V75_Orebro_7_5

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Idag har vi en mycket högklassig V75-omgångÖrebro att se fram emot. Där det vimlar av undantagshästar i flera av klasserna.

Vi får bland annat se världsrekordhållaren Mellby Viking göra årsdebut i det klassiska stayerloppet Orebro Intn’l med 400 000 kr i segerpremie.

– Mellby Viking och Jorma Kontio

– Mellby Viking och Jorma Kontio

Den åttaårige Timo Nurmos-tränade hingsten har ett speciellt förhållande till Örebros klassiska stayerlopp Orebro Intn’l, där han segrade 2014 och slutade tvåa i fjol 2015.

Träningsrapporterna går i dur från stallet – som säger att hästen är lika bra förberedd i år som inför fjolårets årsdebut i samma lopp.

Efter det här tar man sikte på Harper Hanovers Lopp på Solvalla under Elitloppshelgen lördag 28 maj – där Mellby Viking noterade ett snyggt världsrekord, 1.12,5/3160 volt, vid sin seger 2014.
Valkommen_7_5

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det förväntas, som i stora delar av övriga landet, soligt och torrt väder med cirka 20 grader i luften.

Örebros korta upplopp mäter bara 175 m – där det gäller att man sitter i den främre träffen när man svänger in på upploppet om man ska vara med och slåss om segern.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Draget Heartbreaker V.S. är en blivande kanon – som provas barfota runt om nu

RANKING
A: 11
B: 5-10-9-4-3
C: 7-8-2-1-6
D: ––

SPETS-STRID Här hittar vi inga startkanoner bakom bilen. 3 Random Shot och 4 Xlnt Chili Tripel är intresserade av taktpinnen och laddas vad som går. Utifrån laddas 5 Fossens Bonus och 7 Chivas Boko, men riskerar svar. Jag tror att Random Shot sitter i spets.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2100a. 
Ett spelvänligt lopp inleder där mycket kommer att avgöras i spetsstriden, och vilken taktik kuskarna har tänkt sig.
Snackhästen 5 Fossens Bonus 46% är en segerstaplare som vunnit 12 av 26 starter, och är på väg genom klasserna. Han har nu fått två formhöjande lopp i kroppen efter sitt vinteruppehåll, och var klart uppåt utan skor senast. Han har vunnit 6 av 7 utan skor och självklart blir det den balansen igen. Han är dock inget spetsbud i första skedet och jag är inte så säker på att han blir släppt till spets i andra vågen. Jag tror att favoriten får göra grovjobbet utvändigt och har därför en annan tipsetta.
Draget 11 Heartbreaker V.S. 15% är en häst jag har gillat skarpt ända sedan jag såg honom i norsk regi på svensk mark för första gången. Nu har hästen gjort två starter i Björn Goops regi och hittat både en och två extra växlar. I årsdebuten imponerade han stort när han rundade fram från andra utvändigt och tog en överlägsen seger efter 1.09 sista 800. Spår elva är givetvis inte det bästa, men han har rygg på favoriten i starten och med lite klaff kan Björn smita igenom och få en hygglig position mitt i fältet. Nu är det aviserat med barfota runt om för första gången, vilket låter mycket intressant!
Bakom är det mycket jämnt och streckkrävande, men jag nämner  skrälltrion 10 Queer Fish 3%, 4 Xlnt Chili Tripel 4% och 3 Random Shot 3%, som alla är för lite streckade till vinstchansen och mycket väl kan skrälla med lite klaff.

FAVORIT 5 Fossens Bonus VINST PÅ 2100: 7 av 17 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 11 av 19 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 11 Heartbreaker V.S. VINST PÅ 2100: 1 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 2 / Spets: 0 av 0 /

V75-2

Tuff startrusning att vänta och det finns en kvartett som sticker ut

RANKING
A: 2-9
B: 4-5
C: 3-1-8-7-6
D: 11-10-12

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan öppna kvickt och en tuff strid att vänta mellan 2 Well Done La Marc, 4 M.T.Klara och 5 Västerbo Grosbois. Det kan bli lite solfjäderseffekt då Well Done La Marc inte är lätt att ta en längd på och min spetsfavorit i loppet.

