjd.

5 Celebrus Nova 20% har formen helt på topp och har sett fin ut vid sina tre segrar på slutet. I försöket senast tog han en säker spurtseger från andra utvändigt när attacken sattes in halvvarvet kvar. Nu blir det både första starten på Solvalla och med tränare Conrad Lugauer i sulkyn, och favoriten ska behandlas som bara en av flera med chans.

Tipset till loppets Drag 2 Tiger Woodland 15%, som har visat prov på toppform under en längre tid. Han har visat upp ett brett register, med kanske styrkan som bästa vapen. Och jag blir inte förvånad om han avgår med segern trots ett tufft lopp. Nu när det är bilstart sätter man på en jänkarbike, vilket är ett plus.

6 Önas Igor 16% hittade nya växlar med Peter Untersteiners jänkarbike senast när han tog en snygg spurtseger över upploppet. Visserligen fick han det serverat i rygg på en hårddragande ledare, men segertiden var mycket raska 1.11,2/1640a, och Önas gjorde ett topplopp. Det blir samma sulky igen, och kanske samma rygg som senast efter en bit?

8 Etosha Boko 7% var den som drog hårt i ledningen i det loppet och verkligen föll med flaggan i topp. Spår längst ut på vingen är normalt inte det bästa, men Etosha är så pass kvick bakom vingen och det kan bli ledningen efter en bit ändå. Ett revanschsuget ekipage!

Det är flera om budet bakom om du väljer att gardera vidare, där det ligger en skräll på lut.

FAVORIT 5 Celebrus Nova VINST PÅ 2140: 4 av 6 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 2 Tiger Woodland VINST PÅ 2140: 2 av 10 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 8 / Spets: 1 av 1 /

V75-3

Med lite klaff flyger hon förbi alla i Jetfart över upploppet

RANKING
A: 2-1-7
B: 12-3-5
C: 10-9-8
D: 11-4

SPETS-STRID Innerspåret 1 Seedorf O.M.F. öppnade kvickt och spetsade enkelt mot snabba hästar från ett identiskt utgångsläge näst senast och laddas mot täten igen. Han utmanas främst av 5 Top Of The World, som öppnar rappt när bilen släpper.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen final över 2140a. 

Det är bra kvalitet på den näst högsta klassen där mycket kommer att avgöra när bilen släpper fältet, och vem som tar hand om taktpinnen.

1 Seedorf O.M.F. 42% var tidigare en förbrytare, som hade svårt att hålla sig till rätt gångart. Men på slutet har han stabiliserat sig markant och uppträder nu som en normal häst. Även om jag inte litar helt på honom. Näst senast försvarade han ganska enkelt sitt innerspår bakom bilen emot snabba hästar, och från ledningen är han helt klart hästen att slå i loppet. Senast var det skor och vanlig vagn, men nu blir det racerbalans, barfota runt om och en jänkarbike.

Tipset dock till speedige Draget 2 Jetset 17%, som jag gillar lite extra. Senast satt hon fast med ett ton i linorna i rygg på Seedorf och hade vunnit som ett skott med fritt över upploppet. Det här är en superspeedig märr som inte är lätt att stå emot när det klaffar för henne. Senast provade man ett norskt huvudlag för första gången, men det drogs aldrig ner och det blir därför första gången nu. Det blir även en jänkarbike, vilket ytterligare är ett plus.

Jag gillar även den danska gästen 7 Tripolini V.P. 4%, som sällan eller aldrig gör ett dåligt dagsverke på tävlingsbanan. Senast blev han över i spåren och backades ner som sista häst i fältet, och trots att noterade 1.10 i spåren sista rundan blev det ett ägg i resultatraden. Efter strykning har han kommit ner ett hack i banan och med lite klaff är han med och gör upp om segern över upploppet.

Träningsrapporterna går i dur för 12 Michelangelo Ås 6%, men från sämsta spåret måste det bli kraftig överpace på loppet för att han ska komma in i matchen till slut.

