V75_2:4_2

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Idag är det dags för V75-finaler och första uttagningsloppet till Olympiatravet på Solvalla, och nu känns det verkligen som att våren och storloppscirkusen är i antågande.

Som vanligt när det är dags för finaler bjuds vi på travsport i världsklass och vi har flera spännande fighter att se fram emot.

Bland annat får vi se om Dalarnas stolthet On Track Piraten kan ta fjärde raka segern i V75 på kort tid, trots bakspår och täta starter, och säkra en plats i Olympiatravets final på Åby den 30 april.

– On Track Piraten och Johnny takter jagar fjärde raka

– On Track Piraten och Johnny Takter jagar fjärde raka segern

Omgångens mest streckade favorit 2 Donna di Quattro tog en snygg spurtseger i V75 på Momarken i Norge, när hon tog skalpen på världsmästaren Papagayo E., och blir ett flitigt anlitat singelstreck i det inledande sprinterloppet för Stoeliten.

Men stallrapporterna går i dur från flera av motståndarna, som verkar ha vässat lite extra inför lördagens finalomgång, och jag kan lova er att det inte saknas motstånd. 😉

– Donna Di Quattro efter sin seger i Steinlagers Äreslopp

– Donna Di Quattro efter sin seger i Steinlagers Äreslopp

Valkommen_2:4


VÄDERPROGNOS

Det förväntas molnigt väder, men ingen nederbörd, under eftermiddagen och cirka 7 grader i luften.
Solvallas upplopp mäter 193 m och är ganska precis medel av landets 1000 m banor.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Windy Ways går med racerbalans och är omgångens Roligaste Spik

RANKING
A: 11
B: 2-6-4
C: 9-5-8
D: 10-1-3

SPETS-STRID Här blir det tuff laddning mellan 2 Donna di Quattro och 6 Fleetfoot Hanover och det känns som 50/50, men med den senare som knapp spetsfavorit. Det kommer gå undan ordentligt första 300 hur som helst.

LOPP-ANALYS Stoeliten över 1640a. 
Ett rivigt sprinterlopp för de bästa märrarna inleder denna spännande finalomgång.
2 Donna di Quattro 61% har visat upp ett brett register, både i Frankrike och i Norden i de senaste starterna och formen är på topp.
Senast fick hon ett perfekt lopp i tredje utvändigt och flög lågt över momarkens 240 meter långa upplopp och fångade in Papagayo E. och ledande Allaballakaitoz strax innan mål. Det var en mycket fin insats och träningsrapporterna går fortsatt i dur från stallet efter det.
Nu blir det full laddning när bilen släpper och från spets blir favoriten svår att få tag på. Men jag är inte helt säker på att hon hinner svara ut Fleetfoot Hanover i spetsjakten, och hur som helst kan det kosta neråt 1.05 första 400 innan kuskarna har kommit överens, vilket kan straffa sig till slut. Eventuellt blir det barfota bak nu för andra gången i karriären (galopp i den första).
Jag ger tipsnicken till omgångens Roligaste Spik 11 Windy Ways 10%, som jag tror kommer blomma ut ordentligt den här säsongen och visa vilken hög kapacitet hon bär på. Hon har startat sporadiskt under vinter och gjort flera bra lopp, även om jag hela tiden vetat att det finns fler växlar. Senast spurtade hon vasst över upploppet i ett silverförsök på Bergsåker, men kunde inte få fatt i Scellino Luis.
Nu går träningsrapporterna i dur från en optimistisk tränare Daniel Redén, som låter mycket belåten med sin springare. Nu är det aviserat med barfota runt om, vilket tidigare har gett 6 segrar på 10 försök. I de fyra övriga har det blivit galopp och diskning som följd, och det verkar som det är vinna eller försvinna som gäller. Och jag väljer att SPIKA!
Både 6 Fleetfoot Hanover och 4 Blenda Scotch kan duga till seger om min idé bränner.

FAVORIT 2 Donna di Quattro VINST PÅ 1640: 6 av 19 / Bana: 2 av 12 / Kusk: 2 av 9 / Spets: 3 av 7 /

DRAGET 11 Windy Ways VINST PÅ 1640: 8 av 13 / Bana: 7 av 15 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 6 av 6 /


V75-2

Tuff startrusning kan bädda för Fyndet Georgie Mae – som går ner i klass

RANKING
A: 4-5
B: 2-11
C: 1-7-8-9-10-6
D: ––

SPETS-STRID 2 Augustus F. är först ner till sargen, men vill troligen släppa till en bra rygg. 4 Georgie Mae och 5 Fridericus laddas tufft utifrån, där det är liten fördel för den sist nämnde.

