V75_12:3

modig

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Ligger skrällar på lut både här och där

Det stundar en mycket spelvänlig och lurig V75-omgång på Kalmar idag, där det ligger skrällar på lut både här och där.

Klassen på loppen höjs för varje vecka som vi närmar oss våren och sommaren och dagens V75-batalj på Kalmar är ett bevis på att vi är på rätt väg mot varmare tider.

Idag får vi bland annat se en intressant match mellan fjolårets SM-vinnare Alfas Da Vinci vs Nahar och Orecchietti i Gulddivisionen och järnladyn Dernier Viking göra comeback i ett stayerlopp, där konkurrenterna börjar kippa efter andan när upploppet nalkas.

– Alfas da Vinci och Joakim Lövgren

– Fjolårets SM-vinnare Alfas Da Vinci och Joakim Lövgren

Stall Lutfi Kolgjini har haft en väldig tur i spårlottningen och dragit innerspår med båda sina två frontrunners Orakel Face (V75-5) och Buzz Mearas (V75-6), där det kommer bli full fart från start till mål.

Högkapable Buzz Mearas förresten, som idag gör årsdebut efter fyra månaders frånvaro och faktiskt slipper stångas mot Nuncio, en av världens bästa hästar, när han gör entré på tävlingsovalen igen. 😉

– Buzz Mearas och Adrian Kolgjini

– Buzz Mearas och Adrian Kolgjini

PS. Trav med Erland har två mycket intressanta Ombudslag på rull på Andelskungen.se där du har chansen att vara med och dela på de riktigt stora pengarna! Läs mer…

Valkommen_12:3

VÄDERPROGNOS
Efter en kylig natt och förmiddag med ett par minusgrader förväntas det mulet väder, men ingen nederbörd, och ett par plusgrader i luften när tävlingarna avgörs.
Kalmars upplopp är långt och rättvist och mäter 207 m och är 13 m längre än medel av landets travbanor.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Romme
17 – december

V75-1

Stallet har siktat hit och bakspår är bara oddshöjande – omgångens Roliga Spik

RANKING
A: 12
B: 1-2-4
C: 9-6-7-8-3-10
D: 5-11

SPETS-STRID Voltstart och orutinerade hästar gör att de kommer bli en del galopper från start. 1 Frankie Brodda gör ett försök att försvara sitt innerspår, men får svårt att svara ut de två springspåren 6 Delicious Brown och 7 Sheriffen, som jag tror gör upp om ledningen. Svårbedömt vem av dem som sitter i spets?

LOPP-ANALYS Klass-II över 2640 volt. 
Ett voltstartslopp över stayerdistans för den lägsta klassen inleder omgången.
2 Toddler 21% är en finfin fyraåring efter From Above, som har visat bra inställning vid sina fyra segrar på karriärens tio starter. Senast tog han över ledningen efter ett halvvarv och drog undan till en säker seger efter en kvick avslutning, som klockades till 1.10,5 sista 700. Han är dock lite trevande och inte helt stabil i voltstart och från spår två blir jag inte överraskad om han börjar i fel gångart. Han har provat lång distans en gång tidigare (näst senast) då han galopperade från start från sitt sjundespår i volten. Duger helt klart till seger om han sköter sig, men det finns lite om och men.
Tipset till omgångens Roligaste Spik 12 Bravo Navarone 12%, som är härdad i rikstoton tidigare, men ändå står kvar i den lägsta klassen. Vi minns hans tappra lopp i V75 utvändigt ledande Falk Nalan den 23/5 i fjol när han var nära att avgå med segern. Senast gjorde han årsdebut i ett lärlingslopp och körde upp i vagn och galopperade 700 kvar, men han reparerade på ett fint sätt och jag gilla speciellt spänsten i steget till slut. Hästen kändes fin i ett 1.17-jobb i söndags och det låter positivt från tränare Markus Lindgren, som säger att det även blir barfota bak och första rycktussar den här gången. Erik Adielsson sitter upp i vagnen för första gången och sammantaget känns det här som ett klockrent drag, som jag även väljer att lämna ensam på kupongen.
Det är hårt skrik på 1 Frankie Brodde 30%, som har blivit streckfavorit på fredag eftermiddag. Han står bra inne i loppet och har visat fin form på slutet och kan öppna medel från sitt innerspår i volten, men han riskerar att bli över och är absolut ingenting att hålla i handen.
4 Oki Doki Face 14% kanske är bästa hästen i fältet, men här är galopprisken från start mycket stor och jag blir överraskad om han kommer iväg i rätt gångart.

