V75_3_9

Flirt Fortuna perfekt inmatchad 

Tränaren har länge siktat på lördagens V75-lopp.
Tillägg vid 100 001 kronor.
Flirt Fortuna har tjänat 97 500 kronor.
– En motiverad favorit, säger Åbytränaren Admir Zukanovic.

För 14 dagar sedan kunde Admir Zukanovic räkna in karriärens första miljonseger.
E3-segern för treårige Donatella Sisu är förstås en milstolpe för en travtränare med höga mål.

– Det kändes skönt att få den första miljonsegern överstökad, om man säger så.
Alltså, det betyder man har ett hum vad man håller på med, att man kan ta fram en sådan här häst med sitt eget kunnande som man jobbat fram hos olika tränare.
Att sedan stå där med en årgångshäst som man tagit fram själv, det betyder mycket. Kanske att man kan bli erkänd i framtiden som en duktig tränare, säger 31-åringen.

– Flirt Fortuna och Stefan Söderqvist

– Flirt Fortuna och Stefan Söderqvist

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det spås mulet väder, men ingen nederbörd, under eftermiddagen och tidiga kvällen. Cirka 19 grader i luften.

Jägersros upplopp mäter 190 meter, och banan är känd för att gynna spetshästarna, som har lättare att rinna undan.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

 

V75-1

Ymer Brick tränar starkt efter en halsinfektion och är Omgångens Fynd

RANKING
A: 8-1
B: 7-2-10-12
C: 5-9-4-6-11
D: ––

SPETS-STRID Tuff laddning från flera händer att vänta. 1 Conrads Definitif vill försvara sitt innerspår, men kommer bli hårt ansatt av 2 Mellby Dashing, 5 Jeter och kanske framförallt 7 Enjoy Boko. Svårbedömt vem som har taktpinnen efter ett halvvarv.

LOPP-ANALYS Klass-I över 1640a. 

Ett öppet och spelvänligt lopp för den näst lägsta klassen inleder omgången, där spetsstriden mycket väl kan bli avgörande för loppets utgång.

1 Conrads Definitif 21% har utvecklats fint i sommar och har visat bra inställning till sitt jobb. Senast var han ute i en Derbyuttagning och mötte kulltoppen, men fick tyvärr ett tufft lopp utvändigt utan rygg och orkade inte hela vägen. Men han höll farten klart tappert, som femma efter Derbyfavoriten Readly Express. Conrads är kvick bakom bilen och Thomas kommer självklart ladda allt vad som går, och lyckas de försvara innerspåret är vinstchansen god. Det är aviserat med bakskor den här gången, vilket kanske inte är någon fördel.

Tipsnicken till Omgångens Fynd 8 Ymer Brick 4%, som bland annat har vunnit ett V75-lopp tidigare och visat vad han går för. Senast drogs han med en halsinfektion och uppträdde lite segare än normalt, men han är kvitt dessa problem nu och rapporteras träna normalt igen. Det är aviserat med lättning i bakbalansen, och kanske barfota runt om? Spår sju är inte det bästa, men man kan inte få allt på en fyra procentare. 😉

Bakom är det många om budet och  mycket streckkrävande innan man känner sig hyggligt nöjd.

7 Enjoy Boko 14% följer bilen och kan vara först ner till sargen trots ett spår långt ut, och är ute efter ett smyglopp i den främre träffen.

2 Mellby Dashing 19% kunde inte ta en finalbiljett till Derbystoet senast. Hon är kvick bakom bilen och nu blir det barfota runt om.

10 Gloria Sund 15% tog en komfortabel spetsseger senast och ska gå med en jänkarbike den här gången.

Storrysaren 12 Dens Bea 2% är en naturtravare som visat finfin kapacitet vid alla sina segrar på slutet. Nu blir det barfota runt om och Stefan Persson i sulkyn för första gången. Ruggigt prisvärd – och jag varnar!

