Olympiatravet_16_4

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Det är Jägersro som står som värd för lördagens V75-omgång där den tredje uttagningen till Olympiatravet ska avgöras.

Det är bra klass på tävlingarna, där vi bland annat får se om stall Kolgjinis stjärna Mosaique Face har skött vinterträningen på rätt sätt och förtjänar en plats i Olympiatravets final på Åby 30 april.

– Mosaique Face och Lutfi Kolgjini är laddade inför lördagen

– Mosaique Face och Lutfi Kolgjini är laddade inför lördagen

Jag har hittat en Trolig Spik som har toppchans att leda från start till mål. Fyra Drag streckade runt 10 procent. Två prisvärda Skrällar under 5 procent. Och sist men inte minst omgångens Fynd till 5 procent, som troligen vinner alla vägar!

Nu kör vi!


VÄDERPROGNOS

Det förväntas mulet väder med risk för regn under eftermiddagen och cirka 10 grader i luften.
Jägersros upplopp mäter 190 m och är ganska medel av landets banor. Det vinner dock fler hästar från ledningen på Jägersro jämfört med övriga banor, vilket är värt att tänka på.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Draget Tellmeastory är gynnad av lång distans och är ute efter revansch

RANKING
A: 4-2
B: 1-7-8
C: 3-5-6
D: 9

SPETS-STRID Innerspåret 1 Pajas Face är mycket rask ut och går normalt inte att ta en längd på, men vill troligen ha en rygg över den dryga distansen och släpper till 2 Breidabliks Nubbe efter en bit.

LOPP-ANALYS Derby Trial för fyraåringar över 2640a.
En intressant derbytest för några av landets bästa fyraåringar där styrkan kommer ta ut sin rätt över upploppet.
2 Breidabliks Nubbe 63% är en finfin fyraåring, som har visat upp ett brett register trots att han bara gjort sju starter. Senast gjorde han årsdebut efter fyra månaders frånvaro och tog en säker spetsseger efter raska 1.11 sista varvet. Är normalt snäppet bättre till denna start och från ledningen är han helt klart hästen att slå i loppet. Men han ska ut på lång distans för första gången, vilket jag inte tror är någon fördel, även om det inte är något jätteminus. Men han blir lite väl mycket streckad i min bok.
Jag ger tipsnicken till Draget 4 Tellmeastory 12%, som hunnit göra tre starter i sin nya regi och blivit allt bättre för varje start. Senast testades han barfota runt om för första gången och var säkert 40 meter bättre än tidigare då han stred som en tiger utvändigt Breidabliks Nubbe och noterade 1.11 sista varvet även han. Veijo låter mycket nöjd med sin springare, som tror att den långa distansen är en fördel för hans häst den här gången. Det kan vara så att han får revansch trots ett tufft lopp utvändigt favoriten. Det blir barfota runt om, som senast.
Bakom den här duon är det mycket jämnt och positionerna som blir avgörande. 1 Pajas Face 10% har bra potential i grunden och sitter troligen i rygg på ledaren och kör de på sig för mycket kan han speeda förbi över upploppet.
7 Falk On Hill 3% ska gå med ryckhuva nu och 8 Gijon 1% har årsdebuten överstökad och går nu barfota bak och med jänkarbike för första gången.

FAVORIT 2 Breidabliks Nubbe VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 2 av 3 / Kusk: 5 av 7 / Spets: 5 av 6 /

DRAGET 4 Tellmeastory VINST PÅ 2640: 0 av 4 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 0 av 0 /


V75-2

Say That Again provas med racerbalans och är omgångens Troliga Spik

RANKING
A: 6
B: 3-9-7-4
C: 5-11-1-8-2-12-10
D: ––

SPETS-STRID Här öppnar 4 Wollafur stabilt och kvickt trots ett snävt startspår i volten och är först ner till sargen. Ännu snabbare öppnar 6 Say That Again från sitt springspår, som är den troliga ledaren i loppet.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140 volt.
Ett voltstartslopp för den näst lägsta klassen, som ser lite ihåligt ut på förhand.
6 Say That Again 42% är på väg och släppa till rejält och är härdad i tuffa V75 lopp sedan tidigare. Senast gick han ut från ett knepigt spår elva och det var en hel del strul under vägen innan Björn fick kasta loss den sista biten över upploppet. Klockan stannade på 1.12 sista 800 och det såg ut som formen är den rätta. Hästen har tidigare visat att han trivs extra bra i den främre träffen då han är obesegrad i spets efter tre försök. Det är aviserat med första barfota runt om från stallet den här gången, vilket jag tror betyder en hel del meter på banan. Han är både stabil och kvick i volten och från springspår tror jag att ekipaget sitter i ledningen ganska omgående. Med racerbalans och spets på Jägersro är det ingen vild gissning att segern skrivs till lätt, när vi summerar loppet. Det här är omgångens mest Troliga Spik!
Bakom min spik är det flera om budet, men jag nämner att 3 Target Kronos 14% står perfekt inne i klassen och den här gången går med jänkarbike. Skrällen 9 The True F. 3% satt fast med vinstkrafter i Klass-I finalen på Solvalla senast. Formtoppade 4 Wollafur 14% troligen måste gå med bakskor nu.

