V75_27:2

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Det är V75 både lördag och söndag i helgen där det är jackpot på Halmstad på lördag, där det finns cirka 46 miljoner enbart i sjurättspotten att slåss om, och Extra V75 på Mantorp på söndag.

Fleetfoot Hanover och Peter Untersteinr

– Fleetfoot Hanover och Peter Untersteiner

Jackpot-omgångens två mest streckade favoriter, Fleetfoot Hanover (V75-3) och Qahar Q.C. (V75-4), blir hårt betrodda av spelarna och singelstreckad på många V75-system. Men det saknas inte motstånd och jag noterar att orutinerade Qahar Q.C. har galopperat i 6 av 7 starter när han provat voltstart.

– Qahar Q.C. och Lutfi Kolgjini

– Qahar Q.C. och Lutfi Kolgjini

Nu_pa_Lordag

VÄDERPROGNOS
Det förväntas mulet väder och ett par mm nederbörd under eftermiddagen och tidiga kvällen i Halmstad, men det är små mängder och kommer inte påverka banunderlaget.
Det blir ett par plusgrader i luften och bra förutsättningar för travsport.
Halmstads upplopp mäter 203 m och är 9 m längre än medel av landets travbanor.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Romme
17 – december

V75-1

Jonathan Palema har formen på topp och står på tur för en seger

RANKING
A: 5
B: 3-9-2
C: 6-1-4-12-11-8
D: 10-7

SPETS-STRID Det flera som kan öppna kvickt bakom bilen. 1 Pioneer F.H. försvarar sitt innerspår, men vill släppa till en bra rygg. 2 October Kronos och 3 West Wing laddar tufft för att överta, där det är fördel den först nämnde. Utifrån öppnar även 5 Jonathan Palema och 6 Augstus F. snabbt, där framförallt den senare kanske kan kuppa sig till spets? Svårbedömt!

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2640a. 
Ett spelvänligt stayerlopp för den näst högsta klassen inleder jackpot-omgången.
Den knappa favoriten 3 West Wing 22% har radat upp segrar mot lite billigare motstånd i vinter och kom senast till start med fem raka segrar i silver-finalen på Solvalla. Efter ett tufft lopp utvändigt ledaren galopperade han uppgivet 400 kvar utan någon chans på någon framskjuten placering. Trots att han var lite ursäktad efter en tuff resa är han svårbedömd inför dagens start. Det blir full laddning mot täten när bilen släpper, men det är flera som är ute i samma ärende och det kan kosta mer än det smakar och West Wing känns bara som en av flera med chans. Inga ändringar är aviserade.
Tipsnicken till Draget 5 Jonathan Palema 15%, som har visat jämn och bra form under en längre tid. Senast var han med i startrusningen, men tog kämpade ändå som en tiger hela vägen över upploppet och tog in meter på vinnande Scellino Luis. Han trivs över den långa distansen och med lite klaff sitter han där.
9 Bergshults Leffe 16% var med i samma lopp och slutar aldrig att förvåna. Toppformen håller i sig och han har en kvick startrygg vilket borgar för ett fint smyglopp efter sargen.
2 October Kronos 9% har jag jagat som skräll på slutet utan att få betalt. Nu blir han ganska hårt betrodd över opassande lång distans och är inte lika intressant.

FAVORIT 3 West Wing VINST PÅ 2640: 7 av 44 / Bana: 4 av 14 / Kusk: 8 av 17 / Spets: 4 av 5 /

DRAGET 5 Jonathan Palema VINST PÅ 2640: 6 av 14 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 5 / Spets: 6 av 9 /


V75-2

Carro’s Girl går med racerbalans och är prisvärd som Skräll

RANKING
A: 7
B: 2-11-4-5
C: 14-1-3-10-12-15-13-9
D: 8

SPETS-STRID Även här är det flera som kan öppna snabbt när bilen släpper. Hästarna 1, 2, 3, 4, 5 och 7 kan öppnar bättre än medel. 2 You Know Me har spetsat 2 av 2 med framspår och är min spetsfavorit.

