v75_3_12

VÄDERPROGNOS

Det spås soligt och fint väder under hela lördagen över Jägersro och cirka +5 grader i luften.

Jägersros upplopp mäter 190 m och är cirka 7 m kortare mot medel av landets övriga banor.

Det är vinklad vinge för spår sju och åtta bakom bilen, vilket medför att de är ett par meter före när starten släpps.

Vi är inne i december och det här är vinterns första V75-omgång där det är skotvång runt om för hästarna. Den 1 mars är det fritt fram för barfota balans igen.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

 

V75-1

Face Ribb har dolt flera växlar och är ett mycket intressant spets-Drag

RANKING
A: 1-8-3
B: 4-7
C: 6-9-5
D: 12-10-2-11

SPETS-STRID Jag tror det står mellan innerspåret 1 Face Ribb, 3 To Be Or Not To Be och springspåret 7 Ritzo. Det är lite svårbedömt vem som träffar bäst i volten.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140 volt. 

Ett spelvänligt voltstartslopp för den näst lägsta klassen inleder, där spetsstriden kan bli avgörande för loppets utgång, men där även en skräll ligger på lut.

3 To Be Or Not To Be 24% har visat toppform i de senaste starterna, och han höll tappert till andraplatsen i Klass-II finalen senast. Nu går han upp i klass, men rent kapacitetsmässigt är det inga problem. Men han fuskade med travet över upploppet senast och det känns som ett stort frågetecken med täta starter vecka-vecka, och att det nu blir skor på hovarna. Stallet gör troligen en chansning och startar för att det är hemmaplan och att finalen går på Annandag Jul. Men som sagt det finns en del som talar emot favoriten.

Tipset till Draget 1 Face Ribb 8%, som jag har jagat på slutet och har full koll på. Han gör ett segt och flegmatiskt intryck i loppen, och även Johnny Takter hade stora problem att få fart på hästen i den senaste starten. Nu sätter man på ett norskt huvudlag för första gången, och Face Ribb kan öppna bättre än medel om Adrian träffar rätt i volten. Från ledningen tror jag på bra vinstchans, men det kan även gå från rygg på ledaren. Ett prisvärt Drag i min bok!

8 New Moon Pellini 16% varnade jag för inför finalerna senast, men han hamnade på vingel och fick backa ner sig som sista häst i fältet innan han intog fjärde invändigt. 600 kvar fick han en trött häst i knäet och galopperade. Han reparerade dock snyggt och spurtade bra över upploppet. Det blir jänkarbike trots att det är voltstart och med lite klaff kan det räcka till seger.

Bakom den här trion räknas främst 4 Mellby Drake 22%, som var fyra i finalen och fortfarande står kvar i klassen. Och 7 Ritzo 5%, som har ett formhöjande lopp i kroppen i ny regi och kanske kan sno åt sig ledningen från sitt springspår.

FAVORIT 3 To Be Or Not To Be VINST PÅ 2140: 4 av 9 / Bana: 3 av 6 / Kusk: 6 av 13 / Spets: 2 av 4 /

DRAGET 1 Face Ribb VINST PÅ 2140: 1 av 12 / Bana: 1 av 8 / Kusk: 0 av 6 / Spets: 0 av 1 /

V75-2

Bullseye Pellini står för klassen i gänget – Men det blir ingen w.o. 

RANKING
A: 3-2
B: 7-9-10
C: 5-6-4-1-8
D: 11-12

SPETS-STRID Här öppnar 2 Rekord Rune snabbast och vill också köra i ledningen. Utifrån öppnar 5 Stella Newmen bäst, men kommer normalt inte förbi.

LOPP-ANALYS Klass-II över 1640a. 

Ett spännande sprinterlopp, och som vanligt när det gäller lägsta klassen kan det hända oväntade saker.

3 Bullseye Pellini 23% är klasshäst i grunden, som har dragits med stora skadeproblem under sin karriär. Senast gjorde han sin första start på hela två år! Och får verkligen överbetyg för sin tredjeplats med tanke på det. Peter Untersteiner säger att hästen har tagit loppet på ett bra sätt och tror på en förbättrad insats nu. Bullseye öppnar bättre än medel och läget borgar för en bra position i den främre träffen, även om det inte blir någon ledning. Det är rätt favorit, men jag väljer ändå att gardera.

Se upp för Skrällen 2 Rekord Rune 6%, som är en kvick treåring under kraftig utveckling. Näst senast gick han med ett helstängt open-eye huvudlag och tog en överlägsen spetsseger med 50 meter. Senast gick han med ett öppet huvudlag och fick övertalas lite mer för att hålla undan till en säker seger från ledningen. Nu är det aviserat med helstängt igen och full fart när bilen släpper. Det finns lite risk för att hästen bli för pigg och gör av med krafterna under vägen, men håller han sig lugn bjuder han favoriten på en tuff match.

