VÄDERPROGNOS

Det spås soligt väder med lätt molnighet under eftermiddagen och tidiga kvällen. Cirka +2 grader i luften.

VÄRT ATT NOTERA

Färjestads upplopp mäter bara 177 m och är cirka 20 m kortare jämfört mot medel av landets övriga banor.

Det är ingen nackdel att ha innerspår bakom bilen, och som vanligt är de innersta spåren 1-6 en fördel.

Eftersom upploppet är kort är det nästan ett krav att man är med i den främre träffen när man svänger in på spurtrakan om man ska hinna fram till seger.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

– Nu kör vi!


 

V75-1

Blir spetsjakten avgörande? – Jag har lösningen även om den blir för tuff

RANKING
A: 6-2-10
B: 5-1-8-4
C: 9-7-3-11-12
D: ––

FAVORITEN 2 Önas Igor

DRAGET 6 Global Signature

SKRÄLLEN 10 Xanthis Amazing

SPETS-STRID Tuff laddning mellan de två innersta spåren 1 Charming Soldier och 2 Önas Igor, och det kan bli en utdragen körning innan kuskarna kommer överens. Jag tror att den senare sitter i spets efter 400. Utifrån öppnar 3 Digger Lord, 4 Oscar Rhode och 8 Pharaon Face bättre än medel, men får nöja sig med att söka en bra position.

LOPP-ANALYS Klass-I över 1640a. 

Ett sprinterlopp för den näst lägsta klassen inleder omgången, där det kommer bli tuff körning det första halvvarvet innan fältet formerat sig.

2 Önas Igor 20% är en mycket startsnabb frontrunner, som är härdad i V75 under en längre tid, men trots det fortfarande står kvar i den näst lägsta klassen. Senast öppnade han mycket raskt från spår sju bakom bilen, men släppte ledningen då det var medeldistans. Nu är det ett halvvarv kortare och knappast ett släpp när bilen släpper, och ledningen så länge lampan lyser. Jag är medveten om att det kan bli svar invändigt. Men Önas är tuff!

Jag gillar 6 Global Signature 13%, som tog en snygg spurtseger i V75 näst senast för att senast sitta fast med sparade krafter i finalen på Solvalla. Nu har han inte startat på en månad och dessutom blivit vaccinerad under det korta uppehållet och stått över jobb en vecka. Det kan sätta ner hästen i kapacitet, men tränare Joakim Wallin var mycket nöjd med hästen i det sista jobbet. Det var tal om att man skulle byta till en helstängt huvudlag tidigare i veckan, men det blir högst troligt ett norskt dito igen. Muscel Hill är farsan!

10 Xanthis Amazing 4% är en finfin märr som senast kom tillbaka efter ett par månaders frånvaro och gjorde sin första start i ny regi. Hon avslutade då mycket vasst mellan hästar över upploppet utan att få fritt spelrum och gjorde ett mycket positivt intryck! Med lite klaff och flyger hon lågt över upploppet igen och är prisvärd som skrällbud.

Det är flera om budet bakom, men garderar du vidare är hela B-gruppen gjuten på lappen.


V75-2

Mood Indigo har siktat hit och är hästen att slå om han sköter sig i starten

RANKING
A: 2-11
B: 1-3-8-9
C: 12-6-10-4-5-7
D: ––

FAVORITEN 11 Titan Brodde

DRAGET 2 Moon Indigo

SKRÄLLEN 3 Qamaro C.D.

SPETS-STRID Voltstart gör det lite mer svårbedömt. 1 Arnold Scoop har visat vid ett par tillfällen att han kan öppna raskt ur volten och försvarar normalt sitt innerspår och kör i ledningen. Utifrån utmanar 3 Qamaro C.D. och 6 Radjah D’Inverne.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140 volt. 

Ett öppet voltstartslopp för den lägsta klassen där de bästa hästarna på papperet startar från bakspår, vilket kan bädda för en skräll.

