jackpot_17-9

– Reijo Liljendahl sitter med trumf på hand inför V75-jackpotten

– Reijo Liljendahl sitter med trumf på hand inför V75-jackpotten

Reijo sitter med trumf på hand

Reijo Liljendahl är het inför dubbeljackpotten på V75.
Av hans fyra starthästar är tre favoriter och en andrahandare.
Shadow Woodland har en intressant uppgift. Men jag tror även mycket på Mellby Apollo, säger Reijo.

Solvallatränarens stall har passerat tio miljoner kronor i inkörda pengar i år. Han ligger på tionde plats i landets tränarliga och hästarna har totalt tagit 80 segrar.

Under derbyhelgen på Jägersro blev det tre V75-segrar, först på lördagen genom Nadal Broline och Top of the World och på söndagen med Fire to the Rain.

Tidigare i veckan så kvalade både Policy of Truth och Grant Boko in till Svenskt Travkriterium.

På lördag vankas det dubbeljackpot på V75, som avgörs på Solänget. En ensam vinnare kan då ta hem 58 miljoner kronor enbart på sju rätt.

Reijo Liljendahl selar ut fyra hästar, varav tre av dem är favoriter (Danne Edel, Shadow Woodland och Snyting) och en andrahandare (Mellby Apollo).

– Det är tufft men det är lirarna som avgör. Hästarna är mycket bra i ordning i alla fall, säger Reijo Liljendahl.

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det spås fint väder med sol och lätt molnighet under eftermiddagen och tidiga kvällen. Cirka 13 grader i luften.

Solängets upplopp mäter 193 meter, och är cirkus medel av landets banor. Omkretsen är 1 004 meter, och alltså fyra meter längre än normalt.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

V75-1

Här kommer styrkan ta ut sin rätt över upploppet och det är flera om budet

RANKING
A: 3-6-2
B: 10-7-5
C: 8-1
D: 12-9-4-11

SPETS-STRID Voltstart och inga speciellt snabbstartare på startvolten. Det är offensiv taktik anmält från 2 Above All Ås, 3 Danne Edel, 5 French Target och 6 Global Rebel. French Target har spetsat i fem av sju med framspår och kanske kommer förbi Danne Edel?

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2650 volt. 

Ett öppet voltstartslopp över stayerdistans inleder denna jackpot-omgång, där favoriterna inte är så starka, och en skräll ligger på lut.

3 Danne Edel 26% har styrkan som sitt bästa vapen och står perfekt inne i klassen på pengarna. Han uppträder dock ojämnt och har därför ingen vacker resultatrad. Men i sin senaste start gav han sig högst motvilligt i ledningen när klockan stannade på 1.10,5 sista 800. Vilket var ett bra formbesked. Nu när det är voltstart byter man till en vanlig sulky, vilket inte är något plus. Eventuellt blir det i stället barfota runt om. Danne öppnade bra från sitt innerspår på Rättvik 6/8 och kan bland flera starttröga konkurrenter nog vara med och fajtas om taktpinnen. Från ledningen är han hästen att slå i loppet, men han blandar och ger lite för mycket.

Springspåret 6 Global Rebel 20% har höjt sig i ny regi och gjorde ett rejält intryck vid sin V75-seger på Dannero näst senast när han gick runt dem i tredjespår sista 800. Han är lite knepig i voltstart, men med Örjan Kihlström i vagnen för första gången kan vi nog ändå förvänta oss en kvick start. Nu byter man från ett helstängt huvudlag till ett norskt dito. Global Rebel går upp i klass och möter tuffare hästar nu än tidigare.

2 Above All Ås 7% är härdad i klassen och har kapacitet som duger till seger, om han visar sig från sin bästa sida. Det gjorde han inte senast då han var sjuk och givetvis var ursäktad. Näst senast höll han farten mycket tappert efter ett lopp utvändigt ledaren, och styrkan verkar det inte vara något fel på. Nu blir det en vanlig sulky i stället för biken.

