Gavle_V75_16:1

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

V75-cirkusen stannar till på Gävletravet på lördag där det förväntas sträng kyla och ett stenhårt banunderlag. Det kommer att krävas hakar runt om i skorna, vilket inte passar alla hästar som bäst.

Tipsverkstan har gått för högtryck och jag har hittat flera intressanta skrällar och drag, som gör att värdet kommer sticka iväg i höjden.
Omgångens Fynd” är en ny rubrik som jag kommer att lansera i mitt tipsmaterial framöver. Missa inte det! 😉

– On Track Piraten och Johnny takter vid sin seger på Romme den 5 december

– On Track Piraten och Johnny takter vid sin seger på Romme den 5 december

Dalarnas stolthet och en av Sveriges bästa hästar, On Track Piraten, möter rent kapacitetsmässigt ett överkomligt motstånd i ”Lars Axelssons lopp”, tillika Guldivisionen. Men han har lottats till sämsta läget bakom bilen och från spår elva får det inte bli något strul under vägen om det ska räcka till seger.

Valkommen_16:1

VÄDERPROGNOS:
Det är sträng kyla, där solen gör sitt bästa för att värma de tävlande, som gäller på Gävle på lördag eftermiddag. Temperaturen kommer att ligga mellan minus 15-20 grader och vi har ett stumt banunderlag att vänta.
Det kommer att krävas hakar i skorna runt om, vilket är värt att notera!
Gävles upplopp mäter bara 178 meter och det gäller att man är med i den främre träffen när man svänger in på upploppsrakan.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften
 finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Romme
17 – december

V75-1

Det finns en trio som höjer sig – Order By Keeper är draget

RANKING
A: 11-6-12
B: 2-7-10
C: 1-8-5
D: 3-4-9

SPETS-STRID De två innersta spåren bakom bilen öppnar kvickt där jag tror att 2 Wariner är mest angelägen för att ta hand om taktipinnen. Utifrån utmanar 4 Final Oak, men kommer inte förbi. 6 Coco De Vie körs offensivt och ställer en fråga efter en bit.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2640a.
Ett ojämnt lopp inleder omgången där den knappa favoriten, 6 Coco De Vie (32%), har visat prov på toppform under en längre tid. Hon tjänade i princip alla sina pengar (709 100 kr) under fjolåret. Coco är känd för att ha styrkan som bästa vapen och det är därför lite överraskande att hon inte spräckt segernollan över lång distans efter hela sju försök! Senast fick hon ett tufft lopp utvändigt ledaren och höll farten starkt hela vägen in i mål utan att slå av på takten. Det blir troligen ett offensivt upplägg igen, men det är inte självklart att hon blir släppt till spets och det kan bli ett tufft lopp igen.
Tipset till 11 Order By Keeper (16%), som kommer från Daniel Redéns formstall! Hästen har fått ett formhöjande lopp i kroppen och avslutade vasst när han fick full marschorder den sista biten och klockan stannade på 1.10,5 sista 700. Jag gillade vad jag såg och trots att det både är ny distans och kusk tycker jag att det är bästa Draget i loppet.
12 Scellino Luis (30%) blir också hårt betrodd. Senast var han lite sämre än normalt, men rapporterna säger att han ska träna klart bättre ute på Stora Alby igen. Örjan Kihlström upp i sulkyn för första gången, som säkert är ute efter en bra rygg under slutrundan, men det kanske blir svårt att hitta även för Örjan. Nu ändrar man från ett helstängt- till ett öppet huvudlag och med brodd runt om känns det mycket svårbedömt hur Scellino kommer att uppträda.
Den här trion höjer sig lite, men min B-grupp är bara snäppet sämre och kan duga då det krävs brodd i skorna runt om för att få fäste vilket kan ställa till det för många av dagens tävlande.

FAVORIT 6 Coco De Vie VINST PÅ 2640: 1 av 7 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 9 av 49 / Spets: 3 av 4 /

DRAGET 11 Order By Keeper VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 1 /


V75-2

Ett spelvänligt kallblodslopp där en skräll ligger på  lut

RANKING
A: 2-6-4-13
B: 8-9-11-12-15-14
C: 5-1
D: 7-10-3

SPETS-STRID 2 Torpa Nicklas, 4 Järvsö Elviz och 6 Alfie öppnar kvickast i volten. Jag håller en krona på den förstnämnde i ledningen. Från springspår på tillägg laddas 13 Tomtegubben och kan ha tätkänning tidigt trots att han står med tillägg.