LOPP-ANALYS Lärlingslopp – Stolopp – Spårtrappa över 2140a. 
Ett streckkrävande lopp på papperet där tempo och positioner blir extra viktiga för loppets utgång.
11 Steady Brodda 23% är först på turordningen och får överta alla streck för strukna förhandsfavoriten 6 Celebreightr. Steady Brodda har visat bra form på slutet och tjänat mycket pengar på sina två senaste segrar och står lite hårt inne i loppet i min bok. Senast rundade hon allt motstånd från tredje utvändigt under slutvarvet fram till en överlägsen seger där klockan stannade på 1.13,5 sista 800. Nu sätter man på en jänkarbike, vilket är positivt, men från spår elva kan det bli problem och favoriten är bara en av flera i ett öppet lopp.
Jag gillar Skrällen 7 Carro’s Girl 6%, som har visat bra kapacitet för klassen och har blivit nerstruken ett spår sedan förhandsfavoriten inte kommer till start. Hon har bra statistik i spets, men det tror jag blir svårt att nå. Men hon får nog ett bra lopp i den främre träffen och flyger lågt till slut. Nu är det aviserat med halvstängt huvudlag och jänkarbike, vilket låter intressant. Mycket prisvärd!
2 You Know Me 16% är kvick från start och trivs extra bra i ledningen där hon vunnit 4 av 7 och hon leder troligen loppet när man svänger in på upploppet.
Utrustningsändringar: Jänkarbike på 1 Going Popp och 10 Fairy Tail.

FAVORIT 11 Steady Brodda VINST PÅ 2140: 2 av 15 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 1 /

SKRÄLLEN 7 Carro’s Girl VINST PÅ 2140: 5 av 18 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 5 av 6 /


V75-3

Allt talar för spets och slut och Fleetfoot Hanover är en Trolig Spik

RANKING
A: 3
B: 4-1-9-5
C: 7-8
D: 6-2-10

SPETS-STRID 3 Fleetfoot Hanover fölljer bilen när hon är i rätt författning och är klar spetsfavorit. 4 Donna di Quattro kan också öppna bra och gör ett försök.

LOPP-ANALYS Stoeliten över 2140a. 
Ett intressant lopp för de bästa stona där favoriten ska ha en bra chans att ta hem segern.
3 Fleetfoot Hanover 64% är stentuff madame som har visat upp ett brett register vid sina segrar då hon vunnit både utvändigt ledaren och i spets. Senast kunde hon inte ta en längd på invändige Edward Ale i starten, men hon spurtade rappt när hon fick fritt över upploppet och var inte så långt borta från segern ändå. Nu bjuds det på lite lättare motstånd från ett perfekt läge bakom bilen och det mesta talar för att hon leder från start till mål. Peter Untersteiner meddelar att Fleetfoot kändes mycket fin i veckans finslipande jobb och att det är hans bästa vinstchans i omgången. Det är öppet bakom och i en för övrigt öppen jackpot-omgång där jag har hittat flera intressanta drag och skrällar utser jag Fleetfoot Hanover till en Trolig Spik.

FAVORIT 3 Fleetfoot Hanover VINST PÅ 2140: 7 av 14 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 9 av 21 / Spets: 7 av 7 /

SKRÄLLEN 9 Playing Tua VINST PÅ 2140: 9 av 37 / Bana: 4 av 9 / Kusk: 13 av 45 / Spets: 5 av 8 /


V75-4

Det är vinna eller försvinna som gäller när Lutfi vänder upp i volten

RANKING
A: 3
B: 10-8
C: 1-11-12-2-6-9-14-5
D: 13-7-4-15

SPETS-STRID Voltstart och orutinerade hästar gör det mer svårbedömt. Springspårshästarna 6 Don Brodde och 7 Justanothernovaic är troligen först ner till sargen och sedan får vi se om favoriten 3 Qahar Q.C. kommer iväg i rätt gångart och övertar ledningen efter en bit.

LOPP-ANALYS SHL-loppet över 2640 volt. 
Vid favoritfall ett mycket öppet och streckkrävande stayerlopp där det krävs en hel del hästar innan man känner sig nöjd.
3 Qahar Q.C. 57% har hittat nya växlar i ny regi och visat oanad styrka och kapacitet i tre överlägsna segrar och verkligen imponerat! Han har tjänat alldeles för lite pengar i förhållande till sin kapacitet och blir mycket svårslagen om han sköter sig. Men det har varit bilstart vid segrarna och idag är det voltstart där han inte har någon vacker statistik. På sju voltstartslopp har han galopperat i sex, men i den felfria tog han ledningen från just spår tre och segrade. Det känns också som hästen har fått ett bättre självförtroende i sin nya miljö och Lutfi Kolgjini vet också om vad som gäller. En svårslagen favorit om han sköter sig, som sagt, och en given a-häst på systemet.
Gör favoriten bort sig vill jag varna för Draget 10 Tohio Gilbak 8%, som är stark och har fått några formhöjande lopp innanför västen. Nu blir det urryckare, ett norskt huvudlag och Björn Goop i vagnen.
8 Gucci Degato 10% såg ut som en studsboll när han tog en enkel spetsseger efter ett halvårs frånvaro senast och han är knappast sämre till denna start. Se upp!
Det är mycket streckkrävande bakom om nämnda trio bränner!

