romme_22_10

VÄDERPROGNOS

Det spås mulet väder med risk för mindre regnskurar under hela dagen och tidiga kvällen, men som troligen inte påverkar banunderlaget – cirka 3 grader i luften.

Rommes upplopp är långt och rättvist och mäter 205 m, och är cirka 10 m längre än medel av landets banor.
Startbilen har vinklad vinge – vilket innebär att spår sju och åtta har lite försprång när bilen släpper.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Romme
17 – december

V75-1

Fossens Bonus i all ära – men han är för stor favorit – Origo Tilly är Draget

RANKING
A: 4-3-11
B: 6-1-2
C: 5-7-8-9-12-10
D: ––

SPETS-STRID Tuff laddning från favoriten 3 Fossens Bonus, som troligen tar en längd på 2 MonPetit Cheval. Utifrån öppnar även 4 Origo Tilly och 6 Al’s Winnermede raskt, och kanske kan kuppa sig till spets?

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 

Ett lopp för den näst högsta klassen där vi också hittar omgångens mest streckade favorit Fossens Bonus.

3 Fossens Bonus 63% blir alltid hårt betrodd när han visar sig på V75, och det är inget undantag den här gången. Nu har han fått tre formhöjande lopp i kroppen efter fyra månaders frånvaro och formkurvan pekar uppåt. Näst senast brände han som stor favorit i V75 på Färjestad, när han blev överrumplad i spets efter ett halvvarv och sedan inte fick chansen till slut. Senast fick han överta ledningen utan strid efter ett halvvarv och gick pliktskyldigt undan till seger över upploppet mot ett billigt motstånd. Fossens Bonus är ny i klassen och blandar och ger lite, och får inte ha någon dålig dag om han ska försvara spelarnas förtroende. Nu är det aviserat med barfota runt om och bort med bootsen på framhovarna. Han känns för mycket streckad i min bok och jag rekommenderar gardering.

Tipsnicken till Draget 4 Origo Tilly 7%, som var klart uppåt i sin senaste start. Efter en mycket kvick start bakom bilen kröp han ner i rygg på ledaren efter 400. Luckan kom in på upploppet och Origo sköt till snyggt bakom vinnande Nato Dream. Tar favoriten ett felsteg eller har en dålig dag är Origo riktigt prisvärd som Drag! Inga ändringar.

Fjolårets Derbydeltagare 11 Carabinieri 8% tillhörde kulltoppen i fjol och har nu fått ett formhöjande lopp innanför västen. Täta starter är ett klart plus och Peter Untersteiner låter ovanligt optimistisk angående chansen.

6 Al’s Winnermede 2% tillhör de bättre i fältet rent kapacitetsmässigt, men kommer tillbaks efter en halsinfektion och dagsformen är därför lite svår att gissa på. Rensar styggt i kuponghögen vid eventuell skrällseger.

1 Order To Fly 5% har formen på topp, men är sävlig ut och hamnar som bäst i tredje invändigt. Tufft tempo och lucka 400 kvar är segerreceptet för den här skrällen. Troligen skor på bakhovarna nu.

2 Mon Petit Cheval 1% tog en snygg spurtseger på Bjerke i Norge senast, och kanske får ett perfekt lopp i rygg på ledaren fram till upploppet?

FAVORIT 3 Fossens Bonus VINST PÅ 2140: 10 av 22 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 14 av 24 / Spets: 5 av 5 /

DRAGET 4 Origo Tilly VINST PÅ 2140: 4 av 25 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 4 av 31 / Spets: 2 av 2 /

V75-2

Här kommer styrkan att ta ut sin rätt över upploppet – Veijo har en historia att berätta

RANKING
A: 6-4-1-12
B: 15-13
C: 9-14
D: 8-2-11-5-10-7

SPETS-STRID Bara tre hästar på startvolten där normalt 2 Listas Spirit är den som är kvickast ur groparna. Han vill dock släppa till en bra rygg och vi får se vem som är först framme för att överta av 1 Picasso Tilly och 4 M.T.King Of Cash?

LOPP-ANALYS Ett stayerlopp över 3140 volt. 

Ett långlopp över tre varv där 15 hästar är utspridda över fem volter. Det finns flera loppscenario och loppet ser lite lurigt ut på förhand.

