V75_28_5

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Elitloppsveckan på Solvalla är på rull och all fokus i tipsverkstan har varit riktad mot Elitloppshelgens V75-dubbel lördag och söndag.

Det är en intensiv travhelg vi har framför oss på huvudstadsbanan. Som på lördag lockar med bland annat klassiska Harper Hanovers lopp (V75-7) över tre varv där vi får se Åke Lindbloms stjärntravare Sauveur spela en av huvudrollerna.

Lördagens V75-omgång startar kl 15:15 (Obs tiden!)

– Sauveur och Åke Lindblom chillar i gröngräset inför Harpers

– Sauveur och Åke Lindblom chillar i gröngräset

På söndag är vi då äntligen framme vi det stora slaget när Elitloppet ska avgöras.

I fjol hade Örjan Kihlström klang och jubel föreställning med Magic Tonight i Elitloppet när han kuppade sig till spets från spår fem i försöket och sedan använde sig av samma segerrecept i finalen, där han vann spårlottningen och valde bricka ett bakom bilen.

– Magic Tonight och Örjan efter segern i Elitloppet 2015

– Magic Tonight och Örjan efter segern i Elitloppet 2015

I år blir det dock tuffare för Magic Tonight, som har lottats till spår sju i det andra heatet. Och det blir definitivt ingen dacapo för ekipaget.

Örjan Kihlström fick lite överraskande en förfrågan i veckan från Stefan Melander att köra världsstjärnan Nuncio i Elitloppet.

Även om det var en angenäm och smickrande fråga som ställdes var det inget lätt val. Men efter lite överläggning och betänketid blir det Örjan Kihlström som sitter upp bakom Nuncio på söndag.

Vilket också blir första gången USA-importen körs av någon annan kusk än sin tränare och ägare Stefan Melander, på svensk mark.

– Nuncio och Stefan Melander skrattar tillsammans

– Skrattar bäst som skrattar sist, säger Tarzan till Nuncio

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Efter en regnig torsdag och fredag i Stockholm klarnar det upp och blir sol på Solvalla under lördag eftermiddag. Cirka 18-20 grader i luften.

Värt att notera: Det är extra mycket folk, cirka 20 000, den här lördagen och mycket liv och rörelse på  läktarna.
Många av hästarna är inte vana med trummor och skrik vid startplatsen och det är många hästar genom åren som har blivit skrämda och galopperat när de ska vända upp till start.
Det kan alltså löna sig att vara uppmärksam på vilka hästar som uppträder stirrigt och kan bli drabbade.
Inte så lätt kanske? Men jag vill ändå väcka tanken för den som vill vara riktigt seriös.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Det blev ett rumphugget lopp efter strykningar och en duo som höjer sig

RANKING
A: 3-9
B: 2-4-10
C: 7-6
D: ––

SPETS-STRID Tre strukna hästar. De två innersta spåren 2 Roses Glory och 3 Moving On kan öppna bättre än medel och har aviserat ett offensivt upplägg. Svårbedömt dock vem som är kvickast ut? 7 Ninepoints Lucy öppnar snabbast utifrån, men kommer normalt inte förbi nämnda duo invändigt.

LOPP-ANALYS Stoeliten över 1609a. 
Ett lopp för de bästa stona, som efter tre strukna hästar tyvärr blev lite rumphugget.

Den knappa favoriten på strecken 9 Windy Ways 21% kanske inte är favorit på riktigt då Moving On är först på turordningen och får ”alla” streck för de strukna hästarna. Windy Ways har visat skyhög kapacitet när hon fått det att stämma. Vilket hon visade vid sin andraplats på Solvalla 2 april när hon rundade hela fältet under slutrundan klockan stannade på 1.08 sista 800. Det var inte långt borta att hon slagit korna i ledande Donna di Quattro, som fått bestämma tempot i täten. Senast trivdes hon inte på det lösa underlaget på Örebro och den starten kan man glömma. Läget innebär en bra position i den främre träffen och Windy Ways flyger normalt lågt sista halvvarvet och utmanar om segern.