LOPP-ANALYS Silverdivsionen final över 2140a. 
Den näst högsta klassen håller inte högsta kvalitet och blev inte ens fullsatt med elva startande.
5 Fridericus 53% är dock en finfin travare som har en ljus framtid framför sig, om han får vara frisk och fräsch. Tränare Veijo Heiskanen har strött lovord över sin springare efter de senaste vinsterna, som tror att han har en blivande elithäst mellan skalmarna. På Momarken senast kunde Fridericus avgöra i en sisuladdad spurt över upploppet, trots att han inte tog ett travsteg och fick bäras runt i de tvära och minimalt doserade kurvorna. Han är mycket kvick bakom bilen och spetsfavorit, om Veijo väljer den taktiken, men jag är osäker om han är rätt typ av häst att spåra ett lopp över medeldistans? Jag kan ha fel, men jag rekommenderar gardering. Det blir barfota runt om, som senast och som han segrat i 3 av 3.
Omgångens Fynd 4 Georgie Mae 6% har härdats mot tufft motstånd på slutet och går ner lite i klass nu. Senast höll hon fullt godkänt, som fyra efter Buzz Mearas, och det gick inte ta in så mycket i speedkörningen till slut. Näst senast spetsade hon i ett guldlopp på Halmstad innan hon lämnade över taktpinnen till Donna di Quattro, och läget borgar för spets eller ett lopp i rygg på ledaren. Med lite klaff kan det räcka till seger och till 6 procent är hon omgångens Fynd i mina ögon.
2 Augustus F. 5% är först ner till sargen och trivs som allra bäst i den främre träffen vilket ger en framskjuten placering, även om det kanske blir tufft att vinna.
11 Scellino Luis 21% fick ett styggt lopp i söndags på Romme och det kan slå åt båda hållen nu när det bara blir sex dagar mellan starterna. Normalt spurtar han vasst sista hallvarvet och ställer en fråga om segern, men jag drar öronen åt mig efter det tuffa loppet senast. Eventuellt blir det barfota fram den här gången.

FAVORIT 5 Fridericus VINST PÅ 2140: 1 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 4 / Spets: 0 av 1 /

DRAGET 4 Georgie Mae VINST PÅ 2140: 3 av 13 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 3 av 15 / Spets: 5 av 6 /


V75-3

Spetsstriden kan mycket väl bli avgörande för loppets utgång

RANKING
A: 4-3
B: 10-7
C: 6-11-8-12
D: 5-1-2-9

SPETS-STRID Innerspåret 1 Francais du Gull öppnar kvickt och vill ha en bra rygg. Utifrån blir det vild kubbning mellan 3 Spring Erom, 4 Dreams Take Time och 6 Nothing But Class. Det kan gå hur som helst och det är mycket svårbedömt.

LOPP-ANALYS Gulddivsionen final, och Olympiautagning över 2140a. 
Dalarnas stolthet 10 On Track Piraten 48% har radat upp tre snygga spetssegrar i V75 på kort tid och har verkligen sett helläcker ut! Senast hade han full spänst i benen när han stormade över mållinjen i en mycket enkel seger. Nu är det helt andra förutsättningar med ett knepigt bakspår och dessutom täta starter, som är svårbedömt hur det slår. Johnny Takter har två kvicka ryggar i starten och kommer nog få en bra position i den främre träffen trots bakspåret, och blir startrusningen för tuff biter On Track Piratens tunga spurt bra det sista halvvarvet. Men som klar favorit känns garderingen som given i min bok! Det är aviserat med barfota fram igen.
Jag tror mest på loppets spetsduo, som jag har lite svårt att skilja på. Men jag tror mest på Draget 4 Dreams Take Time 14%, som kan vinna flera vägar. Senast drogs han med halsproblem och kunde därför inte göra sig själv rättvisa, men han är kvitt dessa problem och tränar riktigt starkt igen! Peter Untersteiner låter lurigt optimistisk och skulle ekipaget komma till ledningen tror jag på en mycket bra chans, där han vunnit 7 av 9. Men det kan bli problem att komma förbi Spring Erom bilen släpper. Eller blåser stallkamraten Nothing But Class till spets och sedan släpper till DTT? – Ja, ni hör att det finns flera scenarior.
Elvaårige 3 Spring Erom 13% är i sitt livs form trots åldern och har mycket bra statistik från spets och med Björn Goop i vagnen och jag blir inte förvånad om ekipaget leder hela vägen, där de vunnit 8 av 9.
7 Alfas da Vinci 13% blir allt bättre för varje start och är inte så långt från toppformen, men riskerar nu att hamna på vingel i spåren och bli tvungen att backa ner sig sist i kön. Det är aviserat med bakskor på.

