V75_4_6

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Det blev ingen utdelning för fem rätt på Extra V75 under elitloppssöndagen, vilket innebär att det är jackpot och cirka 40 miljoner kr enbart i sjurättspotten när Mantorp står som värd för lördagens V75-omgång.

– Readly Express och Jorma Kontio

– Readly Express och Jorma Kontio

Omgången håller bra sportslig klass där vi bland annat får se fjolårets kriterievinnare Readly Express göra en spännande årsdebut i Ina Scots Ära (V75-6).

Det saknas dock inte motstånd där årets vinnare i Kungapokalen Poet Broline och Veijo Heiskanens USA-import Southwind Mozart är två tuffa utmanare.

Jackpot_4_6

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det blir soligt väder och cirka 20 grader i luften under eftermiddagen.

Mantorps upplopp mäter bara 177 m och är 17 m kortare än medel.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Day Or Night In tränar starkt och går ner i klass – En Rolig Spik

RANKING
A: 10
B: 7-3-2
C: 1-6-9-8
D: 12-5-4-11

SPETS-STRID Voltstart och 3 Edge Boko har spetsat 4 av 4 med framspår. Utmanas främst av springspåren 6 Othello Face och 7 Sir Corneliani.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140 volt. 
Ett voltstartslopp inleder jackpot-omgången där jag väljer att ta ställning.

10 Day Or Night In 24% är lite överraskande spelad till knapp favorit, vilket jag inte trodde i början på veckan. Det här är en finfin fyraåring med Muscle Hill som pappa, och som jag tror har kapacitet att vandra en bra bit upp genom klasserna. I fjol visade han mycket bra egenskaper vid sin fem vinster på elva starter och med två formhöjande lopp i kroppen är det idag dags för ett offensivt upplägg. Senast noterade han 1.09 sista 700 från tredje utvändigt, som fyra efter snackhästen Southwind Mozart (V75-6). Han går ner i klass och utan strul från bakspåret tror jag att segerchansen är mycket god, även om han tvingas vandra den tunga vägen utvändigt ledaren en stor del av loppet. Voltstart är inte optimalt där han har galopperat 2 av 3, vilket kanske är den största motståndaren? Johan Untersteiner meddelar att Day Or Night In kändes mycket fin i veckans jobb och att det inte blir några ändringar i utrustningen. Jag inleder omgången med en Rolig Spik!

Skulle min idé bränna är det flera om budet bakom, där jag tycker att 7 Sir Corneliani är för lite streckad till sin vinstchans.

Spetsfavoriten 3 Edge Boko har fått ett formhöjande lopp i kroppen efter skadeproblem och går nu med optimal balans, barfota runt om.

FAVORIT 10 Day Or Night In VINST PÅ 2140: 4 av 9 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 5 av 11 / Spets: 1 av 3 /

DRAGET 7 Sir Corneliani VINST PÅ 2140: 2 av 14 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 0 av 5 / Spets: 1 av 2 /

V75-2

Favoriten verkar ha vikande form – Archangel Am är loppets Drag

RANKING
A: 3-5
B: 1-2-6
C: 9-11-7
D: 4-8-10

SPETS-STRID Här öppnar 2 Cantabs Fortune, 3 Archangel Am, 5 Fridericus och 6 British Steel alla kvickt när bilen släpper. Troligen Fridericus i spets när krutröken har lagt sig?

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 
Ett jämnt lopp för den näst högsta klassen där det behövs en del streck innan man känner sig nöjd.

5 Fridericus 48% är en finfin travare som har haft bra form under en längre tid, men det känns som den är lite i vikande. Visserligen har han startat från knepiga bakspår på slutet, men jag tycker ändå inte det var det rätta trycket i steget. Nu är det spetsläge och det är möjligt att han tänder till i ledningen och går undan till seger, men ingen rök utan eld och jag har ett mer intressant bud.

Tipset till Draget 3 Archangel Am 8%, som är en stark och kapabel häst i grunden. I vinter har han matchats mot tufft motstånd i Frankrike utan att ha fått till det. Men vi vet att han kan mycket bättre. Efter ett formhöjande lopp i kroppen på svensk mark blir det nu barfota runt om och Erik Adielsson i sulkyn för första gången. Det här känns som ett av omgångens bästa Drag!

