V75_21_5

V75_21_5

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Idag är det Gävletravet som står som värd för V75-tävlingarna.
Omgången innehåller några jämna och spelvänliga lopp där en skräll ligger på lut, men framförallt stundar sista chansen att få en inbjudan till Elitloppet.

Det är i Prins Daniels loppVägen till Elitloppet, som avrundar omgången, vi kan förvänta oss en riktig fartfest och en segertid under 1.10 när krutröken har lagt sig!

– Nimbus C.D. vill ta Vägen till Elitloppet

– Nimbus C.D. vill ta Vägen till Elitloppet i Prins Daniels lopp

De fyra senaste åren av Prins Daniels Lopp har segertiden varit under 1.10, och vi minns i fjol när Mosaique Face spårade från start till mål och noterade nytt banrekord 1.09,0/1609a!

I år är det den bildsköne fuxen Nimbus C.D., som har fått spelarnas förtroende och från spår ett bakom bilen ska bevisa att han är värdig en inbjudan till Elitloppet.

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Prognosen säger att det ska uppehållsväder med sol och lätt molnighet och cirka 17 grader i luften.

Gävles upplopp mäter bara 178 m och är cirka 15 m kortare än medellängd av landets banor. Och det gäller att vara med i den främre träffen när man svänger in på upploppet.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Seedorf O.M.F. har en tilltalande uppgift på papperet och är en svårslagen favorit

RANKING
A: 1
B: 6-7-5
C: 2-3-12-11
D: 8-10-4

SPETS-STRID Ett voltstartslopp inleder omgången. 1 Seedorf O.M.F. har haft spår fem de tre gånger han haft framspår i voltstart och öppnat både stabilt och kvickt från början. Han blir inte lätt att ta en längd på! Utifrån öppnar 4 M.T.Insider och de båda springspårshästarna 6 Paparazzi M. och 7 Queer Fish kvickt och försöker komma först ner till sargen.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2640 volt. 
Ett stayerlopp inleder omgången där mycket kommer avgöras i starten för loppets utgång.

Kapable 1 Seedorf O.M.F. 63% har hittat en perfekt uppgift på papperet och blir inte lätt att komma till tals med. Han står fortfarande kvar i Brons och har visat jämn och bra form under längre tid. Näst senast noterade han 1.11,5 sista varvet från ledningen i ett långlopp när han höll ifrån sig King Sir Kir på ett säkert sätt. Han har haft framspår i voltstart vid tre tillfällen, alla från spår fem, och öppnat både stabilt och kvickt. Med startspecialisten Erik Adielsson vid tömmarna är det ingen vild gissning att ekipaget sitter i ledningen, och sedan blir en tuff nöt att knäcka för övriga. Det kan bli så att någon av springspårshästarna lurar honom på ledningen, men det känns ändå lite långsökt med tanke på hur Seedorf har öppnat tidigare i voltstart. Inga ändringar i balansen är aviserat och det är rätt favorit i loppet.

6 Paparazzi M. 8% står bra inne i klassen och har vunnit 6 av 18 över aktuell distans. Örjan Kihlström upp i vagnen för första gången är alltid intressant och lyckas de snuva favoriten på ledningen är mycket vunnet.

7 Queer Fish 7% är en häst jag gillar skarpt, som inte alls har fått den utdelning som hans kapacitet speglar. Näst senast öppnade han raskt från spår sju i volten och den långa distansen är en klar fördel! Men körande Sören Eriksson får det sällan att stämma på rikstoton.

5 Bullyoung 5% har lika hög kapacitet som nämna trio, men har lottats till sämsta spåret och galopprisken är överhängande. Nu kortar man käken och byter ut det helstängda huvudlaget mot ett öppet dito, för att försöka få iväg hästen i rätt gångart.

Jag nämner också storskrällen 3 Melker 1%, som är en mycket bra stayer och som alltid kämpar hela vägen in i mål. Lite långsökt att han ska räcka ända till seger, men han rensar därefter också.

FAVORIT 1 Seedorf O.M.F. VINST PÅ 2640: 3 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 8 av 15 / Spets: 5 av 5 /

SKRÄLLEN 3 Melker VINST PÅ 2640: 1 av 7 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 16 av 46 / Spets: 2 av 4 /

V75-2

Scarlets Mirakel har bra chans alla vägar och är en Rolig Spik

RANKING
A: 4
B: 6-7-3
C: 11-2-10-12-1
D: 8-9-5

SPETS-STRID Frontrunnern 2 Sugar Daddy har spetsat 6 av 6 med framspår och tar normalt ledningen igen. Han har bra statistik i spets och försöker nog försvara sin önskeposition. Utifrån öppnar 4 Scarlets Mirakel och 8 Cigor Coyote bäst och ställer en fråga.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 
Ett ganska öppet lopp på förhand för den näst lägsta klassen där det finns några skrällar som ligger på lut.

