V75_20_8

Makethemark har E3-revansch i sikte

På lördag är det Örebrotravet som är värd för V75-omgången, där det väntar en spännande eftermiddag med både dubbla E3-finaler och en jackpot på menyn.

Efter onsdagens favoritparad på Extra V75, där femrättspotten frös inne, finns det nu cirka 29 miljoner kr enbart i sjurättspotten att slåss om på lördag! 😉

– Tränare Petri Salmela är förhoppningsfull och hoppas på revansch

– Tränare Petri Salmela är förhoppningsfull och hoppas på revansch

Förra gången fick han segerraden bruten.
I årets andra E3-final ska kulltoppen Makethemark ta revansch.
– Jag har aldrig tränat en större talang, säger Petri Salmela.

Jacpot_29_miljoner

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det spås fint väder med sol och lätt molnighet under eftermiddagen och cirka 20 grader i luften.

Örebros upplopp mäter bara 175 m och är cirka 20 m kortare än medel.
Vilket betyder att det är extra viktigt att sitta i den främre träffen när man svänger in på det korta upploppet.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Tripolini V.P är bästa hästen i fältet och har god vinstchans alla vägar

RANKING
A: 3
B: 4-11-7-1
C: 2-6-8
D: 10-12-9

SPETS-STRID Innerspåret 1 Mellby Apollo är kvick bakom vingen och normalt svår att ta en längd på. 4 Al’s Winnermede är den som är kvickast utifrån och kanske skulle kunna kuppa sig till spets? Men det är fördel Mellby Apollo.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2100a. 

Ett spelvänligt lopp för den näst högsta klassen där förhandsfavoriten känns för mycket streckad i min bok.

1 Mellby Apollo 33% har tagit två raka segrar på ett snyggt sätt efter lång tävlingsfrånvaro, och gjort det bra med tanke på att uppehållet var ett halv år. Han har bra statistik i ledningen där han vunnit 12 av 15 och det är givetvis full fart mot önskepositionen som gäller när bilen släpper. Även om spår ett kanske inte är det bästa bakom bilen på Örebro är han ändå favorit att försvara sitt innerspår. Tränare Reijo Liljendahl låter fortsatt nöjd med sin häst, men i min bok är det inte bästa hästen i fältet och han är för mycket streckad i förhållande till vinstchansen. Och rankas därför ner en bit.

Tipsnicken till loppets bästa häst 3 Tripolini V.P. 28%, som har skämt bort oss med flera riktigt starka insatser då han krossat motståndet. Det gjorde han vid senaste vinsten på Vaggeryd 15/6 efter slutvarv i 1.11-fart. Senast mötte han stentufft motstånd från ett knepigt bakspår och trots att klockan stannade på 1.10 sista varvet från femte utvändigt gick det inte att ta in så mycket mark på vinnande Seedorf O.M.F och Co. Nu är motståndet beskedligare och utgångsläget mycket bättre och även om det inte blir någon ledning brukar dödens vara ledigt. Jag tror den dansktränade gästen har bra chans alla vägar, och han är en given utgångshäst på systemet.

Bakom finns det flera prisvärda skrällar som är värda att nämna om du garderar vidare. 4 Al’s Winnermede 19% radar upp bara prestationer även om det inte räckt till någon seger på slutet. Nu är det aviserat med barfota bak och jänkarbike, som betyder minst en extra växel.

11 Origo Tilly 2% satt fast med vinnarkrafter i rygg på Mellby Apollo senast, men är ändå helt bortglömd av spelarna.

7 Clara R.C. 2% är en stentuff märr som inte räds ett tuff upplägg, som den här gången ska gå med racerbalans, barfota runt om och jänkarbike.

FAVORIT 1 Mellby Apollo VINST PÅ 2100: 11 av 29 / Bana: 1 av 6 / Kusk: 7 av 20 / Spets: 12 av 15 /

SKRÄLLEN 11 Origo Tilly VINST PÅ 2100: 4 av 24 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 4 av 28 / Spets: 2 av 2 /

V75-2

Det är stora pengar på spel och vem brukar då dyka upp först på målfotot?