6 Tellmeastory 24% är en tuff fyraåring som är härdad mot kulltoppen och som näst senast var nära att sno åt sig en finbiljett till Svenskt Travderby på Jägersro. Senast kom han tillbaka efter ett kortare uppehåll och hann inte med i speedkörningen till slut från sjunde utvändigt, trots att klockan stannade på 1.10,5 sista 800. Nu är det andra förutsättningar med lång distans, som är en klar fördel för starke Tellmeastory! Veijo låter nöjd med sin springare, som säger att hästen känns uppåt, men att det bara är andra gången i voltstart i hans regi och att det är galopprisk från start. Kommer de iväg i rätt gångart blir det ett offensivt upplägg mot täten i ett tidigt skede. Det blir inga ändringar i balansen, förutom en vanlig vagn nu när det är voltstart.

På startvolten hoppas 4 M.T.King Of Cash 16% komma till täten i ett tidigt skede och sedan ta emot favoriten med varma servetter. Senast var han med i ett lärlingslopp och gjorde första starten i Johan Untersteiners regi. Efter ett lopp utvändigt ledaren och ledningen i ingången till sista kurvan skrevs segern till enkel. Motståndet var billigare än nu, men hästen såg fräsch och gåvillig ut över upploppet. Johan tror hästen har gått framåt en hel del och andas optimism om han kan ta hand om taktpinnen.

Skrällen 1 Picasso Tilly 3% har ofta lottats till knepiga utgångslägen och kommer nog bli förvånad när han inte har några hästar framför sig. Hästen har bra styrka och Torbjörn Jansson har deklarerat med ett offensivt upplägg, och kör gärna i ledningen.

12 Usain Henna 20% har skämt bort oss med många bra prestationer över stayerlopp tidigare. Nu har han inte startat på en månad, men tränare Oskar Svanberg tror att formen ska vara den rätta på hästen. Erik Adielsson förstärker i sulkyn för första gången, vilket nog betyder en hel del.

15 On Hold 8% har ett formhöjande lopp i kroppen, men står med 80 meter tillägg och ska normalt få svårt att hinna på hästarna längre fram.

Den danska gästen 13 Nougat Ås 13% känner vi till sedan tidigare. Han har tagit två spurtsegrar över aktuell distans på slutet och visat att formen är på topp.

FAVORIT 6 Tellmeastory VINST PÅ 3140: 1 av 2 / Bana: 1 av 8 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 1 Picasso Tilly VINST PÅ 3140: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-3

Thai Broadway tänder alltid till den här årstiden och flyger lågt över upploppet

RANKING
A: 4-7
B: 2-1
C: 12-5-6-11-8-9
D: 10-3

SPETS-STRID Tuff laddning att vänta från de två innersta spåren 1 Fridericus och 2 Coldtown, som båda vill köra i ledningen. Lite svårbedömt, men jag säger att den först nämnde försvarar sitt innerspår. Utifrån laddas även favoriten 7 Volstead, men får troligen vandra den tunga vägen utvändigt.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 1640a. 

Ett spännande sprinterlopp för den högsta klassen där den klara favoriten troligen får göra grovjobbet utvändigt om han ska avgå med segern.

7 Volstead 41% har stångats mot eliten under hela året och gjort det bra, även om det inte är så lätt att sticka upp mot Nuncio och Co. Senast var han med i ”UET Trotting Masters Final” på Bjerke i Norge och blev hängande i tredjespår från spår åtta bakom bilen innan han backades ner femte utvändigt. Klockan stannade på 1.10,5 sista varvet, men vad spelade det för roll när Nuncio brisade undan i täten. Nu är motståndet klart beskedligare och om formen är helt på topp har Volstead kapacitet för att segra trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. Men trots att han brukar gå bra efter uppehåll vill jag inte gissa hur en storfavorit ska uppträda, och jag garderar. Inga ändringar i balans eller utrustning är aviserat.