FAVORIT 10 On Track Piraten VINST PÅ 2140: 13 av 42 / Bana: 8 av 25 / Kusk: 12 av 17 / Spets: 7 av 12 /

DRAGET 4 Dreams Take Time VINST PÅ 2140: 15 av 35 / Bana: 5 av 15 / Kusk: 3 av 10 / Spets: 7 av 9 /


V75-4

Marta Chip gör ett klassigt intryck och är omgångens mest Troliga Spik

RANKING
A: 4
B: 2-3-1-6-10-9-11
C: 7-14-5
D: 12-8-15-13

SPETS-STRID Voltstart gör det lite mer svårbedömt. 2 Shaolin tog öppnade bra från innerspår till spets näst senast. 3 Noomi Skift är svårbedömt startsnabb i volt. 4 Marta Chip öppnade kvickt från spår fem den 16/11 och kan vara den som sitter i spets efter en bit. 6 Tellmewhattodo har spetsat två gånger med framspår i volt, men det var i de första starterna 2014 och svåra att jämföra med här.

LOPP-ANALYS Diamantstoet final över 2140 volt. 
Ett stolopp med 15 hästar utspridda över två distanser där min känsla säger att det är fördel för hästarna som står på startvolten.
4 Marta Chip 45% är en fin travare som vunnit 6 av karriärens 9 starter och visat bra inställning till sitt jobb. Senast kom hon tillbaka efter tre månaders frånvaro och fick ett nyttigt lopp innanför västen. Trots att det blev punktering kort efter start på ett av hjulen kunde hon kämpa sig till seger från tredje utvändigt, vilket efter omständigheterna var imponerande. Tidigare har hon annars visat att hon trivs bäst med tätkänning då hon är obesegrad i spets efter fyra försök. Nu är det voltstart med ett knepigt fjärdespår vilket kan ställa till det, men hon öppnade både stabilt och kvickt från ett femtespår den 16/11 och jag blir inte förvånad om ändå drar till ledningen efter en bit. Stämmer mitt scenario blir hon mycket svårslagen, och tränare Petri Puro låter ovanligt optimistisk när han säger att hästen kan 1.13,5 över distansen. Nu blir det dessutom lättning i frambalansen och eventuellt första barfota runt om, vilket kan vara en extraväxel. Marta Chip har gjort en start tidigare på Solvalla, där hon galopperade i spets under press efter 300 körda och långresan är kanske ingen fördel. Men Petri Puro säger att hästen var orutinerad och uppträdde stressat vid sitt besök på Solvalla i oktober i fjol, men att hon nu får ressällskap av Edward Ale, vilket är ett stort plus, och att hon har mer skinn på näsan idag. Det här är en liten chansning med tanke på att hon är favorit, men klarar hon bara resan hyggligt är hon så pass överlägsen rent kapacitetsmässigt att jag ändå utnämner henne till omgångens mest Troliga Spik!
Bakom min spik är det mycket öppet och streckkrävande innan man känner sig nöjd.

FAVORIT 4 Marta Chip VINST PÅ 2140: 5 av 8 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 5 av 7 / Spets: 4 av 4 /

SKRÄLLEN 1 New Future VINST PÅ 2140: 1 av 19 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 3 av 15 / Spets: 0 av 0 /


V75-5

Tuff startrusning att vänta och det ligger en skräll på lut

RANKING
A: 1-2-3-7
B: 10-11-8
C: 4-5-6-9-12
D: ––

SPETS-STRID Tuff laddning från de tre innersta spåren 1 Bravo Navarone, 2 Pasha Tilly och 3 Frankie Brodde. Utifrån öppnar 5 Ebu B.Boko och 7 Sheriff Bi kvickt, där kanske den senare kan kuppa sig till spets? Svårbedömt igen.

