Midnatt_11_6

V75_11_6

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Det är V75 både på Östersund lördag och Bjerke i Norge på söndag, där storloppet Oslo Grand Prix med 1,5 miljoner kr i segerpremie ska avgöras.

Det är midnattstrav på Östersund på lördag vilket innebär att V75-1 startar kl 20:30!

Östersund har fått till en mycket spelvänlig V75-omgång där Jämtlands Stora Pris (V75-6) med 700 000 kr i segerpremie förstås är russinet i kakan.

– Chelsea Boko och Jorma Kontio

– Chelsea Boko och Jorma Kontio – försvarande mästare i Jämtlands Stora Pris

Den försvarande mästaren i Jämtlands Stora Pris från 2015 Chelsea Boko aviserar bara sin andra start efter ett helt års frånvaro, men trots det är tongångarna riktigt positiva från tränare Timo Nurmos.

Årets upplaga ser mycket jämn ut på papperet där i princip alla tio startande ska ses med en reell vinstchans och en mycket spännande batalj att se fram emot kl 22:24 på lördag kväll när V75-6 går av stapeln.

– Daniel Redén och Call Me Keeper är ute efter revansch

– Daniel Redén och Call Me Keeper är ute efter revansch

Själv är jag mycket spänd på vad Call Me Keeper kan uträtta från sitt tiondespår bakom bilen. I Elitloppsförsöket i den senaste starten blev hästen hängande i tredjespår och galopperade halvvarvet före mål. Tränare Daniel Redén låter extra revanschsugen inför lördagens storlopp.

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det är midnattstrav och det förväntas uppehållsväder och cirka 14 grader i luften under sommarkvällen.

Östersunds upplopp mäter hela 218 m och är näst längst i landet.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Öppen och svårbedömd inledningen – om inte Draget Axel Wadd bara är bäst

RANKING
A: 9-5-4
B: 6-3
C: 10-11-2-7-1-8-12
D: ––

SPETS-STRID Voltstart och låg klass gör det mer svårbedömt då det är flera på framvolten som öppnar raskt. Träffar springspåren 6 East Herkules och 7 Affe Dara rätt på kör är de troligen först ner till sargen. Men det är flera invändigt som också öppnar snabbt, och 2 Lindeberg har tagit alla sina fyra segrar från spets och körs offensivt.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140 volt. 
Ett mycket öppet lopp för lägsta klassen inleder där det ligger flera skrällar och lurar i vassen.

6 East Herkules 45% är överraskande spelad till klar favorit. Det här är en hygglig häst för klassen med lite grov aktion. Han har visserligen vunnit hälften av karriärens 12 starter, men det är mot billigare motstånd än detta. Senast kunde han överta ledningen efter 200 körda och fick bestämma tempot som han ville. Men trots det var han slagen i början på upploppet och han får inte godkänt för sin andraplats. Den här favoriten är klart överspelad, som jag verkligen inte vill se som vinnare när krutröken lagt sig.

Tipsnicken till Draget 9 Axel Wadd 5%, som är tuff häst i grunden och som borde haft mer pengar på segerkontot. Nu har han fått ett formhöjande lopp i kroppen, där han höll farten fullt godkänt efter ett lopp utvändigt ledaren sista varvet. Han har en kvick och stabil rygg i starten och med lite klaff hamnar han bra på det trots ett bakspår.

5 Malkin 16% har visat bra form i de senaste starterna och duger gott i klassen. Senast var han ute i ett tufft V75-lopp och orkade inte riktigt till slut, men jag är säker på att kan mycket bättre än så. Nu är det aviserat med barfota runt om och lite mer bomull i öronen, för att han ska komma iväg bra från femtespåret i volten.

Jag varnar också för 4 Viola 11%, som är en tuff märr och som senast noterade 1.10 sista 700 från tredje utvändigt i V75, som fyra efter Cash A Cheque Em. Hon står perfekt inne i klassen på pengarna och nu blir det barfota runt om för första gången!

FAVORIT 6 East Herkules VINST PÅ 2140: 6 av 9 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 12 / Spets: 3 av 4 /

DRAGET 9 Axel Wadd VINST PÅ 2140: 3 av 17 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 2 av 2 /

V75-2

Solör Stegg imponerade stort senast och är helt klart hästen att slå i loppet

RANKING
A: 10-11-14
B: 8-7-9-15
C: 6-4-2
D: 5-3-13-1-12

SPETS-STRID Även här är det voltstart och flera som kan öppna snabbt den första biten. Jag gissar att det står mellan de två innersta spåren 1 Gjerv Prinsen och 2 Moeses. Från tillägg öppnar 11 Mino kvickt från sitt springspår och kanske kuppar sig till ledningen efter 400 körda?