11 Titan Brodde 38% blir trots sin orutin och galopperna senast ganska klar favorit på strecken. Hästen har vunnit tre av karriärens fem starter och visat att han är lovande. Han gjorde också ett positivt intryck efter sina två korta galopper senast. Han uppträdde dock mycket hetsigt när man körde upp till bilen, och galoppen kom också som ett brev på posten. Det känns som att det är en fördel att det är voltstart nu och att han därmed inte blir lika hetsig i starten. Om han sköter sig har han kapacitet att vinna loppet trots ett tuff upplägg.

2 Mood Indigo 12% är klart kapabel för klassen och är också snyggt inmatchad i dagens lopp. Han har visat både styrka och snabbhet mot bättre motstånd än detta och klarar han bara av spår två i volten är han hästen att slå i loppet. Det blir troligen ett öppet huvudlag för en lugnare och mer stabil avgång i volten.

1 Arnold Scoop 13% är en fin typ som gjorde ett bra intryck vid sin lätta spetsseger senast. Han har fått två formhöjande lopp i kroppen efter en längre frånvaro och blir normalt allt bättre för varje framträdande. Lyckas han försvara sitt innerspår leder han loppet i det längsta, kanske hela vägen?

3 Qamaro C.D. 3% har visat prov på toppform under en längre tid och skulle vara intressant att se i ledningen. Det kanske blir svårt att nå dit? Men han är för lite streckad i förhållande till vinstchansen.

8 Bowling Triple X. 14% får mycket streck på sig på grund av sin spetsseger i V75 senast. Och det är andra förutsättningar nu och han känns bara som en av flera vid gardering.


V75-3

On Track Piraten är ensam på plan och det är bara att hamra in spiken

RANKING
A: 2
B: 9-5
C: 4-1-8
D: 3-7-6

FAVORITEN 2 On Track Piraten

DRAGET 9 Thai Broadway

SKRÄLLEN 4 Increased Workload

SPETS-STRID Här kan det bli lite körning den första biten då det är flera som vill ha rygg på storfavoriten 2 On Track Piraten, som sitter i ledningen efter en bit, med 1 Al Dente i rygg.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 1640a. 

Ett lågklassigt lopp för den högsta klassen där megafavoriten On Track Piraten är ensam på plan när han lägger sin straffspark.

Världens bästa Dalahäst 2 On Track Piraten 85% radar upp bra prestationer och jagar här sin sjätte raka seger!
Piraten har efter sin SM-seger i oktober hållit formen på ett strålande sätt och det finns ingenting som talar för en sämre insats idag. Motståndet är som vanligt ljummet den är årstiden och allt talar för tidig ledning och sedan spel mot ett mål.
Trots att han är gigantisk favorit på strecken är det befogat, och jag rättar in mig i ledet och säger att det är en högst Trolig Spik!


V75-4

Favoriten kan få positionsbekymmer och en skräll ligger på lut

RANKING
A: 1-14-11
B: 10-2-6
C: 13-5-4-12-3
D: 8-7-9

FAVORITEN 14 Bellfaks

DRAGET 1 Hallsta Vinnex

SKRÄLLEN 11 Myllkärrs Sune

SPETS-STRID Bara fem hästar på startvolten där 1 Hallsta Vinnex öppnar raskt om han kommer iväg i rätt gångart. Utifrån öppnar 4 Stolt Odin och 5 Gärdsjö Aragon bäst och utmanar.

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 2140 volt. 

Ett voltstartslopp för kallblod med 14 hästar på startlinjen. Favoriten Bellfaks har ett stäng spår på tillägg vilket kan ställa till det och öppna upp för en skräll.

14 Bellfaks 41% startade bara sporadiskt under fjolåret, men visade bra styrka och moral vid sin senaste seger, och att det är bästa hästen i fältet är det inget snack om. Han hämmas dock av ett stängt startspår på tillägg och det kan lätt bli strul under resans gång. Slinker han igenom och tidigt kan avancera fram utvändigt ledaren blir han tung att stå emot, men det finns några om och men varför jag drar öronen åt mig.