LOPP-ANALYS Klass-II final över 2140a. 
Ett jämnt lopp för den lägsta klassen där mycket kommer att avgöras när bilen släpper fältet.
Den finska gästen 2 Pascha Tilly 22% är lite överraskande knapp favorit i nuläget. Han har imponerat vid flera segrar i Finland och även gjort flera bra prestationer på svensk mark. I V75 på Bergsåker senast hade han rest utan sällskap och inte druckit tillräckligt med vatten och tävlade därför sämre än normalt. Formen rapporteras vara fortsatt på topp i träningsrundorna och den här gången får hästen ressällskap och förhoppningsvis ett bättre upplägg. Nu blir det sommarskor utan brodd vilket borde vara en fördel, och spår två borgar för en bra position i andraspår mitt i fältet. Kan helt klart vinna, men det är några om och men och inget som jag vill stå och falla med.
1 Bravo Navarone 20% gillar jag skarpt och som jag trodde mycket på senast. Efter en mycket vass avslutning i spåren sista varvet bröt han ner och tappade travet sista biten in mot mål och förlorade segern på det. Från spår ett blir det en snabb start, men det är svårbedömt om det blir någon ledning? Eventuellt blir det ett helstängt huvudlag den här gången, som gör att han kan öppna snabbare.
3 Frankie Brodda 18% har formen på topp och ska gå barfota runt om för andra gången i karriären nu, och kan mycket väl duga till seger igen.
Skrällen 7 Sheriff Bi 3% gjorde ett mycket strongt lopp i spåren i V75 på Momarken senast och var inte alls så långt borta från segern. Nu aviseras det med barfota runt om för första gången och han känns mycket prisvärd som bortglömd av spelarna. 😉
10 Wollafur 5% hade jag som tipsetta senast som bortglömd till ett glatt odds och han kan mycket väl duga igen. Troligen barfota runt om för första gången låter intressant!

FAVORIT 2 Pasha Tilly VINST PÅ 2140: 1 av 4 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 7 Sheriff Bi VINST PÅ 2140: 5 av 15 / Bana: 0 av 4 / Kusk: 4 av 12 / Spets: 4 av 6 /


V75-6

Mycket öppet och jämnt och här snålar vi inte på strecken

RANKING
A: ––
B: 12-7-5-1-4-6
C: 9-8-2-10-3
D: 11

SPETS-STRID Innerspåret 1 Blue Star Champion kan öppna kvickare än ryktet, men blir normalt över från start. 2 The True F. visade senast att han kan lägga iväg riktigt rappt och är inte lätt att ta en längd på. Det är flera som kan öppna bättre än medel utifrån, men allra snabbast är nog 6 Digital Control, som spetsade i en 1.06-öppning första 500 senast!

LOPP-ANALYS Klass-I final över 2140a. 
Ett jämnt lopp för den näst lägsta klassen där en skräll ligger på lut.
Innerspåret och den knappa favoriten 1 Blue Star Champion 22% har visat bra kapacitet vid sina segrar och är under fortsatt utveckling. Senast kontrollerade han fältet utvändigt ledaren och gick undan till en säker seger, även om marginalen ner till tvåan i mål inte blev så stor. Nu vankas det innerspår och Jorma Kontio i sulkyn för första gången och troligen full fart när bilen släpper. Det kan dock ända med startgalopp då det lätt blir stressigt från innerspår när bilen släpper, men även om Blue Star går felfritt tror jag han blir över från start.
Nu blir det första barfota fram, lättning i bak och rycktussar, vilket låter intressant. Men favoriten är ändå bara en av flera i ett jämnt lopp.
Jag gillar starka 12 Dizzy River 9%, som det tyvärr har varit svårt att få betalt på då han gjort bort sig med galopp och fått knappt stryk i V75 tidigare. Nu blir det racerbalans med barfota runt om och kör de på sig det minsta i täten under vägen kan han blåsa runt hela gänget under slutrundan.
Skrällen 7 Juvels Boy 5% svarade för en mycket svettig insats vid sin seger utvändigt ledaren i V75 på Momarken senast, och det är sällan eller aldrig man ser en sådan prestation. Han är kvick bakom bilen och kan komma ner i en hygglig position trots spåret. Det var första barfota bak senast på Momarken och det är aviserat med samma balans igen.
5 Protector 10% kom loss för sent från tredje invändigt i samma lopp som Juvels Boy på Momarken och gick i mål med sparade krafter. Det hörs på Peter Untersteiner att han är riktigt revanschsugen inför dagens start.
4 Springover 10% är kapabel i grunden och ska gå barfota bak för första gången idag och med lite klaff ställer han en fråga om segern över upploppet.
6 Digital Control 4% tog spets i en 1.06-öppning första halvvarvet senast! Robert Bergh låter mycket nöjd med sin springare, som säger att hästen är i sitt livs form. Trycker han av från början kan det bli spets igen och kanske inte lika tufft tempo som senast. Digital Control uppträder dock ojämnt och är svår att räkna på och får därför stå tillbaka lite i rankingen.

