jackpot_26_11

VÄDERPROGNOS

Det spås regn under eftermiddagen över Färjestad och cirka +2 grader i luften.

Färjestads upplopp mäter bara 177 m och är cirka 20 m kortare mot medel av landets övriga banor – och det är fördel för spetshästarna.

Vi är inne i december och det här är vinterns andra V75-omgång där det är skotvång runt om för hästarna. Den 1 mars är det fritt fram för barfota balans igen.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

 bjorn_goop_8_12

Nu kör vi!

 

V75-1

Öppen inledning och det är flera om budet – Västerbo Highscore skräller?

RANKING
A: 2-7-9
B: 11-5-6
C: 1-8-3
D: 10-4-12

SPETS-STRID Ett voltstartslopp där det är fördel för innerspåret 1 Tobago Bay, som har bra statistik i ledningen och nu ska gå med ett halvstängt huvudlag. Han utmanas främst av 2 Azzaro La Marc och 7 Dajmen AM, som ställer en fråga efter en bit. 

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140 volt. 

Ett öppet lopp för den lägsta klassen inleder jackpot-omgången. Jag har respekt för favoritduon, men det ligger en skräll på lut och jag rekommenderar gardering.

Den knappa favoriten 2 Azzaro La Marc 35% har visat bra kapacitet för klassen och kommer nu tillbaks uppfräschad och fin när det är dags för hemmaplan. Han öppnade stabilt och bra från spår fyra vid vinsten 27/8 och han klarar normalt spår två utan problem. Björn är nog sugen på ett offensivt upplägg, men det kan vara upptaget i täten och taktiken är lite svårbedömd. Hur som helst ska favoriten rankas etta på visad kapacitet, även om han långt ifrån är något säker kort.

Treårige 7 Dajmen AM 26% är normalt tuffast emot. Han har visat klar uppåtform i de senaste starterna och är på väg att släppa till rejält. Han har flugit lågt över upploppet i två raka segrar, trots dåliga utgångslägen. Nu är det spår sju i voltstart som gäller, och det är lite svårbedömt hur kvickt han kommer iväg? Det har varit jänkarbike i de senaste starterna, men nu blir det en vanlig dito då det är voltstart.

Se upp för Skrällen 9 Västerbo Highscore 5%, som har visat finfin fart i benen i de senaste starterna. Ulf Eriksson förstärker i sulkyn för första gången och med lite klaff kan ekipaget ställa alla schack och matt över upploppet.

11 Global Signature 8% är storväxt krabat som höjt sedan han blev valack. Han lägger mycket mark under sig och får han sin grova aktion att stämma rundar han många sista halvvarvet.

Det är flera om budet bakom och det krävs några streck ytterligare för att man ska känna sig nöjd.

FAVORIT 2 Azzaro La Marc VINST PÅ 2140: 2 av 13 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 2 av 3 /

SKRÄLLEN 9 Västerbo Highscore VINST PÅ 2140: 1 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-2

Ett ihåligt kallblodslopp där Remkvikk är en av omgångens bästa Drag

RANKING
A: 5-7
B: 8-4-1
C: 2-11-6-9
D: 12-15-14-3-13-10

SPETS-STRID Ett voltstartslopp för kallblod. Springspåret 6 Ulsrud Troll är kvickast ur volten och är först ner till sargen, men vill släppa till en bra rygg. Vem av 5 Remkvikk och 7 Fender som är först framme för att överta är mer svårbedömt?

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 2140 volt. 

Ett kallblodslopp med 15 hästar där jag tror att vinnare finns på startvolten.

7 Finder 47% har dragit iväg till klar favorit, och är lite för stor i mina ögon. Han har styrkan som bästa vapen, och tog sin senaste seger den tunga vägen utvändigt ledaren. Spår sju i volten kan innebära vingel, och det är svårbedömt hur han tar sig iväg? Träningsrapporterna går dock i dur från stallet inför dagens start, och körande Ulf Olsson, som såg det träningsjobbet från sidan, låter riktigt optimistisk. Vilket man normalt ska ha respekt för.

Tipset dock till en av omgångens bästa Drag 5 Remkvikk 16%, som trivs extra bra att tävla i Sverige där man får använda körspö. Han har segrat de fem senaste starterna på svensk mark och är obesegrad med Björn Goop i sulkyn efter ett framträdande. Remkvikk noterade 1.23,5 sista 800 utvändigt ledaren vid segern näst senast, och det är tider som få kan matcha i det här gänget. Hästen gör ett stabilt intryck och jag blir inte förvånad om Björn tar över taktpinnen efter en bit och spårar hela vägen. Mycket prisvärt Drag – och kanske en chansspik för den modige?