LOPP-ANALYS Kallblod över 2140 volt.
Ett kallblodslopp med 15 hästar utspridda över två distanser. Favoriten, 8 Sjö Odin (23%), rundade till seger från fjärde utvändigt under slutrundan senast och gjorde ett formstarkt intryck. Nu är motståndet klart tuffare och favoriten känns bara som en av flera med likvärdig segerchans.
Tipset till den norska gästen, 2 Torpa Nicklas (18%), som det kommer bli mycket surr om och lite av dagens ”kommunvinnare”. Senast satt han i ledningen och hade segergreppet långt in på upploppet innan han blev nerspeedad. Det är finfin travare som troligen kommer leda loppet i det längsta igen, men jag sätter ett litet frågetecken för moralen. Torpa Nicklas står dock 20 meter bättre inne nu än vad han gjorde när han mötte favoriten den 13/12.
6 Alfie (14%) är en fin märr, som nu får Örjan Kihlström i sulkyn för första gången. Hon är rask ur volten och med lite glid kan det bli ett perfekt lopp i rygg på ledaren? Senast gick hon med plastskor, men nu är hon tvungen att gå med lite tyngre dito på grund av den stränga kylan och krav på brodd. Alfie står perfekt inne i loppet på pengarna och kommer luckan kan ”Gubben i lådan” mycket väl speeda till seger.
Jag varnar för hemmahästen, 4 Järvsö Elviz (2%), som är en mycket speedig krabat för att vara kallblod. Träningsrapporterna går i dur inför dagens start och han känns riktigt prisvärd som Skrällbud. Han är kvick och stabil ur volten och får han spara speeden fram till upploppet tror jag ingen går säker.
13 Tomtegubben (3%) rapporteras träna klart förbättrat och ska gå med ett norskt huvudlag den här gången, som man rycker ner kort efter start. Han är kvick ut och kan få en bra start från sitt springspår på tillägg och kanske har tätkänning i ett tidigt skede.

FAVORIT 8 Sjö Odin VINST PÅ 2140: 2 av 8 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 1 av 3 /

SKRÄLLEN 4 Järvsö Elviz VINST PÅ 2140: 8 av 41 / Bana: 4 av 12 / Kusk: 8 av 38 / Spets: 1 av 7 /


V75-3

On Track Piraten i all ära – men här hittar vi Omgångens Fynd

RANKING
A: 11-1-5
B: 6
C: 2-10-9
D: 3-4-8-7

SPETS-STRID Här öppnar 3 I Saw You och 4 Democrat kvickast, men båda vill ner till sargen för att släppa till en bra rygg. 6 Allaballakaitoz laddas utifrån och trivs extra bra i ledningen. 5 Ed You kanske körs offensivt trots att han inte startat på fem månader och tar emot favoriten med varma servetter?

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a.
Ett ihålig lopp för den högsta klassen där vi hittar omgångens mest streckade favorit i 11 On Track Piraten (75%). Han har tagit två kämpasegrar på slutet och visat bra moral och att han fortsatt har en hel del ogjort på ovalen. Spår elva är dock inte det bästa och det får inte strula när attacken sätts in under slutrundan om det ska räcka till seger. Han har normalt inga problem med brodd och hård bana, men han har inte vunnit på Gävle efter tre försök, vilket är värt att notera. Sätter han in attacken i fel läge och får svar blir det tunga ben den sista biten in mot mål.
Jag gillar 1 Luckycharm Hanover (6%), som har bra potential när han visar sig från sin bästa sida.Det gjorde han inte senast då han uppträdde lite segt. Nu har han dock fått lite hårdare jobb och tränare Daniel Redén låter riktigt nöjd mellan raderna. Daniels hästar har i och med den stränga kylan fått lite ändrad foderstatus, vilket verkar ha slagit mycket väl ut då hästarna vinner i parti och minut. Lucky kan inte försvara sitt innerspår, men är garanterad ett perfekt lopp i den främre träffen och med lite glid kanske det kan bli andrapar utvändigt efter en bit. Det här är Omgångens Fynd!
Robert Bergh låter överraskande positiv om 5 Ed You (10%), som tränar riktigt starkt efter fem månaders frånvaro. Ekipaget kanske kan kuppa sig till spets efter en bit och sedan ska de slås. Han har vunnit 6 av 10 med skor i sin tidigare regi, Olle Carlsson. Stortränare Robert Bergh med hela Europa som sitt arbetsfält har bara anmält en häst till dagens V75-omgång och det kanske säger lite om vad han har för känsla in för dagens lopp när han gör resan till Gävle enkom för att köra Ed You!
6 Allaballakaitoz (3%) laddas för täten, men har aldrig vunnit med skor på hovarna och är missgynnad av brodd.