1 Hallsta Vinnex 16% har formen på topp och visade mycket bra styrka vid sin seger utvändigt ledaren i V75 på Umåker senast. Spår ett i volten är optimalt och felfri drar han troligen till ledningen och säljer sig dyrt. Men han är ingenting att lita på då han har mycket hög galopprocent under sin karriär.

11 Myllkärrs Sune 6% är en fin typ som tog en överraskande andraplats i Derbyt för tre starter sedan. Han är kvick i benen och kan få en bra start från sitt springspår på tillägg. Prisvärd som skrällbud!

10 Liheim Svarten 4% har tagit sina flesta segrar på vintern och får nu Björn Goop i sulkyn för första gången, och ekipaget är tidig vid gardering.

2 Tangen Stegg 2% blir helt bortglömd av spelarna, men han har vunnit sex av 14 starter i Sverige och står bra inne i loppet på pengarna.


V75-5

Det blir ingen w.o. för Fossens Bonus och jag spelar på skräll

RANKING
A: ––
B: 2-3-7-1-5
C: 9-6-10-4-11
D: –

FAVORITEN 3 Fossens Bonus

DRAGET 2 Thai Navigator

SKRÄLLEN 1 Emmett Brown

SPETS-STRID Tuff laddning mellan 2 Thai Navigator och favoriten 3 Fossens Bonus. Öppnar Thai Navigator lika kvickt som han kan göra och körs offensivt är han spetsfavorit i min bok.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2640a. 

Ett stayerlopp för den näst högsta klassen där loppet troligen avgörs i spetsstriden. Det rensar bra om favoriten bränner och en gardering kan betala sig.

3 Fossens Bonus 64% är omgångens näst mest streckade favorit. Han har blivit klart lugnare och bättre sedan han blev valack, vilket de senaste prestationerna i V75 vittnar om.
Senast tog han en retfullt enkel spetsseger med sparade krafter i V75-finalen på Solvalla, och allt talar för en bra insats igen. Jag tror dock att han får svar i spetskörningen den här gången och över den långa distansen behövs det inte så mycket för att det ska bli stumma ben den sista biten.
Jag är fullt medveten om att det blir dumstrut på om han drar till spets och vinner igen, men som spelare måste man vara kritisk vid minsta spricka i muren och jag spelar på skräll.

Den norska derbytrean 2 Thai Navigator 15% trivs över lång distans och han kan dessutom öppna mycket raskt bakom bilen. Senast gick han barfota på en för stum bana, därav galoppen. Nu blir det första jänkarbike, körspö och Björn Goop i vagnen, och blir inte startrusningen för tuff kan det räcka hela vägen.

Örjan Kihlström gillar 7 Indoor Voices 8% lite extra, vilket inger respekt. Det här är en spurtstark dam som gynnas av det troliga tuffa tempot i täten.

1 Emmett Brown 3% kunde vinna trots dubbla galopper senast och visade att toppformen är i antågande. Nu blir det några mindre ändringar i utrustningen och vid klaff slutar han i segerstriden.

Spurtstarke 5 Peter Rags 2% avslutade rappt över upploppet senast till en knapp, men säker seger. Han gillar sådana upplägg och flyger troligen lågt över upploppet igen.


V75-6

Tuff startrusning öppnar upp loppet – Pampalo är härdad mot kulltoppen

RANKING
A: 8-3-10
B: 6-11-5
C: 4-12-1-7
D: 9-2

FAVORITEN 3 Lincoln Lawyer

DRAGET 8 Pampalo

SKRÄLLEN 10 Snyting

SPETS-STRID Här kan vi förvänta oss tuff körning mellan 3 Lincoln Lawyer, 4 Peder Mykla, 5 Scampi6 Barkevious Mingo och 8 Pampalo. Det är lite svårbedömt, men jag håller en krona på att Lincoln Lawyer tar spets.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a. 

Ett jämnt lopp på papperet där det kan kosta mer än det smakar att ta hand om taktpinnen, vilket också gör loppet streckkrävande.

