jackpot_8_10

VÄDERPROGNOS

Det spås soligt väder med lätt molnighet under eftermiddagen och tidiga kvällen – cirka 6-7 grader i luften.

Skellefteås upplopp mäter bara 175 meter, och är cirka 20 meter kortare än medel av landets banor. Vilket är viktigt att notera!
Här hittar vi också landets andra bana som har ”open stretch” – med ett enkelt extraspår invändigt över upploppet.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Romme
17 – december

V75-1

Ett svårdyrkat V75-lås inleder Jackpot-omgången

RANKING
A: 6-8
B: 2-9
C: 3-7-11
D: 10-12-4-5

SPETS-STRID De tre innersta spåren kommer att ladda tufft för att komma först ner till sargen för att sedan få rygg på 6 Bravo Navrone, som är den troliga ledaren efter en bit.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 

Ett ihåligt lopp för den näst högsta klassen där en duo sticker ut rejält och normalt gör upp om segern.

6 Bravo Navarone 69% är härdad i rikstoton har med sina fem segrar i V75 under året stadigt avancerat genom klasserna. Nu är han uppe i Silver, men det finns fortsatt utveckling i hästen, och prissumman passar perfekt för att prova i några lopp i Frankrike under vintern. Senast kördes han offensivt och tog över taktpinnen 1500 kvar och efter slutvarv efter 1.11,5 skrev segern till säker. Nu bjuds det på ”Norrlandsmotstånd” och det är klart billigare än tidigare – förutom den finsktränade gästen. Bravo Navarone trivs med att resa och övernatta på bortaplan, som annars skulle vara ett frågetecken att ta i beaktning när man värderar omgångens mest streckade favorit. Han är kvick bakom bilen och den troliga ledaren efter cirka 300 meter, och normalt spårar han loppet hela vägen. Det är aviserat med barfota bak, som senast.

Den finsktränade gästen 8 Victory Bonsai 19% har delägaren, och tidigare svenske championtränaren, Kari Lähdekorpi skrutit mycket om och att det är Finlands bästa travhäst. Victory har dock dragits med dåliga blodvärden till och från och har därför först nu på slutet börjat visa lite av sitt rätta jag. Vid andraplatsen för tre starter sedan noterade 1.11,5 sista varvet från kön, som tvåa efter D.D.’s Hitman. I de två senaste segrarna har han övertagit ledningen efter 7-800 meter och gått undan till mycket lätta segrar. Nu vankas det spår sju bakom bilen och ett tufft lopp utvändigt ledaren så fort fältet har formerat sig. Normalt får han svårt att sätta tänderna i storfavoriten, men det känns heltäckt med två streck och det kan vara en bra försäkring om favoriten skulle ha en dålig dag att strecka två hästar. Det blir barfota fram den här gången.

FAVORIT 6 Bravo Navarone VINST PÅ 2140: 6 av 11 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 5 av 7 / Spets: 6 av 7 /

SKRÄLLEN 2 Liberty Face VINST PÅ 2140: 6 av 40 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 12 av 48 / Spets: 3 av 8 /

V75-2

Det finns en kvartett som höjer sig lite – Dirty Dancing In är bästa Draget

RANKING
A: 5-4-1-7
B: 6-12-11-13
C: 2-14-3-10-9-15
D: ––

SPETS-STRID Det är bara tre hästar på startvolten där alla tre kan öppna bättre än medel. Men från innerspår leder rutinerade Ulf Olsson volten med 1 Mellby Don Juan och tar normalt enkelt hand om taktpinnen.

LOPP-ANALYS Lördagsloppet över 2640 volt. 

Ett stayerlopp med 15 hästar, som höjer svårighetsgraden på omgången en hel del.

1 Mellby Don Juan 36% har fått tre formhöjande lopp i kroppen i ny regi och blivit allt starkare och rappare i benen för varje start. Han visade bra inställning och moral till sitt jobb vid sin senaste spetsseger, och det är lite överraskande att det tog 12 starter innan han spräckte segernollan. Träningsrapporterna går i dur från tränare Markus Pihlström efter det, som menar att hästen kommer vara ytterligare förbättrad till denna start. Där man planerar att dra av bakskorna på hästen för första gången i sin nya regi. Det är bara tre hästar på startvolten och rutinerade Ulf Olsson har normalt inga problem att ta hand om taktpinnen.

Tipset till ett av omgångens bästa Drag 5 Dirty Dancing In 6%, som är en tuff märr och som gjort två starter i ny regi. Hon är härdad i V75 på slutet. Näst senast avslutade hon starkt som tvåa efter Casmira och senast hade hon mycket krafter sparade, som oplacerad efter vinnande Nancy America. Nu sitter Ulf Eriksson upp i vagnen för första gången och med lite klaff får ekipaget utdelning den här gången.