FAVORIT 2 Toddler VINST PÅ 2640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 8 / Spets: 1 av 1 /

DRAGET 12 Bravo Navarone VINST PÅ 2640: 0 av 4 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 2 /


V75-2

Mycket öppet på förhand – eller är det spets och slut på omgångens Fynd?

RANKING
A: ––
B: 5-14-15-11-9-7-13
C: 2-10-8-1-12-4-6-3
D: ––

SPETS-STRID Inte helt självklart. Men jag tror att striden står mellan 2 Diora Sund, 3 Lass Nice och 5 Caddie Jasmina i första skedet. 7 Siri Lock öppnar också bättre än medel och körs offensivt efter en bit och kanske får överta taktpinnen?

LOPP-ANALYS Diamantstoet över 2140a. 
En spårtrappa för ston med 15 hästar bakom bilen gör det lite knepigare att lista ut vem som slutar först i mål.
Favoriten 14 Steady Brodda 39% har visat toppform i sina senaste starter och verkar vara under utveckling. Senast var hon med i ett liknande lopp enbart öppet för lärlingar och hamnade lite på mellanhand i femte utvändigt, men spurtade mycket vasst längst ut vid staketet över upploppet när hon fick chansen. Utgångsläget är än knepigare den här gången och det krävs nog att hon får en bra rygg under slutrundan och spela ut speeden så sent som möjligt om det ska räcka till seger. Det är aviserat med barfota runt om nu, vilket låter intressant! Men hon gick utan skor fyra gånger i fjol med en andraplats som bästa placering och Steady Brodda känns ändå bara som en av flera i ett öppet lopp. Erik Adielsson förstärker i sulkyn.
Här har jag hittat omgångens Fynd 5 Caddie Jasmina 5%, som höll farten starkt utvändigt ledaren mot ett liknande motstånd senast. Nu låter det påställt från stallet, som meddelar att det blir barfota runt om och bike och full laddning när bilen släpper. Caddie Jasmina har vunnit 2 av 4 i spets och kommer ekipaget först ner till sargen provar nog Kevin Oscarsson i spets så länge lampan lyser. Jag hoppas den lyser hela vägen till ett glatt vinnarodds! 😉
Det är många om budet bakom och i princip hela fältet ska göra ändringar i balansen och köra barfota av något slag och det är väldigt viktigt att hänga med när skoinformationen är spikad.
Jag rekommenderar gardering så långt plånboken räcker!

FAVORIT 14 Steady Brodda VINST PÅ 2140: 2 av 16 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 1 /

SKRÄLLEN 5 Caddie Jasmina VINST PÅ 2140: 5 av 18 / Bana: 2 av 5 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 4 /