RANKING
A: 3-2-4-9
B: 1-7-5-10
C: 11-8-6
D: 12

SPETS-STRID Favoritduon 1 Flo Jo Keeper och 2 Zahara Goj öppnar båda raskt och brukar köras offensivt, där det är fördel den först nämnde. 5 Greece Boko visade i uttagningen att hon är mycket explosiv den första biten och kan mycket väl vara först ner till sargen. Tuff inledning att vänta!

LOPP-ANALYS E3-final Ston över 1609a. 

Det väntar en hel miljon kr i segerpremie till vinnaren och räkna med att det är extra vässat på flera händer. Favoritduon ska inte överskattas.

2 Zahara Goj 36% har vunnit hälften av karriärens 14 starter och visat mycket bra inställning till sitt jobb. I uttagningen blev hon överrumplad när bilen släppte, men pressade sig till spets efter ett halvvarv, där klockan stannade på 1.08,5. Hon höll sedan undan till en säker seger, även om det inte såg ut att finnas några krafter sparade. Tränare Sten O Jansson var mycket nöjd med sin häst med tanke på den tuffa inledningen och att inte hästen startat på en månad. Nu låter det mer uppåt och det blir åter ett offensivt upplägg. Det är aviserat med urryckare för första gången, vilket kan betyda en extra växel.

Tipset till Draget 3 Unique Juni 8%, som är under kraftig utveckling och på väg att släppa till ordentligt. I uttagningen flög hon lågt över upploppet och tog in mycket mark på vinnande Flo Jo Keeper, när klockan stannade på 1.10,5 sista 700. Örjan Kihlström är en mästare på att sätta dit nosen först när det vankas stora pengar och med lite klaff flyger ekipaget lågt över upploppet igen.

4 Fantasy River 13% har mycket hög potential i grunden när hon får det att stämma. Senast spurtade hon fullt godkänt, som tvåa efter Zahara Goj, även om inte travet flöt som bäst. Nu ska man göra lite korrigeringar i utrustningen, med bland annat en kortare käkrem. Stefan Söderqvist sitter upp i sulkyn för första gången.

Vinnaren av långa E3-finalen 9 Uncertain Age 13% tog en komfortabel spetsseger i uttagningen med sparade krafter och rapporteras uppåt i form inför dagens final. Christoffer Eriksson har två startsnabba ryggar att välja på och med lite klaff kan det bli en perfekt position i den främre träffen.

FAVORIT 2 Zahara Goj VINST PÅ 1609: 2 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 9 / Spets: 5 av 9 /

DRAGET 3 Unique Juni VINST PÅ 1609: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 1 av 1 /

V75-3

Dreams Take Tim tränar förbättrat och är trots läget Omgångens Fynd

RANKING
A: 11
B: 6-3-4-1
C: 7-10-5-2
D: 8-9

SPETS-STRID I den högsta klassen är det flera som är jämnsnabba ut och det är lite svårbedömt. 3 Knows Nothing är svår att ta en längd på och den troliga ledaren i min bok, om Ulf Olsson väljer ett offensivt upplägg. Utifrån utmanar 4 Coldtown, 6 Harry Haythrow och kanske även 7 Royal Fighter.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2100a. 

Ett mycket jämnt och svårbedömt lopp för den högsta klassen där de bästa hästarna lyser med sin frånvaro. Snåla inte på strecken!

Den knappa favoriten i nuläget 1 Stelton 19% har tagit två raka segar i Danmark efter ett längre uppehåll och är på väg att hitta tillbaka till gammal god form igen. I comebacken näst senast var han stel i bakaktionen och fick bäras den sista biten in mot mål. Men senast fungerade travet bättre igen och jag var nöjd av vad jag såg. Han har tidigare visat på svensk mark vilken bra potential han har i grunden, och skulle vid full form varit en given tipsetta. Men han är inte där ännu. Stelton kan inte försvara sitt innerspår bakom bilen och riskerar att hamna invändigt mitt i fältet och ska behandlas därefter.