Tipset till Draget 4 Thai Broadway 13%, som har fått två formhöjande lopp i kroppen. Han tände till den här tiden i fjol och känslan säger att han kommer flyga lågt över upploppet nu. Senast kördes han på chans och backades ner i tredje invändigt. Luckan kom sent, 100 kvar, och Thai Broadway sköt till vasst med sparade krafter i mål. Nu hoppas säkert Björn Goop på ett lopp i andraspår i rygg på favoriten. Och stämmer mitt scenario kan det mycket väl räcka till seger.

2 Coldtown 17% har växt in i den högsta klassen på ett mycket bra sätt och visat att han är här för att stanna. I de två senaste loppen har han suttit fast med sparade krafter, vilket varit nyttigt för psyket. Nu har han läge för ledningen, där han vunnit 11 av 13, och når han sin önskeposition säljer han sig dyrt.

Innerspåret 1 Fridericus 12% körs också offensivt och vill till ledningen. Han har travat bättre och sett klart uppåt ut i två spetssegrar på slutet. Nu byter man ut biken mot en vanlig sulky.

Frontrunner 12 Shadow Woodland 4% är i sitt livs form, men från spår tolv är det svårt att lista ut hur det ska bli tredje raka segern.

FAVORIT 7 Volstead VINST PÅ 1640: 4 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 8 av 16 / Spets: 9 av 12 /

DRAGET 4 Thai Broadway VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 10 / Spets: 2 av 3 /

V75-4

Det är sällan man hittar Omgångens Fynd och Roliga Spik i samma lopp

RANKING
A: 8
B: 2-7
C: 6-10-9-11-13-14
D: 3-15-1-5-4

SPETS-STRID Bara en häst på startvolten, som leder loppet några hundra meter innan tilläggshästarna är uppe och vill ta över. 2 Guli Glöd, 6 Joker C.K., 7 Blås Undan och 8 Hongslo Gutten kan alla lägga iväg raskt om det träffar rätt i volten och det är svårbedömt vem den troliga ledaren är efter ett halvvarv.

LOPP-ANALYS Ett kallblodslopp över 2140 volt. 

Dubbelcupens Final för kallblod, som har samlat 14 hästar över tre distanser.

10 Björs Frej 38% har vunnit fem av årets sju starter och jagar här sin femte raka seger. Vid sin V75-seger på Hagmyren 10/9 stod han hårt inne i loppet på pengarna, men avgjorde ändå till seger efter en sisuladdad spurt över upploppet. Där klockan stannade på 1.22 sista varvet. Senast galopperade han kort från start i volten, men tappade inte så mycket och kom tillbaka och tog en säker seger över upploppet och visade prov på sitt fina löphuvud. Nu vankas det innerspår på dubbla tillägg och det kan lätt bli strul med positionerna under vägen, och även den här favoriten tycker jag man ska behandla med försiktighet.

Här hittar vi både Omgångens Fynd och en Rolig Spik i 8 Hongslo Gutten 7%. Vilket nog är första gången. Det här är en norsktränad häst som har visat bra kapacitet för klassen i Sverige tidigare. Jag varnade lite för honom inför V75 på Hagmyren näst senast, men då hade han problem med bronkiterna och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. Senast visade han upp sig från sin bästa sida igen, när han rundade hela fältet från tredje utvändigt under slutrundan och tog en överlägsen seger. Klockan stannade på för klassen raska 1.22,5 sista varvet och jag gillade verkligen vad jag såg! Nu har han springspår på andra volten och öppnar han som han gjorde på Harstad i Norge 16/7 kan det bli tidig ledning. En mycket Rolig Spik – som det skulle vara tjänstefel att inte försöka ta betalt på!

Jag har även två mycket prisvärda B-hästar, om du inte tar rygg på mitt spikförslag.

FAVORIT 10 Björs Frej VINST PÅ 2140: 5 av 17 / Bana: 3 av 5 / Kusk: 3 av 3 / Spets: 1 av 1 /

ROLIG SPIK 8 Hongslo Gutten VINST PÅ 2140: 1 av 3 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 0 av 0 /

V75-5

Island Life provas med ny utrustning och kanske ger alla en långnäsa

RANKING
A: 1-3
B: 2-4-6-5
C: 10-12-9-8-11
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Island Life kan öppna bättre än visat, men blir troligen över. 3 Niagara Broline är kvick ut och ska köras offensivt, och svarar ledningen om han är först ner till sargen. Han utmanas främst av 4 Rorri Bris, som har öppnat kvickt i de två senaste starterna i ny regi.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a. 