10 Il Sånna 19% är en stark och rejäl häst som visat prov på toppform under en längre tid. Senast var han spelad till 1,30-favorit på toton och tog ner ledande Sambucus P.R. över upploppet på ett säkert sätt. Kör det på sig i täten biter hans tunga spurt bra över upploppet, trots att han går upp i klass.

7 Vernin Starlight 15% gick med skor senast och sprattlade till helt okej när han fick fritt på upploppet. Nu blir det barfota runt om och kommer han bara iväg hyggligt från start utan vingel i spåren är han med och gör upp om det.

Skrällen 5 French Target 2% har formen helt på topp och såg finfin ut vid sin senaste seger där han övertog ledningen varvet kvar. Han är både stabil och kvick ur volten och kan bli giftig om han får chansen från rygg på ledaren in på upploppet.

FAVORIT 3 Danne Edel VINST PÅ 2650: 5 av 20 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 33 / Spets: 3 av 4 /

SKRÄLLEN 5 French Target VINST PÅ 2650: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 7 av 22 / Spets: 4 av 8 /

V75-2

Öppet stolopp där jag varnar för en riktig kioskvältare

RANKING
A: 1-6-4
B: 15-8-13
C: 5-7-14-11-3-10-2-9-12
D: ––

SPETS-STRID Voltstart även här och jag tror att det står mellan innerspåret 1 All Time La Marc och springspåret 6 Hedwig. Den först nämnde öppnade mycket raskt från spår ett på tillägg 5/8 och är knapp spetsfavorit i min bok.

LOPP-ANALYS Ett stolopp över 2148 volt. 

Ett lurigt stolopp med 15 hästar där det krävs en hel del streck innan man känner sig nöjd.

6 Hedwig 20% är en finfin travare, som avslutade mycket vasst över upploppet på Solvalla 1/7 när hon fick fritt spelrum. Nu har hon fått två formhöjande lopp i kroppen och Markus Pihlström låter nöjd med sin springare och säger att Hedwig är den av hans tre hästar i loppet som har bäst vinstchans. Hon är kvick ur volten och trots att hon kanske är bäst bakifrån har nog Ulf Olsson inget val om han kommer till ledningen. För vem ska han släppa till?

Innerspåret 1 All Time La Marc 17% öppnade kvickt från sitt innerspår på tillägg 5/8, där hon övertog ledningen efter ett halvvarv och gick undan till en säker seger. Hon är knapp spetsfavorit och lyckas hon försvara sitt innerspår kör nog Henrik Svensson i ledningen så länge lampan lyser. Det blir skor på framhovarna nu.

4 Fika 16% visade bra moral och inställning när hon kontrade till seger från ledningen vid sin V75-seger på Bollnäs 30/7. Senast fick hon inte aktionen att stämma på grund av banan, och den starten kan vi glömma. Nu blir det barfota runt om och ett offensivt upplägg, och med minsta klaff är Fika med och gör upp om segern över upploppet.

Kioskvältaren och Skrällen 15 Sonata Ås 2% är ett riktigt långskott. Senast visade hon toppform när hon höll farten bra från andra utvändigt, som tvåa efter mer meriterade Olympia Gold. Klockan stannade på 1.10,5 sista 700 och det var ett formbesked. Ensamt springspår på tillägg och formtoppade Claes Sjöström i vagnen kan innebära en intressant position i den främre träffen.

FAVORIT 6 Hedwig VINST PÅ 2148: 4 av 25 / Bana: 0 av 5 / Kusk: 4 av 14 / Spets: 2 av 3 /

SKRÄLLEN 15 Sonata Ås VINST PÅ 2148: 6 av 54 / Bana: 2 av 6 / Kusk: 0 av 3 / Spets: 0 av 3 /

V75-3

Poochai har äntligen hittat tillbaka till sitt rätta jag och är Omgångens Fynd

RANKING
A: 3-9
B: 7-8-2
C: 10
D: 6-5-1-4

SPETS-STRID Tuff laddning att vänta mellan 3 Poochai, 5 El Sueco och 7 Shadow Woodland. Det kommer att kosta att ta hand om taktpinnen, men jag sätter en krona på att Poochai tar spets.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2148a. 