3 Lincoln Lawyer 38% har visat jämn och bra form under en längre tid och har fått ett tilltalande läge bakom startbilen. Senast noterade han 1.11 sista 800 från fjärde utvändigt och visade att formen är den rätta. Han har vunnit 3 av 3 i ledningen och lyckas Örjan sno åt sig taktpinnen utan att det kostar för mycket leder ekipaget länge.

Tipsnicken dock till 8 Pampalo 9%, som i fjol stångades mot kulltoppen och galopperade i en uttagning till Derbyt. Senast kom han tillbaks efter ett par månaders frånvaro och såg mycket rapp ut i benen när han reparerade en galopp på bästa vis fram till seger. Spår åtta bakom bilen är inte det bästa, men han är kvick i benen bakom bilen och kan med lite klaff få en bra position ändå. Eventuellt provar man nu en jänkarbike för första gången, vilket låter intressant!

10 Snyting 5% växer med uppgiften och det finns fortsatt utveckling i hästen. Senast noterade 1.10,5 sista 800 från femte utvändigt och tog in mycket mark på täten över upploppet. Eventuellt byter man ut det norska huvudlaget mot ett helstängt dito.

6 Barkevious Mingo 6% har vunnit 6 av 8 i spets och körs offensivt när bilen lämnar. Han gjorde en tapper insats vid sin andraplats senast och har kapacitet som räcker till seger.

Det är många om budet bakom och det kan löna sig att gardera vidare.


V75-7

Jag litar på Oskar och avslutar med en spik där de flesta målar på många streck

RANKING
A: 1
B: 11-14-10
C: 8-12-9-7-13-5-15-2
D: 6-3-4

FAVORITEN 10 Merles Simone

OMGÅNGENS FYND 1 Tiller

SKRÄLLEN 8 Milda Andover

SPETS-STRID Innerspåret 1 Tiller har spetsat två av två med framspår i voltstart och är spetsfavorit. Hon utmanas främst av springspåren 6 Whega och 7 Hell Broke Luce.

LOPP-ANALYS Stolopp över 2140 volt. 

Omgången avrundas med ett stolopp med 15 hästar, som ser lurigt ut och kräver en del streck innan man känner sig nöjd.

Den norska gästen 10 Merles Simone 22% är spelad till knapp favorit i nuläget. Hon har visat bra inställning vid flera segrar på svensk mark tidigare, men står nu lite tuffare placerad. Näst senast i V75 på Örebro galopperade hon bort sig efter 300 körda. Senast tog hon en knapp spurtseger från tredje utvändigt efter attack 500 kvar. Hon måste dock höja sig ett snäpp om det ska räcka till seger i det här gänget och är bara en av flera.

Tipset till omgångens Fynd och Roliga Spik 1 Tiller 9%. Det här är en fin märr som tidigare var i träning hos Stefan Melander, men som efter försäljning blev en Rikshäst hos Oskar Svanberg. Hon fick lite stumma ben i ledningen in på upploppet i debuten i sin nya regi senast. Men hon har tagit det loppet på ett perfekt sätt och ska vara markant förbättrad till denna start! Tiller är kvick ur volten och Oskar siktar på ledningen igen. Och stämmer hans förhoppningar kan det mycket väl vara spets och slut. Det är givetvis en chansning, men det är ett mycket streckkrävande lopp där de flesta spelare målar på med många streck, och det känns som ett intressant upplägg. Jag har respekt när Oskar Svanberg uttalar sig optimistiskt och Tiller blir omgångens Roliga Spik!

Jag har respekt för många av motståndarna bakom och det är mycket streckkrävande om du inte litar på min lösning av loppet.


EN TROLIG SPIK

V75-3: 2 On Track Piraten 85%


 

EN ROLIG SPIK

V75-7: 1 Tiller 9%


BÄSTA DRAGEN

V75-2: 2 Mood Indigo 12%
V75-4: 1 Hallsta Vinnex 16%
V75-6: 8 Pampalo 9%


 

Omgångens Fynd

V75-7: 1 Tiller 9%


 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 10 Xanthis Amazing 4%
V75-5: 1 Emmett Brown 3%


 

 Förstora systemet här