V75_6:2

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Det är Jackpot på V75 på Jägersro på lördag där det finns 35 miljoner enbart i sjurättspotten att slåss om.

Jackpot_35

Omgångens Fynd är löjligt bortglömd och bara streckad på 4 % och spelvärdet är mycket högt!
Tipsverkstan har givetvis gått för högtryck hela veckan inför lördagens jackpot-omgång, som ser allt annat än lättlöst ut och jag blir förvånad om det inte blir hög utdelning. 😉

Edward Ale och Peter Ingves

Edward Ale och Peter Ingves

Klasshästen Edward Ale jagar sin tredje raka seger efter sina skadeproblem i Arvid Stjernswärds Minne, tillika V75-3.
Men det är ett jämnt och spelvänligt lopp där tempo och positioner kommer bli extra värdefulla och det ser lurigt ut på förhand.

Valkkommen_6:2

VÄDERPROGNOS
Det blir mulet väder, men ingen nederbörd, och cirka 6-7 plusgrader i luften. Det kommer bli ett fint banunderlag där det inte krävs några brodd i skorna, vilket är positivt för många av deltagarna och nog så viktigt att poängtera.
Jägersros upplopp mäter 190 meter, något kortare än genomsnittet, och är känd som en ”spetsbana” där ledningen är extra värdefull.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften
 finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Romme
17 – december

V75-1

Nelle Atticus Jake är under utveckling och bjuder favoriten på en tuff match

RANKING
A: 6-1
B: 8-10-11-2
C: 9-4
D: 5-3

SPETS-STRID Voltstart och ingen utpräglad startkanon på startvolten. 1 Panoramic kan öppna helt okej och kanske kan vända bort några av motståndarna när han nu leder volten. 2 Abaz America körs offensivt efter en bit och vill till ledningen. 3 Jupiter Rodney och 6 Nelle Atticus Jake öppnar bäst av övriga och kan vara först ner till sargen om de träffar rätt i volten.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2640 volt. 
Omgången inleds med ett stayerlopp där vi hittar omgångens mest streckade favorit.
1 Panoramic 57% har gått fram som en slåttermaskin och vunnit hela tre rikstotolopp och tjänat snabba pengar under kort tid i vinter. Nästa vecka stundar en Bronsdivisionsfinal på Solvalla, men då hästen står kvar i klassen tar man chansen att kvala in till ytterligare en final i Brons, som avgörs på Solvalla den 2 april. Det är ruggigt snyggt matchat om det lyckas. Nu är det innerspår i voltstart som gäller och läget kan vara en fälla även om Örjan Kihlström sällan sitter fast när han är påläst. Den långa distansen är en fördel och utan strul är Panoramic helt klart hästen att slå i loppet. Nu blir det troligen sommarskor istället för brodd, vilket kanske är en nackdel gentemot konkurrenterna med tanke på hur framgångsrik hästen har varit på vinterbalans. Panoramic har gästat Jägersro en gång tidigare och då tävlade hästen sämre än normalt, som oplacerad.
Tipsnicken till Draget 6 Nelle Atticus Jake 8%, som har bra potential i grunden och är under kraftig utveckling. Han har visat bra styrka och från ett ensamt springspår borde spetschansen vara god. Väl i ledningen tror jag han biter ifrån sig extra bra och till låg procent är han en prisvärd tipsetta.
Se också upp för skrällen 8 Tor Mento 2%, som har styrkan som bästa vapen och som såg fin ut när han vann ett provlopp på 1.16/1600 utvändigt om häst förra veckan.
Rysaren 10 Mr Arkansas Rose 4% har flugit lågt i de senaste starterna och har formen helt på topp och rensar styggt i kuponghögen.

FAVORIT 1 Panoramic VINST PÅ 2640: 6 av 18 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 6 av 20 / Spets: 2 av 5 /

DRAGET 6 Nelle Atticus Jake VINST PÅ 2640: 1 av 4 / Bana: 3 av 13 / Kusk: 2 av 3 / Spets: 0 av 0 /