Både 3 Scellino Luis 16% och 5 Top Of The World 9% (barfota runt om nu) är två bra hästar, som slutar i segerstriden med lite klaff på bitarna under vägen. Där den förstnämnde delägs av Erik Adielsson, som därför inte har något val utan måste köra hästen.

FAVORIT 1 Seedorf O.M.F. VINST PÅ 2140: 4 av 11 / Bana: 6 av 10 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 8 av 8 /

DRAGET 2 Jetset VINST PÅ 2140: 6 av 26 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 2 av 12 / Spets: 3 av 3 /

V75-4

Ottens Casher är under kraftig utveckling och är omgångens bästa Drag

RANKING
A: 10-5
B: 1-4-11
C: 2-9-8-7
D: 6-3-12

SPETS-STRID 1 Ymer Brick öppnade mycket raskt när han spetsade från spår sju senast och är spetsfavorit vid ett offensivt upplägg. Men jag är inte säker på taktiken? Utifrån öppnar 2 Hazard Sund och framförallt 4 Donato E. kvickt och ställer en fråga om taktpinnen.

LOPP-ANALYS Klass-I final över 2140a. 

Även här ser det jämnt ut på papperet och en hel del taktik med i bilden. Jag blir inte överraskad om det skräller.

5 Imperator 34% är en mycket kapabel häst i grunden, som tyvärr dras med skadeproblem och därför stoppas upp i utvecklingen hela tiden. Nu har han gjort några starter på raken och visat lite av sitt kunnande, med bland annat seger i V75 näst senast. Han kan lägga iväg raskt vid laddning, men riskerar då att bli hetsig och det blir därför troligen ett lite lugnare upplägg när bilen släpper. Det blir bakskor på den här gången vilket inte är någon fördel, och vi får se om Imperator kan reda ut det ändå?

Tipsnicken till Draget 10 Ottens Casher 19%, som är en kapabel fyraåring som härdats mot kulltoppen under sommaren. Näst senast spurtade han mycket starkt i en uttagning till Derbyt, och var när att kvala in till finalen. Senast tog han en komfortabel seger i V75, trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. Nu sitter Örjan Kihlström upp i sulkyn igen och det finns mycket som talar för att det här är vinnaren i loppet.

Mitt fynd 1 Ymer Brick 12% tog en snygg spetsseger till ett glatt odds senast och rapporteras vara i fortsatt toppform. Han är kvick bakom bilen och tar troligen ledningen vid ett offensivt upplägg, men distansen är ett halvvarv längre nu och min känsla säger att han släpper till en bra rygg.

4 Donato E. 17% har fem raka segar, och tog den senaste segern med både oryckt norsk och tussar. Han har dock tappat aktionen i de två senaste starterna över upploppet vilket förbryllar en del. Hästen måste ha ett löphuvud av guld helt enkelt. Det är tuffare emot nu och jag tvivlar på att han tar sjätte raka segern.

Storskrällen 11 Conrads Definitif 2% har formen på topp och går barfota runt om nu.

FAVORIT 5 Imperator VINST PÅ 2140: 4 av 14 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 4 av 10 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 10 Ottens Casher VINST PÅ 2140: 4 av 16 / Bana: 4 av 16 / Kusk: 4 av 20 / Spets: 0 av 0 /

V75-5

Le Miracle i all ära – Här har jag hittat Omgångens Fynd

RANKING
A: 9-5-2
B: 10-6-3-11
C: 1-4
D: 8-7-12

SPETS-STRID Tuff laddning från flera ekipage att vänta. 3 Spitcam Jubb gör sina bästa lopp i spets och gör allt i sin makt för att ta hand om taktpinnen. Han kommer dock att utmanas tufft av 5 Le Miracle och 6 Napoleon C.D., och jag är inte helt säker på utgången.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen final över 2140a. 