FAVORIT 1 Conrads Definitif VINST PÅ 1640: 2 av 4 / Bana: 4 av 6 / Kusk: 3 av 18 / Spets: 0 av 1 /

OMGÅNGENS FYND 8 Ymer Brick VINST PÅ 1640: 1 av 2 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 1 av 7 / Spets: 0 av 1 /

V75-2

Favoriten är inte helt fläckfri i aktionen och jag garderar 

RANKING
A: 2-7-13
B: 12-11
C: 4-14-8-6-1-10-9
D: 3-5-15

SPETS-STRID Det är bara sex hästar på startvolten. 2 Flirt Fortuna är både stabil och kvick från början och körs offensivt. 4 Ulisse Kronos öppnar bättre än medel, men kommer normalt inte förbi. 6 Mucho Flax har ett ensamt springspår och kanske är först ner till sargen?

LOPP-ANALYS Ett stayerlopp, lördagsloppet, över 2640 volt. 

Ett stayerlopp med 15 hästar där styrkan kommer ta ut sin rätt sista halvvarvet.

2 Flirt Fortuna 46% har visat toppform vid två raka spetssegrar på slutet och blir spelad till klar streckfavorit. Han har spetsat från ett knepigt spår fyra i voltstart tidigare och ska normalt inte ha några problem att ta sig iväg kvickt från spår två. Tränare Admir Zukanovic har siktat på det här lopp en tid och hästen står perfekt inne i loppet på pengarna. Örjan Kihlström förstärker i sulkyn för första gången och från ledningen blir ekipaget en tuff nöt att knäcka. Men Flirt Fortuna är lite stegig och inte helt fläckfri i aktionen, och han känns lite väl mycket streckad i min bok.

Det finns flera tuffa motståndare på tilläggsvolten där 7 Mellby Duke 7% är en av dem. Den här högstammade fyraåringen har ännu inte löpt upp till sina höga förväntningar, men verkar vara lite på gång nu. Han gör ett lite fegt intryck och har nog inte vetat vad tävling gått ut på. Senast var han med i en Derbyuttagning och höll farten fullt godkänt, en bit bakom vinnande Readly Express. Även om han var oplacerad så visade klockan 1.11,5 sista varvet och ändå ett fall framåt. Det är inte aviserat med några ändringar.

Skrällen 13 Forecast 2% lägger mycket mark under sig och är på väg att släppa till ordentligt. Senast satt han fast med vinstkrafter och med startspecialisten Erik Adielsson i sulkyn kanske det blir en kvick start från springspåret.

12 Tiger Woodland 8% utmanade om segern i V75 senast och var inte så långt borta. Han har styrkan som vapen och trivs över den dryga distansen.

11 Mellby Drake 5% var med i en toköppning senast, när det ”brann” för Robert Bergh, som tryckte upp tempot i dödens. Nu blir det ett lugnare upplägg och ett helstängt huvudlag på hästen.

FAVORIT 2 Flirt Fortuna VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 2 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 1 /

SKRÄLLEN 13 Forecast VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 0 av 1 /

V75-3

Stentuff spetsstrid att vänta – vilket kan öppna upp loppet för en skräll

RANKING
A: 3-1-4
B: 5-6-7
C: 8-12-9-10-2
D: ––

SPETS-STRID Mycket tuff laddning från flera händer, som har deklarerat att det går ”all in”. 1 Västerbo Highflyer är dock svår att ta en längd på, som troligen körs för ledningen. Både 3 Je T’Aime Express och 5 Quick Fix kommer göra ett allvarligt försök att ta hand om taktpinnen, men det kan kosta mer än det smakar.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 1640a. 

Ett spännande sprinterlopp för den högsta klassen där det kommer bli vild kubbning om taktpinnen när bilen släpper.