V75-3

Den Svenska Mästaren ställs inför nya förutsättningar och måste synas

RANKING
A: 7-3
B: 6-11-9
C: 10-8-5-1
D: 4-2

SPETS-STRID Startkatapulterna 5 Harry Haythrow och 8 Nothing But Class är normalt kvickast den första biten. Men känslan säger att det blir en offensiv taktik med 3 Attack Diablo, som jag tror sitter i spets efter en bit.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 
Ett spelvänligt lopp för den högsta klassen där tempo och positioner kommer bli extra viktiga.
Favoriten och fjolårets SM-vinnare 7 Alfas Da Vinci 44% löste årsdebuten på ett finfint sätt när han dansade undan till en lätt seger i ett stayerlopp med bra spänst i steget över upploppet. Han har normalt gått framåt en del med det loppet i kroppen och han kan öppna bättre bakom bilen än vad ryktet säger. I ett provlopp för tre veckor sedan öppnade han 1.09 första 500 trots att Joakim hade ett bra tag i tömmarna. Jag tror på ett offensivt upplägg och en bättre position i den främre träffen än vad många tror. Nu är det aviserat med barfota runt om vilket är en klar fördel och trots att distansen kanske är i kortaste laget tycker jag det är rätt favorit.
Jag varnar för Skrällen 3 Attack Diablo 6%, som spurtade klart förbättrat över upploppet senast, som tvåa efter Quid Pro Quo. Nu är det spetsläge och racerbalans som gäller med barfota runt om. Får han bestämma tempot en bit kan det bli många längder att ta in över upploppet. Se upp!
Robert Bergh låter nöjd med tuffingen 6 Nahar 19%, som vägrar ge upp. Senaste träningsjobbet löstes på ett  positivt sätt och nu blir det barfota bak för första gången i år.
Min gamla favorithäst 11 Spring Erom 16% har fått en Lidnersk knäpp och ser ut som i fornstora dagar. Senast noterade han 1.09,5 sista 700 på ett snyggt sätt och med lite klaff slutar han i segerstriden igen.
Elithästen 9 Orecchietti 5% såg fräsch och fin ut i sin första start på 1 1/2 år senast och ser ut att ha en del ogjort kvar på tävlingsovalen. Nu blir det barfota fram och en jänkarbike och ett smyglopp efter sargen och man vet aldrig. Historien säger att hästen har vunnit sin andra start vid alla fyra tidigare comebacker efter lite längre frånvaro.

FAVORIT 7 Alfas Da Vinci VINST PÅ 2140: 4 av 32 / Bana: 5 av 25 / Kusk: 10 av 24 / Spets: 0 av 1 /

SKRÄLLEN 3 Attack Diablo VINST PÅ 2140: 3 av 23 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 0 av 4 / Spets: 2 av 5 /


V75-4

Järnladyn blir tung att stå emot – men jag varnar för ett starkt Skrällbud

RANKING
A: 13-1
B: 4-11-12
C: 2-7-10-3
D: 8-6-14-9

SPETS-STRID Bara fem hästar på startvolten och ingen utpräglad snabbstartare, men jag tror att 1 Condor Motion försvarar sitt innerspår ganska enkelt om Hans Crebas väljer den taktiken. 4 Swing Kronos och 5 Bula Bula Am körs offensivt efter en bit.

LOPP-ANALYS Stayerlopp över 3140 volt. 
Ett långlopp  över tre varv där styrkan kommer ta ut sin rätt över det utslagsgivande upploppet.
Järnladyn 13 Dernier Viking 43% blir spelad till klar favorit trots en knepig resultatrad och ett uppehåll på ett par månader. Men hon fungerade inte alls med skor och hakar i vintras och alla vi som håller på med trav vet att Dernier Viking kanske är den häst som är mest beroende av att tävla utan skor på hovarna. Träningsrapporterna går i dur från stallet inför comebacken och hästen hade mycket låg puls efter sitt kvallopp senast, vilket är ett bra formbesked. Så fort Dernier har travat in sig blir det ett offensivt uppägg och avancemang mot täten och trots att hon står lite hårt inne i loppet på pengarna blir hon tung att stå emot det sista varvet och är klar förstahäst i min bok. Men hon är inte helt stabil och det kan löna sig att gardera.
Se upp med Skrällen 1 Condor Motion 6%, som är en riktig tuffing och kanske kan leda loppet när vi svänger in på upploppet. Näst senast reparerade han en galopp på ett snyggt sätt, som tvåa efter Candor Hall, och gör han om det loppet kan han bli svår att få tag på. Nu blir det barfota fram, som hästen har gått två gånger tidigare med bra resultat.
4 Swing Kronos 5% noterade raska 1.12 sista varvet vid sin spurtseger över tre varav näst senast och har kapacitet som räcker till seger. Nu blir det barfota fram och vi får se vilken taktik som Adrian har tänkt sig?
11 Tack Wee 13% har visat bra form i de senaste starterna, men han har hängt ner på vänstertömmen över upploppet vilket inte är något gott tecken. Ensamt springspår och Johnny Takter i sulkyn borgar för en position i den främre träffen.
Tuffingen 12 Mind Your Face 12% står bra inne i loppet på pengarna och rapporteras vara väl förberedd inför sin årsdebut.