LOPP-ANALYS Klass-II över 1609a. 
Ett spännande sprinterlopp för den lägsta klassen där det kommer bli full fart från flera ekipage när bilen släpper.
2 Well Done La Marc 39% är en stentuff märr som jag tror det finns en hel del utveckling i framöver. De tre senast segrarna har tagits på ett gediget sätt och hon verkar inte vara beroende av någon speciell position. Även om Björn kommer ladda tufft från det här fina läget och försöka sno åt sig ledningen. Lyckas han med det utan att det kostar allt för mycket är det helt klart hästen att slå i loppet.
9 Stronghold 11% är minst lika kapabel som favoriten vid sunda vätskor. Senast drogs han med dåliga blodvärden och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. Han är kvitt dessa problem nu och stall Kolgjini andas optimism inför dagens start. Med lite klaff kan ha följa med i rygg på favoriten och få en bra position innan slutstöten sätt in.
4 M.T.Klara 18% är mycket kvick bakom bilen och har spetsat 5 av 5 med framspår bakom vingen. Nu tro jag dock det kan bli problem att komma först ner till sargen vilket försämrar vinstchansen.
5 Västerbo Grosbois 13% är riktigt explosiv bakom bilen och får nu Erik Adielsson i vagnen för första gången. Inte helt omöjligt att ekipaget kan kuppa sig till spets och ge de andra långnäsa.
Skrällen 1 Broslätts Vici 1% är en riktigt kioskvältare, som rensar styggt i kuponghögen. Nu blir det första barfota runt om och ett halvstängt huvudlag.

FAVORIT 2 Well Done La Marc VINST PÅ 1609: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 3 / Spets: 3 av 3 /

SKRÄLLEN 1 Broslätts Vici VINST PÅ 1609: 1 av 5 / Bana: 2 av 4 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 1 av 1 /

V75-3

Allaballakaitoz går ”all in” och kanske blir det en segertid under 1.10?

RANKING
A: 1-10
B: 3-11-4-7
C: 8-2
D: 5-12-6-9

SPETS-STRID Frontrunnern 1 Allaballakaitoz är svår att ta en längd på och försvarar normalt sitt innerspår. 4 Francais Du Gull ska gå med racerbalans och helstängt huvudlag och kan öppna riktigt fort vid laddning, och kanske kan sätta käppar i hjulet?

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 1609a. 
Ett rivigt sprinterlopp för den högsta klassen där jag tror det krävs en mycket låg segertid för att avgå med segern.
3 Global Money 29% är härdad i eliten och går ner lite i klass nu och skulle normalt var en given tipsetta från det här fina utgångsläget. Men Robert Bergh braskar lite och berättar att hästen varit tvungen att stå över några jobb på slutet och att dagsformen därför är ett frågetecken och inte helt på topp. Jag drar öronen åt mig och rankar därför ner favoriten i B-gruppen.
Tipsnicken till frontrunnern och Draget 1 Allaballakaitoz 18% som har hunnit skaffa sig bra hårdhet mot tufft motstånd på slutet. Nu blir det givetvis full laddning mot täten och lyckas han försvara innerspåret tror jag att han springer en tid under 1.10 till och med! Men blir startrusning för tuff kan han falla på eget grepp och få mjölksyra den sista biten in mot mål.
Elvaårige 10 Spring Erom 14% vägrar ge upp och lägga skorna på hyllan. Han travade inte helt klockrent i sin senaste start och är därför uppfräschad inför dagens start. Nu är det aviserat med barfota runt om för andra gången i karriären och slår det väl ut flyger han lågt över Örebros korta upplopp.
Skrällen 4 Francais Du Gull 2% ska gå med racerbalans, barfota bak och helstängt huvudlag, och skulle han lyckas kuppa sig till spets kan det räcka hela vägen.
Grundkapable 7 Quid Pro Quo 8% ska gå barfota runt om, som senast i Finland, men nu blir det ett helstängt huvudlag.
Fjolårets Elitloppsvinnare 11 Magic Tonight 15% kommer nu tillbaks efter att slickat såren efter en misslyckad sejour i USA. Tränare Roger Walmann låter nöjd med sin springare i jobben och har siktet inställt mot att försvara sin seger i Elitloppet. Men formen är inte på topp till denna start och från bakspår ska man behandla honom med försiktighet!