Klassklättraren 4 Nadal Broline 33% har skämt bort oss och radat upp topprestationer när han besegrat de flesta motståndare under vägen. Nu är han framme vid högsta klassen för första gången, men klivet mellan Silver och Guld är inte så stort som man tror. Senast avgick han med segern trots ett knepigt elftespår. Det blir troligen ingen ledning, men det tuffa tempot i täten passar som hand i handsken och med lite klaff strider han om segern över upploppet. Det blir bakskor på nu, vilket tränare Reijo Liljendahl tycker är den optimal balansen.

Jag ger ändå tipsnicken till Draget 3 Je T’Aime Express 9%, som jag tror kan kuppa sig till spets när bilen släpper. Lyckas Peter Untersteiner med sin taktik, och inte körningen blir för utdragen, tror jag att de leder hela vägen.

1 Västerbo Highflyer 31% är ute i samma ärende. Han spurtade starkt i heat A i Åbys Stora Pris senast, men kom bort helt på den regntunga banan i heat B. Erik Adielsson upp i sulkyn för första gången och full laddning när bilen släpper.

5 Quick Fix 5% har varit inne på rundsmörjning och inte startat på en dryg månad. Men träningsrapporterna går i dur och han har visat tidigare att han oftast gör maxprestationer efter ett kortare uppehåll. Det är aviserat med barfota runt om och jänkarbike och full fart från start.

Blir körning i täten för tuff kan det öppna upp för fler skrällar.

FAVORIT 4 Nadal Broline VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 11 av 16 / Spets: 4 av 4 /

DRAGET 3 Je T’Aime VINST PÅ 1640: 1 av 5 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 2 av 7 / Spets: 5 av 7 /

V75-4

Att vara eller inte vara – är den stora frågan – Spetsstriden kan bli avgörande

RANKING
A: 1-11-10-14
B: 7-2-6
C: 3-13
D: 4-8-12-5-9

SPETS-STRID Voltstart. 1 To Be Or Not To Be är kvick ut vill försvara sitt innerspår. Han utmanas av 3 Carro’s Gift och 7 Malkin, som båda har spetsat 2 av 2 med framspår i voltstart. 

LOPP-ANALYS Ett fyraåringslopp över 2140 volt. 

Ett spelvänligt årgångslopp där en kvartett höjer sig lite över de övriga.

Segerstaplaren 11 Tudor Kronos 53% har vunnit sju av årets åtta starter och verkar blir allt bättre för varje start. Senast kom han tillbaks efter ett par månaders frånvaro, och öppnade överraskande kvickt bakom bilen när han försvarade sitt innerspår från start till mål. Är normalt ännu bättre till denna start, och Robert Bergh tror de täta starterna är ett plus. Det är svårt att ta in tillägg just på Jägersro och han får därför stå över tipsnicken.

1 To Be Or Not To Be 20% är lovande häst som vunnit hälften av karriärens tio starter. Näst senast tog han över ledningen varvet kvar och gick undan till en överlägsen seger. Senast gjorde han ett ännu bättre lopp, men sprang på tufft motstånd och orkade inte svara Qahar Q.C. över upploppet. Han kan öppna kvickt från spår ett i volten, men det kan bli svårt att svara ut de två springspårshästarna. Hur som helst blir det nog luckor och kanske kan överta ledningen i andra skedet. Nu byter man från ett helstängt- till ett norskt huvudlag.

10 Sevilla 6% känns som en oslipad diamant, som inte fått till alla kanter ännu. Senast var han med i en Derbyuttagning och fick ett tufft lopp utvändigt utan rygg de två sista varven, innan han tappade travet och galopperade 300 kvar. Han har styrkan som vapen och nu när det är voltstart blir det en vanlig sulky.

14 Gambino Degato 6% spurtade ettrigt i sin Derbyuttagning även om det bara räckte till en tredjeplats. Klockan stannade på raska 1.08,5 sista 800 och jag gillade vad jag såg. Han är dock osäker i voltstart och måste köras på säkerhet den första biten innan han travat in sig.