Ett lopp för den lägsta klassen där också de bästa hästarna på papperet har fått de bästa startspåren bakom bilen.

2 Azzaro La Marc 37% är i min bok lite överraskande spelad till klar favorit. Han står perfekt inne i klassen på pengarna, men möter också några vassa motståndare som jag har respekt för. Näst senast fick han bestämma tempot som han ville i täten och gick undan till en säker seger efter ett snabbt upplopp. Men som absolut inte ska övervärderas. Inför sin senaste V75-start på Färjestad hade Björn Goop spikat sig själv i ”Björn-Kollen” vilket inte är så vanligt. Det var också första gången Azzaro gick utan skor runt om, vilket inte föll väl ut, med galopp efter 400 körda. Han visade dock bra fart mellan galopperna och helt klart var det en extra växel rent fartmässigt med den lättare balansen. Nu är det dock aviserat med skor runt om, som tidigare. Jag har, som sagt, respekt för några av motståndarna och tycker bara favoriten är en av flera som kan avgå med segern.

Tipsnicken till Draget 1 Island Life 7%, som har gjort det bra trots att han sprungit med huvudet på tvären i loppen. Det finns mycket mer att ta fram i hästen, och i det senaste jobbet provade man en murphybländare, som föll väl ut. Det blir första gången i lopp nu, och kanske kan Erik Adielsson försvara sitt innerspår till och med? Hur som helst är han inte sämre än favoriten, och det kan även lösa sig bra från rygg på ledaren.

Jag har även respekt för 3 Niagara Broline 10%, som har två formhöjande lopp i kroppen, och som Johan Untersteiner låter riktigt uppåt på. Hästen är kvick bakom bilen, och nu är det aviserat med barfota fram och urryckare för första gången. Och kanske även ett nytt huvudlag?

4 Rorri Bris 23% är en tuff treåring, som har imponerat så smått i två raka spetssegrar i ny regi. Nu blir det barfota runt om, som näst senast, och är ekipaget först ner till sargen kan det bli tredje raka segern.

6 Oceanic Clearence 7% noterade raska 1.11 sista varvet i V75-finalen näst senast. Nu är det aviserat med barfota runt om, som då.

5 Gossip’s Cash 5% är lovande fyraåring efter Ready Cash, som senast reparerade en galopp på bästa vis fram till seger. Där klockan stannade på 1.13/1900. Han svarade mycket bra på det norska huvudlaget över upploppet och utmanar om segern med lite klaff.

FAVORIT 2 Azzaro La Marc VINST PÅ 2140: 2 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 6 / Spets: 2 av 3 /

DRAGET 1 Island Life VINST PÅ 2140: 5 av 3 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 4 / Spets: 1 av 1 /

V75-6

Get A Winner hoppas på tuff körning i täten och är loppets Drag

RANKING
A: 5-3
B: 1-8
C: 12-6-7-10-4-2-11
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Digital History kan lägga iväg raskt och laddas allt vad tygen håller. Det blir troligen svårt att stå emot 3 Tjacko Zaz och 4 Neutron Broline – utan att jag är helt övertygad. Även 6 Likeitlikethat, 7 Alan Wadd och 8 Mactheman kan öppna kvickt, men det är svårbedömt om de väljer att ladda?

LOPP-ANALYS Klass-I över 1640a. 

Ett spännande sprinterlopp för den näst lägsta klassen där det kommer bli vild kubbning om taktpinnen när bilen släpper.

3 Tjacko Zaz 37% har visat prov på jämn och bra form på slutet även om det inte är  en segerstaplare. Näst senast noterad han 1.09,5 sista 800 från femte utvändigt. Senast fick han bestämma tempot i täten som han ville och gick undan till en säker seger, men det såg inte ut att finnas några krafter sparade. Han står perfekt inne i klassen på pengarna och från ett perfekt läge bakom bilen blir det tuff laddning mot täten. Kostar det inte för mycket att komma till ledningen kanske favoriten kan spåra hela vägen? Men det är inget ja vill spela på och även här rekommenderar jag gardering.

