V75_26_6

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Under Midsommarhelgen är det som traditionen säger V75 på söndag när Kalmar står som värd.

Vi har en mycket spelvänlig V75-omgång att sätta tänderna i där Kalmarsundsstayern (V75-4) och Kalmarsundspokalen (V75-6) är de två smaskigaste jordgubbarna på gräddtårtan att ta sikte på. 😉

Valkommen_26_6

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det spås vackert väder med lätt molnighet och cirka 25 grader i luften under eftermiddagen.

Kalmars upplopp är långt och utslagsgivande och mäter 207 m, cirka 14 m längre än medel.
Stallbacken är belägen efter mål vilket kan få hästar med ”hemlängtan” att ta i lite extra över upploppet.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Omgången inleds med riktig travgodis där det är flera om budet

RANKING
A: 7-2-5
B: 1-9
C: 6-8-3
D: 4

SPETS-STRID Här blir det tuff laddning mellan framförallt de två innersta spåren bakom bilen och jag är inte helt säker på att 2 Star Advisor Joli tar en längd på 1 Emmett Brown, om Erik Adielsson kör offensivt och laddar det som går.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 

Det är mycket hög klass på den näst högsta klassen och omgången startar med en av dagens mest sportsliga höjdare.

Segerstaplaren 5 Nadal Broline 46% har vunnit 12 av karriärens 17 starter och kommer gå hela vägen upp till eliten om benen håller och han slipper skador. Senaste starten gjordes i april då han kom tillbaks efter sju månaders frånvaro och tog en säker seger utvändigt ledaren. Efter det har hästen varit struken till en tilltänkt start i början på maj för hälta, och även om träningsrapporterna säger att Nadal är väl förberedd sätter jag ett litet frågetecken för dagsformen. Han kommer inte att få någonting gratis och Nadal Broline är bara en av flera med chans i detta högklassiga lopp.

Tipsnicken till 7 Takethem 18%, som imponerade stort vid sin seger utvändigt ledaren i V75 under elitloppshelgen. Klockan stannade på raska 1.09 sista varvet och det blir många plus för hästens moral över upploppet. Nu är det klar vingelrisk från spåret och det är svårbedömt vilken position det blir. Thomas Uhrberg sitter upp i sulkyn för andra gången och det är inte aviserat med några ändringar i utrustningen.

Frontrunner 2 Star Advisor Joli 15% har vunnit 17 av 20 lopp när han gått i ledningen och det är ingen tvekan om vilken taktik körande Kim Eriksson tänker använda. Det kan dock bli svar invändigt och kanske kostar det mer än det smakar att ta hand om taktpinnen?

1 Emmett Brown 7% är en tuff femåring som nu kommer tillbaks efter ett par månaders frånvaro. Träningsrapporterna går i dur inför dagens start och även han har bra statistik i ledningen. Det är aviserat med barfota runt om nu, vilket har gett en seger på sex försök tidigare.

Skrällen 9 Even’s First Boy 2% är gynnad av det tuffa tempot i täten och och kommer ta ner många hästar över det långa upploppet. Det blir barfota runt om nu och Even’s First Boy är prisvärd som skrällbud.

FAVORIT 5 Nadal Broline VINST PÅ 2140: 11 av 14 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 9 av 13 / Spets: 4 av 4 /

SKRÄLLEN 9 Even’s First Boy VINST PÅ 2140: 3 av 18 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 6 av 21 / Spets: 0 av 1 /

V75-2

Tudor Kronos blir hårt betrodd – Men han är skör i grunden och jag garderar

RANKING
A: 1
B: 8-7-15
C: 3-4-11-12-2-9-5-10
D: 14-6-13

SPETS-STRID Voltstart och sex hästar på startvolten. Innerspåret 1 Tudor Kronos har spetsat 2 av 4 med framspår, och senast öppnade han  kvickt till spets från ett snävt spår fem i volten. Han utmanas främst av 6 Flynn Rider, som från sitt ensamma springspår kan öppna kvickt.

LOPP-ANALYS Ett stayerlopp över 2640 volt. 

Lördagsloppet över lång distans med 15 hästar utspridda på två distanser. Och här hittar vi omgångens största favorit.

1 Tudor Kronos 68% är välstammad fyraåring som tagit fyra segrar på fem starter sedan han kom i Robert Berghs regi. Senaste starten gjordes den 10 maj då han kom till baka efter ett kortare uppehåll och det är samma upplägg den här gången. Vilket indikerar att hästen är skör och inte kan göra så många starter i rad innan han måste in på rundsmörjning. Tudor Kronos  har en grov aktion och lägger mycket mark under sig när han får travet att stämma. Det gjorde det inte näst senast och jag orkar inte gissa i vilket skick omgångens största favorit kommer att presenteras på söndag. Han är kvick ur volten och tar normalt hand om taktpinnen, och han känns som en gjuten A-häst på ett utskrivet system.