FAVORIT 3 Qahar Q.C. VINST PÅ 2640: 1 av 2 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 3 av 3 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 10 Tohio Gilbak VINST PÅ 2640: 1 av 2 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 0 av 1 /


V75-5

Visst har Diotima F. normalt en god chans – men hon är för mycket streckad

RANKING
A: 4-6-5
B: 11-1-2-8
C: 10-9-7-12
D: 3

SPETS-STRID Här hittar vi ingen klar spetsfavorit. Troligen blir det tuff körning det första halvvarvet innan kuskarna har kommit överens. 4 Diotima F. med offensive Johnny Takter i sulkyn laddas tufft och vill till ledningen. 7 Alhanco och 8 Miss Prelong är båda kvicka ut och laddas trots spår långt ut på vingen.

LOPP-ANALYS Klass-II över 1640a. 
Ett ihåligt sprinterlopp för den lägsta klassen där det mycket väl kan skrälla till ordentligt.
4 Diotima F. 47% är en tuff märr, som senast gjorde sitt bästa lopp i karriären då hon från ett knepigt utgångsläge och en tuff resa under vägen ändå gick undan till komfortabel seger över upploppet. Nu går hon upp mot hingstarna, men det ska inte betyda så mycket då motståndet inte håller bästa klass. Hästen trivs med offensive Johnny Takter i sulkyn, som säkert har siktet inställt på ledningen från start till mål. Formstarka tränaren Helena Burman har en god chans att bättre på sin fina stallstatistik, men Diotima F. blir lite väl mycket streckad i min bok och garderingen känns därför som given.
6 Frankie Brodde 18% tog en säker spurtseger från fjärde utvändigt senast när klockan stannade på 1.13 sista 800. Han har styrkan som bästa vapen och är gynnad ju fortare loppet blir kört. Nu sätter man på en jänkarbike för första gången!
Skrällen 5 Wollafur 4% värmde snyggt innan V75-loppet senast, men galopperade kort efter start och fick inte chansen. Han reparerade dock markförlusten på ett bra sätt och visade att formen är den rätta. Nu sitter Örjan Kihlström upp i sulkyn för första gången och dessutom går hästen sommarskodd och med ett helstängt huvudlag.

FAVORIT 4 Diotima F. VINST PÅ 1640: 0 av 0 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 3 av 5 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 5 Wollafur VINST PÅ 1640: 0 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 2 /


V75-6

Springover bjuder favoriten på en tuff match och blir svårfångad i spets

RANKING
A: 7-10
B: 1-4-3
C: 9-11-2-5-12-8-6
D: ––

SPETS-STRID Voltstart gör det mer svårbedömt. 1 Bula Bula Am kan öppna hyggligt, men blir troligen över från sitt innerspår. Joakim Lövgren vet vad som gäller och öppnar kvickt från sitt springspår med 7 Springover, vilken jag håller som spetsfavorit.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2640 volt.
Ett stayerlopp för den näst lägsta klassen där starten kommer bli extra viktig för loppets utgång.
10 Dizzy River 37% är en stark och kapabel häst för klassen som näst senast oturligt galopperade bort en V75-seger mitt på upploppet och gick miste om 100 000 kr i segerpremie. Senast kom han tillbaks efter några månaders frånvaro och hade inga problem att krossa ett billigt gäng den tunga vägen och gå undan till en överlägsen seger över upploppet. Johan Untersteiner säger att hästen har tagit det loppet på ett bra sätt och han sticker inte heller under stol med att man har siktat lite extra på just det här loppet en tid. Den långa distansen är en fördel även om det bara blivit en seger på fem försök, men från bakspår är ekipaget lite utlämnad vad konkurrenterna hittar på. Favoriten kommer få vandra den tunga vägen igen och han måste vara helt på topp för dagen för att det ska räcka till seger, men Johan tycker ändå att det är hans bästa vinstchans i omgången. Inga ändringar är aviserade.
Draget 7 Springover 17% har spurtat mycket ettrigt på slutet och visat toppform. Jag gillar den här hästen lite extra och träffar Joakim Lövgren rätt i volten tror jag att ekipaget blir svårfångat i spets.
Förutom Untersteiners bidrag i loppet, 1 Bula Bula Am 15% och 4 Mellby Ciceron 11%, nämner jag skrällen 3 Bobbery 2%, som har uppåtform och nu får Johnny Takter i sulkyn för första gången.