1 Order To Fly 12% har inte vunnit i V75 på 15 försök och får nog svårt att snygga till statistiken den är gången också, då han är trög bakom bilen och riskerar ett position långt ner i kön. Men det är aviserat med racerbalans, barfota runt om, och blir tempot för tufft i täten biter hans spurt extra bra över upploppet.

2 Cantabs Fortune 4% var uppåt på racerbalans senast och kan få ett perfekt smyglopp i rygg på ledaren. Klockrent Tvillingdrag om inte annat!

FAVORIT 5 Fridericus VINST PÅ 2140: 2 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 8 / Spets: 1 av 2 /

DRAGET 3 Archangel Am VINST PÅ 2140: 4 av 15 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 6 av 9 /

V75-3

Kommer favoriten till spets utan strid kan det räcka – Men jag garderar

RANKING
A: 5-2-6
B: 4-1-8
C: 7-9-3
D: ––

SPETS-STRID Hästarna 2 – 6 är ganska jämnsnabba bakom bilen och det är inte helt självklart vem som sitter i spets. 5 Spring Erom körs offensivt och kanske är den som är mest angelägen?

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2640a. 
Ett stayerlopp för den högsta klassen där jag provar att gardera omgångens mest streckade favorit.

Elvaårige och evigt unge 5 Spring Erom 67% har matchats mot eliten på slutet och gjort det riktigt bra. Senast spetsade han i Copenhagen Cup och hade segergreppet långt in på upploppet innan han blev snuvad på segern av Your Highness den sista biten. Nu möter han lite lättare motstånd och kommer han till spets utan att det kostar för mycket är chansen/risken ganska stor att han rinner undan. Men det är inte helt självskrivet och jag provar att gardera omgångens största favorit.

Jag har respekt för Skrällen 2 Obi Wan 6%, som har bra potential i grunden när han visar sig från sin bästa sida. Senast fick han inte chansen från tredje invändigt i Copenhagen Cup och gick i mål med rubbet sparat. Han är ganska kvick bakom bilen och från det här fina läget är han garanterad en resa i den främre träffen och med lite klaff kan han överraska. Mycket prisvärd på strecken!

Kapable 6 On Hold 10% har ett formhöjande lopp i kroppen och är normalt en allvarlig utmanare till storfavoriten. Magnus vill helst köra i spets, men det kan kosta mer än det smakar och han vill absolut inte ha ett lopp utvändigt ledaren som senast. Vi får se om Magnus Jakobsson är man eller mus och laddar det som går?

Det finns flera skrällar som lurar i vassen bakom och det kan löna sig att gardera vidare.

FAVORIT 5 Spring Erom VINST PÅ 2640: 10 av 30 / Bana: 2 av 3 / Kusk: 18 av 35 / Spets: 8 av 9 /

SKRÄLLEN 2 Obi Wan VINST PÅ 2640: 1 av 4 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 2 av 21 / Spets: 1 av 1 /

V75-4

Caresse är obesegrad i spets och är omgångens Troligaste Spik

RANKING
A: 6
B: 3-2-8
C: 7-5-1-12-14-4-15-13-9
D: ––

SPETS-STRID Flera som kan öppna hyggligt kvickt, men känslan säger att det står mellan de två springspårshästarna där det är fördel 6 Caresse.

LOPP-ANALYS Ett lopp för 4-åriga ston över 2140 volt. 
Ett stolopp med 13 hästar utspridda över två distanser, där jag har hittat omgångens bästa singelstreck.

6 Caresse 38% är en finfin liten märr med Ready Cash som pappa och som har en tilltalande uppgift på papperet. Senast kom hon tillbaks efter ett kortare uppehåll och spurtade ettrigt upploppet ner när hon väl fick fritt från fjärde invändigt. Klockan stannade på 1.10 sista 800 och jag gillade vad jag såg! Caresse är obesegrade i spets efter fyra försök och från springspår tror jag att det är mycket bra chans på spets och slut igen. Hon har visserligen bara haft framspår i volt en gång tidigare, men spetsade då från ett knepigt fjärdespår. Caresse står perfekt inne i loppet på pengarna och det här är omgångens Troligaste Spik!