FAVORIT 11 On Track Piraten VINST PÅ 2140: 12 av 40 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 9 av 12 / Spets: 4 av 9 /

FYNDET 1 Luckycharm Hanover VINST PÅ 2140: 2 av 8 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 1 av 1 /


V75-4

Joy Ribb flyger lågt över upploppet och kopplar segergreppet strax innan mål

RANKING
A: 15-3-7
B: 4-2
C: 9-14-1-5-12
D: 8-10-6-11

SPETS-STRID Här står striden mellan 3 Sally Steel och 4 Celebreightr, lite fördel för den förstnämnde då hon har det bättre spåret i volten. Lite svårbedömt om hon svarar om favoriten blir hetsig utvändigt?

LOPP-ANALYS Stolopp över 2140 volt.
Ett stolopp med 15 hästar där det krävs en hel del streck innan man känner sig nöjd.
Favoriten, 4 Celebreightr (46%), tog en imponerande spetsseger i V75 senast trots att hon låg på en hel del under vägen. Nu är det långresa med övernattning och brodd i skorna runt om vilket inte låter optimalt. Det här känns som en favorit i fara, som jag lägger ner lite i rankingen.
Tipset till loppets Drag15 Joy Ribb (12%), som har en mycket vass spurt det sista halvvarvet. Senast räckte det inte hela vägen fram till seger, men det var inte långt borta. Stängt spår på tillägg är förstås inte det bästa, men med lite klaff kommer hon flyga lågt långt ut i banan över upploppet och kanske räcker till seger den här gången.
3 Sally Steel (13%) är kvick ur volten och vet var mållinjen är belägen. Får hon aktionen att stämma på den hårda banan kan hon mycket väl rinna undan till seger från ledningen.
Jag gillade vad jag såg av 7 Tequila Palema (11%) senast.Det här är en stark och tuff madame som har härdats i tuffare sällskap än detta vilket kan visa sig utslagsgivande över upploppet. Hon är kvick ur volten och känslan säger att hon sitter i andraspår och i en bra position direkt. Se upp!

FAVORIT 4 Celebreightr VINST PÅ 2140: 3 av 6 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 1 av 1 /

DRAGET 15 Joy Ribb VINST PÅ 2140: 7 av 28 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 7 / Spets: 3 av 5 /


V75-5

Det är fel favorit i loppet och Premier Kronos har god chans flera vägar

RANKING
A: 4-12-11
B: 2-6-3
C: 9-1
D: 7-5-8

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan öppna raskt när bilen släpper. Det troliga är dock att 2 Linslusen A.U. drar till spets, som sedan får 4 Premier Kronos utvändigt som ställer en allvarlig fråga för att överta.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a.
Ett mycket jämnt och öppet lopp där tempo och positioner kommer bli extra värdefulla.
Här är 2 Linslusen A.U. (23%) lite överraskande spelad till favorit, men det köper jag inte. Han är en nyttig frontrunner över framförallt kort distans och jag skulle bli förvånad om han leder runt om nu när det är ett halvvarv längre. Nej, den här favoriten jobbar vi bort.
Tipset till Draget4 Premier Kronos (16%), som har visat bra form på slutet och fortfarande står kvar i klassen. Han är kvick bakom bilen och det är inte helt omöjligt att han kan få överta taktpinnen efter en bit. Han kan dock vinna flera vägar och ska i mina ögon vara favorit i loppet. Han hade tidigare problem att tävla på hårda banor på vintern, men har blivit fräsch i sina ben och har ett bra självförtroende när han har hakar i skorna numera.
Klassklättraren 12 Panoramic (22%) har haft toppform hur länge som helst och radat upp bra prestationer. Senast avslutade han virvlande och noterade 1.12 sista varvet från kön fram till en knapp seger i ett bronsdivisions-försök. Trots spåret ska han behandlas med respekt. Hakar runt om känns dock inte som något plus.
Jag varnar också för Skrällen, 11 Love Lini (2%), som jag trodde en hel del på senast. Då fick han dock inte det rätta fästet och fick mjölksyra när han vek ner sig i ledningen över upploppet. Nu blir det längre brodd i skorna och som helt bortglömd lyfter jag på kepsen och säger tackar. 😉

