V75_27:3

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

På söndag Påskdagen avgörs helgens ordinarie V75Romme travbana i Borlänge.

Omgångens två största favoriter Tekno Odin (V75-1) och On Track Piraten (V75-3) blir singelstreck på många kuponger. Men min känsla säger att en av dem är ute på tunn is och ju större de är desto tyngre faller de, finns det ett ordspråk som säger.

Det här är för övrigt försök 1 i Meeting 3, som har sin final lördagen den 28 maj under Elitloppshelgen. 😉

– Hans R Strömberg efter sin dubbelseger på V75

– Hans R Strömberg efter sin dubbelseger på V75 på Bergsåker

Rommetränaren Hans R Strömberg tog en snygg dubbelseger med On Track Piraten och Bottnas Commandeur i V75 på Bergsåker den 5/3, och idag selar Hans ut samma hästar och hoppas på en dacapo.

Några av loppen är riktigt öppna och spelvänliga och jag blir inte förvånade om värdet sticker i väg upp i höjden.Valkommen_27:3
VÄDERPROGNOS
Det förväntas fint väder med sol och lätt molnighet under eftermiddagen och cirka 7 grader i luften. Rommes upplopp är utslagsgivande och cirka 10 m längre än medel med sina 205 m.
Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben. Systemutskriften finner du sist i dokumentet.
– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Art Kjarvald är ingen bluff och bjuder storfavoriten på en tuff match

RANKING
A: 12-15
B: 1-2-11
C: 10-6-7-8
D: 5-14-13-9-4-3

SPETS-STRID Bara fem hästar på startvolten. 2 Sjö Odin är först ner till sargen och tar emot 4 Järvsö Elviz. Från tillägg öppnar 12 Art Kjarvald kvickt från sitt springspår och kanske ställer en fråga om taktpinnen efter 400.

LOPP-ANALYS Ett kallblodslopp, Dubbelcupen Final, över 2140 volt.
Ett kallblodslopp med 15 hästar utspridda över tre volter, som kanske inte är lika självklart som det ser ut på förhand.
Elithästen 15 Tekno Odin 69% har sett allt starkare ut på slutet och har tagit sina två senaste segrar på ett komfortabelt sätt och han är inte så långt ifrån den absoluta toppformen. Senast fick han ta över ledningen utan strid efter ett halvvarv och gick sedan undan till en lätt seger där klockan stannade på 1.20,5 sista 800. Nu står han 20 meter sämre till mot några av motståndarna och det kan bli långt fram till täten om det inte klaffar till hundra procent under vägen, och som storfavorit måste han garderas.
Här hittar jag omgångens Fynd 12 Art Kjarvald 6%, som även får tipsnicken lite på chans. Det här är en finfin nordis som är och knackar på dörren till den yppersta eliten och som jag tror kommer ta klivet upp under säsongen. Senast mötte han Tekno Odin från samma start när han släppte ifrån sig taktpinnen efter ett halvvarv till den samme. Nu står Art Kjarvald 20 meter bättre inne och från springspår hoppas jag på en kvick start och ett offensivt upplägg mot täten i ett tidigt skede. Stämmer mitt scenario kan det bli många meter för Tekno Odin att ta in under slutrundan, och kanske för många. Hur som helst är Art Kjarvald ett prisvärt drag och omgångens Fynd!
Jag nämner också 1 Järvsö Rasmus 6%, som gjorde ett starkt lopp utvändigt ledaren på Vincennes i Paris senast, men blev tufft fråntagen sin andraplats för orent trav. Sluttiden var 1.23,9/2100a.