Ett jämnt lopp på papperet för den högsta klassen där jag tror att spetsstriden kan bli avgörande för loppets utgång.

7 Shadow Woodland 66% blir lite överraskande stor favorit i min bok, och den här försöker vi fälla. Formen är det inget fel på och han har mött tuffa hästar på slutet. Näst senast mötte han Nuncio och Co. när reparerade han en galopp 900 kvar på ett bra sätt. Senast höll han farten fullt godkänt efter attack från fjärde utvändigt 700 kvar, som fyra efter Nadal Broline. Han är kvick bakom bilen och det blir ett offensivt upplägg mot täten. Men om min känsla stämmer så är ledningen redan upptagen. Man byter från ett helstängt- till ett norskt huvudlag och eventuellt blir det barfota runt om.

Tipsnicken dock till Omgångens Fynd 3 Poochai 8%, som äntligen börjar visa lite av sitt rätta jag igen. Den forne Derbyvinnaren från 2014 har haft svårt att hitta motivationen efter sin strålande fyraåringssäsong, men senaste starten var ett stort steg framåt. Poochai öppnade kvickt från sitt innerspår, men Erik Adielsson ville inte bråka och överlät taktpinnen till Standout. Poochai fick sedan aldrig chansen och gick i mål med vinstkrafter. Det var ett nyttigt lopp för framtiden och nu tror jag Erik bedömer att hästen är modig nog för att gå i ledningen igen. Det här är en riktig tuffing i grunden ska ni veta och har jag rätt i min spekulation kan det vara spets och slut.

Blir tempot för tufft i täten gynnar det formtoppade 9 Sir Ratzeputz 9%, som har växt in i den högsta klassen på ett snyggt sätt de senaste starterna. Han gör ett mycket mer harmoniskt intryck nu och är inte beroende av någon speciell position i loppen. Det är aviserat med jänkarbike den här gången – vilket har visat sig vara ett klart plus!

8 Narold Vox 5% har släppt till rejält och hittat toppformen igen. Han har ju styrkan som bästa vapen och med tufft tempo i täten kan han komma in i matchen till slut, trots ett knepigt åttondespår bakom bilen.

FAVORIT 7 Shadow Woodland VINST PÅ 2148: 4 av 13 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 8 av 21 / Spets: 8 av 10 /

OMGÅNGENS FYND 3 Poochai VINST PÅ 2148: 4 av 17 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 6 av 17 / Spets: 5 av 7 /

V75-4

Pave Faks har toppchans felfri – Men uppträder korkat och galopperar oftast

RANKING
A: 1-3
B: 12-2-6
C: 14-4-11
D: 10-7-9-13-5-8

SPETS-STRID Alla fem hästarna på startvolten kan öppna bättre än medel, och den som träffar starten bäst sitter nog i ledningen. Men måste jag säga en häst tror jag att 1 Pave Faks försvarar sitt innerspår.

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 2148 volt. 

Säterbests Minne – Ett kallblodslopp med 15 hästar där de betrodda hästarna inte är några säkra kort – och jag blir inte förvånad om det skräller.

12 Ossmann 40% gjorde ett starkt lopp i spåren vid sin andraplats i V75 på Hagmyren i lördags och hade segergreppet långt in på upploppet innan han blev snuvad på segern i de sista stegen in mot mål. Springspår på tillägg kan innebära trubbel, om man missar lite i starten, men också en bra position i den främre träffen om man träffar. Det blir täta starter nu och det vet nog ingen hur det påverkar hästen. För stor favorit och jag har bättre bud!