FAVORIT 6 Caresse VINST PÅ 2140: 4 av 10 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 6 / Spets: 4 av 4 /

SKRÄLLEN 8 Fika VINST PÅ 2140: 1 av 8 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 2 av 15 / Spets: 1 av 1 /

V75-5

Man har siktet inställt mot större uppgifter för omgångens Fynd

RANKING
A: 12-5-3
B: 8-2
C: 4-6-1
D: 10-7

SPETS-STRID 3 Kalle Kalas tog en längd på 1 Pablo Andover med liknande förutsättningar senast och det är troligt med samma scenario igen. 8 Pampalo öppnade kvickt näst senast och är den som är snabbast utifrån.

LOPP-ANALYS Klass-II över 1640a. 
Ett rivigt sprinterlopp för den lägsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål.

3 Kalle Kalas 61% är en kvick travare som har vunnit sju av karriärens 19 starter. Han har hög potential när han vaknat på rätt sida, vilket han gjort senast när drog till spets och vann överlägset på för klassen raska 1.11,6/1640a. Han är dock skör i grunden och har bara startat sporadiskt på slutet. Senaste framträdandet var bara andra starten sedan oktober i fjol! Helt klart är hästen lite upp och ner och det finns absolut inga garantier för att han gör om insatsen från senast. Som storfavorit ringer alla klockor och garderingen är given i min bok!

Tipsnicken till omgångens Fynd 12 Faloria Boko 4%, som jag även varnade för senast och gillar lite extra. Då noterade hon 1.10 sista 700 från tredje invändigt utan att få chansen den sista biten. Det här är en stentuff märr som jag vet att kretsen kring hästen har höga tankar om och siktar mot större uppgifter lite längre fram i höst. Spår tolv har nu blivit spår tio efter två strykningar och läget behöver inte vara så tokigt då jag tror det blir tuff körning i täten. Med lite klaff ställer hon hela gänget schack och matt över upploppet och det här är absolut omgångens bästa Fynd!

Jag varnar också för kapabla 5 Fonda Boko 14%, som har vunnit 7 av sina 8 felfria lopp. Smaka på den! Det här är en stor krabat som lägger mycket mark under sig och som man siktar på Derbyt med, första söndagen i september på Jägersro. Jag vet inte hur offensiv taktik det blir idag, men utan galopp är han med garanti med på målfotot.

Skrällen 8 Pampalo 4% kvalade in till Kungapokalen mot tufft motstånd, men gjorde bort sig med galopp 400 kvar med till synes sparade krafter i finalen. Nu går han ner i sin normala klass och möter mycket enklare hästar och är alldeles för lite streckad till vinstchansen.

FAVORIT 3 Kalle Kalas VINST PÅ 1640: 3 av 4 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 5 av 8 /

SKRÄLLEN 12 Faloria Boko VINST PÅ 1640: 0 av 0 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 3 av 10 / Spets: 2 av 2 /

V75-6

Mycket bra kvalitet på loppet och det är flera om budet

RANKING
A: ––
B: 4-6-5-2-11
C: 9-1-7-8-10
D: 3

SPETS-STRID Här följer frontrunnern 2 Poet Broline bilen från början och går inte att ta en längd på. 1 In Vain Sund öppnar bra från sitt innerspår och sitter i rygg på ledaren.

LOPP-ANALYS Ina Scots Ära över 2140a. 
Ett fint fyraåringslopp som hyllar en av våra bästa travare genom tiderna. Loppet håller hög klass och det är flera om budet.

4 Southwind Mozart 21% är en fin USA-import, som har visat mycket bra egenskaper i två raka segrar i Veijo Heiskanens regi. Senast blåste han runt gänget från andra utvändigt över sista långsidan, när segern skrevs till säker i lite bekväm stil. Veijo gillar hästen högt och rent, som jämför sitt nyförvärv med att köra en sportbil. Hästen är inte så kvick från start och får som bäst en position mitt i fältet.

Loppets snack- och hetshäst 6 Cruzado Dela Noche 19% är snygg som en tavla och reparerade en galopp på bästa vis i Kungapokalen senast. Där klockan stannade på 1.11,5 sista 1600. Inte ens tanten i fiskaffären har missat den upphämtningen och det kommer bli mycket surr om Cruzado från stallbacken innan tävlingarna. Det är aviserat med barfota runt om igen. Jag varnade för honom, som bortglömd 3-procentare senast, och det var väl då man skulle fått betalt. Idag tillhör han en av favoriterna och är därför inte lika intressant spelmässigt.