FAVORIT 15 Tekno Odin VINST PÅ 2140: 11 av 13 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 3 av 3 / Spets: 5 av 5 /

FYNDET 12 Art Kjarvald VINST PÅ 2140: 4 av 12 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 4 av 11 / Spets: 1 av 2 /

V75-2

Bar Plombier har mycket bra statistik i ledningen och blir svårfångad igen

RANKING
A: 2
B: 8-10-3
C: 12-5-1-6-4
D: 11-9-7

SPETS-STRID 2 Bar Plombier kan öppna riktigt raskt och är svår att ta en längd på och tar hand om ledningen. 3 For Pleasure As, 4 Västerbo Paymyday och 5 Finish Future öppnar också kvickt, men kommer normalt inte förbi.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2640a. 
Ett stayerlopp för den näst högsta klassen, som håller bra kvalitet.
2 Bar Plombier 34% har årsdebuten överstökad där han tog en säker spetsseger mot ett billigt gäng. Han såg lite seg och ringrostig ut och har normalt gått framåt en hel del med det loppet innanför västen. Nu är det aviserat med racerbalans, barfota runt om, vilket också är en plusfaktor och från ledningen, där han segrat i 14 av 16, är han helt klart hästen att slå i loppet. Den långa distans var tidigare en fördel för Bar Plombier, men numera tror jag att han är bäst över medeldistans.
8 Scellino Luis 30% får en sista genomkörare inför kommande lördags silverfinal. Men trots att formen är på topp tror jag på ett passivt upplägg från sitt åttondespår och en position långt ner i kön.
Den norska gästen och Skrällen 10 Victory Lap 5% var tvåa i norskt Derby i fjol och tillhör kulltoppen i sitt hemland. Senast kom han tillbaks efter ett halvårs frånvaro och fick ett nyttigt lopp innanför västen när han borstade av sig vinterdammet. Den långa distansen är en fördel och med lite klaff ställer han en fråga om segern över upploppet.
3 For Pleasure As 8% har formen på topp och står på tur för en viktoria i rikstoton. Kan få ett bra lopp rygg på ledaren.

FAVORIT 2 Bar Plombier VINST PÅ 2640: 4 av 18 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 11 av 18 / Spets: 14 av 16 /

SKRÄLLEN 10 Victory Lap VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 3 / Spets: 0 av 0 /

V75-3

Innerspåret kan bli en fälla för favoriten och jag väljer att gardera

RANKING
A: 1-5-10
B: 2-11-9-7
C: 12-6-3-8
D: 4

SPETS-STRID Tuff laddning från flera händer. 1 On Track Piraten kan öppna raskt och försöker försvara sitt innerspår. Men han öppnar klart snabbare när han har ett spår längre ut på vingen och det är inte helt självklart att han hinner svara ut 3 Standout. Om den senare hinner förbi kan 5 Mind Your Face vara först framme och får överta taktpinnen? Lite svårbedömt.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2640a.
Ett stayerlopp för den högsta klassen där mycket kommer att avgöras när bilen släpper.
1 On Track Piraten 67% har visat upp jämn och bra form under hela vintern. De två senaste vinsterna är tagna från ledningen på ett bekvämt sätt med sparade krafter och Johnny Takter har självklart siktet inställt på att leda hela vägen från sitt innerspår bakom bilen. Men On Track Piraten har haft innerspår tre gånger tidigare utan att ta ledningen och han är kvickare när han har spår lite längre ut på vingen. Det blir inga ändringar i balansen och jag väljer att gardera storfavoriten.
Skrällen 5 Mind Your Face 3% har årsdebuten överstökad, där han blev dragen bakåt i en kall rygg innan han spurtade vasst över upploppet. Har säkert gått framåt en hel del med det lopp i kroppen och nu är det dessutom aviserat med lättning fram och barfota bak. Han är kvick ut och läget borgar för en bra position i den främre träffen.
Kapable 10 Riff Kronos 5% kom senast tillbaka efter ett kortare uppehåll och spurtade klart positivt från fjärde utvändigt när klockan stannade på 1.10 sista 800. Örjan Kihlström upp i sulkyn nu och jag varnar. Det är ett jämnt och spelvänligt lopp om favoriten bränner och det finns flera intressant skrällar längre ner i rankingen.

FAVORIT 1 On Track Piraten VINST PÅ 2640: 7 av 18 / Bana: 3 av 8 / Kusk: 11 av 16 / Spets: 6 av 11 /

SKRÄLLEN 5 Mind Your Face VINST PÅ 2640: 3 av 13 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 6 av 15 / Spets: 6 av 9 /

V75-4

Mycket öppet lärlingslopp där Victory Pilot är bästa Draget

RANKING
A: 7-2-10-8
B: 11-4-5-6-15-9
C: 12-14-13-3-1
D: ––

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan öppna raskt bakom bilen. 2 You Know Me har spetsat 3 av 4 med framspår och är inte lätt att ta en längd på vid full laddning. 3 Bizzy Sisu, 4 Global Racecourse5 Great Society och 7 Victory Pilot öppnar kvickast utifrån, och det är lite svårbedömt.