Tipset till Draget 1 Pave Stark 17%, som har visat hög kapacitet för klassen och står perfekt inne i loppet. Han visade bra inställning till sitt jobb vid sin spetsseger på Rättvik 25/7, då han höll undan för bra konkurrenter. I sin senaste start gick han fram utvändigt ledaren varvet kvar och tog över ledningen 700 kvar innan han galopperade 50 meter senare. Det är just det senare som är hästens akilleshäl då han säkert har galopperat i 70 procent av karriären starter! Håller han sig till trav är det troligen spets och spel mot ett mål som gäller. Ulf Eriksson har kört Pave Stark fyra gånger, med galopp som resultat i samtliga starter.

3 Fender 13% låter det bra på. Han har visat jämn och bra form under en längre tid och nu är det aviserat med barfota runt om för första gången i år. Det betyder normalt ett par sekunder och i spets eller i rygg på ledaren ska han räknas som ett allvarligt segerbud.

Det är många om budet bakom om du väljer att gardera vidare och det krävs en hel del streck innan man känner sig nöjd.

FAVORIT 12 Ossmann VINST PÅ 2148: 0 av 5 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 0 av 0 /

DRAGET 1 Pave Faks VINST PÅ 2148: 2 av 10 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 4 / Spets: 0 av 1 /

V75-5

Linus Boy står billigt inne och är en chansspik för den modige

RANKING
A: 1
B: 5-11-6
C: 9-8-4-10-12
D: 3-7-2

SPETS-STRID 1 Linus Boy körs offensivt och försöker försvara sitt innerspår bakom bilen. Han utmanas av 3 Kicking Viking, 5 Ola Montana och kanske framförallt av 6 Quick One. Lite svårbedömt, men liten fördel för Linus Boy i min bok.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2650a. 

Ett stayerlopp för den lägsta klassen, som kanske är omgångens mest öppna lopp?

1 Linus Boy 35% är en stor och kraftig häst som lägger mycket mark under sig när han får aktionen att stämma. Han står perfekt inne i klassen på pengarna och rent kapacitetsmässigt är han bäst i loppet. Senast gick han med i anfall från femte utvändigt varvet kvar innan attacken sattes in 300 kvar. Linus Boy avgjorde på ett par steg och flög lågt över upploppet när seger skrevs till lätt. Han är kvick bakom bilen, men spår ett kanske inte är det bästa då det blir ett ryck när bilen släpper fältet. Lyckas han försvara sitt innerspår är normalt loppet över, men det är en orutinerad häst som man inte vet hur han tar den långa resan upp till Örnsköldsvik.

5 Ola Montana 16% är i sitt livs form och har sett riktigt stark ut vid sina segrar på slutet. Det är just styrkan som är hästens bästa vapen, och jag tror inte Nicklas Westerholm har något emot att syna dödens så fort tillfälle ges.

11 Blytung Am 14% gjorde ett starkt lopp i spåren sista 800 i V75 på Hagmyren senast, trots att distansen var opassande kort. Han trivs mycket bättre över dagens stayerdistans. Om han tål de täta starterna är han med och gör upp om segern över upploppet.

6 Quick One 19% är ingen stjärna i grunden och känns lite för mycket streckad i förhållande till sin vinstchans. Han visade dock förbättrad inställning till sitt jobb vid sin seger med Erik Adielsson i sulkyn för första gången senast. Den långa distansen provas för första gången, och det känns inte som något plus.

Skrällen 9 Amiral Du Pommeau 2% står bra inne i klassen på pengarna och läget borgar för ett smyglopp efter sargen i det längsta. Han kan duga om ha får luckan till slut.

FAVORIT 1 Linus Boy VINST PÅ 2650: 0 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 15 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLLEN 9 Amiral Du Pommeau VINST PÅ 2650: 0 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 16 / Spets: 4 av 9 /

V75-6

Öppet voltstartslopp där goda råd är dyra – Är Draget Alan Wadd lösningen?

RANKING
A: 7-6-12-11
B: 3-1
C: 8-4-10-9-2-5
D: ––

SPETS-STRID Voltstart och det ser mycket svårbedömt ut. Jag säger att det står mellan de två springspårshästarna 6 Global Obama och 7 Alan Wadd, men jag kan inte ta gift på det.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2148 volt. 