FAVORIT 1 Blue Star Champion VINST PÅ 2140: 5 av 22 / Bana: 1 av 15 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLLEN 7 Juvels Boy VINST PÅ 2140: 5 av 25 / Bana: 1 av 10 / Kusk: 2 av 13 / Spets: 1 av 3 /


V75-7

Bakspår kan ställa till det för favoriten – det är nu miljonerna ska fördelas

RANKING
A: 9-8-1
B: 2-6-3
C: 5-4-10-11
D: 7-12

SPETS-STRID Innerspåret 1 Hero Sjöhammar öppnar snabbt, men kan knappast ta emot 3 Orakel Face, som är mycket explosiv efter en bit. Utifrån laddas 6 Shogun D.K. och det är inte omöjligt att han får överta taktpinnen efter 400 körda?

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen final över 2140a. 
Omgången avrundas med ett spelvänligt lopp där favoriten har dragit ett bakspår och där det är flera om budet.
9 Michelangelo Ås 48% har imponerat stort i vinter där han tagit sju raka segrar innan han senast gjorde bort sig med galopp kort efter start. Klockan visade 1.14/2900 meter efter missödet och att toppformen håller i sig. Nu blir det andra barfota runt om, som näst senast när han stormade runt fältet från tredje utvändigt och noterade raska 1.10 sista varvet. Bakspåret är dock ett minus där det lätt kan bli strul och långt fram till täten när attacken ska sättas in. Han känns lite för mycket streckad med tanke på det och är ingen spik i min bok. Robert Bergh meddelar att hästen är tuffare tränad efter senaste starten, vilket om det slår väl ut kan betyda en extra växel.
8 Ochongo Face 6% är också mycket kapabel vid sunda vätskor, men blandar och ger lite och är därför lite svår att räkna på. Han har styrkan som sitt bästa vapen och kan mycket väl vinna det här loppet utvändigt ledaren om han har en bra dag. Nu blir det barfota runt om för första gången i år, vilket är en klar fördel!
Skrällen 1 Hero Sjöhammar 3% gjorde ett godkänt lopp som trea senast när klockan stannade på raska 1.11 sista varvet på Romme. Nu är det aviserat med jänkarbike för första gången och från ledningen, där han vunnit 4 av 5, kan han bli en obehaglig överraskning för konkurrenterna och till låg spelprocent för alla spelare som inte är medlemmar på Trav med Erland. 😉
2 Bartender In 12% gjorde ett mycket starkt lopp på Momarken senast efter strul under vägen senast och har formen absolut på topp. Hästen har visat upp ett brett register, med både styrka och speed, och med lite klaff kan det räcka långt nu i stället.

FAVORIT 9 Michelangelo Ås VINST PÅ 2140: 7 av 18 / Bana: 2 av 4 / Kusk: 4 av 6 / Spets: 4 av 7 /

SKRÄLLEN 1 Hero Sjöhammar VINST PÅ 2140: 6 av 20 / Bana: 4 av 16 / Kusk: 3 av 17 / Spets: 4 av 5 /

EN TROLIG SPIK

V75-4: 4 Marta Chip 45%

EN ROLIG SPIK

V75-1: 11 Windy Ways 10%


BÄSTA DRAGEN

V75-24 Georgie Mae  6%
V75-3: 4 Dreams Take Time 14%

Omgångens Fynd

V75-24 Georgie Mae  6%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-5: 7 Sheriff Bi 3%
V75-6: 7 Juvel Boy 5%
V75-7: 1 Hero Sjöhammar 3%

 Förstora systemet här

v75_20160402