Skrällen 7 Malkin 4% rapporteras träna förbättrat och är kvick ur volten. Örjan Kihlström sitter upp för första gången och ekipaget kanske leder loppet länge?

FAVORIT 11 Tudor Kronos VINST PÅ 2140: 5 av 10 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 7 av 7 / Spets: 4 av 4 /

SKRÄLLEN 7 Malkin VINST PÅ 2140: 3 av 14 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 4 /

V75-5

Countdown Fougett går barfota runt om och hoppas spräcka årets segernolla

RANKING
A: 7-5-1
B: 9-3-6
C: 10-2-12
D: 4-11-8

SPETS-STRID I lägsta klassen är det inte helt självskrivet vem som tar spets. 1 Quattro Töll har aldrig haft framspår bakom bilen, men känslan säger att han kan lägga iväg riktigt kvickt. 3 Smokey Herman är en frontrunner som gör sina bästa lopp i ledningen och laddar allt som går. 7 Countdown Fougett är också kvick ut, men får troligen nöja sig med ett lopp i ryggar.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a. 

Ett öppet lopp för den lägsta klassen, som inte är så lätt att räkna på.

5 Brosa Am 38% har imponerat stort vid sina tre raka segrar på slutet och fortsättning lär följa. Det här är en storväxt häst som lägger mycket mark under sig och potentialen är hög. Senast satte man på ett par kupor som huvudlag för första gången, vilket gjorde att hästen öppnade mycket rappare bakom bilen. Det blir samma den här gången. Markus Lindgren söker sig nog fram emot dödens så fort tillfälle ges, och jag blir inte förvånad om han avgår med segern trots det.

Tipset dock till Draget 7 Countdown Fougett 13%, som jag jagat en tid. Senast fick han inte chansen i V75 från rygg på ledaren och hade krafter sparade. Nu blir det ett mer offensivt upplägg och med barfota runt om för första gången hoppas jag han får spräcka årets segernolla.

Se också upp med skrällen 1 Quattro Töll 3%, som visserligen aldrig haft framspår bakom bilen, men där känslan säger att han kan lägga iväg kvickt. Från spets eller rygg på ledaren kan det räcka till seger.

9 Falco Di Quattro 5% galopperade med sparade krafter i en Derbyuttagning senast och går ner i klass nu – se upp!

3 Smokey Herman 12% är kvick ut och kanske snor åt sig ledningen, men jag har ändå ingen riktig känsla för honom.

FAVORIT 5 Brosa Am VINST PÅ 2140: 4 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 5 av 9 / Spets: 2 av 3 /

DRAGET 7 Countdown Fougett VINST PÅ 2140: 1 av 10 / Bana: 1 av 7 / Kusk: 0 av 6 / Spets: 0 av 1 /

V75-6

Petri Puro har vässat den Troliga Spiken i intervaller och nu blir det barfota 

RANKING
A: 2
B: 4-3-1
C: 6-9-10-7-11-12
D: 8-5

SPETS-STRID Här står spetsstriden mellan 2 Napoleon C.D., 5 Unity Knick och 6 Young Farmer. Jag sätter en krona på den först nämnde i ledningen.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a. 

Ett jämnt och spännande lopp på papperet där jag väljer att ta ställning.