FAVORIT 3 Global Money VINST PÅ 1609: 1 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 14 / Spets: 0 av 1 /

DRAGET 1 Allaballakaitoz VINST PÅ 1609: 2 av 25 / Bana: 1 av 11 / Kusk: 3 av 9 / Spets: 9 av 19 /

V75-4

Det ser upplagt ut för favoriten – men jag varnar för en kapabel Skräll

RANKING
A: 2-9
B: 1-8-5
C: 10-7-11
D: 4-6-3-12

SPETS-STRID Inga utpräglade startkanoner bakom vingen och det troliga är att 2 Say That Again ganska bekvämt tar sig till ledningen när bilen släpper. Utifrån laddas 7 Elliot Coger, men kommer inte förbi

LOPP-ANALYS Klass-I över 2609a. 
Ett stayerlopp för den näst lägsta klassen där vi hittar omgångens mest streckade favorit.
2 Say That Again 61% hade jag som spikförslag senast. Men efter att ha orsakat en omstart vågade Björn inte ladda för fullt i den giltiga och fick därför nöja sig med rygg på ledaren, vilket också blev loppavgörande. Formen är på topp och från det här fina läget står det spets i programmet, och blir det ingen tokkörning under vägen är det stor chans att favoriten rinner undan till en bekväm seger. Men han är lite väl mycket streckad i min bok och jag gör ett försök att fälla favoriten.
Jag har stor respekt för Skrällen 9 Galactica 6%, som är en stentuff fyraårig märr som alltid går hela vägen in i mål. Senast kom hon tillbaks efter ett kortare uppehåll och noterade 1.10,5 sista 800, som tvåa efter Tunika. Galactica är alldeles för lite streckad till sin vinstchans och mycket prisvärd som skrällbud!
1 Super Photo Bood 6% har tagit två raka segrar över dagens långa distans och får nu Erik Adielsson i sulkyn för första gången. Visserligen är hästen finalklar inför elitloppshelgen, men Erik försitter inga chanser om luckan dyker upp till slut.
8 Wollafur 4% noterade raska 10,5 sista rundan med full fart över mål näst senast, när han gick med jänkarbike. Nu är det aviserat med bike igen och Örjan är ute efter revansch.

FAVORIT 2 Say That Again VINST PÅ 2609: 2 av 3 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 6 av 14 / Spets: 3 av 3 /

SKRÄLLEN 9 Galactia VINST PÅ 2609: 0 av 0 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 9 / Spets: 1 av 2 /

V75-5

Jag har respekt för Windy – men vid minsta strul kan min Skräll rinna undan

RANKING
A: 10-2
B: 3-1-4
C: 9-12-5-7-11
D: 8-6

SPETS-STRID Lite svårt att gissa hur kuskarna tänker rent taktiskt. 1 Blue Martini Ås kan öppna snabbare än ryktet, men nöjer sig troligen med ett lopp i rygg på ledaren. 2 Stylish Hanover är kvick ut och spetsfavorit i min bok. 6 Lady Lee och 7 Örbäckens Cruella öppnar kvickt utifrån och vill ner till sargen.

LOPP-ANALYS Stoeliten över 2100a. 
Ett spelvänligt lopp för de bästa stona där favoriten dras med ett lurigt bakspår.
10 Windy Ways 60% är en märr som jag gillar skarpt. I de två senaste starterna har hon gått utan skor och gjort riktigt imponerande insatser. Näst senast noterade hon 1.09,5 sista varvet i spåren, men fick ändå nöja sig med en andraplats bakom Donna Di Quattro, som fått bestämma tempot efter behag i täten. Senast gick hon med en vanlig sulky, men nu blir det en bike som näst senast. Utan strul blir Windy Ways troligen för tuff att stå emot, men det behöver inte strula mycket under vägen för att det ska bli för långt fram till ledaren över det korta upploppet.
Jag  dubblar A-gruppen med spetsfavoriten och Skrällen 2 Stylish Hanover 5%, som har fått några formhöjande lopp innanför västen efter ett längre tävlingsuppehåll. Senast gick hon utrustad med en goggles-mask och spurtade bra som tvåa efter världsstjärnan Delicious U.S. Jag tror att det huvudlaget passar ännu bättre i spets och blir det ingen tokkörning under vägen bjuder Stylish Hanover favoriten på en tuff match.
Det är flera om budet bakom och 3 Bethel Hanover 16%, 1 Blue Martini Ås 3% och 4 Bostonz Credit 4% är gjutna på lappen om du garderar vidare.