FAVORIT 13 Dernier Viking VINST PÅ 3140: 5 av 19 / Bana: 2 av 5 / Kusk: 3 av 11 / Spets: 1 av 2 /

SKRÄLLEN 1 Condor Motion VINST PÅ 3140: 3 av 8 / Bana: 5 av 8 / Kusk: 5 av 13 / Spets: 0 av 2 /


V75-5

Tuff startrusning kan öppna upp för skräll och jag garderar

RANKING
A: 1-2-5
B: 3-7-9-6
C: 10-4-8-12
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Orakel Face följer bilen och går normalt inte att ta en längd på. Utifrån gör ändå 3 Folli5 Roses Glory och 6 Photoboy ett allvarligt försök att komma först ner till sargen.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 
Ett rivigt sprinterlopp där det kommer bli full fart från start till mål!
Den knappa favoriten 5 Roses Glory 29% är en finfin märr som var på väg till avelsboxen om hon inte hade levererat senast, och kanske även den här gången, då man har tingat en plats hos självaste Muscle Hill i vår. Men som hon spurtade över upploppet senast finns det nog en hel del pengar kvar att tjäna på tävlingsovalen. Nu går hon dock upp mot hingstarna och står lite tufft inne i klassen på pengarna och det förväntas svar i spetskörningen invändigt och min bok är hon favorit i fara. Nu är det aviserat med barfota bak och jänkarbike vilket är positivt och betyder en hel del meter på banan.
Jag tippar spetsfavoriten 1 Orakel Face 21%, som blandar och ger lite men har visat bra kapacitet för klassen när han visat sig från sin bästa sida. Senast gjorde han årsdebut efter ett par månaders frånvaro och öppnade mycket raskt från sitt åttondespår bakom bilen innan rullade över i galopp in i första sväng. Han såg sedan fin ut bakom fältet och har troligen gått framåt en hel del med det loppet i kroppen. Nu blir det barfota bak och full fart från start till mål.
Draget 2 Hertig Shim 7% ser riktigt formstark ut vilket för övrigt hela Stefan Persson stall gör för dagen. Nu står det rygg på ledaren i programmet och med lite klaff kan han snuva alla över upploppet. Det blir barfota runt om nu vilket borde vara en fördel.

FAVORIT 5 Roses Glory VINST PÅ 1640: 3 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 4 / Spets: 6 av 8 /

DRAGET 2 Hertig Shim VINST PÅ 1640: 3 av 15 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 2 av 3 /