Fjolårets kriterievinnare 5 Readly Express 21% gör en spännande comeback efter ett halvårs frånvaro. Det här var kullens kung i fjol och han imponerade oerhört då han segrade i Kriteriet utvändigt ledaren på nytt världsrekord! Nu är siktet inställt på Svenskt Derby i september och hästen är inte vässad för att vinna just det här loppet. Men man vet aldrig med klasshästar, och jag blir inte helt förvånad om han avgår med segern.

2 Poet Broline 21% tog en säker spetsseger i Kungapokalen senast och Peter Untersteiner givetvis på samma taktik igen. Senast var det dock flera av konkurrenterna som gjorde bort sig med galopp och det kanske såg lite bättre ut än vad det var. Men spets är spets vilket räcker långt igen. Inga ändringar.

Skrällen 11 Flash Håleryd 3% blev hängande i tredjespår första 800 senast och höll sedan farten mycket starkt, som tvåa efter Southwind Mozart. Läget är iskallt, men han rensar varmt och skönt i kuponghögen. Det vore roligt om vi kunde få betalt för ett skrälldrag innan spelarkollektivet får upp ögonen och slår på trumman. 😉

FAVORIT 5 Readly Express VINST PÅ 2140: 5 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 8 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLLEN 11 Flash Håleryd VINST PÅ 2140: 4 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 1 av 1 /

V75-7

Slide So Easy har hittat nya växlar hos Flemming och är ett bra Drag

RANKING
A: 9-6-12
B: 4-5-11
C: 2-3-7-8
D: 1

SPETS-STRID Här blir det tuff laddning mellan 4 Hero Sjöhammar och 6 Furious Francis när bilen släpper, och det troliga är den sistnämnde sitter i ledningen. Men Hero Sjöhammar har bra statistik i spets och det är lite svårbedömt.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a. 
Ett ganska jämnt och spelvänligt lopp avrundar omgången, där spetsstriden troligen blir extra avgörande för loppets utgång.

6 Furious Francis 43% har visat finfin form i de senaste starterna och blir en tuff nöt att knäcka om han är först ner till sargen och får dirigera fältet i ledningen. Men det är flera av konkurrenterna invändigt som är ute i samma ärende och det kan kosta mer än det smakar. Senast kämpade Furious som en tiger och avgick med segern trots ett lopp utvändigt ledaren. Klockan stannade på 1.10,5 sista varvet. Det är aviserat med en jänkarbike, som senast, men jag väljer att gardera.

Tipset till loppets Drag 9 Slide So Easy 7%, som har hittat nya växlar och gjort tre starka lopp i Flemming Jensens regi. Hästen är mycket spurtstark och med lite tempo i täten flyger ekipaget lågt till slut och ställer en fråga om segern.

12 Research 14% har sett ut som en studsboll vid sina senaste segrar och verkligen gjort ett bra intryck! Tidigare kördes hästen mycket offensivt och oftast i ledningen, men på slutet har man använt en lite mer defensiv taktik, vilket också har gett hästen ett bättre självförtroende. Kör de på sig i täten flyger även Research lågt till slut.

4 Hero Sjöhammar 5% är kvick bakom bilen och Erik Adielsson kan välja om han vill köra i spets eller i rygg på ledaren.

5 Nobel Southwind 6% spurtade bra som femma i Kungapokalen senast och duger långt med lite klaff på bitarna under vägen.

FAVORIT 6 Furious Francis VINST PÅ 2140: 6 av 23 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 6 av 18 / Spets: 4 av 7 /

DRAGET 9 Slide So Easy VINST PÅ 2140: 0 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 3 av 4 /

EN TROLIG SPIK

V75-4: 6 Caresse 38%

EN ROLIG SPIK

V75-1: 10 Day Or Night In 25%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 3 Archangel Am 8%
V75-7: 9 Slide So Easy 7%

 

Omgångens Fynd

V75-5: 12 Faloria Boko 4%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-3: 2 Obi Wan 6%
V75-5: 12 Faloria Boko 4%
V75-6: 11 Flash Håleryd 3%

 

 Förstora systemet här

V75_20160604