Jag väljer till och med att tippa Draget 5 Get A Winner 12%. Det här är en mycket stark och rejäl häst som alltid går hela vägen till mål. Senast öppnade han överraskande kvickt från sitt sjundespår bakom bilen, men valde tredje tredje invändigt istället för dödens. Luckan kom sent på upploppet och Get A Winner gick i mål med sparade krafter. Nu provar han kort distans för första gången, men blir det det bara lite körning i täten biter hans tunga spurt bra över den 205 meter långa upploppsrakan.

1 Digital History 17% är en kvick märr för klassen, som kan öppna bra bakom bilen. Stefan Melander låter uppåt, som meddelar att det eventuellt blir bakskor den här gången.

FAVORIT 3 Tjacko Zaz VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 3 av 3 /

DRAGET 5 Get A Winner VINST PÅ 1640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 6 / Spets: 1 av 1 /

V75-7

Läget kan vara en fälla för favoriten och jag varnar för en Prisvärd Skräll 

RANKING
A: 1-2-7-12
B: 9-8
C: 11-5-4
D: 10-3

SPETS-STRID Lite svårbedömt vem som sitter i ledningen. Favoriten 1 Mellby Collector blir normalt över från sitt innerspår. 2 Cab Hornline höjer sig flera klasser med tätkänning och går ”all in” för att sno åt sig ledningen. Utifrån öppnar 4 Raging Mack kvickt och kanske är först ner till sargen, även om känslan säger att han släpper i det andra skedet. 8 Victor A.U. har blivit nerstruken ett spår och laddas även han den första biten. Svårbedömt – som sagt!

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a. 

Ett spelvänligt lopp avrundar omgången där kanske spetsstriden blir avgörande för loppets utgång?

1 Mellby Collector 56% är näst mest streckad i hela omgången. Senast var han med i ett V75-lopp på Färjestad där han attackerad från andra utvändigt 700 kvar och sedan höll farten bra, som tvåa efter Global Republic. Formen verkar vara helt på topp och häst mot häst har han nog en bra chans att vinna det här loppet. Men han riskerar att bli över från start och läget kan vara en fälla, även om Örjan Kihlström alltid är påläst och vet vad som gäller. Blir ekipaget inte fast på innerspår slutar det högst troligen i segerstriden, men som tidigare, och omgångens röda tråd, är det inte någon favorit jag vill stå och falla med. Det är aviserat med barfota runt om, som i de två senaste starterna.

2 Cab Hornline 16% är en riktig frontrunner som tar i klart bättre när han är med i den främre träffen. Spetssegern i V75 på Årjäng 16/7 togs på ett snyggt sätt, och Per Lennartsson satsar allt vad som går för komma först ner till sargen igen. Kommer han dit kanske han har favoriten i säcken och segern inom räckhåll. Det blir ett öppet huvudlag nu.

Jag varnar också för Skrällen 7 Duffman 2%, som står perfekt inne i klassen på pengarna och som jag har jagat lite i skymundan. Nu går träningsrapporterna i dur från stall Jörgen Westholm, och det är även aviserat med barfota runt om. Blir körningen för tuff i täten och Duffman ramlar ner i en hygglig position kan skrällen vara ett faktum.

12 Zenit Brick 7% varnade jag för senast, men trots 1.10,5 sista varvet i spåren räckte det bara till en fjärdeplats. Formkurvan pekar fortsatt uppåt, och motståndet är lite billigare den här gången. Se upp!

FAVORIT 1 Mellby Collector VINST PÅ 2140: 7 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 8 av 18 / Spets: 4 av 4 /

SKRÄLLEN 7 Duffman VINST PÅ 2140: 6 av 33 / Bana: 0 av 5 / Kusk: 4 av 35 / Spets: 1 av 2 /

EN ROLIG SPIK

V75-4: 8 Hongslo Gutten 7%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 4 Origo Tilly 7%
V75-3: 4 Thai Broadway 13%
V75-5: 1 Island Life 7%
V75-6: 5 Get A Winner 12%

 

Omgångens Fynd

V75-4: 8 Hongslo Gutten 7%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 1 Picasso Tilly 3%
V75-7: 7 Duffman 2%

Förstora systemet här 

v75_20161022