V75-6

Buzz Mearas går ner i klass och är omgångens mest Troliga Spik

RANKING
A: 1
B: 9-3-11
C: 5-6-7-12-8
D: 10-2-4

SPETS-STRID Även här är det klar fördel innerspåret 1 Buzz Mearas, som försvarar sitt innerspår med lätthet. Utifrån laddas framförallt 3 Mr Chicago som kan lägga iväg raskt. Även 5 Augustus F. öppnar kvickt, men här tror jag på ett passivt upplägg den här gången.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 
Ett lopp för den näst högsta klassen som håller bra kvalitet.
Omgångens mest spelade favorit 1 Buzz Mearas 70% aviserar årsdebut efter fyra månaders frånvaro från tävlingsovalen. I fjol tillhörde han kulltoppen bland fyraåringarna och stångades mot Nuncio och Co. och gjorde det riktigt bra med sex segrar  på 15 starter. Han står perfekt inne på pengarna i klassen och träningsrapporterna går verkligen i dur från Adrian Kolgjini som körde 1.14,5/2100 meter i det finslipande jobbet på ett bra sätt. Buzz Mearas följer vingen och är en av de kvickaste vi har bakom bilen i hela landet och det finns inte en chans att någon kan ta en längd på honom när bilen släpper. Är han bara inte för löpsugen och blir tokhet på kuppen är spets och vinstchansen god. Balansen är inte helt bestämd, men det lutar åt aluminiumskor runt om, vilket kanske inte är helt optimalt, men jag tvekar inte när jag utser Buzz Mearas till omgångens Troliga Spik.
Tuffast emot är 9 Radysin America, som är en hård märr som har visat bra form på Vincennes i Paris på slutet.

FAVORIT 1 Buzz Mearas VINST PÅ 2140: 6 av 15 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 9 / Spets: 5 av 7 /

DRAGET 9 Radysin America VINST PÅ 2140: 4 av 20 / Bana: 3 av 6 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 3 /


V75-7

Öppen avslutning – men den modige låser loppet på en fräck duo

RANKING
A: 3-10
B: 7-4-1-9-6-8-5
C: 2-11
D: 12

SPETS-STRID 3 Alleyeson har spetsat 6 av 6 med framspår bakom bilen och är klar spetsfavorit. 4 Welcome och 7 Jens Patrik är de som är kvickast utifrån.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 
Ett öppet och spelvänligt lopp för den näst lägsta klassen avrundar omgången där en skräll ligger på lut.
Den knappa favoriten 6 Hank Von Håleryd 21% är under fortsatt utveckling och har hunnit skaffat sig bra hårdhet i rikstoton. Senast fick han dra tåget över sista långsidan och visade bra moral när han höll undan till en knapp seger. Klockan stannade på 1.10,5 sista 800 och det var en bra prestation! Han är dock sävlig bakom bilen och från spår sex är vingelrisken överhängande eller att han blir tvungen att backa ner som bland de sista i fältet. Han har gått med skor på slutet, men eventuellt blir det nån typ av barfota balans?
Jag gillar 3 Alleyeson 20% bäst i det här jämna fältet och han får också tipsnicken. Han har spetsat 6 av 6 med framspår bakom bilen och blir det ingen tokkörning under vägen kan han mycket väl spåra från start till mål. Eventuellt blir det nån sorts av barfotabalans nu?
Jag varnar också för Draget 10 Counterfeightr 7%, som rapporteras ha varit smällfin i det finslipande träningsjobbet. Han har en kvick startrygg och med lite klaff ställer han en allvarlig fråga om segern över upploppet.
Det är många om budet bakom, men jag nämner att kioskvältaren 7 Jens Patrik 2%, som går barfota runt om och är helt bortglömd av spelarna. 😉

FAVORIT 6 Hank Von Håleryd VINST PÅ 2140: 5 av 20 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 4 av 7 / Spets: 0 av 0 /

DRAGET 10 Counterfeightr VINST PÅ 2140: 2 av 10 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 1 av 2 /

EN TROLIG SPIK

V75-6: 1 Buzz Mearas 70%

EN ROLIG SPIK

V75-1: 12 Bravo Navarone 12%


BÄSTA DRAGEN

V75-52 Hertig Shim  7%
V75-7: 10 Counterfeightr 7%

Omgångens Fynd

V75-25 Caddie Jasmina  5%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 5 Caddie Jasmina 5%
V75-3: 3 Attack Diablo 6%
V75-4: 1 Condor Motion 6%

 

Förstora systemet här

v75_20160312