7 Iago Zon 25% har imponerat så smått i två raka segrar i ny regi och står perfekt inne i klassen på pengarna. Men det är vingelrisk från spåret och han känns bara som en av flera bakom min duo i a-gruppen.

Skrällen 9 Tour De France 3% rapporteras vara klart uppåt med lopp i kroppen, och är småintressant med Erik Adielsson i sulkyn.

10 Sadik America 5% har tagit tre raka segrar sedan han blev kastrerad, och ska nu gå med jänkarbike för första gången.

FAVORIT 7 Iago Zon VINST PÅ 1640: 1 av 6 / Bana: 2 av 2 / Kusk: 2 av 2 / Spets: 1 av 4 /

SKRÄLLEN 2 Rekord Rune VINST PÅ 1640: 2 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 6 / Spets: 3 av 4 /

V75-3

Spetsstriden kan bli avgörande – Pacific W.F. är Omgångens Fynd

RANKING
A: 1-4-5-3
B: 8-6-10
C: 11-9
D: 7-2

SPETS-STRID Bara fem hästar på startvolten. 1 Pacific W.F. öppnar bättre än medel och är inte så lätt att ta en längd på vid offensivt upplägg. Han utmanas främst av 3 Rushmore Face4 Stepping Spaceboy och 5 Destiny Am, som ställer en fråga om taktpinnen. Men det är svårbedömt trots bara fem hästar på startvolten.

LOPP-ANALYS Tre- och Fyraåringslopp över 2140 volt. 

Johan Jacobssons Minne där fyraåringarna är belastade med 20 m tillägg. Ett klurigt lopp på papperet, som kräver en del streck innan man känner sig nöjd.

Kungapokal-vinnaren 8 Poet Broline 25% har dragit in två miljoner kr på årets tio starter och gör troligen bokslut efter dagens framträdande. Senast tog han en säker spetsseger, utan att det fanns några krafter sparade. Nu vankas det andra förutsättningar med voltstart, bakspår och skor på hovarna, vilket är klara minusfaktorer alla tre. Han har aldrig startat i volt i Peters regi. Alla segrar är tagna från ledningen. Och en av karriärens nio segrar är tagna med skor på hovarna. Med denna info säger vi kort och gott – Schas!

Jag tror någon på startvolten vinner loppet, och kanske den troliga ledaren, tillika Omgångens Fynd 1 Pacific W.F. 3% Det här är en tuff treåring i grunden, som inte fått fullt betalt för hela sitt kunnande med bara en seger på 17 starter. Jag vet att hästen är bättre än så och från det här smaskiga läget kommer Robert Bergh göra allt i sin makt för att leda loppet från start till mål. Lyckas han försvara sitt innerspår i volten kan det räcka hela vägen till ett glatt vinnarodds. 😉

4 Stepping Spaceboy 22% har tagit alla fem segrar i karriären med skor på hovarna och är klart gynnad av dagens förutsättningar, jämfört med flera av motståndarna. Han har formen på topp och satt fast med lite krafter sparade i Kriterierevanschen senast på Solvalla. Han gör ett stabilt intryck och körs offensivt om han klarar fjärdespåret i volten.

5 Destiny Am 20% har också visat bra form och har vunnit tre av karriärens fyra segrar med skor runt om. Han har spetsat två av två med framspår i voltstart och laddas även han för ledningen.

Se också upp med rysaren 3 Rushmore Face 3% som inte är sämre än nämnda trio, om han visar sig från sin bästa sida. Vi femteplatsen i Kriterieuttagningen på Solvalla 12/9 höll han farten mycket starkt efter ett omöjligt upplägg.

FAVORIT 8 Poet Broline VINST PÅ 2140: 6 av 10 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 4 av 15 / Spets: 7 av 13 /

OMGÅNGENS FYND 1 Pacific W.F. VINST PÅ 2140: 1 av 12 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 7 / Spets: 1 av 2 /

V75-4

Tvååringarnas Blå Band – Coin Perdu är en undantagshäst och en Trolig Spik

RANKING
A: 2
B: 3-4-10-6-5
C: 1-9-12-7-8-11
D: ––

SPETS-STRID Tuff laddning att vänta mellan 1 Helloise Boko, 4 Dats Caballo och 5 Hot Chocolate. Lite svårbedömt då det är tvååringar, men Hot Chocolate ska gå med helstängt huvudlag och får gälla som spetsfavorit.