Tipset till Omgångens Fynd 11 Dreams Take Time 5%, som är van att möta den översta eliten. Senast fick han ett stentufft lopp utvändigt ledaren och är ursäktad att han blev stum till slut och inte kunde haka på vinnande Anna Mix sista halvarvet. Till den här starten går träningsrapporterna i dur och trots ett knepigt spår elva bakom bilen tycker jag att han är förstahäst i loppet. Peter Untersteiner kanske ryggar Harry Haythrow i starten och lyckas smita igenom till en bättre position än förväntat? Hur som helst har han lika stor vinstchans som någon annan i detta jämna loppet, och Omgångens Fynd är en passande rubrik i min bok.

6 Harry Haythrow 10% rapporteras också träna förbättrat och lyckas han sno åt sig ledningen eller få ett passande lopp i rygg på ledaren fram till upploppet kan det mycket väl räcka till seger.

3 Knows Nothing 14% har mycket bättre kapacitet än han visat på slutet. Nu låter det på tränare Reijo Liljendahl som man vill köra i ledningen i ett tufft tempo? Men hästen är mycket svårbedömd.

4 Coldtown 15% har formen på topp och gör nu första starten i gulddivisionen. Han har bra statistik i ledningen och det blir säkert ett offensivt upplägg när bilen släpper.

Det är mycket jämnt bakom och även C-hästarna har vinstchans vid klaff under vägen.

FAVORIT 1 Stelton VINST PÅ 2100: 2 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 0 av 0 /

OMGÅNGENS FYND 11 Dreams Take Time VINST PÅ 2100: 15 av 38 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 3 av 14 / Spets: 7 av 9 /

V75-4

Imperator har skyhög kapacitet och är omgångens Roliga Spik

RANKING
A: 11
B: 3-6
C: 2-4-1-8-5-10
D: 9-12-7

SPETS-STRID Voltstart gör det lite mer svårbedömt. 2 Jeter är både stabil och kvick ur volten och först ner till sargen. Från springspår öppnar 6 Sapajou kvickt och är den troliga ledaren efter en bit.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140 volt. 

Ett öppet och streckkrävande voltstartslopp för spelarkollektivet, men där jag väljer att ta ställning och rekommenderar singelstreck!

Muscle Hill-hingsten 3 Playboy Face 36% har visat upp bra potential i V75 i de två senaste starterna och är under fortsatt utveckling. Senast styrdes han på i fjärdespår halvvarvet före mål och kopplade ett klart segergrepp in på upploppet, men blev lite snopet snuvad på segern av en smygkörd Donato E. Tränare Roger Walmann låter riktigt nöjd med sin springare mellan raderna, som menar att hästen har kapacitet att avancera upp genom klasserna om han får vara frisk och kry framöver. Balansen är ännu inte bestämd, men det kan bli barfota runt om, som näst senast.

Tipsnicken dock till omgångens Roliga Spik 11 Imperator 18%, som har skyhög kapacitet för klassen! I fjol tillhörde han kulltoppen och nämndes som en allvarlig utmanare till Derbysegern på Jägersro, men blev skadad i samma veva och fick aldrig chansen att mäta krafterna mot de bästa. I maj kom han tillbaks efter ett halvårs frånvaro och har gjort fyra starter till dags dato, med två vinster som resultat. Inför senast hade han varit borta i två månader på grund av en efterhängsen halsinfektion, och det var starkt av honom att  vinna direkt. Han har tagit det loppet på ett perfekt sätt och känns klart starkare och spänstigare i jobben inför denna start. Spår elva är förstås inte det bästa, men Kenneth Haugstad har vunnit 3 av 8 bakom hästen och vet vad han har mellan skalmarna. Jag hoppas han styr fram i dödens så fort tillfälle ges, så kan de andra ställa upp sig i kavajnummer och slåss om andrapriset! En mycket Rolig Spik!