V75-2

Digital Control har hittat nya växlar i ny miljö och är en Trolig Spik

RANKING
A: 2
B: 3-4-7
C: 11-1-12-8-10
D: 9-5-6

SPETS-STRID Här öppnar 2 Digital Control bäst och tar hand om taktpinnen. Robert Bergh låter nöjd med sin springare, som högst troligt provar i spets. 4 Bobbery, 5 Neptunus Face och 6 Sugarboy Petoj öppnar bäst utifrån.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 
Ett spelvänligt lopp på papperet för den näst lägsta klassen.
2 Digital Control 44% verkar trivas ypperligt på Robert Berghs nya träningsanläggning i Hajom några mil utanför Göteborg. Hästen såg klart uppåt ut vid sin senaste seger med en lärling i sulkyn. Digital öppnade kvickt men släppte ledningen 1500 kvar och fick ett bra lopp i rygg på ledaren innan attacken sattes in 700 kvar. Digital rundade kvickt till spets och gick undan till en mycket lätt seger med bra spänst i benen och sparade krafter i tömmarna. Jag gillade verkligen vad jag såg och helt klart har hästen tänt till rejält av miljöombytet. Robert Bergh laddar mot täten och det finns ingen anledning att släppa till någon konkurrent på ”spetsbanan” Jägersro och jag ser vinstchansen som mycket god. Det här är omgångens Troligaste Spik!
Tuffast emot är 3 Hank Von Håleryd, som står på tur för en seger och nu ska utrustas med urryckare och jänkarbike.

FAVORIT 2 Digital Control VINST PÅ 2140: 5 av 24 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 10 / Spets: 1 av 3 /

DRAGET 7 Let It Happen VINST PÅ 2140: 2 av 14 / Bana: 4 av 15 / Kusk: 4 av 23 / Spets: 1 av 2 /


V75-3

Tuff startrusning gör att favoriten är i fara – Se upp med Jet’Amie Express

RANKING
A: 1-9-12
B: 6-11
C: 5-3-8-4
D: 2-10-7

SPETS-STRID Här är det flera som kan lägga iväg kvickt när bilen släpper. Frontrunnern 1 Allaballakaitoz försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor och kanske lyckas. Han utmanas tufft av 3 Call Me Hanover5 Harry Haythrow och 6 Edward Ale, som gör ett allvarligt försök. Men det är fördel Allaballakaitoz.

LOPP-ANALYS Gulddivsionen över 2140a. 
Ett lurigt lopp för den högsta klassen där mycket kommer avgöras det första halvvarvet.
Klasshästen 6 Edward Ale 39% har kommit tillbaka på ett bra sätt efter sitt långa skadeuppehåll och jagar nu tredje raka segern på kort tid efter sina problem. Senast försvarade han sitt innerspår bakom bilen med lätthet och fick sedan bestämma tempot som han ville i täten. Edward gick undan på ett bekvämt sätt över upploppet, även om det inte fanns några massor med krafter sparade. Troligen går han framåt mer och mer för varje lopp, men frågan är hur mycket man vågar satsa den här gången? Det är aviserat med svar invändigt i spetskörningen och det kan lätt kosta mer än det smakar innan startrusningen har lagt sig. Frågan är om inte Peter Ingves redan har insett faran och kanske bara kör till en bit för att få en bra position i den främre träffen. I min bok är det hur som helst en favorit i fara.
Tipset till frontrunnern 1 Allaballakaitoz 12%, som högst ogärna viker ner sig i sin önskeposition. Visserligen är han allra bäst barfota, men blir inte inledningen allt för tuff kan det räcka hela vägen.
Skrällen 9 Jet’Amie Express 4% har sett riktigt formstark ut på slutet och kan få ett perfekt lopp i rygg på ledaren. Får han luckan till slut kan han mycket väl ställa alla schack och matt över upploppet till ett glatt odds. 😉
12 Dream Takes Time 10% blir allt bättre i sin relativt nya miljö och får han de rätta ryggarna under slutrundan ställer han trots läget en allvarlig fråga över upploppet.
11 Nahar 22% blir hårt betrodd av spelarna, men där ligger Robert Bergh lågt som menar att man har en final nästa lördag att ta hänsyn till.

FAVORIT 6 Edward Ale VINST PÅ 2140: 12 av 25 / Bana: 7 av 8 / Kusk: 9 av 23 / Spets: 6 av 8 /

SKRÄLLEN 9 Jet’Aime Express VINST PÅ 2140: 4 av 18 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 0 av 4 /


V75-4

Öppet stolopp där hårdheten kommer ta ut sin rätt över upploppet

RANKING
A: 7-3-6
B: 2-9-12
C: 4-13-1-14
D: 10-11-5-8

SPETS-STRID Ett voltstartslopp där vi hittar flera ekipage som kan öppna bättre än medel. 1 Raingirl försvarar sitt innerspår, men vill släppa till en bra rygg så snabbt som möjligt. 2 Ellix Rhyme, 3 Teehee6 Miss Prelong och 7 Wild Cat tror jag öppnar kvickast utifrån och den som träffar bäst i volten får troligen också överta taktpinnen.