LOPP-ANALYS Tvååringslopp över 1640a. 

Svensk Uppfödningslöpning och tvååringarnas blå band med 700 000 kr i segerpremie. Kvaliteten är mycket hög och den bästa någonsin, även om minnet är kort.

2 Coin Perdu 66% är obesegrad efter fyra starter och har gjort ett ruggigt bra intryck! Det verkar finnas hur många växlar som helst att ta fram när kusken ber om det och det ser verkligen ut som en blivande stjärna från sidan. Jag har varit med i matchen under många år och jag vet att minnet är kort, men det känns som det här är den mest spännande tvååring jag någonsin skådat. Vid senaste segern stannade klockan på 1.12 sista 800 och under 1.10 sista halvvarvet, och det med full fart över mållinjen! Nu blir det långresa med övernattning för första gången, och visst finns det ett par saker som kan sätta käppar i hjulet för orutinerad tvååring, men jag blundar för det och rekommenderar Coin Perdu som en Trolig Spik. Han kan inte vara med i någon spetskörning när bilen släpper, men troligen sätter man på ett halvstängt huvudlag för första gången för att inte tappa för mycket mark det första halvvarvet.

Bakom döljer det sig ett koppel av segerkandidater, och det kostar en hel del streck om man inte köper mitt förslag till singelstreck.

FAVORIT 2 Coin Perdu VINST PÅ 1640: 3 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 4 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLLEN 10 Global Un Poco VINST PÅ 1640: 0 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-5

Tjacko Zaz har en tilltalande uppgift på papperet – Det finns minusfaktorer

RANKING
A: 5-9
B: 8-3-11
C: 7-1-6-4-10
D: ––

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan lägga iväg snabbare än medel. 2 Hank Von Håleryd visade senast att han har blivit klart rappare bakom bilen och körs offensivt igen. Troligen kan han inte svara ut 4 Lawyer Lohr, som dock vill släppa till en bra rygg. Vem är först framme för att överta av 2 Hank Von Håleryd och 5 Tjacko Zaz

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 

Ett rivigt sprinterlopp där vi också hittar omgångens mest streckade favorit. Men det är långresa och sko på hovarna som gäller, vilket kan sätta käppar i hjulet.

Omgångens mest streckade favorit 5 Tjacko Zaz 74% har formen helt på topp och imponerade lite extra vid sin överlägsna spetsseger senast. Han följde bilen i starten från sitt innerspår och segrade på, för årstiden, raska 1.11,0/1640a. Nu när det tuffaste motbudet inte kommer till start ligger vägen öppen mot ledningen igen, och troligen en tuff nöt att knäcka. Men han har startat två gånger på Jägersro utan att tjäna en enda krona och med skor på hovarna, som han vunnit en av sina sex segrar med, vill jag ändå säga syn. Det kanske är dumdristigt, men med tanke på att jag redan spikat en favorit känns det som ett måste.

Jag dubblar A-gruppen med Peter Untersteiners kapable 9 Snabba Cash 7%, som är en tuffing när han slipper ha hästar framför sig. Visserligen startar han från ett bakspår, men känslan säger att han synar dödens så fort tillfälle ges. Stämmer mitt scenario kan han sätta klorna i storfavoriten över upploppet. Han har tagit alla sina tio segrar med skor på hovarna!

Jag har även respekt för grundkapable 8 Ottens Casher 3%, som imponerade stort vid sin finalseger på Solvalla 24/9. Nu tror jag dock inte att dagsformen är lika vass, men han har vunnit fyra av sju med skor på hovarna och duger bra med lite klaff.

3 Blue Star Champion 3% har ett par formhöjande lopp i kroppen och spurtade klart godkänt som trea i V75 på Bjerke senast. Kenneth Haugstad förstärker i sulkyn för första gången.

11 Zigge Silvio 1% rapporteras vara klart uppåt med senaste loppet i kroppen. Johan Untersteiner vikarierar för första gången i sulkyn.

FAVORIT 5 Tjacko Zaz VINST PÅ 1640: 1 av 3 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 5 av 5 /

DRAGET 9 Snabba Cash VINST PÅ 1640: 1 av 6 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 6 av 23 / Spets: 4 av 6 /

V75-6

Isor Håleryd räds inte äldre konkurrenter och är hästen att slå

RANKING
A: 2
B: 6-1
C: 12-8-3-7-9-5-4
D: 11-10

SPETS-STRID Här hittar vi flera som är jämnsnabba den första biten, förutom 6 Tripolini V.P. och 8 Napoleon C.D., där jag tror att den senare kan kuppa sig till ledningen trots ett spår längst ut på vingen.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 

Ett lopp för den näst högsta klassen, som håller jämn, och för årstiden, bra standard. Favoriten har en tilltalande uppgift på papperet, även om han möter äldre hästar för första gången.