LOPP-ANALYS Ett lärlingslopp – Spårtrappa över 2140a.
Ett lärlingslopp med 15 hästar bakom bilen, som ser mycket spelvänligt ut på förhand och där en skräll ligger på lut.
Den knappa favoriten 2 You Know Me 19% har visat jämn och bra form på slutet och har fått ett intressant utgångsläge. Senast fick hon inte fritt spelrum från tredje invändigt och gick i mål med lite sparade krafter. Hon är kvick bakom bilen och har vunnit 4 av 8 i spets och det blir nog ett offensivt upplägg mot täten när bilen släpper. Nu är det aviserat med barfota runt om för första gången, vilket låter intressant!
Tipsnicken till Draget 7 VictoryPilot 17%, som har visat upp bra spring i benen utan att få till det riktigt. Senast provades han barfota fram och flög lågt över upploppet på ett tilltalande sätt. Eventuellt blir det utan skor på alla fyra hovarna nu och utan strul kan det blir andra raka segern på kort tid.
10 Ajlexes Cubano 7% har formen på topp och har en vass slutspeed som bästa vapen. Senast noterade han 1.12 sista varvet med bra spänst i benen och med lite klaff slutar han i segerstriden igen. Det är öppet bakom och det krävs en hel del streck innan man känner sig nöjd!
8 Catch The Cash 8% får skicklige och formtoppade Oskar J Andersson i sulkyn och nu blir det dessutom barfota runt om och ett helstängt huvudlag på hästen. Pass upp!

FAVORIT 2 You Know Me VINST PÅ 2140: 6 av 14 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 4 av 8 /

DRAGET 7 Victory Pilot VINST PÅ 2140: 0 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 2 /

V75-5

Tuff startrusning att vänta i den lägsta klassen och det är flera om budet

RANKING
A: 3-5-7
B: 4-6-2-9-1-8-11
C: 10-12
D: ––

SPETS-STRID De innersta spåren 1 Bonjour Hornline, 2 Hachiko och 3 Antonio Tabac öppnar bäst när bilen släpper, där det är fördel att den senare sitter i ledningen efter en bit. Utifrån öppnar 5 Merles Simone, men tar sig knappast förbi.

LOPP-ANALYS Klass-II över 1640a.
Ett rivigt sprinterlopp för den lägsta klassen där det kommer bli full laddning från flera händer.
Frontrunnern 3 Antonio Tabac 43% har vunnit 2 av 3 i spets och laddas tufft för att nå sin önskeposition. Senast startade han från ett knepigt tolftespår och får godkänt för sin femteplats. Han står perfekt inne i den lägsta klassen och från spets är han hästen att slå. Nu är det aviserat med lättning i balansen, från tunga skor till lättare dito.
5 Merles Simone 18% visade bra kapacitet efter sin galopp senast och har fått ett perfekt utgångsläge bakom bilen. Han är kvick ut och kanske till och med kan kuppa sig till spets? Han har vinstchans flera vägar och är ett tidigt streck.
7 West Coast 14% gjorde ett bra lopp efter ett par månaders frånvaro senast och är uppåt till denna start. Nu blir det en hel del ändringar i utrustningen med bland annat barfota fram för första gången. Örjan Kihlström förstärker i sulkyn!
Skrällen 4 Västerbo Grosbois 2% är kanske ingen stjärna i grunden, men han är kvick bakom bilen och ska lättas i frambalansen och gå barfota bak den här gången.