LOPP-ANALYS SHL-loppet över 2140a. 
Ett mycket öppet stolopp på papperet där det krävs en del streck för att man ska känna sig nöjd.
2 Ellix Rhyme 31% har visat jämn och bra form på slutet och står bra inne i loppet på pengarna. Hon rapporteras ha gått framåt med det senaste loppet och det är positiva tongångar från stallet. Ellix är stabil och hyggligt kvick ur volten och Johan Untersteiner kommer troligen vara offensiv och försöka sno åt sig taktpinnen. Lyckas ekipaget med det är mycket vunnet, men garderingen känns ändå som given.
Tipset till Draget 7 Wild Cat 6%, som har mycket bra hårdhet för klassen vilket kan visa sig vara avgörande över upploppet när det står och väger. Hon kan öppna ganska raskt i volten och det är inte omöjligt att hon får överta ledningen in i första sväng.
3 Teehee 20% har man siktat hit med en tid. Det här är också en tuff märr för klassen, som jag tror kommer göra ett bra lopp i dag. Lite mycket streckad kanske, men jag väljer ändå att varna för henne.
Se också upp för 6 Miss Prelong 8%, som blandar och ger lite men har hög högsta nivå när hon får till det. Näst senast satt hon fast med vinnarkrafter och med lite klaff kan hon får utdelning nu istället.

FAVORIT 2 Ellix Rhyme VINST PÅ 2140: 2 av 18 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 3 av 16 / Spets: 1 av 4 /

DRAGET 7 Wild Cat VINST PÅ 2140: 3 av 11 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 1 av 5 / Spets: 1 av 1 /


V75-5

Dolce Vici är inte sämre än någon annan och är omgångens Fynd

RANKING
A: 5-2-3-4
B: 6-1-7
C: 9-10-8
D: 11-12

SPETS-STRID Innerspåret 1 Diotima F. öppnar hyggligt från sitt innerspår, men får svårt att ta emot 3 Rico Leejs som laddas tufft när bilen släpper och är den troliga ledaren. 

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a. 
Ett öppet lopp för den lägsta klassen som inte håller bästa kvalitet.
Den knappa favoriten 6 Bacio 33% är en hygglig märr som visat bra takter och varit tapper utvändigt ledaren i de två senaste starterna. Nu ska hon ut på sin första långresa och det kan slå hur som helst, även om man åker på natten och kommer fram till Jägersro på förmiddagen. Örjan Kihlström förstärker i sulkyn, som kommer köra på chans och ett passivt lopp fram till upploppet innan attacken sätts in. Har de kört på sig i täten kan kanske spurten räcka långt, men det är många om och men och Bacio är bara en av flera med chans i loppet.
Här hittar vi omgångens Fynd 5 Dolce Vici 4%, som spelarna har tappat och är helt bortglömd på liret. Vid senaste segern noterade han 1.13 sista rundan i spåren på ett rejält sätt. Johan Untersteiner har vunnit 1 av 3 i sulkyn och träningsrapporterna går i dur inför dagens start. Dolce Vici är inte sämre än någon annan i loppet och mycket prisvärd som skrällbud!
2 Hives 6% visade bra skalle när han noterade 1.13 sista 800 vid sin senast seger och får nu Robert Bergh i sulkyn för första gången.
3 Rico Leejs 8% är spetsfavorit och lite underskattad av spelarna. Får han bestämma tempot en bit blir jag inte förvånad om han rinner undan över upploppet.
4 Enjoy Chocolate 6% är jämnheten själv och gör sällan ett dåligt lopp. Med lite klaff på bitarna fram till upploppet kan det gå vägen. Nu skruvar man ur brodden och sätter på en jänkarbike, vilket låter intressant.

FAVORIT 6 Bacio VINST PÅ 2140: 1 av 9 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 0 av 0 /

FYNDET 5 Dolce Vici VINST PÅ 2140: 2 av 22 / Bana: 1 av 9 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 0 av 0 /


V75-6

Får Beverly Boulevard luckan till slut – Säger han tack och hej till favoriten

RANKING
A: 9-1
B: 8-4
C: 3-6-2-7
D: 12-5-11-10

SPETS-STRID Här står striden helt mellan 1 Countrygirl Ås och 6 Caviar Sisu när bilen släpper och det är fördel den förstnämnde. Men Caviar Sisu slipper brodd i skorna nu och blir då rappare i steget och kanske kan lura favoriten på ledningen?