8 Temple Of Dreams 8% kommer från Per K Erikssons formstall och jag gillade vad jag såg av hästen senast, då han noterade 1.12 sista 800 i dryga spår under slutrundan. Med lite klaff ställer han en fråga om segern över upploppet. Nu när det är voltstart tar man bort huvudstången.

Skrällen 7 Spirit Laser 2% gjorde ett överraskande bra intryck vid sin seger näst senast när han gick undan till en komfortabel spetsseger med sparade krafter. Klockan stannade på 1.11 sista 800 och det var ingen bluffseger. Nu är det aviserat med en vanlig vagn. Han är bortglömd av spelarna och rensar skönt i kuponghögen vid en eventuell seger.

Jag varnar också för starke 15 Token Bi 6%, som kanske är bästa hästen i fältet vid sunda vätskor. Efter sin senaste start rapporteras han träna riktigt starkt och tränare Reijo Liljendahl låter optimistisk när han pratar om vinstchansen.

FAVORIT 1 Tudor Kronos VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 4 av 4 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLLEN 7 Spirit Laser VINST PÅ 2640: 1 av 3 / Bana: 2 av 6 / Kusk: 4 av 32 / Spets: 3 av 4 /

V75-3

Hög kvalitet på lägsta klassen – Spetsstriden kan bli avgörande

RANKING
A: 2-3-1
B: 8-7-12
C: 4-10-11-15
D: 6-9

SPETS-STRID Voltstart och lägsta klassen gör det mer svårbedömt. Hästarna 1 Dynamite Light, 2 Pense Kloster, 4 Quick Brodde och 7 Fonda Boko har visat att det kan öppna kvickt i voltstart. Men vem är först till sargen och tar hand om taktpinnen? Måste jag säga någon säger jag 2 Pense Kloster i spets.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a volt. 

Ett spelvänligt lopp för den lägsta klassen som håller bra kvalitet.

3 Calypso Am 22% har släppt till ordentligt och visat finfin kapacitet för klassen i sina senaste starter. De två senaste segrarna är tagna efter tidig ledning och med luft under vingarna trots snabba segertider. Nu är det voltstart där han har galopperat i 5 av 6, och tre gånger direkt i starten. Skulle han sköta sig har han troligen god segerchans alla vägar.

Tipset till Draget 2 Pense Kloster 18%, som är en tuff märr under kraftig utveckling. Näst senast pressade hon sig till spets 1400 kvar och gick  undan till en överlägsen seger. Senast öppnade hon kvickt från sitt femtespår på tillägg och tog över taktpinnen efter ett halvvarv, när segern skrevs till lätt. Skulle hon lyckas sno åt sig ledningen blir hon en hård nöt att knäcka. Det blir rycktussar i öronen för första gången, vilket låter intressant.

1 Dynamite Light 15% är en kapabel häst för klassen när han står på fyra friska ben. Näst senast öppnade han kvickt från sitt springspår på tillägg, men rullade över i galopp efter en kort bit. Han reparerade dock storstilat och kom ändå tillbaks till seger. Det blir säkert ett offensivt upplägg och lyckas Adrian Kolgjini försvara sitt innerspår kan det räcka mycket långt.

Jag gillar 8 Sevilla 7% som står perfekt inne i klassen på pengarna och som har visat kapacitet som räcker till seger. Nu har han fått tre formhöjande lopp i kroppen. Senast tog han en enkel spetsseger med sparade krafter när klockan stannade på 1.13 sista varvet. Med lite klaff kan han få en perfekt smyglopp i den främre träffen.

Mycket snabba 7 Fonda Boko 7% är kapabel för 1.13-tid över distansen och träffar Tony Wallin rätt från springspåret kanske ekipaget drar till ledningen och lurar hela gänget på konfekten.

12 Erik Sting 17% har vunnit 5 av sina 6 starter och är något utöver det vanlig. Nu möter han dock tufft motstånd från sämsta utgångsläget vilket drar ner vinstchansen. Erik Adielsson sitter upp i sulkyn för första gången.