LOPP-ANALYS Ett kallblodslopp över 2140 volt. 
Sjunga Best Minne har samlat 15 nordisar utspridda över två distanser.

10 Solör Stegg 38% har mycket hög potential när han visar sig från sin bästa sida, och det hade han senast när han skojade med flera av dagens konkurrenter. Efter en kvick start tog han över taktpinnen efter ett halvvarv och gick sedan undan till en mycket lätt seger, med amatörtränaren i vagnen. Nu sitter Torbjörn Jansson upp vilket ska vara en klar förbättring. Solör Stegg uppträder dock ojämnt och är inte så lätt att räkna på vilket göra att jag rekommenderar gardering.

Draget 11 Mino 5% är riktigt vass de dagar han känner att han rår på motståndarna. Han rapporteras ha känts fin i jobben efter en del avelsarbete och tränaren tror på en bra insats av hästen. Magnus Jakobsson har mycket bra statistik i sulkyn och träffar han rätt från springspåret på tillägg kanske de kan kuppa sig till spets efter ett halvvarv och bjuda på tufft motstånd.

Kapable 14 Kringelandtellus 7% är kanske bästa hästen i grunden vid sunda vätskor. Senast hade han ingen chans mot Solör Stegg, men nu är det ett nytt lopp och jag blir inte förvånad om han avgår med segern. Det är aviserat med bakskor på nu.

Det är flera om budet bakom och man väljer att gardera vidare.

FAVORIT 10 Solör Stegg VINST PÅ 2140: 1 av 4 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 11 Mino VINST PÅ 2140: 6 av 17 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 9 av 19 / Spets: 3 av 3 /

V75-3

Det finns en kvintett som höjer sig – Order By Keeper är Omgångens Fynd

RANKING
A: ––
B: 2-6-4-10-11
C: 5
D: 8-3-9-1

SPETS-STRID Tuff laddning från flera händer att vänta, men mest explosiv är 6 Next To None Sib som är först ner till sargen. Senast släppte han ledningen efter en bit, men nu när distansen är ett halvvarv kortare blir det kanske ett annat upplägg?

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 1609a. 
Ett rivigt sprinterlopp över engelska milen för den näst högsta klassen.

4 Sir Ratzeputz 31% har visat toppform i de senaste starterna i V75 och verkligen sett finfin ut. Senast fick han lite överraskande överta taktpinnen efter 400 körda och drog undan vad som gick under slutrundan. Men 1.09,7 räckte bara till en tredjeplats då det var ett par motståndare som sprang snabbare och var bättre för dagen. Nu är loppet ett halvvarv kortare och jag skulle bli förvånad om han släpps till ledningen den här gången. Favoriten är bara en av flera i min bok.

Tipset till Omgångens Fynd 2 Order By Keeper 4%, som jag har jagat vid flera tillfällen i rikstoton tidigare. Nu kommer han tillbaks efter uppehåll och det kan fattas lite tempo? Men det blir racerbalans, barfota runt om, som är en klar fördel. Läget borgar för en perfekt position i den främre träffen och han är alldeles för lite streckad i förhållande till vinstchansen.

Spetsfavoriten 6 Next To None Sib 24% släppte lite överraskande ifrån sig ledningen till Sir Ratzeputz senast och kanske inte hade sin bästa dag, då han tappade lite mark den sista biten in mot mål. Nu är distansen ett halvvarv kortare och troligen en mer offensiv taktik. Kan mycket väl spåra hela vägen om det inte blir någon tokkörning under vägen.

10 Ask For You 9% är en tuff märr som har fått två formhöjande lopp i kroppen och blir allt bättre för varje start. Kan duga om tempot blir högt uppskruvat i täten.

Det samma gäller 11 Global Patriot 15%, som noterade 1.09 sista varvet, som sexa efter Takethem senast.