Stallkamraten  4 X.Factor 21% har också gjort två starter i Per Linderoths regi och får chefen själv i sulkyn. Senast visade hästen finfin styrka när han synade dödens varvet kvar och gick undan till en lätt seger. Körs troligen offensivt så fort tillfälle ges.

Jag gillar även starke 7 Namit Southwind 12% som noterade 1.11 sista 800 från kön i V75 senast utan att få helt fritt till slut. Han står perfekt inne i loppet på pengarna och får nu Henrik Svensson i vagnen för första gången. Det är blir troligen bakskor på nu.

Det här är en stark kvartett som blir svår att fälla!

FAVORIT 1 Mellby Do Juan VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 1 av 1 /

DRAGET 5 Dirty Dancing In VINST PÅ 2640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 1 /

V75-3

Myllarfaks tar emot favoriten med varma servetter och är Omgångens Fynd

RANKING
A: 5
B: 2-10-3-7
C: 4
D: 11-6-1-8

SPETS-STRID Ett kallblodslopp där 2 Junifaks är kvickast ner till sargen och klar spetsfavorit i första läget. Han kommer dock att bli utmanad av 3 Myr Faksen och 5 Myllarfaks och kanske nöjer sig med rygg på ledaren då det vankas open stretch över upploppet.

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 1640a. 

”Steggbest Minne” för kallblod över sprinterdistans – som i år inte håller samma klass som normalt, och här ligger en skräll på lut.

Segerstaplaren och den norsktränade gästen 3 Myrfaksen 48% blir efter två strykningar i loppet spelad till stor streckfavorit. Han jagar nu årets tolfte – och sjunde raka seger. Men man ska notera att segrarna är tagna mot billigt motstånd på mindre banor i Norge, och helt klart är segerraden väl smickrande i de här sammanhangen. Senaste segern togs efter attack från fjärde utvändigt 400 kvar, och även om det blev säkert till slut såg det inte ut att finnas några krafter sparade. Myrfaksen har körts på speed vid i princip alla segrar i år, men nu är det aviserat med ett mer offensivt upplägg och tränaren vill gärna se sin springare i ledningen den här gången. Den positionen kan vara upptagen och vi får se hur det blir med den saken? Nu byter man ut järnskorna till ”racerskor” – som är betydligt lättare i vikt. Hur som helst är Myrfaksen alldeles för mycket streckad i förhållande till vinstchansen i min bok och en favorit som jag försöker fälla.

Tipsnicken till Omgångens Fynd 5 Myrfaksen 3%, som har visat smygform då han mött eliten i varje start på slutet. Senast höll han farten fullt godkänt från tredje invändigt i SM, som femma efter vinnande Odin Tabac. Till den här starten är Myrfaksen uppfräschad och nu blir det racerbalans, barfota bak och jänkarbike. Dessutom är distansen ett varv kortare och från ledningen tror jag att han leder hela vägen till låg procent. Han har vunnit 9 av 13 i ledningen och det gäller att hugga som en kobra när sådana här Fynd dyker upp!

2 Junifaks 11% är kvickast den första biten och får ett perfekt lopp i rygg på mitt Fynd fram till upploppet, men han har problem med moralen och vi får se om han kan bjuda upp till strid?

10 Mel Odin 7% är en tuffing som höll farten bra som tvåa i SM näst senast. Senast höll han farten bra utvändigt om ledande Tekno Odin, och formen går det inte att klaga på. Kör de för fort i täten och det klaffar med positionerna ställer Mel Odin en fråga om segern över upploppet.

FAVORIT 3 Myr Faksen VINST PÅ 1640: 1 av 9 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 6 / Spets: 1 av 2 /

OMGÅNGENS FYND 5 Myllarfaks VINST PÅ 1640: 10 av 39 / Bana: 3 av 10 / Kusk: 5 av 31 / Spets: 9 av 13 /

V75-4

Öppet och spelvänligt stayerlopp där vi hittar en svårfångad duo på startvolten

RANKING
A: 2-6
B: 10-12-15
C: 8-11-14-7-9-4-1
D: 3-13-5

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan öppna kvickt i volten. 2 Casanova Sisu går ner i klass och ska köras offensivt mot täten. Han kommer dock att bli utmanad tufft av springspåret 6 Digital Engine, som har blivit allt rappare i benen på slutet. Lite svårbedömt.

LOPP-ANALYS Stayerlopp över 3140 volt. 

”Stig Lindmarks Styrkeprov” över tre varv är en öppen och spelvänlig tillställning där det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.