FAVORIT 3 Calypso Am VINST PÅ 2140: 3 av 10 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 2 Pense Kloster VINST PÅ 2140: 4 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 7 / Spets: 2 av 2 /

V75-4

Här kommer styrkan ta ut sin rätt över upploppet – Tomorrowland är ett Fynd

RANKING
A: 15-1-14
B: 3-10-11
C: 7-8-12-6-5-2
D: 4-13-9

SPETS-STRID Voltstart igen. 2 Matchmaker As har vunnit 7 av 7 i spets och försöker sno åt sig sin önskeposition. Men det kan bli problem att svara ut 7 Xlnt Conways Class, som öppnar mycket kvickt från sitt springspår.

LOPP-ANALYS Kalmarsundsstayern över 3140 volt. 

Ett mycket spelvänligt stayerlopp där tempot och positioner blir extra viktiga för loppets utgång.

14 On Hold 38% är van med förutsättningarna och har vunnit flera stayerlopp med liknande läge tidigare. Nu har han fått ett par formhöjande lopp i kroppen och formkurvan pekar uppåt. Senast höll han farten fullt godkänt utvändigt om vinnande Spring Erom sista varvet. Mycket hänger på tempo och vilka ryggar som bjuds och favoriten är bara en av flera i min bok.

Tipsnicken till Omgångens Fynd 15 Tomorrowland 6%, som har gjort tre starter i Peter Untersteiners regi. Han var med i samma lopp som favoriten senast, men fick inte chansen från tredje invändigt över upploppet och gick i mål med sparade krafter. Även om han inte har någon seger över lång distans känns det som en fördel att loppet går över tre varv. Peter låter klart nöjd med sin springare och får han bara en bra rygg under slutrundan kan det räcka till seger. Det här är Omgångens Fynd!

På start hittar vi bland annat 1 Västerbo Arthur 6%, som startar för tredje veckan i rad i V75. Han har tidigare visat att han har styrkan som bästa vapen och med ögonöppnaren näst senast i benen kan han bli svår att få tag på under slutrundan.

Det är många om budet bakom om du väljer att gardera vidare.

FAVORIT 14 On Hold VINST PÅ 3140: 8 av 26 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 20 av 55 / Spets: 4 av 7 /

OMGÅNGENS FYND 15 Tomorrowland VINST PÅ 3140: 0 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 3 / Spets: 0 av 0 /

V75-5

Jag ratar favoriten och presenterar i stället ett svårdyrkat V75-Lås

RANKING
A: 4-5
B: 3-10
C: 7-9-1-2
D: 6-11-12-8

SPETS-STRID De två innersta hästarna 1 Sugarboy Petoj och 2 Deckhand öppnar kvickt bakom bilen. De utmanas tufft av 3 Edge Boko, som är spetsfavorit i min bok. Stallkamraten 6 Antonio Tabac öppnar snabbast utifrån

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 

Ett ganska jämnt lopp på papperet för den näst lägsta klassen där jag väljer att ta ställning.

3 Edge Boko 53% är en bra häst för klassen i grunden som tagit fem segrar på karriärens nio starter. Efter skadebekymmer och tio månaders frånvaro har han haft svårt att hitta tillbaka till sitt gamla jag igen och jag sätter ett stort frågetecken för dagsformen. Han är ändå hårt betrodd av spelarna, vilket känns konstigt. Jag väljer att rata favoriten och har en annan lösning.

Draget 4 Tobacco 8% har visat klar uppåtform i de senaste starterna och står bra inne i klassen. Näst senast gick han med jänkarbike och tog en komfortabel spurtseger från tredje utvändigt. Senast var det lite sämre bett i steget på grund av halsproblem. Han är kvitt dessa problem och nu är det aviserat med barfota runt om, vilket har gett bra resultat i tre försök tidigare. Han kan inte vara med i någon spetskörning, men blir inte lätt att stå emot det sista halvvarvet utan strul på vägen.

Jag dubblar systemet med 5 Gucci Degato 15%, som satt fast med mycket sparat i rygg på ledaren i V75-finalen näst senast. Senast tog han en mycket enkel seger utvändigt ledaren mot ett lite enklare gäng, men såg mycket fin ut och jag gillade vad jag såg. Peter Untersteiner säger att hästen är i sitt livs form och tror mycket på sin springare.

Jag gör 4 Tobacco och 5 Gucci Degato till ett V75-Lås på systemet.

FAVORIT 3 Edge Boko VINST PÅ 2140: 4 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 5 av 9 / Spets: 5 av 7 /

DRAGET 4 Tobacco VINST PÅ 2140: 3 av 5 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 3 av 13 / Spets: 2 av 4 /

V75-6

Harry Haythrow är tillbaka i gammal gott slag igen – En Rolig Spik

RANKING
A: 4
B: 2-5-9-1-10
C: 8-12-11
D: 7-3-6

SPETS-STRID Tuff laddning från flera händer att vänta. 1 Global Money och 2 Quid Pro Quo laddas tufft, och vi får se om de kan svara ut pånyttfödde 4 Harry Haythrow, som följer bilen. 5 Magic Tonight laddas utifrån, men kommer normalt inte förbi de invändiga.