Tipsnicken till 3 Moving On 18%, som har tjänat cirka 5,5 miljoner kr sedan hon lämnade svensk mark för 2,5 år sedan. Hon är härdad i tuffa gäng i Frankrike där hon mött världseliten vid ett flertal tillfällen. Hon går ner i klass nu. Har tidigare visat på svensk mark att hon kan lägga iväg raskt bakom bilen där hon har vunnit 5 av 5 i ledningen. Blir inte inledningen för tuff är hon favorit att leda hela vägen. Nu sitter delägaren och förre tränaren Claes Svensson upp i vagnen och det blir barfota runt om som vanligt.

2 Roses Glory 18% är en kapabel utmanare som nu möter lite tuffare motstånd än tidigare. Hon kan lägga iväg bra bakom bilen och läget borgar för en perfekt position i den främre träffen. Det blir barfota runt om nu, vilket är en klar plusfaktor!

Den norska Skrällen 4 Denise F.Boko 3% har visat bra inställning till sitt jobb och verkar bli allt bättre för varje start och är intressant som skrällbud.

Kapable 10 Heaven’s Door 3% segrade i Stosprintern i fjol på Halmstad och kommer nu tillbaks efter sju månaders frånvaro. Hon måste träna riktigt starkt då Reijo väljer att göra comeback mot stoeliten.

FAVORIT 9 Windy Ways VINST PÅ 1609: 8 av 14 / Bana: 7 av 16 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 6 av 6 /

SKRÄLLEN 4 Denise F.Boko VINST PÅ 1609: 0 av 1 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 0 av 1 /

V75-2

Gucci Degato har ett intressant utgångsläge och är Omgångens Fynd

RANKING
A: 1-9-2
B: 3-10-5-7
C: 12-4-6-8
D: 11

SPETS-STRID Även här är det fördel de innersta spåren 1 Gucci Degato, 2 Talassio3 Target Kronos och 5 Ymer Brick. Det kan bli en ”solfjäder”, vilket innebär att ingen av hästarna kan ta en hel längd på den invändigt. Vilket i sådana fall gynnar Gucci Degato, som kan vara ledaren i loppet vid ett offensivt upplägg? 7 Wasa Warrior försvarade sitt innerspår i en 1.08,5 öppning näst senast, men riskerar att hamna på vingel nu.

LOPP-ANALYS Klass-I final över 2140a. 
Ett öppet och spelvänligt lopp, som kräver en del streck och där det ligger en skräll på lut.

2 Talassio 42% har hittat nya växlar på slutet och har gjort ett riktigt klassigt intryck. Näst senast höll han farten mycket tappert efter ett lopp utvändigt ledaren. Senast såg han stel ut i uppvärmningen, men tog sig samman till loppet och tog en spetsseger på sitt fina löphuvud. Nu är det hemmaplan vilket känns som en klar fördel och nu blir det dessutom en jänkarbike, som näst senast.

Tipset till Omgångens Fynd 1 Gucci Degato 3% som har visat jämn och bra form under en längre tid utan att få vinna. Senast blev han hängande och fick backas ner i kön, men höll ändå farten fullt godkänt i den snabba avslutningen. Han är kvick bakom bilen och jag är lite inne på att han kan försvara sitt innerspår, eller som sämst få ett lopp i rygg på ledaren. Stämmer mitt scenario kan det med lite klaff räcka till seger och han är mycket prisvärd på strecken!

Se också upp med 9 Frankie Brodde 4% som har tänt till på barfotabalans och är härdad i rikstoton under längre tid och en riktig tuffing. Senast noterade han 1.11 sista varvet över den dryga distansen med full fart över upploppet och jag gillade vad jag såg. Med lite klaff utmanar han om seger över upploppet.

Det är många om budet bakom och en helgardering kan visa sig vara väl investerade pengar.

FAVORIT 2 Talassio VINST PÅ 2140: 5 av 13 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 1 av 7 / Spets: 3 av 3 /

OMGÅNGENS FYND 1 Gucci Degato VINST PÅ 2140: 3 av 4 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 2 av 4 /

V75-3

Tuff startrusning bäddar för omgångens bästa Drag – Al’s Winnermede

RANKING
A: 10-5-4
B: 1-6-2
C: 11-9-3-12
D: 7

SPETS-STRID Alla sju hästar bakom vingen kan öppna raskt vid laddning. Men mest explosiv är 5 Next To None Sib, som jag tror är först ner till sargen. 1 Alkalizer Am ska gå med racerutrustning och öppnar snabbare än ryktet. 3 Final Oak laddas för att nå rygg på ledaren. 4 Sir Ratzeputz är inte stabil från början, men kan lägga iväg raskt om han sköter sig. Utifrån laddas 6 Takethem och ställer en fråga om taktpinnen efter en bit. Men det är högst tveksamt om Björn Goop släpper ledningen?