Starke 6 Tellmeastory 48% imponerade stort vid sin senaste V75-seger när han krossade allt motstånd den tunga vägen utvändigt ledaren. Hästen har hög potential i grunden och är på väg upp genom klasserna och står billigt inne i nuvarande omgivning häst mot häst. Men den här gången är distansen ett halvvarv kortare och det är ganska stor risk att han hamnar bland de sista, när fältet har formerat sig. På Gävles snabba bana är det sedan inte lätt att kliva runt ett helt gäng under slutrundan. Och trots mycket positivt känns han som en sårbar favorit i min bok. Det blir barfota runt om, som på slutet.

Tipsnicken till omgångens Roligaste Spik 4 Scarlets Mirakel 17%, som har hittat nya växlar på barfota balans och jänkarbike. Näst senast utmanade han en av kulltopparna i fyraåringskullen Heavy Sound hela vägen in till målsnöret, när klockan stannade på 1.09 sista 700. Senast fick han tyvärr inte det rätta fästet och galopperade dubbelt, men han såg formstark ut både i uppvärmningen och mellan galopperna. Hästen kan öppna kvickt bakom bilen och kör Peter G Norman bara med lite pondus borde han få överta taktpinnen efter ett halvvarv. Men det är inget måste då jag tror han har en hygglig vinstchans även om han får harva utvändigt ledaren.

FAVORIT 6 Tellmeastory VINST PÅ 2140: 2 av 10 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 0 av 0 /

ROLIG SPIK 4 Scarlets Mirakel VINST PÅ 2140: 3 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 14 / Spets: 1 av 2 /

V75-3

Tuff startrusning bäddar för spurtstarke Draget Fridericus

RANKING
A: 9
B: 4-5
C: 2-8-3-1-7-11
D: 10-6

SPETS-STRID Här öppnar 1 Dragon Tooma kvickt, men vill släppa till en bra rygg. 4 Jeppas Maxi och 5 Only One Winner vet vad som gäller och laddas tufft. Där det är liten fördel för den sist nämnde i min bok.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1640a. 
Ett rivigt sprinterlopp för den näst högsta klassen där det kommer bli tuff gasning när bilen släpper.

4 Jeppas Maxi 46% har fått två formhöjande lopp i kroppen efter nästan ett helt års frånvaro på grund av skadeproblem. Senast mötte han den högsta klassen i ett lopp i Finland, men fick inte fritt spelrum från tredje invändigt över upploppet och gick i mål med sparade krafter. Det kan ha varit ett nyttigt lopp med tanke på uppehållet. Det var barfota runt om senast, men nu blir det skor igen, som han tävlat bäst med tidigare. Det blir ett offensivt upplägg mot täten, men det kan bli problem att nå ledningen då det är fler startsnabba konkurrenter som är ute i samma ärende.

Tipset till omgångens bästa Drag 9 Fridericus 17%, som Veijo Heiskanen strör goda ord om. Näst senast noterade han 1.10 sista varvet i tredjespår och såg riktigt fin ut! Senast var det mycket strul med i bilden med omstarter och lång väntan, och jag tycker hästen var fullt ursäktad. Nu är det idealiska förutsättningar med kort distans och ett bra smygläge fram till att slutstöten sätts in. Fridericus flyger lågt till slut och är klar etta i min bok!

5 Only One Winner 14% kördes resolut till ledningen i ett långlopp senast, blev för hetsig och låg på alldeles för mycket under vägen och sprang in i väggen 200 kvar. Nu är det bättre distans och full fart hela vägen som gäller. Erik Adielsson förstärker i sulkyn för första gången!

Spurtstarke 2 Usain Swing 3% har formen intakt och ska gå barfota runt om den här gången. Kör de på sig för mycket i täten biter hans spurt bra till slut.

FAVORIT 4 Jeppas Maxi VINST PÅ 1640: 2 av 2 / Bana: 3 av 3 / Kusk: 10 av 16 / Spets: 2 av 5 /

DRAGET 9 Fridericus VINST PÅ 1640: 1 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 1 av 2 /

V75-4

Öppet kallblodslopp där det ligger en Skräll på lut

RANKING
A: 11-3-12
B: 10-7-15
C: 14-6-4-13-9
D: 2-1-5-8

SPETS-STRID Voltstart och kallblod gör det mer svårbedömt. 1 Hallsta Vinnex och 3 Höstbo Stig öppnar kvickt, där det är fördel för den sist nämnde. Utifrån laddas 7 Skummis från sitt springspår och kanske sitter i spets. Svårbedömt.