LOPP-ANALYS Ett Stolopp över 2140a.
Ett lite ihåligt lopp på papperet där favoriten kommer bli ett flitigt anlitat singelstreck.
1 Countrygirl Ås 48% är en stentuff märr som har visat klar uppåtform i sina senaste starter. Senast fick hon utstå tuff press i omgångar och gav sig högst motvilligt mot Windy Ways den sista biten in mot mål. Nu är distansen ett halvvarv längre, men det spelar ingen större roll då hon har visat bra styrka och vunnit 2 av 7 över aktuell distans. Nu blir det sommarskor vilket känns som en fördel och lyckas hon försvara sitt innerspår när bilen släpper bli hon en tuff nöt att knäcka för motståndarna.
Jag blev imponerad av Draget 9 Beverly Boulevard 7% vid andraplatsen den 16/12 på Jägersro när hon trots ett tufft lopp utvändigt ledaren i stentufft tempo höll farten strålande hela vägen hem. Nu har man siktat hit en tid och planerar att skruva ut brodden och sätta på ett norskt huvudlag, vilket är en klar plusfaktor.
Både 8 Jetset 18% och 4 What’s Your Limit 6% har kapacitet att räcka till seger, men riskerar att hamna fel på det i spåren.

FAVORIT 1 Countrygirl Ås VINST PÅ 2140: 2 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 1 av 2 /

DRAGET 9 Beverly Boulevard VINST PÅ 2140: 6 av 35 / Bana: 2 av 3 / Kusk: 2 av 9 / Spets: 2 av 3 /


V75-7

Tuff startrusning att vänta och det är nu som jackpot-miljonerna ska fördelas

RANKING
A: 4-3-5
B: 10-7-2
C: 12-9-1-11
D: 6-8

SPETS-STRID Tuff laddning från flera händer väntar i avslutningen. 1 Mr Pellegrino är svår att ta en längd på och vann från spets näst senast. 2 Re Doc, 4 Dream With Me N.L. och 5 Augustus F. laddas tufft utifrån. Det känns som en utdragen kamp innan kuskarna har kommit överens och det kan kosta mer än det smakar att ta hand om taktpinnen.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1640a. 
Vi avrundar jackpot-omgången med ett rivigt sprinterlopp för den näst högsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål.
4 Dream With Me N.L. 34% återkommer efter tio månaders frånvaro på grund av bland annat en gaffelbandskada. Skadan har läkt bra och hästen är även kastrerad under upphållet. Som fortast har hästen visat 1.16/1600 meter i ett snabbjobb på ett tillfredställande vis och Adrian Kolgjini andas optimism trots hästens långa frånvaro från tävlingsovalen. Samtliga segrar på svensk mark är tagna från ledningen och vi behöver inte gissa vilken taktik Adrian kommer använda sig av när bilen släpper. Det förväntas dock svar invändigt och det kan bli en utdragen kamp innan kuskarna har kommit överens , vilket kan ge mjölksyra den sista biten in mot mål. Trots att Dream With Me N.L. är bästa hästen och normalt är huvudet högre än sina konkurrenter, rent kapacitetsmässigt, rekommenderar jag gardering.
3 Georgie Mae 23% är mycket vass på speed och har formen  på topp. Örjan Kihlström har vunnit 2 av 3 i sulkyn och kommer trivas som fisken i vattnet när han får sätta in slutstöten när de andra kört rommen av sig.
Skrällen 5 Augustus F. 5% är en mycket effektiv sprinter, som kan lägga iväg rappt bakom bilen. Trots att han går upp i klass och troligen inte kommer till ledningen vill jag varna lite extra för honom.
10 October Kronos 2% hade jag som spikförslag senast, men han fick inget fäste i banan och är ursäktad för sin bleka insats. Nu är han helt bortglömd av spelarna och rensar styggt i kuponghögen vid en eventuell seger. 🙂

FAVORIT 4 Dream With Me N.L. VINST PÅ 1640: 4 av 10 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 1 av 10 / Spets: 3 av 5 /

SKRÄLLEN 5 Augustus F. VINST PÅ 1640: 2 av 6 / Bana: 7 av 13 / Kusk: 8 av 26 / Spets: 7 av 10 /

EN TROLIG SPIK

V75-2: 2 Digital Control 44%


BÄSTA DRAGEN

V75-16 Nelle Attilus Jake  8%
V75-4: 7 Wild Cat 6%
V75-6: 9 Beverly Boulevard 7%

Omgångens Fynd

V75-55 Dolce Vici  4%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-3: 9 Jet’Amie Express 4%
V75-5: 5 Dolce Vici 4%
V75-7: 5 Augustus F. 5%

Förstora systemet här

v75_20160206