LOPP-ANALYS Silverdivisionen final över 2140a. 
En rivig final för den näst högsta klassen, som inte är så lätt att reda ut.

5 Next To None Sib 36% har höjt sig flera klasser senaste året och tjänat fina pengar. Han är mycket kvick bakom bilen och de tre senaste segrarna är tagna från ledningen, och det finns inget som pekar på någon annan taktik den här gången. Han har vunnit 10 av 13 över medeldistans och blir det ingen tokkörning så leder favoriten loppet i det längsta.

Jag gillar dock omgångens bästa Drag 10 Al’s Winnermede 9% för mycket för att inte ge honom tipsnicken. Han har fått tre formhöjande lopp i kroppen och det känns som toppformen är mycket nära. Senast noterade han strax under 1.11 sista varvet med en del spår under vägen och jag gillade hur hästen borrade ner sig över upploppet. Jorma Kontio har ett bra facit i sulkyn där det blivit 4 segrar på 5 starter! Nu är det aviserat med en jänkarbike, vilket också är en plusfaktor.

Jag har även respekt för 4 Sir Ratzeputz 18%, som har formen i zenit! Näst senast reparerade han en startgalopp på bästa vis och senast tog han en överlägsen V75 seger med sparade krafter. Han är  inte helt stabil bakom bilen, men trampar han iväg i rätt gångart blir det en bra position i den främre träffen.

1 Alkalizer Am 2% fick det inte att stämma senast och ska inte dömmas på den insatsen. Nu är det aviserat med jänkarbike och ett helstängt huvudlag, och kanske ett lopp i rygg på ledaren.

Det finns flera om budet bakom och kan löna sig att gardera vidare, om inte mitt Drag bara städar av dem. 😉

FAVORIT 5 Next To None Sib VINST PÅ 2140: 8 av 29 / Bana: 1 av 11 / Kusk: 11 av 46 / Spets: 8 av 15 /

DRAGET 10 Al’s Winnermede VINST PÅ 2140: 6 av 27 / Bana: 5 av 15 / Kusk: 4 av 5 / Spets: 3 av 4 /

V75-4

Le Miracle är en undantagshäst och är en Trolig Spik trots ett bakspår

RANKING
A: 11
B: 2-4-3-5
C: 9-12-7-10
D: 6-8

SPETS-STRID Efter strykningen försöker 2 Eldrick Boko försvara sitt innerspår med näbbar ock klor. Utifrån provar 3 Well Done La Marc, 5 Cigor Coyote, 7 Trecciadoro Rex och 8 Västerbo Grosbois. Där Cigor Coyote kanske är det allvarligaste spetshotet?

LOPP-ANALYS Klass-II final över 2140a. 
En final för den lägsta klassen där vi hittar omgångens bästa singelstreck!

11 Le Miracle 44% är undantagshäst, eller som tränare Svante Båth utrycker det – En riktig A-sort. Hästen har vunnit sju av karriärens åtta starter och har imponerat i princip i varje framträdande. Näst senast tog han en överlägsen spetsseger i  joggande stil, trots att klockan stannade på 1.11,5 sista varvet. Senast kördes han till spets 1500 kvar och ökade bara farten ju närmare mål han kom. Imponerande var ordet, och trots ett knepigt bakspår tror jag att han rundar det här gänget och vinner på ett bekvämt sätt igen. Svante hade tänkt  ändra lite på balansen, men ändrade sig efter spårlottningen när de fick ett bakspår. Och jag tycker det räcker med vad hästen visat på tidigare balans. Det är inte ofta jag spikar en häst i lägsta klassen från bakspår – men det här verkar var något alldeles extra gott folk! En Trolig Spik!

Jag har  respekt för 2 Eldrick Bok, som har vunnit 6 av 6 i spets! Men han är nerstruken till innerspår och riskerar bli över när bilen släpper fältet.