LOPP-ANALYS Ett kallblodslopp över 2140 volt. 
Ett nordislopp med 15 hästar utspridda över tre volter där det finns flera scenarior.

12 Tangen Haap 23% är en finfin typ som jag tror har kapacitet att vandra hela vägen upp till eliten vad det lider. Senast reparerade han en galopp på bästa vis när klockan stannade på 1.22 sista 1400. Han tål en del spår på vägen och slutar med garanti i segerstriden.

11 Björs Viking 15% är en kvick travare, som är på väg att släppa till rejält. Han är kvick ur volten kan med lite klaff sitta i den främre träffen ganska omgående. Örjan Kihlström förstärker i sulkyn och nu är det aviserat med barfota runt om för första gången! Vilket låter intressant! 😉

Se upp för Skrällen 3 Höstbo Stig 3%, som står perfekt inne i loppet på pengarna och 20 m bättre till gentemot några av konkurrenterna. Senast höll han farten positivt i spets, som tvåa efter Art Nökkve. Nu blir det barfota runt om, som han segrat 2 av 3 på tidigare.

Det är flera om budet bakom och jag blir inte förvånad om det skräller till ordentligt.

FAVORIT 12 Tangen Haap VINST PÅ 2140: 14 av 30 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 18 av 36 / Spets: 0 av 1 /

SKRÄLLEN 3 Höstbo Stig VINST PÅ 2140: 2 av 19 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 24 / Spets: 3 av 6 /

V75-5

Omgångens Fynd är helt tappad av spelarna – Jag tackar och tar emot!

RANKING
A: 6-4-5-7
B: 2
C: 8-10-9
D: 3-1-11-12

SPETS-STRID Här är det flera som kan öppna bättre än medel och inte helt lättlöst. 2 Claudius Zaz, 3 Lindberg och 4 Cash A Cheque Em laddas från start. Utifrån öppnar 7 Ceasar Sisu kvickt, men det är svårbedömt om han hinner först ner till sargen?

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a. 
Ett spelvänligt lopp för den lägsta klassen som håller bra kvalitet!

5 M.T.King Of Cash 31% har höjt sig ett snäpp i tre starter efter uppehåll på barfotabalans. Det här är en stor krabat som lägger mycket mark under sig, som senast krossade ett billigare gäng under slutrundan och gick undan till en överlägsen seger. Örjan Kilström upp nu och blir det inget vingel i spåren ställer ekipaget en fråga om segern över upploppet. Nu byter man ut det norska huvudlaget, som åkte ner efter start senast, till ett helstängt dito.

Tipset till Omgångens Fynd 6 Faloria Boko 3%, som är en stentuff märr och som imponerade vid flera starter i fjol. Nu har hon årsdebuten överstökad, där hon noterade 1.11,5 sista 800 från sjunde utvändigt. Hon hade bara fått ett banjobb inför den starten och räkna med att hon är kraftigt uppåt med den genomköraren i kroppen. Det här är en högstammad häst som var lite av en snackhäst i fjol och det är konstigt att hon är så lite streckad! Ibland får man gnugga sig i ögonen! Men det är bara att tacka och ta emot när man får sådana här läckerheter serverade på silverfat! Eller hur 😉

4 Cash A Cheque Em 16% gjorde senast sin första start i Stig H Johanssons regi och svarade för topplopp. Tredjespår runt om och på spänstiga ben över upploppet var mäkta imponerande! Lyckas Erik Adielsson lotsa hästen till ledningen blir de en tuff nöt att knäcka.

Det är mycket surr och spel på 7 Ceasar Sisu 26%, som tog en komfortabel spetsseger i årsdebuten på ett bra sätt. Är knappast sämre med det loppet i kroppen och det blir ett offensivt upplägg mot ledningen igen när bilen släpper. Nu är det aviserat med ett helstängt huvudlag, vilket kan bli tungan på vågen i spetsstriden.

2 Claudius Zaz 6% gick med jänkarbike för första gången senast och fastnade med vinstkrafter till slut. Revansch nu?

FAVORIT 5 M.T.King of Cash VINST PÅ 2140: 3 av 12 / Bana: 2 av 4 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 1 av 2 /

OMGÅNGENS FYND 6 Faloria Boko VINST PÅ 2140: 3 av 9 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 9 / Spets: 2 av 2 /

V75-6

Adrians Girl är lite väl mycket streckad och här snålar vi inte på strecken

RANKING
A: 5-13-7-15
B: 4-14-11-12-9
C: 10-8
D: 6-2

SPETS-STRID Här hittar vi inga utpräglade startkanoner. Och det troliga är att 4 Remains5 Adrians Girl och 7 Augusta är de som är mest angelägna att komma till ledningen. Men det är svårbedömt!