FAVORIT 3 Playboy Face VINST PÅ 2140: 1 av 14 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 11 / Spets: 0 av 1 /

EN ROLIG SPIK 11 Imperator VINST PÅ 2140: 3 av 12 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 3 av 8 / Spets: 2 av 2 /

V75-5

Körspö och Erik Adielsson i vagnen för första gången kan vara skillnaden

RANKING
A: 1-2
B: 10-3-6
C: 11-5-8-4-12-9-7
D: ––

SPETS-STRID Den norska gästen 1 Trespasser är svårbedömt startsnabb från sitt innerspår, men ska provas med körspö för första gången och kanske öppnar bättre än visat. 2 Countdown Fougett öppnar raskt, men kan normalt inte ta emot 3 Lea Chip, som är mer explosiv. Utifrån öppnar även 5 Assumetoberich kvickt för att skaffa sig position.

LOPP-ANALYS Klass-II över 1609a. 

Ett rivigt sprinterlopp för lägsta klassen där det kommer bli full fart när bilen släpper. Här hittar vi också omgångens näst mest streckade favorit, vilket kan diskuteras.

2 Countdown Fougett 53% har visat bra och jämn form under en längre tid, även om han radat upp sex andra platser och ännu inte spräckt årets segernolla på nio starter. Näst senast fick han fritt spelrum 250 kvar och spurtade ettrigt som tvåa efter Isor Håleryd. Senast gick han fram utvändigt ledande Sahara One 1200 kvar, och höll farten berömvärt hela vägen fram till en andraplats. Nu är motståndet lite enklare och från det här fina läget är han helt klart hästen att slå i loppet. Men han är också näst mest streckade favoriten i hela omgången vilket inte känns rätt, varför jag ger tipsnicken till en annan.

Jag ska villigt erkänna att ger tipsnicken på chans till Draget 1 Trespasser 6%, som nu ska göra sin första start på svensk mark. I Norge har han visat bra inställning till sitt jobb och tagit sex segrar på karriärens 15 starter. Senast övertog han ledningen varvet kvar och gick undan till en säker seger, även om det inte fanns några krafter sparade. Nu provas hästen med ett körspö och Erik Adielsson i vagnen för först gången, vilket kan betyda både en och två extra växlar!

Det är fler om budet bakom, men jag nämner 10 Staro Jersey Side 7%, som har imponerat så smått vid sina segar och kan mycket bättre än senast, där han fick göra grovjobbet och fick stumma ben över upploppet.

FAVORIT 2 Countdown Fougett VINST PÅ 1609: 0 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 5 / Spets: 0 av 1 /

DRAGET 1 Trespasser VINST PÅ 1609: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-6

Makethemark går med racerbalans nu – men det saknas inte motstånd

RANKING
A: 4-3-1
B: 9-2
C: 5-11-6
D10-8

SPETS-STRID Innerspåret 1 Mcspirit kan lägga iväg raskt, men kan också slå ihop och galoppera om det går för fort. 3 Donatello Sisu öppnar bättre än medel, men får svårt att svara ut 5 Fernandinho B.R., som öppnade mycket raskt i uttagningen.

LOPP-ANALYS  E3-final Hingstar/Valacker över 1609a. 

Även här väntar det en hel miljon kr i segerpremie till vinnaren. Och vi vår se om omgångens mest streckade favorit 4 Makethemark kan/hinner leva upp till spelarnas förväntningar?