2 Napoleon C.D. 37% har bra potential i grunden när han visar sig från sin bästa sida. Vilket han gjorde när han bjöd snackhästen Takethem på en tuff match ända in på målsnöret i oktober på Jägersro i fjol. Nu har Napoleon fått tre formhöjande lopp i kroppen och uppträtt lite segare än normalt. Men tränare Petri Puro säger att hästen känns riktigt på gång nu. Och med det sista uttalandet – att han har vässat Napoleon i intervaller i veckan och att det blir barfota runt om den här gången – har jag svängt i min uppfattning om loppet. Napoleon är spetsfavorit i min bok, och med Erik Adielsson i vagnen för första gången känns det som en solid spetsvinnare. Trots att kort distans kanske hade varit att föredra. Det här är en knapp favorit som de flesta storspelare och tipslinjer kommer att gardera, men jag gör tvärtom och rekommenderar Napoleon C.D. som en Trolig Spik! 😉

Annars är 4 Heartbreaker V.S. en häst jag följt genom hela karriären ända från Norge, som jag gillar högt och rent! Nu går träningsrapporterna dur från stall Goop, och nu blir det barfota runt om. Men han får nöja sig med att bli första reserv.
Det finns ju en spelform som heter Tvilling – hmm..

FAVORIT 2 Napoleon C.D. VINST PÅ 2140: 3 av 16 / Bana: 3 av 7 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 8 av 12 /

SKRÄLLEN 3 Global Respons VINST PÅ 2140: 6 av 20 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 19 / Spets: 1 av 3 /

V75-7

Scellino Luis får vandra en tung väg och jag rekommenderar gardering

RANKING
A: 4-1-9
B: 6-10
C: 3-12-2
D: 5-11-7-8

SPETS-STRID Här hittar vi flera som är jämnsnabba när bilen släpper. 1 Top Of The World har bra statistik i ledningen och kommer ladda allt vad tygen håller för att försvara sitt innerspår. Han utmanas främst av hemmahoppet 5 Vivo Per Lei, men jag tror den först nämnde sitter i ledningen.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140. 

Vi avrundar omgången med lopp för den näst högsta klassen, där vi också hittar omgångens mest streckade favorit.

4 Scellino Luis 60% har fått två formhöjande lopp i kroppen efter några månaders frånvaro och närmar sig toppformen med stormsteg. Senast satt han fast med krafter sparade i Jubileumspokalen bakom vinnande Nuncio. Men klockan visade bara på 1.11,5 sista varvet och ännu långsammare sista 300, och det kanske såg lite bättre ut än vad de var? Hur som helst går Scellino ner i klass nu, men det blir troligen ingen ledning utan ett tufft lopp utvändigt sista varvet. Med lite klaff kan det mycket väl räcka till seger, men det finns några om och men och som dagens största favorit säger jag – SYN.

1 Top Of The World 5% höll farten mycket tappert trots ett tungt lopp utvändigt ledaren i V75 senast, och rapporteras ha tagit det loppet på ett bra vis. Han är riktigt vass bakom bilen och har vunnit 10 av 10 i spets (!) och blir ingen lätt nöt att knäcka om han når sin önskeposition.

Jag har respekt för 9 Bravo Navarone 15%, som gjorde en heroisk insats när han krossade allt motstånd den tunga vägen vid sin finalseger under elitloppshelgen. Han han rapporteras ha känts mycket bra i tisdagsjobbet och kan Björn Goop följa spetsfavoriten kan det bli ett perfekt lopp fram till upploppet. Det blir barfota bak nu.

Det är flera som knackar på dörren bakom och jag nämner att Skrällen 10 Sylvester America 1% satt fast med en hel del krafter senast och inte är sämre än någon annan i loppet. 😉

FAVORIT 4 Scellino Luis  VINST PÅ 2140: 10 av 23 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 12 av 26 / Spets: 4 av 6 /

SKRÄLLEN 10 Sylvester America VINST PÅ 2140: 5 av 29 / Bana: 2 av 7 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

EN TROLIG SPIK

V75-6: 2 Napoleon C.D. 20%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-3: 3 Je T’Aime Express 9%
V75-5: 7 Countdown Fougett 13%

 

Omgångens Fynd

V75-1: 8 Ymer Brick 4%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 13 Forecast 2%
V75-4: 7 Malkin 4%
V75-7: 10 Sylvester America 1%

 

 Förstora systemet här

V75_20160903