FAVORIT 6 Say That Again VINST PÅ 2140: 4 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 13 / Spets: 3 av 3 /

SKRÄLLEN 9 The True F. VINST PÅ 2140: 3 av 18 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 2 av 19 / Spets: 2 av 4 /


V75-3

Mosaique Face har ingen dokumenterad dagsform och måste garderas

RANKING
A: 9-2-4
B: 1-3-5-6-11
C: 8-7-12
D: 10

SPETS-STRID Här försvarar 1 Allaballakaitoz med lätthet sitt innerspår bakom bilen, men släpper högst troligt till 2 Mosaique Face, som är först framme för att överta.

LOPP-ANALYS Olympiatravets tredje uttagning över 2140a. 
Ett rivigt lopp för den högsta klassen där en biljett till Olympiatravet står på spel.
Elithästen 2 Mosaique Face 49% sprang in drygt fyra miljoner kr i fjol och vi vet hur bra han är när han visar sig från sin bästa sida. I januari matchades han i Paris i tre starter utan att få med sig en enda krona, och visade för andra året i rad att han inte trivs att tävla på Vincennes under vinterhalvåret. Nu har hästen varit hemma några månader och slickat såren och träningsrapporterna går i dur från stall Kolgjini igen. Som snabbast har hästen visat 1.20/2100 på träningsanläggningen Vomb, vilket motsvarar cirka 1.15 inne på Jägersro, och Lutfi låter nöjd med sin springare. Ludde får troligen överta taktpinnen utan strid efter en bit, men jag tycker ändå att det är en svårbedömd streckfavorit och garderingen känns som given.
Jag ger tipsnicken till uppstickaren och loppets Drag 9 Spartan Kronos 8%, som fortfarande är kvar i Silverdivisionen på pengarna, men ändå går upp och mäter musklerna mot eliten. Det här är en riktig supertalang, som tyvärr drog på sig en gaffelbandskada och därför varit borta nio månader innan comebacken senast. Spartan Kronos var mycket löpsugen och från spår åtta bakom bilen drog han iväg i en kvick öppning, men fick svar invändigt och trampade sig och galopperade efter 300 körda. Det trampet är läkt nu och Conrad var nöjd med hästen efter det senaste jobbet. Blir det inget tempo i täten blir det förstås svårt att räcka fram till seger, men det brukar bli fart på tillställningen när Ludde är med i loppen och Spartan Kronos har rygg på favoriten i starten och kan sitta bra på det när spurten dras upp. Balansen är inte spikad i nuläget, men blir det bra förhållanden kan det bli barfota runt om.
Klar tredjehäst i loppet är 4 Dreams Take Time 21%, som jag trodde en del på inför senast. Efter knackig värmning tog han sig samman och fightade sig fram till en knapp andraplats, vilket var överraskande bra gjort med tanke på värmningen. Hästen kan bättre än så och han trivs extra bra just på Jägersro där han vunnit 6 av 11 starter.
Den här trion höjer sig lite i min bok och det är flera om budet om man vill strecka på ytterligare.

FAVORIT 2 Mosaique Face VINST PÅ 2140: 8 av 19 / Bana: 5 av 14 / Kusk: 10 av 30 / Spets: 7 av 14 /

DRAGET 9 Spartan Kronos VINST PÅ 2140: 4 av 10 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 5 av 13 / Spets: 3 av 4 /