FAVORIT 10 Windy Ways VINST PÅ 2100: 6 av 18 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 6 av 6 /

SKRÄLLEN 2 Stylish Hanover VINST PÅ 2100: 7 av 26 / Bana: 2 av 7 / Kusk: 9 av 20 / Spets: 7 av 10 /

V75-6

Coldtown har varit en Rolig Spik hela veckan – synd att favoriten blev struken

RANKING
A: 2
B: 3-5-4-11
C: 1-10-12-6
D: 7-8

SPETS-STRID De två innersta spåren 1 Final Oak och 2 Coldtown öppnar kvickt där den senare är klar spetsfavorit. 5 Global Patriot kan också öppna raskt, men kommer inte förbi Coldtown.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2100a. 
Ett högklassigt lopp för den näst högsta klassen där favoriten 9 Nadal Broline blev struken under fredag eftermiddag.
Det var synd då jag haft 2 Coldtown 17% som en Rolig Spik hela veckan. Coldtown gjorde ett mycket bra lopp i årsdebuten, där han krossade allt motstånd den tunga vägen utvändigt ledaren och gick undan till en lätt seger. Han har normalt gått framåt med det loppet och nu är det aviserat med barfota runt om. Från ledningen och med racerbalans går han en låg 1.11-tid och då blir han inte lätt för motståndarna att få tag på. En mycket Rolig Spik, som tyvärr blir lite mer streckad nu efter strykningen.

FAVORIT 3 Scellino Luis VINST PÅ 2100: 10 av 20 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 12 av 23 / Spets: 4 av 6 /

SKRÄLLEN 4 Sir Ratzeputz VINST PÅ 2100: 4 av 21 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 4 /

V75-7

Vilket härligt spellopp – Oliver Kronos är ett mycket prisvärt Fynd

RANKING
A: 15-10-12-13
B: 6-1-4-11-8
C: 3-2-14-9-5-7
D: ––

SPETS-STRID Bara fyra hästar på startvolten i detta långlopp. Frontrunnern 1 Matchmaker As gör allt vad han kan för att försvara sitt innerspår. Både 3 Paelo Pride och 4 Scampi öppnar också raskt, där kanske den senare med Erik Adielsson i sulkyn lyckas sno åt sig taktpinnen?

LOPP-ANALYS Orebro Intn’l – Stayerlopp över 3140 volt. 
Ett klassiskt långlopp över tre varv där vi ser 15 hästar utspridda över tre volter. Kvaliteten är mycket hög och här kan det skrälla till ordentligt.
12 Alfas Da Vinci 24% imponerade stort i två raska segrar efter sitt vinteruppehåll, där han visade upp både styrka och speed. Senast drogs han med dåliga blodvärden och tävlade därför under pari. Han är kvitt dessa problem och kändes mycket stark på 1.14/2100 i det finslipande snabbjobbet. Han har vunnit 6 av 11 över aktuell distans och kan normalt vinna det här loppet flera vägar, men det brukar vara kölapp i tredjespår under slutrundan och det måste klaffa för att det ska räcka till seger.
Jag ger tipsnicken till Omgångens Fynd 15 Oliver Kronos 6%, som efter ett par framgångsrika starter i Frankrike i vintras inte har fungerat som bäst i två starter på svensk mark på slutet. Nu är hästen uppfräschad och känns normal i jobben igen och från springspår på tillägg tror jag på en kvick start och en bra position mitt i fältet där Örjan kan sätta in attacken när han vill. Kihlström har kört Oliver två gånger med en seger som resultat. Mycket prisvärt Fynd!
Jag varnar även för 10 Opitergium 13%, som Robert Bergh låter riktigt inne på. Hästen har styrkan som bästa vapen och nu blir det barfota runt om för första gången i Roberts regi, och slår det väl ut kan det betyda en riktig extra växel.
Världsrekordshållaren 13 Mellby Viking 23% väljer att göra årsdebut i ett riktigt tufft lopp och måste vara riktigt bra förberedd för att ha något att hämta. Stall Nurmos säger att hästen är minst lika bra som i fjol då han var tvåa i det här loppet. Det blir troligen jänkarbike direkt.
Det är många om budet bakom och en helgardering behöver inte vara bortkastade pengar! 😉

FAVORIT 12 Alfas da Vinci VINST PÅ 3140: 13 av 42 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 11 av 26 / Spets: 0 av 1 /

FYNDET 15 Oliver Kronos VINST PÅ 3140: 5 av 12 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 7 av 9 /

EN ROLIG SPIK

V75-6: 2 Coldtown 17%

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 11 Heartbreaker V.S. 15%
V75-3: 1 Allaballakaitoz 18%
V75-7: 15 Oliver Kronos 6%

Omgångens Fynd

V75-7: 15 Oliver Kronos 6%

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 1 Broslätts Vici 1%
V75-4: 9 Galactica 6%
V75-5: 2 Stylish Hanover 5%

 

 Förstora systemet här

V75_20160507