12 Bullyoung 21% har visat prov på toppform de senaste månaderna och imponerat så smått vid segrarna. Han har styrkan som bästa vapen och trivs perfekt över den dryga distansen. Näst senast tog han över taktpinnen efter ett halvvarv och gick undan till en överlägsen seger över upploppet med lite luft under vingarna. Senast blev han fint framdragen i andraspår innan attacken sattes in 650 kvar, men trots 1.13 sista varvet tappade han mark på ledande och vinnande Toddler, som kanske inte var så konstigt då han noterades för nytt världsrekord! Bullyoung har tidigare haft problem med att resa och övernatta på bortaplan, men det fungerade bra när han fick övernatta i sitt gamla stall i Sundsvall 26/8, och man provar samma recept igen. En av flera med chans i ett spelvänligt stayerlopp.

Jag tror mer på två hästar på startvolten där jag ger tipset till 2 Casanova Sisu 14%. Det här är en tuff fyraåring, som är härdad mot kulltoppen under hela säsongen, vilket kan visa sig vara avgörande över upploppet. Han är kvick och stabil ur volten och från ledningen blir han svårfångad.

Det blir även 6 Digital Engine 18% – om han lyckas komma först ner till sargen? Senast visade han toppform när han noterade 1.10 sista 800 och flög lågt över upploppet, som tvåa efter Ottens Casher i V75.

10 Picasso 19% hade jag som tipsetta senast när han segrade till ett glatt odds och inte gav favoriten Beppe Am någon chans till slut, trots att han dragit fram denne. Norsken var oryckt i mål och gör han om den senaste insatsen får Jorma Kontio en trevlig upplevelse i vagnen för första gången.

Starke 15 Narold Vox 9% uppträdde blekt och utan sting senast, men han drogs med magproblem och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. Blir bortglömd av spelarna nu.

FAVORIT 12 Bullyoung VINST PÅ 3140: 5 av 14 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 2 av 4 /

DRAGET 2 Casanova Sisu VINST PÅ 3140: 0 av 5 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 1 av 2 /

V75-5

Bungle Rain är väl förberedd och ska bevisa sitt höga auktionspris

RANKING
A: 1-3
B: 11-4-7
C: 5-12
D: 10-9-2-8

SPETS-STRID Innerspåret 1 Bungle Rain öppnar kvickt bakom bilen och blir svår att ta en längd på. Både 2 Diego Band och 3 Drabant Hornline har visat att de kan öppna och är första utmanare. 

LOPP-ANALYS Klass-II över 2640a. 

Ett stayerlopp för den lägsta klassen där den treårige auktionsdyringen Bungle Rain går upp mot äldre hästar för första gången.

4 Global Security 30% lovande mycket vid sina segrar som treåring innan han fick skadeproblem och därför fick årets säsong förstörd. Senast gjorde han comeback efter ett helt års frånvaro och tog en säker spetsseger efter att fått bestämma och 1.11,5 sista halvvarvet. Han rapporteras ha tagit det loppet på ett bra sätt och ska normalt ha gått framåt ett hack till denna start. Han är dock bara gjort fyra starter och är mycket orutinerad, och ska behandlas med försiktighet med tanke på det. Det blir troligen ett halvstängt huvudlag nu och den långa distansen visade han senast att han klarar av.

Treårige 1 Bungle Rain 27% går upp mot äldre hästar och ska nu mäta sina muskler mot tuffare motstånd än tidigare. Senast öppnade han kvickt och försvarade sitt innerspår bakom bilen i tveksam aktion och galopperade efter 250 meter i spets. Uppladdningen hade inte varit den bästa inför det loppet och han är därför uppfräschad inför dagens lopp. Ulf Olsson var mycket nöjd med Bungle Rain i ett 1.19-jobb förra veckan, som låter ovanligt optimistisk. Den långa distansen är oprövad, men känslan säger att det ska vara en fördel. Nu blir det ett ”open eye-huvudlag” (Helstängt med hål i) för första gången.

3 Drabant Hornline 14% har visat bra styrka och har vunnit 2 av 2 över dagens långa distans. Han provades barfota fram i det senaste jobbet, vilket föll mycket väl ut – som säkert betyder en extra växel!

Treårige 11 Pacific W.F. 6% var trea i en Kriterieuttagning senast och har skaffat sig bra hårdhet trots sin låg ålder. Kör de på sig i täten biter hans tunga spurt bra över upploppet.

FAVORIT 4 Global Security VINST PÅ 2640: 1 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLLEN 7 Casper W.F. VINST PÅ 2640: 0 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 14 / Spets: 0 av 0 /

V75-6

Angel Of Attack drar till ledningen och är omgångens Roligaste Spik

RANKING
A: 7
B: 8-2-11
C: 12-4-10-6-1-5
D: 9-3

SPETS-STRID Här tror jag att 6 King Of Mine tar en längd på 5 Global Obama och är först ner till sargen. Som jag sedan tror släpper till 7 Angel Of Attack. 8 Erik Sting är också rapp i benen, men kommer normalt inte förbi Angel Of Attack.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 

Ett streckkrävande lopp för den näst lägsta klassen där det tuffa utgångstempot kan sätta sina spår över upploppet.