V75-4

Oki Doki Face har visat upp ett brett register och blir svårfångad 

RANKING
A: 5-7-11
B: 3-8-4-2
C: 9-1-6-10-12
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Moon’s Oki Doki öppnar kvickt, men möter tuffare motstånd och söker troligen en bra rygg. Utifrån laddas 3 Eldrick Boko och 5 Oki Doki Face, och det är lite svårbedömt, men jag gissar på att den sistnämnde sitter i ledningen.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a. 
Ett spelvänligt lopp för den lägsta klassen som håller bra kvalitet och där positionerna kommer bli extra viktiga.
Den knappa favoriten 5 Oki Doki Face 21% har jag haft bra koll på i flera starter och är en häst jag gillar lite extra, och som jag tror kommer blomma ut rejält i år. Senast öppnade han bra bakom bilen och övertog ledningen i mitten av första sväng och släppte sedan ingen över bron, med sparade krafter på 1.12 sista 800. Träningsrapporterna går fortsatt i dur från stallet och från det här fina läget, och med Erik Adielsson i sulkyn för första gången, tror jag på ett offensivt upplägg igen. Kommer ekipaget till spets blir de en tuff nöt att knäcka och Oki Doki Face är en chansspik för er som känner för det.
Kapable 7 Takestwoforatango 6% är en mycket fin häst som är alldeles för lite streckad till sin vinstchans. Senast attackerade han från femte utvändigt under slutrundan och kopplade segergreppet mitt på upploppet, men blev snuvad på segern den sista biten in mot mål. Klockan stannade på 1.11 sista 800 och det var en mersmakande insats! Nu är det aviserat med både rycktussar och barfota runt om för första gången och slår det väl ut har vi hittat ett riktigt fynd.
Jag varnar också för den dansktränade Skrällen 11 Ymer Brick 2%, som vi känner till sedan tidigare på svensk mark. Nu har han fått två formhöjande lopp i kroppen och spetssegern senast togs med sparade krafter och luft under vingarna. Nu är det aviserat med barfota runt om för första gången och till låg procent är han mycket prisvärd!
3 Eldrick Boko 19% har vunnit 7 av karriärens 9 starter men står ändå kvar i den längsta klassen(!?) Han har gjort två starter i ny regi och tränaren andas optimism i intervjuerna, men jag har ingen riktig känsla för andrahands favoriten.
8 Qahar Q.C. 17% är mycket kapabel i grunden, men också lika osäker Från spår åtta luktar det tredjespår stora delar av loppet.

FAVORIT 5 Oki Doki Face VINST PÅ 2140: 5 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 3 av 3 /

SKRÄLLEN 11 Ymer Brick VINST PÅ 2140: 0 av 1 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 0 av 0 /


V75-5

Bästa hästarna från sämsta läget – Det är två eller många som gäller i min bok

RANKING
A: 12-13
B: 5-4-3-7
C: 10-8-6-9-2-1-11
D: ––

SPETS-STRID Här står striden mellan 1 Ahsoka, 3 Kirin De Zeun, 4 Eternal Sunshine och 5 Lovely Sky. Lite svårbedömt att gissa hur Robert Bergh har tänkt lägga upp det med sin duo och det känns lite hugget som stucket. 

LOPP-ANALYS Diamantstoet – Spårtrappa över 2140a. 
Ett stolopp med 13 hästar bakom bilen där de bästa hästarna också har fått de sämsta startspåren.
5 Lovely Sky 31% är lite överraskande knapp favorit i nuläget. Hon har visat finfin form på slutet och är kvick bakom bilen. Kommer hon till täten utan att det kostar för mycket leder hon länge, kanske hela vägen. Men jag tror på tuff körning innan kuskarna har kommit överens, och det kommer nog kosta en del för att ta hand om taktpinnen.
Tipset till 12 Jetset 30%, som är härdad mot mycket tuffare motstånd än detta. Senast var hon ute i ett lopp för Stoeliten där hon spurtade bra över upploppet, som trea efter Donna di Quattro. Spår tolv är iskallt, men Peter Untersteiner har siktat på det här loppet i sex veckor och känslan säger att vi kommer få se en riktigt taggad Jetset flyga lågt till slut.
Draget 13 Beverly Boulevard 13% är inte mycket sämre och tog skalpen på Jetset när de möttes 2 februari. Hon gör dock ett stirrigt intryck och har galopperat tre gånger i rad med framspår bakom bilen. Nu vankas det bakspår och trots läget tycker jag det är en klar fördel, just för den här hästen. Hon är mycket vass när man rycker upp den vita norsken och med lite klaff ställer hon en fråga om segern över upploppet.
4 Eternal Sunshine 6% har bra potential i grunden och har fått ett formhöjande lopp i kroppen. Hon är kvick bakom bilen och kanske kan sno åt sig ledningen till och med? Nu blir det barfota runt om och från spets kan hon rinna undan till seger.

FAVORIT 5 Lovely Sky VINST PÅ 2140: 7 av 24 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 6 / Spets: 2 av 4 /

DRAGET 13 Beverly Boulevard VINST PÅ 2140: 7 av 37 / Bana: 3 av 5 / Kusk: 3 av 13 / Spets: 2 av 3 /