4 Copimade gör också ett klassigt intryck och är under utveckling, men är inte i klass med mitt singelstreck.

FAVORIT 11 Le Miracle VINST PÅ 2140: 5 av 5 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 3 av 4 / Spets: 3 av 4 /

SKRÄLLEN 5 Cigor Coyote VINST PÅ 2140: 3 av 15 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 3 av 4 /

V75-5

Det finns en del frågetecken och favoriten känns lite väl mycket streckad i min bok

RANKING
A: 6-13-7
B: 1-2-3-15
C: 14-9-5
D: 10-12-8-11-4

SPETS-STRID Här försvarar nog 1 Takeaway sitt innerspår i inledningsskedet. Utifrån laddas de båda springspårshästarna 6 Basic och 7 Angel Rain tufft och ställer en fråga om ledningen. Men det är svårbedömt hur Örjan har tänkt sig bakom Takeaway?

LOPP-ANALYS Diamantstoet final över 2140 volt. 
Ett stolopp med 15 hästar utspridda på två distanser.

6 Basic 49% är en finfin typ som är obesegrad i Björn Goops regi efter två starter. Senast visade hon bra inställning till sitt jobb då hon tog en kämpaseger utvändigt ledande Takeaway. Nu är det andra förutsättningar med voltstart, och lite svårbedömt hur snabbt hon öppnar från sitt springspår i volten. Det är aviserat med barfota runt om för första gången, vilket låter intressant, men som omgångens mest streckade favorit känns hon lite väl mycket betrodd i min bok.

Jag varnar för Draget 13 Alvena Take It 5%, som varit uppåt på barfota balans och tagit två raka segrar. Senast noterade hon raska 1.10,5 sista varvet trots ett lopp utvändigt ledaren. Och det var mycket starkt gjort att gå undan till seger över upploppet. Från springspår på tillägg hoppas jag på en kvick start och en resa i främre träffen. Stämmer min önskan kan Alvenas hårdhet ge utslag över upploppet och räcka till seger. Nu när det är voltstart byter man ut jänkarbiken till en vanlig sulky.

Jag har stor  respekt för 7 Angel Rain 15%, som jag tror är bästa hästen i fältet vid sunda vätskor. Hon underpresterade dock i Drottningens Pokal senast och är därför svårbedömd. Nu blir det någon sorts ändring i balansen.

Roger Walmann låter nöjd med 1 Takeaway 12%, som han hoppas körs i spets så länge lampan lyser.

2 Magnesia 4% såg finfin ut vid sin comebackseger efter ett halvårs frånvaro senast och kan ställa alla schack och matt till slut om det stämmer med positionerna.

3 Dark Chocolate 2% ska gå barfota runt om och får Johnny Takter i sulkyn, som vid sin imponerande skrällseger på Axevalla 9 april, då hon spurtade ner Angel Rain till slut.

FAVORIT 6 Basic VINST PÅ 2140: 6 av 18 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 2 av 2 / Spets: 0 av 1 /

DRAGET 13 Alvena Take It VINST PÅ 2140: 7 av 25 / Bana: 3 av 7 / Kusk: 0 av 5 / Spets: 4 av 6 /

V75-6

Mycket jämnt och spelvänligt lopp där en skräll ligger på lut

RANKING
A: 6-5-9
B: 11-1-7
C: 3-2-4-8-12
D: 10

SPETS-STRID 1 Global Republic är mycket kvick bakom bilen och går inte att ta en längd på. Det är aviserat med offensiv taktik från tränaren och då är också spetsstriden avgjord. Utifrån öppnar 2 Xlnt Chili Tripel och 5 King Sir Kir snabbast.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen final över 2140a. 
Ett jämnt och streckkrävande lopp där en skräll ligger på lut.

5 King Sir Kir 21% är en talang, som jag tror det finns en hel del utveckling i. Näst senast blev han snuvad på segern trots att han noterade 1.08,5 sista halvvarvet! Senast spurtade han vasst från sjätte utvändigt över upploppet och visade att barfota balansen fungerade perfekt. Nu är utgångsläget bättre och även om det inte blir någon ledning tror jag på en bra position i den främre träffen.

Jag gillar 6 Heartbreaker V.S. 15%, som imponerade stort vid sin debutseger i Björn Goops regi på Solvalla 30 mars. Senast var det skor och vanlig sulky och en godkänd insats. Nu blir det racerbalans med barfota runt om och jänkarbike! Det är små marginaler men med lite klaff tror jag att det här är vinnaren i loppet!