FAVORIT 10 Dizzy River VINST PÅ 2640: 1 av 5 / Bana: 4 av 7 / Kusk: 3 av 10 / Spets: 1 av 1 /

DRAGET 7 Springover VINST PÅ 2640: 0 av 3 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 0 av 5 / Spets: 4 av 6 /


V75-7

Vi avrundar omgången med ett Fynd – som kan vinna flera vägar

RANKING
A: 4
B: 7-12-5-9
C: 2-3-1-8-6-11-10
D: ––

SPETS-STRID Här är 2 Elmer Gold först ner till sargen för att sedan släppa. Utifrån är det flera jämn snabba som gör ett försök och det är svårbedömt. 4 Dixie Exclusive kan öppna bättre än visat och kanske kan svara ut 6 Vivo Per Lei, 7 Michelangelo Ås och 8 Orakel Face?

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a. 
Vi avrundar omgången med ett öppet lopp när miljonerna ska fördelas.
7 Michelangelo Ås 41% har gått fram som en slåttermaskin och radat upp ett snyggt staket med fem raka segrar där tre av vinsterna är inom rikstoton. Senast var det lite tur med i bilden när flera av motståndarna galopperade eller körde för offensivt och Michelangelo, trots ett elfte spår, kunde hitta andrapar utvändigt. Attacken sattes in 600 kvar och segern skrevs till säker. Nu går han upp i klass och möter lite tuffare motstånd och från spår sju bakom bilen blir jag inte förvånad om han hamnar på vingel i spåren genom första sväng. Nu tar man ur brodden ur skorna och visst kan favoriten vinna, men han är alldeles för mycket streckad i min bok och jag har ett mer intressant bud.
Fyndet 4 Dixie Exclusive 6% har visat jämn och bra form under en längre tid och står perfekt inne i klassen. I V75-finalen senast noterade han 1.11,5 sista varvet och ännu snabbare 1.10 sista 700 och såg riktigt formstark ut med lite sparade krafter. Eventuellt blir det lite finslipning på utrustningen, men det är inget som är bestämt i skrivande stund. Johan Untersteiner är lite sugen på att ladda när bilen släpper och försöka sno åt sig taktpinnen. Hästen har bara gått i den positionen en gång tidigare i karriären och det kanske är dags att prova nu igen. Hur som helst är det här ett Fynd i min bok och med lite klaff höjer han värdet på min V75:a med många kronor.
12 Shogun D.K. 9% har skyhög kapacitet när det stämmer och flyger lågt det sista halvvarvet om de kört för fort i täten.
5 Stricker 9% har uppåtform och provas nu med norskt huvudlag och en jänkarbike.

FAVORIT 7 Michelangelo Ås VINST PÅ 2140: 5 av 16 / Bana: 2 av 4 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 4 av 7 /

FYNDET 4 Dixie Exclusive VINST PÅ 2140: 11 av 50 / Bana: 3 av 7 / Kusk: 8 av 28 / Spets: 0 av 1 /

EN TROLIG SPIK

V75-3: 3 Fleetfoot Hanover 64%


BÄSTA DRAGEN

V75-15 Jonathan Palema  16%
V75-4: 10 Tohio Gilbak 8%
V75-6: 7 Springover 18%

Omgångens Fynd

V75-74 Dixie Exclusive  6%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 7 Carro’s Girl 6%
V75-5: 5 Wollafur 5%
V75-7: 4 Dixie Exclusive 6%

 Förstora systemet här

v75_20160227

 

 

 

Omgångens Fynd

V75-31 Traveling Man  17%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 4 Tomtegubben 3%
V75-6: 6 Kirikou 4%