2 Isor Håleryd 55% är en stentuff fyraåring, som nu går upp mot äldre hästar för första gången. Men han tillhör kulltoppen och det är ingen större skillnad. Näst senast reparerade han en startgalopp på ett imponerande sätt när han slog sig fram till en andraplats och nöp en biljett till BC-finalen. Där höll han sedermera farten mycket starkt, som tvåa efter ett lopp utvändigt vinnande Target Kronos. Peter tänkte ställa in hästen för vinterträning, men Isor var extra fin i ett tuffare banjobb nyligen vilket övervägde till några starter till. Isor kan inte vara med i någon spetskörning, men har ändå en god chans att avgå med segern. Alla sex segrar är tagna med skor på hovarna.

Tuffast emot är 6 Tripolini V.P. 16% som är en dansk tuffing, och som senast tog en säker spetsseger i V75 på Bjerke. Han har bara tagit en seger med skor på hovarna på svensk mark och är klart missgynnad av skotvånget. Han är kvick bakom bilen och körs som vanligt offensivt.

Jag varnar även för Skrällen 1 Even’s First Boy 4%, som har visat kapacitet som räcker till seger i klassen. Läget borgar för en perfekt smygresa på innerspår och blir tempot för högt uppskruvat under vägen kan hans vassa spurt räcka långt. Han har vunnit tre av elva med skor runt om.

FAVORIT 2 Isor Håleryd VINST PÅ 2140: 4 av 10 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 4 av 10 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLLEN 12 Beppe Am VINST PÅ 2140: 5 av 23 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 5 av 26 / Spets: 1 av 3 /

V75-7

Mycket öppen avslutning – Dreams Take Time är prisvärd som Drag

RANKING
A: 1-7-10
B: 2-12-8-3
C: 9-5-4-11-6
D: ––

SPETS-STRID Lite svårbedömt vilken taktik kuskarna har tänkt sig? Vid full laddning tror jag att 2 Je T’aime Express tar en längd på stallkamraten 1 Dreams Take Time. Utifrån öppnar 4 O’Grady och 5 Playing Tua bäst, men tar sig normalt inte förbi.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 

Ett jämnt och streckkrävande lopp för högsta klassen avrundar omgången där en skräll ligger på lut.

Elvaårige 7 Nahar 22% slutar aldrig att förvåna. Efter ett gästspel i Kanada under hösten, där han segrade i två av sex starter, gick han senast ut och segrade i V75 på Bjerke. Robert synade dödens vid varvningen och det var ingen bluffseger. Han har tagit 24 segrar med skor i Sverige och klarar av dagens förutsättningar bra. Spår sju är dock inte det bästa och det föreligger en klar vingelrisk i spåren. Att han nu får bära favoritkepsen är kanske lite orättvist för en pensionär.

Tipset till Draget 1 Dreams Take Time 5%, som rapporteras träna riktigt positivt inför dagens start. Han kan öppna kvickt bakom bilen, och kanske kan sno åt sig ledningen till och med? Han går alltid med skor och det här är ett prisvärt Drag!

10 Fire To The Rain 17% är friskt tillskott i den högsta klassen. I V75 på Bjerke senast blev han hängande i tredjespår första halvarvet innan han kom fram utvändigt ledaren, men såg ändå ut att gå mot segern, innan han rumplade till och galopperade mitt på upploppet. Han har vunnit en sex med skor på hovarna, men ska ändå nämnas med respekt.

Det är flera som lurar i vassen bakom och det kan mycket väl skrälla till ordentligt, och jag rekommenderar gardering.

FAVORIT 7 Nahar VINST PÅ 2140: 21 av 61 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 22 av 60 / Spets: 3 av 6 /

DRAGET 1 Dreams Take Time VINST PÅ 2140: 15 av 40 / Bana: 6 av 13 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 7 av 9 /

EN TROLIG SPIK

V75-4: 2 Coin Perdu 66%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 1 Face Ribb 8%
V75-5: 9 Snabba Cash 7%
V75-7: 1 Dreams Take Time 5%

 

Omgångens Fynd

V75-3: 1 Pacific W.F. 3%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 2 Rekord Rune 6%
V75-3: 1 Pacific W.F. 3%
V75-6: 1 Even’s First Boy 4%

 

 Förstora systemet här

v75_20161203