9 Bartender In 15% har visat finfin styrka och kapacitet vid sina segrar på slutet och slutar i segerstriden igen. Nu blir det barfota runt om och jänkarbike.

Se också upp med Skrällen 11 Bravo Navarone 4%, som spurtade mycket rappt över upploppet på Vermo senast. Nu kan det blir barfota runt om för första gången, och Bravo är mycket prisvärd som Skrällbud.

Spetsfavoriten 1 Global Republic 8% snuvade King Sir Kir på segern i en mycket snabb avslutning senast. Nu är det aviserat med en offensiv taktik och spets så länge lampan lyser.

FAVORIT 5 King Sir Kir VINST PÅ 2140: 8 av 15 / Bana: 2 av 5 / Kusk: 8 av 20 / Spets: 5 av 8 /

SKRÄLLEN 11 Bravo Navarone VINST PÅ 2140: 5 av 8 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 2 av 3 / Spets: 3 av 4 /

V75-7

Harper Hanovers avrundar omgången – Det är nu miljonerna ska fördelas!

RANKING
A: 11-14
B: 5-9-13-12
C: 15-10-8
D: 6-3-4-2-1

SPETS-STRID Voltstart och bara tre hästar på startvolten. 1 Ridolini Park och 2 Matchmaker As gör troligen upp om ledningen när starten går, om inte 3 Tir Du Caux kan öppna raskt, som jag inte har riktig koll på. Från 20 m tillägg körs 5 Usain Henna offensivt och kanske sitter i spets efter ett halvvarv?

LOPP-ANALYS Harper Hanovers lopp över 3140 volt. 
Ett klassiskt stayerlopp över tre varv, som i år ser riktigt spännande ut på papperet!

11 Sauveur 39% har imponerat oerhört vid sina två andraplatser på slutet! Näst senast noterade han 1.09 sista varvet trots tredjespår en stor del. I Olympiatravet senast fick han dra fram vinnande Your Highness under slutrundan och gav sig högst motvilligt den sista biten in mot mål. Han står verkligen på tur för en viktoria och utan strul blir han inte lätt att stå emot över upploppet. Eventuellt blir det barfota runt om nu, med vilken balans han vunnit 2 av 5 tidigare.

Jag har respekt för den franska gästen 14 Bird Parker 17%, som har visat att han är en riktig tanks och med styrkan som bästa vapen. Senast rundade han allt motstånd från sista plats och tog ner elitloppsaktuella Un Mec d’Heripre över upploppsrakan. Nu är det långresa och tusenmeters bana som gäller, vilket kanske inte är någon fördel. Och det ska bli spännande att se hur körande Joseph Verbeeck lyckas lotsa iväg hästen från sitt springspår i volten.

5 Usain Henna 5% har mycket hög potential när han visar sig från sin bästa sida och ingen lätt nöt att knäcka om han kan sno åt sig taktpinnen i ett tidigt skede av loppet. Det blir barfota runt om som på slutet.

Skrällen 9 Opitergium 3% såg riktigt formstark som fastlåst med mycket sparade krafter i Copenhagen Cup senast. Robert Bergh låter nöjd med sin springare och kan kanske överraska.

Både 13 Mellby Viking 20% och 12 Alfas da Vinci 4% har givetvis kapacitet som räcker till seger, men jag har ingen riktig känsla för dem den här gången. Även om Alfas är för lite streckad i förhållande till vinstchansen!

FAVORIT 11 Sauveur VINST PÅ 3140: 8 av 10 / Bana: 8 av 12 / Kusk: 15 av 26 / Spets: 4 av 4 /

SKRÄLLEN 9 Opitergium VINST PÅ 3140: 4 av 10 / Bana: 1 av 7 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 8 av 10 /

EN TROLIG SPIK

V75-4: 11 Le Miracle 44%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-3: 10 Al’s Winnermede 9%
V75-5: 13 Alvena Take It 5%

 

Omgångens Fynd

V75-2: 1 Gucci Degato 3%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 1 Gucci Degato 3%
V75-6: 11 Bravo Navarone 4%
V75-7: 9 Opitergium 3%

 

 Förstora systemet här

V75_20160528