Ett öppet voltstartslopp för den näst lägsta klassen där en skräll ligger på lut.

11 Snyting 38% har hittat nya växlar med jänkarbike i de senaste två starterna och imponerat så smått. Näst senast var det spets i tufft tempo fram till en ohotad seger. Senast fick hon spela ut speeden över upploppet från andra utvändigt när segern säkrades strax innan mål. Snyting står perfekt inne i klassen på pengarna och tränare Reijo Liljendahl stoppar inte under stol med att man har siktat på det här loppet. Nu är det dock aviserat med en vanlig sulky, vilket som ni förstår inte är något plus.

Tipset till Draget 7 Alan Wadd 17%, som senast tog en snygg spurtseger från rygg på ledaren efter ett par månaders frånvaro. Det här är en bra fyraåring i grunden, som jag trodde skulle utvecklas och tjänat mycket mer pengar än vad han har på kontot nu. Stallet säger att hästen har tagit loppet på ett bra sätt. Alan Wadd kan lägga iväg bra i volten och kommer han först ner till sargen blir han en tuff nöt att knäcka.

6 Global Obama 4% är också kvick ur volten och kanske bråkar om ledningen från början. Senast gav han sig högst motvilligt i spets och får godkänt för sin andraplats. Nu byter man till ett öppet huvudlag och en vanlig vagn.

12 Hot Pride 9% blir det mycket stim om för att han inte riktigt fick chansen senast. Klockan stannade dock på enkla 1.13 sista 700 och det kanske såg lite bättre ut från sidan än vad det egentligen var. Kör de på sig i täten biter hans tunga spurt hur som helst bra över upploppet.

FAVORIT 11 Snyting VINST PÅ 2148: 4 av 18 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 7 Alan Wadd VINST PÅ 2148: 3 av 14 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 16 / Spets: 2 av 4 /

V75-7

Emmett Brown tränar starkt och släpper ingen över bron – En Trolig Spik

RANKING
A: 1
B: 3-10
C: 9-12-6
D: 5-8-2-7-4

SPETS-STRID Här blir det en tuff öppning mellan 1 Emmett Brown och 3 Mellby Apollo, där det är fördel för den först nämnde. Utifrån öppnar även 5 Leo On Line och 6 Fantoccini också raskt, men kommer normalt inte förbi.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1646a. 

Ett spännande sprinterlopp för den näst högsta klassen avrundar denna jackpot-omgång.

1 Emmett Brown 37% är en häst jag gillat lite extra redan från första gången jag såg honom på Solvalla, som treåring. Han har visat prov på hög kapacitet, men uppträtt knepigt och har galopperat bort mycket pengar. Och det är tur att Stig H är flintskallig annars hade han haft många gråa hårstrån. 😉 Till slut hittade man orsaken – som var en testikel som var vriden och orsakade smärta i vissa lägen. Efter att man åtgärdat det har hästen blivit mer självsäker, även om han galopperar ibland nu också. Inför den här starten har hästen varit struken för en förkylning och halsinfektion, men han är kvitt dessa problem och rapporteras ha tränat riktigt starkt inför dagens start. Statistiken säger att han har galopperat 2 av 2 från just spår ett bakom bilen, men det tar jag inte så hårt på med de omständigheter jag förklarat ovan, även om den senaste var i år. Hur som helst säger min känsla att det är spets och slut som gäller och jag avrundar omgången med en Trolig Spik 😉

FAVORIT 1 Emmett Brown VINST PÅ 1646: 1 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 21 / Spets: 6 av 11 /

SKRÄLLEN 9 O.P.’S Flirt VINST PÅ 1646: 3 av 12 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 7 av 13 /

EN TROLIG SPIK

V75-7: 1 Emmett Brown 37%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-3: 3 Poochai 8%
V75-4: 1 Pave Faks 17%
V75-6: 7 Alan Wadd 17%

 

Omgångens Fynd

V75-3: 3 Poochai 8%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 5 French Target 2%
V75-2: 15 Sonata Ås 2%

 

 Förstora systemet här

v75_20160917