Här hittar vi omgångens mest streckade favorit i 4 Makethemark 66%, som har vunnit 7 av årets 8 starter och gjort det riktigt bra. Enda plumpen kom i långa E3-finalen näst senast när han fick stryk av Policy Of Truth. Inför uttagningen var Makethemark tungt tränad och inte vässad på något vis och tränare Petri Salmela var lite osäker på vad han hade hästen. Men efter ett lopp i tredjepar utvändigt och attack 700 kvar kopplades segergreppet 100 kvar. Makethemark har tagit det loppet på ett perfekt sätt och kommer vara snäppet bättre till denna start. Nu är det även aviserat med barfota fram för första gången, vilket låter som en extra växel! 😉

3 Donatello Sisu 15% flög mycket lågt vid sin spurtseger näst senast och tog en bekväm spetsseger med sparade krafter i uttagningen. Han är relativt kvick bakom bilen, men som ni hör är han inte beroende av någon speciell position. Även om ledningen är närmaste vägen till mål.

Jag gillar 1 Mcspirit 5%, som jag tror har potential att blomma ut till en riktig stjärna nästa år, som fyraåring. Han matchar även de bästa i år, om han kan hålla ordning på benen när bilen släpper kan det räcka långt. Inför sin senaste start hade han varit nersatt av en halsinfektion och vi kan förvänta oss en klart bättre insats den här gången.

Jag nämner också Skrällen 9 Electric Light 3%, som var spelad till 1,30 i vinnarodds (!) i uttagning och nu helt tappad av spelarna! Det kan bli första jänkarbike den här gången.

FAVORIT 4 Makethemark VINST PÅ 1609: 8 av 9 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 11 av 13 / Spets: 0 av 1 /

SKRÄLLEN 9 Electric Light VINST PÅ 1609: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 6 / Spets: 6 av 8 /

V75-7

Det känns som spetsstriden kan bli avgörande för loppets utgång

RANKING
A: 1-7-3
B: 2-10-11-8
C: 4-12-6-9
D: ––

SPETS-STRID Voltstartslopp. De tre innersta spåren 1 Duffman, 2 Victorious Star och 3 Eder Bob öppnar bättre än medel och körs offensivt för ledningen. Från springspår öppnar även 7 Springover kvickt, som kommer att laddas tufft den första biten. Svårbedömt!

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2640 volt. 

Ett mycket spelvänligt och streckkrävande stayerlopp avrundar omgången, där spetsstriden kanske blir avgörande för loppets utgång?

7 Springover 24% har alltid lovat mycket under sin karriär och börjar nu blomma ut ordentligt. I de tre senaste starterna har han gått barfota runt om för första gången i Joakim Lövgrens regi, och sett lite spänstigare ut än i tidigare starter. Joakim som för övrigt låter mycket nöjd med sin springare tror på en god vinstchans om han lyckas komma först ner till sargen och ta hand om ledningen.

Tipset till Draget 1 Duffman 6%, som har hög potential de dagar han får till det. Det fick han på Solvalla 4/5 då han drog undan i ledningen och segrade på fina 1.12,5/2140a. Han står bra inne i klassen och har ett formhöjande lopp innanför västen. Lyckas Jörgen Westholm försvara sitt innerspår i volten kan det räcka långt. Kanske hela vägen?

3 Eder Bob 24% gjorde senast sin första start i Veijo Heiskanens regi, och trots att hästen uppträdde mycket hetsigt i ledningen och såg slagen ut 300 kvar tog han sig samman och gick undan till seger. Han har öppnat bra i voltstart tidigare och lyckas Jörgen Sjunnesson (som ersätter Veijo Heiskanen) lyckas komma till täten kan det vara han som spårar hela vägen.

Det är flera om budet bakom och det kan löna sig att gardera vidare.

FAVORIT 7 Springover VINST PÅ 2640: 1 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 13 / Spets: 4 av 6 /

DRAGET 1 Duffman VINST PÅ 2640: 1 av 19 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 4 av 33 / Spets: 1 av 2 /

EN ROLIG SPIK

V75-4: 11 Imperator 18%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 3 Unique Juni 8%
V75-3: 11 Dreams Take Time 5%
V75-5: 1 Trespasser 6%
V75-7: 1 Duffman 6%

 

Omgångens Fynd

V75-3: 11 Dreams Take Time 5%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 11 Origo Tilly 2%
V75-6: 9 Electric Light 3%

 

 Förstora systemet här 

V75_20160820