V75-6

Shogun D.K. går med racerbalans och är gynnad av hemmaplan – Vilket Fynd

RANKING
A: 8
B: 1-7-10-9-2
C: 3-5-11-12-6
D: ––

SPETS-STRID Här blir det vild kubbning om takpinnen mellan innerspåret 1 Orakel Face och 7 Officer C.D. Lite svårbedömt, men jag gissar att Adrian lyckas hålla upp ledningen.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 
Ett rivigt sprinterlopp där det kommer bli full fart från start till mål.
1 Orakel Face 30% tog säker spetsseger från ett identiskt läge i V75 på Kalmar näst senast och siktar givetvis på en dacapo. Han har visat att han är mest effektiv över sprinterdistans, och att han vek ner sig mot Ochongo Face över medeldistans senast var inte så mycket att säga om. Nu är motståndet lite enklare och lyckas Adrian försvara sitt innerspår leder ekipaget i det längsta. Nu blir det barfota bak och ett helstängt goggles som huvudlag.
7 Officer C.D. 20% har hittat nya växlar och visat toppform under en längre tid. Han är mycket explosiv bakom bilen och inte så lätt att svara ut och Robban går nog ”all in” och försöker komma till ledningen. Det är samma sak här, kommer de till spets leder de i det längsta. Inga ändringar är aviserade.
Jag ger dock tipset till omgångens Fynd 8 Shogun D.K. 4%, som är en mycket kapabel travare för klassen när han tävlar på topp. På slutet har han tävlat på bortaplan och kanske inte varit som bäst. Men nu väntar hemmaplan och en hel del ändringar i utrustningen. Det blir lättare balans, helstängt och jänkarbike för första gången, vilket låter som musik i mina öron. Slår det väl ut tror jag att mitt Fynd har bra chans alla vägar, även om han hamnar utvändigt ledaren! 😉
Tuffe 10 Super Photogenic 2% kan dra nytta av det tuffa tempot i täten och är för lite streckad till vinstchansen, men får normalt svårt att hinna ända fram.

FAVORIT 1 Orakel Face VINST PÅ 1640: 1 av 4 / Bana: 1 av 8 / Kusk: 2 av 12 / Spets: 5 av 12 /

FYNDET 8 Shogun D.K. VINST PÅ 1640: 5 av 14 / Bana: 6 av 19 / Kusk: 3 av 9 / Spets: 4 av 5 /


V75-7

Det är nu miljonerna ska fördelas och jag försöker fälla favoriten

RANKING
A: 1-3-6
B: 9-4-5-7
C: 11-10-8-2-12
D: ––

SPETS-STRID Lite svårbedömt. 1 Radysin America försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor, men utifrån öppnar 2 Pioneer F.H., 6 Sir Ratzeputz och 7 Georgie Mae snabbt och jag vågar inte gissa vem som sitter i spets.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 
Ett spännande lopp för den näst högsta klassen avrundar omgången där jag tror att spetsstriden blir extra viktig.
3 Even’s First Boy 41% har formen helt på topp och känns lite som omgångens ”kommunvinnare” bland alla tipsters. Senast höll han farten starkt utvändigt ledaren utan att slå av på takten till slut. Flemming Jensen låter extra optimistisk i förhandsintervjuerna om sin häst, vilket också har speglat av sig på spelet. Jag har den största respekt för hästen, men han känns lite överstreckad och det kommer rensa bra i kuponghögen om vi lyckas fälla favoriten.
Jag gillar Draget 1 Radysin America 8%, som också blir min förstahäst i loppet. Det här är en stentuff märr, som tyvärr också är lika skör och har därför bara startat sporadiskt den senaste tiden. Vid segern den 18/11 tog hon en komfortabel spetsseger utan skor på hovarna, och nu är det aviserat med samma balans igen. Det kanske blir svårt att hålla ut 2 Pioneer F.H. den första biten, men är Christoffer på tårna kan han kanske komma ut och ta hand om ledningen i andra skedet. Hur som helst gillar jag förutsättningarna och jag har respekt för tränare Jerry Riordan när han har ställt i ordning sina hästar.
Jag nämner också skrällen 6 Sir Ratzeputz 6%, som reparerade en startgalopp på ett positivt sätt i årsdebuten. Han har normalt gått framåt ett snäpp till denna start och nu är det aviserat med ett helstängt huvudlag och barfota runt om.
Veijo Heiskanen låter nöjd med 9 Huge Star 1%, som kommer tillbaks efter ett par månaders frånvaro och nu ska gå barfota runt om.

FAVORIT 3 Even’s First Boy VINST PÅ 2140: 3 av 16 / Bana: 1 av 6 / Kusk: 6 av 17 / Spets: 0 av 1 /

DRAGET 1 Radysin America VINST PÅ 2140: 4 av 21 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 1 av 3 /

EN TROLIG SPIK

V75-2: 6 Say That Again 43%


BÄSTA DRAGEN

V75-14 Tellmeastory 12%
V75-3: 9 Spartan Kronos 8%
V75-5: 13 Beverly Boulevard 13%
V75-7: 1 Radysin America 8%

Omgångens Fynd

V75-68 Shogun D.K. 5%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-4: 11 Ymer Brick 3%
V75-68 Shogun D.K. 5%

 Förstora systemet här

V75_20160416