Här hittar vi omgångens näst största streckfavorit, men det saknas inte motstånd och det är vässat lite extra i flera läger.

Omgångens näst största streckfavorit 5 Le Miracle 47% har vunnit tio av karriärens 13 segrar och är verkligen en ett råämne till att utvecklas till en elithäst vad det lider. Tränare Svante Båth har inte låtit helt nöjd med sin springare i intervjuerna innan loppen på slutet, vilket tyder på mycket höga tankar, med tanke på hästen explosiva spurtseger senast i V75. Inför den här starten är Le Miracle uppfräschad och Svante låter lite nöjdare. Det är aviserat med första barfota runt om nu, och slår det väl ut blir favoriten ingen lätt nöt att knäcka.

Jag ger ändå tipsnicken till Omgångens Fynd 9 Eder Bob 4%, som det ser ut att finnas en hel del utveckling i. Näst senast vann han från ledningen, trots att han uppträdde hetsigt under vägen. När han tog skalpen på Le Miracle. Därför släppte Jörgen ledningen senast, men det blev ingen lucka till slut och mycket sparade krafter i mål. Spår nio passar perfekt i min bok och får favoriten lite mothugg i spetsjakten och under vägen kommer Eder Bobs tunga spurta bita bra över upploppet. Mycket prisvärd!

Jag gillar även 2 Heartbreaker V.S. 13%, som gjorde ett mycket starkt lopp i första starten efter kortare frånvaro senast. Är normalt ännu bättre nu och läget borgar för en perfekt position i den främre träffen.

10 Serious Try 3% har jag jagat i många starter utan att få betalt. Nu blir han helt bortglömd av spelarna och rensar styggt i kuponghögen vid eventuell seger. Se upp.

6 Napoleon C.D. 15% hade jag som en snygg V75-spik senast. Han har dock tävlat sämre just på Solvalla och rankas därför ner en bit och är inte lika het den här gången.

3 Spitcam Jubb 6% tog en komfortabel spetsseger med sparade krafter senast och tränaren låter lyrisk om sin springare, och är stor optimist!

FAVORIT 5 Le Miracle VINST PÅ 2140: 7 av 9 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 5 av 8 / Spets: 4 av 5 /

OMGÅNGENS FYND 9 Eder Bob VINST PÅ 2140: 7 av 18 / Bana: 2 av 5 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 4 av 5 /

V75-6

Kontrollerar Reijos duo loppet i täten – eller hinner D.D.’S Hitman dit?

RANKING
A: 9-5-7-6
B: 1-4
C: 12-10-2-11-3
D: ––

SPETS-STRID Det är flera som är kvicka invändigt och vill ha rygg på 5 Shadow Woodland, vilket kan göra att det blir en ganska häftig inledning innan fältet har formerat sig. 6 Coldtown och 7 Nadal Broline körs också offensivt, men får normalt nöja sig med ett lopp utvändigt.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 

Lite ihåligt lopp för den högsta klassen där tränare Reijo Liljendahl kanske har de två bästa hästarna och sitter med trumf på hand.

7 Nadal Broline 42% fortsätter att övertyga och hade inga problem att vinna sin första match mot guldgänget senast. Helt klart är det en undantagshäst som Reijo Liljedahl har fått fram, och hästen verkar ha hur många växlar som helst att ta fram. Från spår sju är det dock vingelrisk genom första sväng innan det troligen väntar ett lopp utvändigt ledaren. Det är aviserat med ett norskt huvudlag den här gången.

Tipset till omgångens hetshäst och Draget 9 D.D.’S Hitman 14% som har sett formstark ut bakom Nuncio i de två senaste starterna. Hästen är mycket spurtstark och med lite klaff flyger han lågt över upploppet med Erik Adielsson i sulkyn för första gången. Det är aviserat med korrigering i balansen – men vad det vet jag inte?