8 Erik Sting 21% är en tuff fyraåring som är härdad mot kulltoppen i de senaste starterna och han har vunnit fem av karriärens elva starter. Senast var han med i en Derbyuttagning och kördes offensivt till ledningen in i första sväng. Men han låg på och blev för hetsig under vägen och det var tomt i tanken när man svängde in på upploppet. Efter det har han varit struken för en halsinfektion och därför stått över ett par jobb, vilket gör att dagsformen är ett frågetecken. Erik Sting har kapacitet att vända ut och in på det här gänget vid sunda vätskor, men från spår åtta bakom bilen och med nämnda omständigheter måste han behandlas därefter. Det kan bli barfota runt om, som senast.

Här hittar jag en Rolig Spik i 7 Angel Of Attack 19%, som också är en tuff fyraåring som har härdats mot kulltoppen på slutet. Han kvalade in till Derbyt via en andraplats näst senast, men hade inte någon bra dag i finalen där han tappade mycket mark från fjärde invändigt sista halvvarvet. Nu har han fått slicka såren en månad och Robert Bergh låter nöjd hur hästen känns i träningsjobben igen. Angel Of Attack spetsade från spår åtta 29/7 när han vann med sparade krafter och min känsla säger att det blir något liknande nu med Kenth Åkerlund i sulkyn för första gången.

FAVORIT 8 Erik Sting VINST PÅ 2140: 4 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 6 / Spets: 2 av 5 /

ROLIG SPIK 7 Angel Of Attack VINST PÅ 2140: 3 av 17 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 5 /

V75-7

X.Factor N.O. är ingen norsk bluff och blir svår att få tag på

RANKING
A: 5
B: 4-9
C: 2-1-7-11-6-8-12-3-10
D: ––

SPETS-STRID Här finns det flera som kan öppna raskt och vi kan förvänta oss en tuff rusning när bilen släpper. Troligen är 3 Racing Mack först ner till sargen, som sedan vill släppa till en bra rygg. Vem är först framme av 4 Serious Try och 5 X.Factor N.O.? Jag både hoppas och tror att det är den sist nämnde.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 

Ett spännande sprinterlopp avrundar jackpot-omgången där startrusningen kanske blir avgörande för loppets utgång?

4 Serious Try 39% har jag jagat på V75 under en längre tid utan att få något betalt. Senast var han med i en Bronsfinal på Solvalla och visade fortsatt toppform när han drog tåget i tredjespår sista varvet, när klockan stannade på 1.11. Hästen är kvick bakom bilen och den här gången vill Henrik Svensson gärna se sin springare i ledningen. Normalt blir hästen svårfångad i den positionen, men jag noterar att han bara har en seger på åtta försök över sprinterdistans och vi får se om han har tillräckligt med spring i benen för att komma först ner till sargen? Det är aviserat med bakskor nu vilket inte är någon fördel.

Jag har dock stor respekt för den norsktränade gästen och Draget 5 X.Factor N.O. 19%, som har imponerat på svensk mark tidigare. Senast skojade han med ett billigt gäng i Norge med sparade krafter, och efter det har man siktat på det här loppet då hästen inte tålde en krona till på kontot. Han är mycket kvick bakom bilen och jag tror att han pressar sig till spets in i första sväng, och väl där har motståndarna en mycket tuff nöt att knäcka!

9 Officer C.D. 13% har fått två formhöjande lopp i kroppen och såg fin ut vi en enkel spetsseger senast, som egentligen inte sa så mycket. Men kör de på sig i täten biter hans vassa spurt bra över det korta upploppet, och kanske räcker ända fram till seger? Jorma Kontio sitter upp i sulkyn för första gången.

Det är många om budet bakom och jag blir inte förvånad om omgången avslutas med en riktig skräll.

FAVORIT 4 Serious Try VINST PÅ 1640: 1 av 8 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 8 av 27 / Spets: 3 av 5 /

DRAGET 5 X.Factor N.O. VINST PÅ 1640: 2 av 6 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 2 av 3 / Spets: 1 av 1 /

EN ROLIG SPIK

V75-6: 7 Angel Of Attack 19%

JACKPOT LÅSET

V75-1: 6 Bravo Navarone 69%
V75-1: 8 Victory Bonsai 19%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 5 Dirty Dancing In 6%
V75-7: 5 X.Factor N.O. 19%

 

Omgångens Fynd

V75-3: 5 Myllarfaks 3%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-3: 5 Myllarfaks 3%
V75-5: 7 Casper W.F. 3%

 Förstora systemet här

v75_20161008