FAVORIT 4 Sir Ratzeputz VINST PÅ 1609: 1 av 3 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 2 av 5 /

OMGÅNGENS FYND 2 Order By Keeper VINST PÅ 1609: 1 av 4 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 3 / Spets: 0 av 1 /

V75-4

Favoritduon blir tuff att stå emot – men det finns några intressanta skrällbud

RANKING
A: 9-14
B: 1-7-3-11-10
C: 12-8-15-13
D: 4-6-5-2

SPETS-STRID Voltstart och här är det fördel 1 Survival Kit, som har spetsat 3 av 4 med framspår i volt. Han utmanas främst av 7 Madame Love, som kan lägga iväg bättre än medel.

LOPP-ANALYS Lördagsloppet över 2640 volt. 
Ett stayerlopp med 15 hästar, som ser lite lurigt ut på förhand.

14 Cash A Cheque Em 25% har hittat nya växlar och tagit två imponerande segrar i Stig H Johanssons regi. Senast tog han en komfortabel spetsseger i V75 efter 1.10 sista 800. Nu är det andra förutsättningar med voltstart och lång distans och det är lite svårbedömt var han hamnar från sitt springspår på tillägg. Träffar Erik rätt kan det bli en bra position i den främre träffen trots läget.

Tipset dock till 9 Melvin Palema 24% som imponerade kolossalt vid sin första start i Robert Berghs regi senast. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren sista varvet gick han undan till en säker seger och noterade raska 1.11,4/1640a. Gör han om den insatsen blir han inte lätt att besegra. Robert meddelar att allt är väl efter senaste starten och att det inte blir några ändringar.

På start varnar jag för 1 Survival Kit 11%, som har tagit tre spetssegrar på karriärens sex starter. Från spår ett siktar man på att leda så länge lampan lyser, och den kanske lyser hela vägen?

Se också upp med Skrällen 7 Madame Love 1% som är fin märr och som står perfekt inne i loppet på pengarna. Det blir barfota runt om och urryckare i öronen den här gången.

FAVORIT 14 Cash A Cheque Em VINST PÅ 2640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 3 av 3 /

SKRÄLLEN 7 Madame Love VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 1 /

V75-5

Favoriten är ovan voltstart och jag varnar för Draget Above All Ås

RANKING
A: 7-3-10
B: 1-5-2-6
C: 12-8-4-9
D: ––

SPETS-STRID Omgångens fjärde voltstartslopp. Favoriten 3 Valentino Strix har inte startat i volt på över två år och är mycket svårbedömd. Jag gissar att det står mellan 1 Stelina, 6 Ajlexes Cubano och 7 Above All Ås.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140 volt. 
Ett spelvänligt voltstartslopp där det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.

3 Valentino Strix 50% är en kapabel häst i grunden som tog en övertygande spetsseger och noterade 1.10,5 sista varvet trots den dryga distansen senast. Häst mot häst är han svårslagen, men det är andra förutsättningar nu. Han har inte startat i voltstart sedan 18 april 2014 och jag blir inte förvånad om han står och studsar när starten går.

Tipset lite på chans till Draget 7 Above All Ås 4%, som är riktigt tuff de dagar han visar sig från bästa sida. Senast fick han inte chansen i V75 från tredje invändigt och gick i mål med allt sparat, som fyra efter Bravo Navarone. Efter det har han varit struken för en hovböld, men rapporteras vara fit for fight igen. Hästen är normalt ingen snabbstartare, men med Erik Adielsson i vagnen blir jag inte överraskad om ekipaget lyckas sno åt sig taktpinnen efter en bit.

10 Digital Control 5% tog snygg spetsseger i ett damlopp senast och såg riktigt fin ut. Det blir barfota runt om för tredje gången i karriären och med lite klaff slutar han i segerstriden.

Skrällen 1 Stelina 1% är inte alls så tokig i grunden. Hon har är obesegrad med Jan Norberg i sulkyn efter en start och är garanterad ett bra lopp i främre träffen.

Fjolårets derbyfinalist 5 Serious Try 3% spurtade mycket starkt senast och kanske är bästa hästen fältet. Men han är mycket osäker i voltstart och det är mycket liten chans att han kommer iväg i rätt gångart ur volten.

FAVORIT 3 Valentino Strix VINST PÅ 2140: 3 av 13 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 7 Above All Ås VINST PÅ 2140: 4 av 22 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 2 /

V75-6

Call Me Keeper såg ut som miljon senast och är omgångens Troligaste Spik

RANKING
A: 10
B: 9-3-4-5-7
C: 1-6-8-2
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Västerbo Highflyer öppnar raskt och är inte så lätt att ta en längd på. Utifrån laddas 3 Ed You, 4 El Mago Pellini, 6 Royal Fighter och 7 Nimbus C.D., där de två sistnämnda är riktigt raska vid full laddning. Svårbedömt!