FAVORIT 3 Antonio Tabac VINST PÅ 1640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 2 av 3 /

SKRÄLLEN 4 Västerbo Grosbois VINST PÅ 1640: 0 av 0 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 1 /

V75-6

Coktail Bar säljer sig dyrt från ledningen och är en Rolig Spik

RANKING
A: 6
B: 2-11-9
C: 4-7-3-8-5-1-10-12
D: ––

SPETS-STRID Voltstart och här tror jag att 6 Coktail Bar ska ha en bra chans att dra till ledningen från sitt springspår. 4 Wojtyla Gene öppnar också kvickt, om han står rättvänd från sitt snäva startspår.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2640 volt.
Ett stayerlopp för den näst lägsta klassen som ser öppet ut på papperet, men där jag väljer att ta ställning och spika ett prisvärt drag.
9 Bottnas Commandeur 24% är under utveckling och såg fin ut när han kördes offensivt till spets 1500 kvar i V75 senast och gick undan till en lätt seger. Nu stundar en Klass-II final kommande lördag på Solvalla och det är lite svårbedömt hur offensiv taktik det blir den här gången? Han går dessutom upp i klass nu och möter tuffare hästar än tidigare.
Tipset till omgångens Roligaste Spik 6 Coktail Bar 6%, som har fått två formhöjande lopp i kroppen. Senast kämpade han storstilat i ledningen och gav sig högst motvilligt när klockan stannade på 1.11,5 sista 800. Har troligen gått framåt ytterligare med det loppet och från springspår i volten tror jag på både bra spets- och vinstchans! Nu blir det barfota bak och goggles-huva, vilket är en klar plusfaktor.
2 Topgear 17% har formen på topp och är normalt en tuff utmanare, men han är osäker och trevande i voltstart, vilket försämrar chanserna.

FAVORIT 9 Bottnas Commandeur VINST PÅ 2640: 1 av 3 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 0 av 1 /

ROLIG SPIK 6 Coktail Bar VINST PÅ 2640: 0 av 2 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 3 av 6 /

V75-7

Spetsstriden kan bli avgörande – Picasso Sama är Draget i loppet

RANKING
A: 5-4-3
B: 2-10-1
C: 7-11-9-8-6-12
D: ––

SPETS-STRID Här öppnar 4 Hero Sjöhammar och 5 Picasso Sama snabbast när bilen släpper och känslan säger att den senare får överta ledningen efter en bit, men jag är inte helt säker. 

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a.
Ett spelvänligt och jämnt lopp avrundar omgången där det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.
3 Valeur 44% är en häst jag gillar och som är under kraftig utveckling trots att han är sju år gammal. Näst senast höll han tappert utvändigt ledaren i en V75-final på Solvalla och var bara slagen med liten marginal. Senast kom han tillbaks efter ett kortare uppehåll och tog över ledningen efter ett halvvarv, där segern skrevs till enkelt. Peter G Norman i sulkyn är inga plus ,om man jämför med Örjan Kihlström och dessutom går Valeur upp i klass nu och möter lite tuffare hästar än tidigare.
Tipset till Draget 5 Picasso Sama 12%, som har visat upp ett brett register i sina senaste starter. Nu har han rätt förutsättningar och ska gå barfota runt om, som senast. Kanske får överta taktpinnen efter en bit, och från ledningen biter Picasso ifrån sig extra bra.
4 Hero Sjöhammar 11% fick inte det rätta fästet på Bergsåker senast och den starten kan man glömma. Innan dess hade han samlat ihop poäng för en seger och från det är fina läget blir det antingen spets eller ett lopp i rygg på ledaren. Troligen blir det barfota bak den här gången.
10 Scampi 3% gick med punktering senast och ska inte dömmas på den prestationen. Får Björn Goop i vagnen för första gången nu och blir lite bortglömd av spelarna.

FAVORIT 3 Valeur VINST PÅ 2140: 3 av 11 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 7 av 21 / Spets: 0 av 0 /

DRAGET 5 Picasso Sama VINST PÅ 2140: 3 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 6 / Spets: 3 av 4 /

EN ROLIG SPIK

V75-6: 6 Coktail Bar 6%

BÄSTA DRAGEN

V75-112 Art Kjarvald  6%
V75-4: 7 Victory Pilot 17%
V75-7: 5 Picasso Sama 12%

Omgångens Fynd

V75-112 Art Kjarvald  6%

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 10 Victory Lap 5%
V75-3: 5 Mind Your Face 3%
V75-5: 4 Västerbo Grosbois 2%

 

Förstora systemet här

v75_20160327