Den trolig ledaren 5 Shadow Woodland 20% tog en enkel spetsseger i V75 senast utan att förta sig och siktar troligen på en dacapo. Det blir täta starter, men med tanke på den enkla segern senast borde det inte vara några problem.

6 Coldtown 11% har växt in i högsta klassen på ett mycket snyggt sätt och övertygar allt mer för varje start. Han är kvick bakom bilen och kan få ett perfekt lopp i den främre träffen, även om det inte blir någon ledning. Det är hemmaplan nu, vilket tidigare var en klar fördel.

Skrällen 1 Dreams Take Time 2% har läget och träningsrapporterna går i dur från Peter Untersteiner. Kan mycket väl duga till seger med lite klaff.

FAVORIT 7 Nadal Broline VINST PÅ 2140: 13 av 17 / Bana: 7 av 8 / Kusk: 12 av 17 / Spets: 4 av 4 /

DRAGET 9 D.D.’S Hitman VINST PÅ 2140: 1 av 3 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-7

Lärlingslopp med 15 hästar och här vimlar det av prisvärda skrällbud

RANKING
A: 7-3-8
B: 11-13-12-14
C: 9-1-2-4-10-6-15-5
D: ––

SPETS-STRID Lärlingslopp och alla åtta bakom vingen kan lägga iväg bättre än medel. Det är ändå troligt att i första skedet de tre innersta spåren 1 Feeka S.E., 2 Hamilton Noa och 3 Favorite Boko laddas tufft. Innan 7 Wingait C.H. och 8 Triton Neergård ställer en fråga efter en bit. Svårbedömt – om inte favoriten Wingait C.H. släpps till spets?

LOPP-ANALYS Lärlingslopp över 2140a. 

Ett lärlingslopp med 15 hästar där hästarna har fått sina spår efter en spårtrappa, där de med mest intjänat också har fått de sämsta startspåren. Kanske dagens mest svårbedömda lopp.

7 Wingait C.H. 40% har formen helt på topp och går ner i klass nu. Näst senast, i en uttagning till Derbyt, blev han överfallen i ledningen i en 1.07-öppning första halvvarvet, men höll ändå ställningarna till mitt på upploppet. Senast pressade han sig till ledningen efter ett halvvarv och gick undan till en mycket enkel seger, när när han noterade nytt banrekord för fyraåriga valacker/hingstar. Det blir ett offensivt upplägg mot täten, men med tanke på att det är ett lärlingslopp väljer jag att gardera.

Jag gillade vad jag såg av Skrällen 3 Favorite Boko 4% när jag var nere på Derby-söndagen. Han är uppfräschad efter det och Ulf Stenströmer låter förhoppningsfull. Hästen är kvick bakom bilen och kanske kan sno åt sig ledningen till och med?

8 Triton Neergård 4% spurtade mycket ettrigt när han noterade 1.09,5 sista 700 fram till en överlägsen seger senast. Spår åtta är inte det bästa, men jag har respekt för hästens speedresurser och med lite klaff kan det räcka till seger igen.

11 Barkevious Mingo 2% såg ut som en studsboll vid sin senaste spetsseger och är bara en av flera skrällar som knackar på dörren om favoriten har en sämre dag.

Det är nu som miljonerna ska fördelas och rekommenderar stor gardering! 😉

FAVORIT 7 Wingait C.H. VINST PÅ 2140: 3 av 13 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 3 av 4 /

SKRÄLLEN 3 Favorite Boko VINST PÅ 2140: 3 av 15 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 3 /

EN TROLIG SPIK

V75-1: Delicious 82%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 2 Tiger Woodland 15%
V75-3: 2 Jetset 17%
V75-4: 10 Ottens Casher 19%
V75-6: 9 D.D.’S Hitman 14%

 

Omgångens Fynd

V75-5: 9 Eder Bob 4%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-5: 9 Eder Bob 4%
V75-7: 3 Favorite Boko 4%

 

Förstora systemet här 

v75_20160924