LOPP-ANALYS Jämtlands Stora Pris över 2140a
Ett mycket spelvänligt lopp på papperet för högsta klassen där det väntar 700 000 kr i segerpremie.

Jag gillar 10 Call Me Keeper 43% högt och rent och trots bakspår tror jag att det här är omgångens bästa singelstreck. Efter en mycket imponerande vinter i Frankrike där han radat upp sex raka segrar kom han senast ut i ett av elitloppsförsöken och provade kort distans för första gången. De blev inget lyckat resultat då han blev hängande i tredjespår och togs ur loppet halvvarvet från mål. Hästen såg dock mycket fin ut för dagen och det skulle varit intressant att se vad han kunde med en bättre position i loppet. Tränare Daniel Redén låter mycket nöjd med sin springare, som också är nöjd med bakspåret. Erik Adielsson sitter upp i sulkyn för första gången och jag tror att ekipaget ska ha en bra chans att spurta ner hela fältet över det 218 meter långa upploppet. Omgångens Troliga Spik!

FAVORIT 10 Call Me Keeper VINST PÅ 2140: 11 av 19 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 9 Nahar VINST PÅ 2140: 21 av 58 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 22 av 57 / Spets: 3 av 6 /

V75-7

Scarlets Mirakel tippas etta – men spelvärdet är inte så tilltalande

RANKING
A: 2
B: 10-5-1
C: 9-3-6-8-11-12-7-4
D: ––

SPETS-STRID Här öppnar 2 Scarlets Mirakel kvickt och vill till ledningen. Invändigt öppnar 1 Oki Doki Face bättre än medel och försöker ta emot. Utvändigt öppnar 4 Good As Candy Zaz, 6 Källna Orlando och 8 Cigor Coyote kvickt, men jag gissar på Scarlets Mirakel i spets.

LOPP-ANALYS Klass-I över 1609a. 
Ett spännande sprinterlopp för den näst lägsta klassen avrundar omgången.

2 Scarlets Mirakel 32% har visat kapacitet och fart som räcker och blir över för seger i klassen, men han har också haft svår att hålla sig till rätt gångart hela vägen. Senast dundrade han iväg med 1.07,5 första halvvarvet och varvade på en 1.10-tid, men hade ändå segergreppet in på upploppet när han taktade ur och galopperade. Surt sa räven då jag hade spikat och spelat vinnare i toton. Nu blir han mer betrodd och är inte lika intressant rent spelmässigt. Erik Adielsson förstärker i sulkyn för första gången och från ledningen blir ekipaget inte lätt att få tag på. Med kniven på strupen tror jag att ha vinner, men jag väljer ändå att gardera då spelvärdet inte är så högt.

Draget 10 Jeppas Olivia 12% är en tuff märr som har vunnit 9 av karriärens 24 starter och som alltid går hela vägen in i mål. Senast rundade hon hela fältet från femte utvändigt i tredjespår och gjorde ett starkt intryck när klockan stannade på 1.10,5 sista 800.

5 Reorder 18% har radat upp bra prestationer och står verkligen på tur för framgång i V75. Ramlar han bara ner i en hygglig position utmanar Reorder om segern.

1 Oki Doki Face är en kapabel men lite skör häst som skulle haft betydligt mer pengar på kontot om han stått på fyra fräscha ben. Nu går han upp i klass och det är lite svårbedömt hur kvickt han kan öppna från sitt innerspår. Men starten släpps på 1609 m med längre anlopp och lyckas han försvara sitt innerspår blir han svår att passera.

Det är många om budet bakom och jag blir inte förvånad om omgången avslutas med en riktig kioskvältare. 😉

FAVORIT 2 Scarlets Mirakel VINST PÅ 1609: 1 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 3 /

DRAGET 10 Jeppas Olivia VINST PÅ 1609: 4 av 4 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 8 av 16 / Spets: 3 av 4 /

EN TROLIG SPIK

V75-6: 10 Call Me Keeper 43%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 9 Axel Wadd 5%
V75-5: 7 Above All Ås 5%

 

Omgångens Fynd

V75-3: 2 Order By Keeper 4%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-3: 2 Order By Keeper 4%
V75-4: 7 Madame Love 1%

 

 Förstora systemet här

V75_20160611