LOPP-ANALYS Kalmarsundspokalen över 1640a. 

Ett rivigt sprinterlopp för den högsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål och kanske en segertid under 1.10?

5 Magic Tonight 22% har floppat i alla starter sedan sin elitloppsseger i fjol, men blir ändå spelad till favorit? Han rapporteras träna förbättrat, men får först visa lite av sitt rätta jag innan ja tror på honom igen. Här blir det svar invändigt och han är bara en av flera.

Här har jag hittat en Rolig Spik i 4 Harry Haythrow 8%, som senast såg ut som i fornstora dagar då han blixtrade till ledningen bakom bilen och sedan gick undan på spänstiga ben. Visserligen mot ett enklare motstånd än detta, men det var full distans och en klart bra insats. Från spår fyra är han spetsfavorit när bilen släpper och från ledningen tror  jag han kan en tid under 1.10! De tuffaste motbuden ser slitna ut och hämmas av bakspår och Harry Haythrow är helt klart omgångens Roligaste Spik.

FAVORIT 5 Magic Tonight VINST PÅ 1640: 10 av 18 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 6 av 8 /

ROLIG SPIK 4 Harry Haythrow VINST PÅ 1640: 6 av 29 / Bana: 1 av 8 / Kusk: 1 av 9 / Spets: 6 av 12 /

V75-7

Tuff startrusning att vänta och här snålar vi inte på strecken

RANKING
A: 1-2-5-12
B: 10-11
C: 9-3
D: 6-8-4

SPETS-STRID De fem innersta spåren bakom bilen 1-5 öppnar alla kvickt vid full laddning. Men det blir inte lätt att ta en längd på innerspåret 1 Furious Francis, om han håller sig till rätt gångart.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 

Omgången avrundas med spelvänligt sprinterlopp där en skräll ligger på lut.

1 Furious Francis 39% har normalt perfekta förutsättningar även om han har galopperat ett par gånger från liknande lägen. Senast tog han hand om ledningen i första kurvan, men slog i vagnen och blev mycket hetsig och kunde inte hushålla med krafterna under vägen innan han galopperade 250 kvar. Nu byter man ut biken till en vanlig vagn och hoppas det ska fungera bättre. Furious Francis har startat 10 gånger på V75 utan seger. Kan var tillfälligheter, men ändå värt att notera.

Tipsnicken till formtoppade 2 Xlnt Chili Tripel 17% som är helt på topp dagen. Senast höll han farten mycket starkt som tvåa i V75-finalen på Solvalla. Han står fortfarande kvar i klassen och här kanske Joakim Lövgren kan välja om han vill ha ett lopp i rygg på ledaren eller ett lopp i andraspår. Hur som helst tror jag att han har en god vinstchans.

5 King Sir Kir 19% var med i samma final senast och gjorde ett bra lopp trots att han inte kunde hålla undan från ledningen. Det blir troligen ett offensivt upplägg igen. Det är aviserat med skor på hovarna den här gången, vilket inte är någon fördel.

Jag gillar USA-importen 12 Pierre 5%, som jag tror har bra möjligheter att hävda sig i högsta klassen framöver. Nu hämmas han givetvis av ett knepigt bakspår, men med lite klaff och tufft tempo i täten blir jag inte förvånad om han flyger lått sista halvvarvet och utmanar om segern. Prisvärd som Skräll!

Spurtstarka duon 10 Research 7% och 11 Max Bob 2% har båda formen på topp och är värda att passa om du garderar vidare.

FAVORIT 1 Furious Francis VINST PÅ 1640: 1 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 4 av 8 /

SKRÄLLEN 11 Max Bob VINST PÅ 1640: 4 av 19 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 10 av 38 / Spets: 7 av 9 /

EN ROLIG SPIK

V75-6: 4 Harry Haythrow 8%

V75 LÅSET

V75-5: 4 Tobacco 8% & 5 Gucci Degato 15%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-3: 2 Pense Kloster 18%
V75-4: 15 Tomorrowland 6%

 

Omgångens Fynd

V75-4: 15 Tomorrowland 6%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 9 Even’s First Boy 2%
V75-2: 7 Spirit Laser 2%
V75-7: 11 Max Bob 2%

 

 Förstora systemet här

V75_20160626