LOPP-ANALYS Diamantstoet över 2140a. 
13 ston bakom bilen, och kanske omgångens mest streckkrävande lopp.

5 Adrians Girl 43% kommer tillbaks efter ett par månaders frånvaro och har ingen dokumenterad dagsform, men blir ändå spelad till klar favorit. För stor i mina ögon! Sedan Robert Bergh flyttade bopålarna till den nya gården i Höjom utanför Göteborg har Adrian Girl segrat i 3 av 4 starter, och helt klart har hon tänt till av miljöbytet. Robert säger att hästen är väl förberedd och att det blir barfota runt om direkt.

Skrällen 13 Erica 3% är härdad i klassen och kan med lite klaff komma fram bra i andraspår från sitt bakspår. Hästen har formen intakt, vilket 12,5/1900 efter galopp senast indikerar.

7 Augusta 5% ska provas barfota runt om för första gången och får Örjan Kihlström i sulkyn nu! Hästen är kvick från start och lyckas Örjan komma först ner till sargen kan det räcka till seger.

15 Fast Agnes 7% är mycket speedig märr, som har tagit två raka segrar och är obesegrad i Troels Andersens regi. Läget är inte det bästa, men får hon de rätta ryggarna under slutrundan flyger hon lågt längst ut vid staketet över upploppet.

FAVORIT 5 Adrians Girl VINST PÅ 2140: 6 av 19 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 17 / Spets: 3 av 4 /

SKRÄLLEN 13 Erica VINST PÅ 2140: 2 av 33 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 1 av 3 /

V75-7

Nimbus C.D. springer en låg 1.09-tid i ledningen och blir inte lätt att få tag i

RANKING
A: 1
B: 2-4-10
C: 9-3-8
D: 6-7-5

SPETS-STRID Här kan alla åtta bakom vingen öppna kvickt, men 1 Nimbus C.D. vann spårlotten och går normalt inte att ta en längd på från sitt innerspår. Tuff körning från flera händer att vänta gör att det blir ett hårt tempo på loppet.

LOPP-ANALYS Vägen till Elitloppet över 1609a. 
Prins Daniels lopp över den engelska milen där segraren får en inbjudan till Elitloppet.

1 Nimbus C.D. 42% är en bildskön fux som segrade i Jubileumspokalen i fjol. Nu har han fått några uppbyggande lopp i kroppen efter sitt vinteruppehåll, och efter den senaste starten låter tränare Pasi Aikio supernöjd med sin springare! Nu hade man tur i spårlotten och det finns ingen som kan ta en längd på Nimbus när bilen släpper och mycket talar för att han leder från start till mål, och får sitt rosa kuvert. Klar utgångshäst på systemet, men ingen spik!

2 Magic Tonight 17% kördes passivt i årsdebuten, men såg smidig och fin ut och har säkert gått fram flera hack med det loppet i kroppen. Han har som försvarande mästare redan fått en inbjudan till Elitloppet, om tränare Roger Walmann vill? Nu är det aviserat med racerbalans och ett helstängt huvudlag, och från rygg på ledaren kan allt hända.

4 Volstead 7% har inte haft någon glid i årets starter, men ändå visat bra form. I Finland senast galopperade han innan bilen släppte fältet. Nu sitter Tarzan själv upp i vagnen och kanske blir det barfota runt om som i Sprintermästarens final i fjol?

Jag nämner också Skrällen 10 Ed You 4%, som spurtade rappt vid sin andraplats i Finland senast. Robert låter nöjd med sin springare, som säger att det nu blir någon ändring av huvudlag. Goggles kanske?

Nu kör vi 😉

FAVORIT 1 Nimbus C.D. VINST PÅ 1609: 1 av 6 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 10 av 14 /

SKRÄLLEN 10 Ed You VINST PÅ 1609: 7 av 15 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 7 av 19 / Spets: 6 av 8 /

EN ROLIG SPIK

V75-2: 4 Scarlets Mirakel 17%

BÄSTA DRAGET

V75-3: 9 Fridericus 17%

Omgångens Fynd

V75-5: 6 Faloria Boko 3%

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-4: 3 Höstbo Stig 3%
V75-5: 6 Faloria Boko 3%
V75-6: 13 Erica 3%
V75-7: 10 Ed You 4%

 

Förstora systemet här 

V75_20160521