FAVORIT 2 Linslusen A.U. VINST PÅ 2140: 4 av 22 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 4 av 11 /

SKRÄLLEN 11 Love Lini VINST PÅ 2140: 8 av 29 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 3 av 9 / Spets: 2 av 4 /


V75-6

Storfavoriten känns sårbar – här hittar vi omgångens Roligaste Spik

RANKING
A: 6
B: 4-12
C: 10-1-8-5-7
D: 2-9-3-11

SPETS-STRID Voltstart och här är det klar fördel springspårshästarna, 6 Scampi och 7 Piggybank. Det förstnämnde är mest angelägen och tar hand om taktpinnen.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2640 volt.
Ett långlopp för den näst lägsta klassen där jag väljer att ta ställning.
Storfavoriten, 4 Ready Ribb (70%), har tagit två komfortabla spetssegrar på slutet och är normalt bästa hästen i fältet. Men det här är en skör häst i grunden som nu ska starta på ett stumt underlag och med brodd i skorna runt om. Alla varningsklockor och saftblandare ringer på en gång och jag ställer mig upp och säger syn! Spår fyra är inte heller det bästa och jag väljer därför att ta ställning och spika en annan häst.
6 Scampi (15%) har tänt till och hittat nya växlar som valack och gjort det riktigt bra. Senast noterade han raska 1.11 sista varvet i spåren, som tvåa efter King Sir Kir, och jag gillade vad jag såg. Nu sitter Johnny Takter upp i sulkyn för första gången vilket brukar vara positivt på Johanssons hästar. Jag tror att ekipaget drar till spets från spår sex i volten och sedan blir han en hård nöt att knäcka för övriga. Det här är omgångens Roligaste Spik!

FAVORIT 4 Ready Ribb VINST PÅ 2640: 4 av 8 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 3 av 3 /

DRAGET 6 Scampi VINST PÅ 2640: 1 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 3 /


V75-7

Det är de blinda som slåss och det är helgardering som gäller

RANKING
A: ––
B: 6-11-1-5
C: 3-8-10-2-7-9-4
D: ––

SPETS-STRID Innespåret 1 Zelma tog ledningen i en tuff öppning från spår ett den 14/11 på Solvalla och jag tror att hon ska ha en god chans att försvara sitt innerspår. Utifrån öppnar 4 Dicks Denja och 8 Tjacko Zaz bäst.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a.
Vi avrundar omgången med ett mycket öppet lopp för den lägsta klassen där det krävs helgardering för att man ska känna sig helt nöjd.
Favoriten, 5 Gloria Sund (21%), har visat stigande form på slutet och kan mycket väl vinna om det stämmer med positionerna fram till upploppet, men hon är bara en av flera.
Tipset till Skrällen, 6 Sambucus P.R. (6%), som har spurtat mycket vasst i de senaste starterna och framförallt visat prov på bra moral till slut! Han trivs med hakar i skorna och ramlar han bara ner i en hygglig position mitt i fältet få de hålla i sig över upploppet, för han är riktigt vass till slut. Mycket prisvärd på strecken!
11 Don Di Quattro (9%) fick ett tufft lopp senast och är ursäktad att han fick mjölksyra till slut. Han är klart bättre om han får gå i ryggar och spara speeden till slut och nu sitter Jorma Kontio upp i vagnen för första gången, vilket känns intressant.
1 Zelma (8%) är kvick från start och Kaj Widell kör i ledningen så länge lampan lyser. Den kan lysa hela vägen, om de får bestämma en bit.
Jag kommer inte ihåg när jag såg en mer svårbedömd avslutning på V75 och jag rekommenderar helgardering!

FAVORIT 5 Gloria Sund VINST PÅ 2140: 2 av 19 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 5 / Spets: 1 av 2 /

SKRÄLLEN 6 Sambucus P.R. VINST PÅ 2140: 4 av 28 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

EN ROLIG SPIK

V75-6: 6 Scampi (15%)


BÄSTA DRAGEN

V75-111 Order By Keeper  (16%)
V75-4: 15 Joy Ribb (12%)


OMGÅNGENS FYND

V75-31 Luckycharm Hanover  (6%)


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 4 Järsvö Elviz (2%)
V75-5: 11 Love Lini (2%)
V75-7: 6 Sambucus P.R. (6%)

 

 Förstora systemet här

v75_20160116_1