8 Bilbo B.S. 5% spurtade rappt när han väl fick fritt från tredje invändigt i V75 senast och har siktat på det här loppet en tid. Han har dock ingen seger på årets 14 starter och det måste till maxklaff om det ska räcka till seger.

4 Järvinn S.K. 3% (Kenneth Haugstad upp för första gången) och 1 Mjölner Spik 15% har båda visat fartresurser i Norge, som duger långt om favoritduon kommer bort eller har en sämre dag.

FAVORIT 7 Fender VINST PÅ 2140: 3 av 22 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 5 / Spets: 0 av 1 /

DRAGET 5 Remkvikk VINST PÅ 2140: 4 av 7 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 1 av 1 /

V75-3

Det har varit en lång säsong och On Track Piraten får nöja sig med att vara utgångshäst

RANKING
A: 4
B: 2-5-8-3
C: 1
D: 7-6

SPETS-STRID Här säger känslan att det blir ganska tuff körning mellan 2 Candor Hall, 3 Royal Ice och 4 On Track Piraten innan kuskarna har kommit överens. Men det är ändå mest troligt att On Track Piraten har tagit hand om taktpinnen efter ett halvvarv.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2640a. 

Ett stayerlopp för den högsta klassen över stayerdistans, där vi också hittar omgångens mest streckade favorit.

Dalarnas stolthet 4 On Track Piraten 63% radar upp topprestationer var han än visar upp sig och är en riktig världsstjärna! Näst senast satte han världsrekord när han segrade i Müllers Memorial på Jägersro, och senast ledde han från start till mål i Guldfinalen på Valla. Det mesta talar för att han leder från start till mål igen, men säsongen har varit lång med 20 starter och han får därför nöja sig med att bli utgångshäst på systemet.

Jag varnar lite för Skrällen 2 Candor Hall 3%, som öppnar kvickt bakom bilen och som sämst sitter i rygg på storfavoriten. Senast orkade/hann han inte utmana ledande Royal ice, men nu har han spår invändigt och ett hallvarv längre distans, vilket är en klar fördel. Han är alldeles för lite streckad och given om du garderar rödlampan.

5 Nadal Broline 13% gjorde ett starkt lopp utvändigt On Track Piraten senast och visade toppform, trots att banunderlaget var blött och lite slirigt, som Nadal normalt inte gillar. Nu blir det skor på hovarna vilket har varit balansen vid 5 av 15 segrar. Får troligen göra grovjobbet utvändigt igen, om inte Anna Mix körs offensivt?

8 Anna Mix 16% imponerade stort vid sin seger i det första B-loppet Prix de Bretagne inför det stora slaget sista söndagen i januari. Nu är järnladyn tillbaks hos Sofia Aronsson och ska för första gången gå med skor på hovarna på svensk mark. Tidigare har det varit barfota runt om vid sex framträdanden. Känslan säger att det är ett preparélopp som gäller och inte lika offensivt upplägg som i tidigare framträdanden på svensk mark.

3 Royal Ice 2% är en USA-import som tidigare var i träning hos Frode Hamre i Norge, men som efter försäljning har tagit en snygg spetsseger i Robert Berghs regi. Skor och lång distans är inga plusfaktorer i min bok.

FAVORIT 4 On Track Piraten VINST PÅ 2640: 9 av 20 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 17 av 27 / Spets: 9 av 15 /

OMGÅNGENS FYND 2 Candor Hall VINST PÅ 2640: 10 av 32 / Bana: 3 av 13 / Kusk: 11 av 43 / Spets: 4 av 6 /

V75-4

Tuff spetsstrid att vänta vilket kan vara avgörande för loppets utgång

RANKING
A: 4-5-1
B: 9-10-12
C: 2-3-7-11-8
D: 6

SPETS-STRID Här finns det inga direkta snabbstartare bakom vingen och det ser svårbedömt ut. 2 Handsome Brad, 3 Davy Jones Sisu, 4 Destiny Am och 5 Algot Zonett körs offensivt, där det främst står mellan de två sist nämnda. Jag säger att Destiny Am tar hand om ledningen.

LOPP-ANALYS Treåringslopp över 2140a. 

E3 Revanschen för de treåriga hästarna och det ser öppet ut på papperet.

Den knappa favoriten 4 Destiny AM 25% har stångats mot kulltoppen och visat bra form i de senaste starterna trots att det inte blivit någon seger. Senast backade Örjan ner hästen då han såg att det inte skulle bli någon ledning, men spurten över upploppet var fullt godkänd. Nu är det bättre förutsättningar och full laddning mot täten när bilen släpper. Kostar det inte för mycket kan det mycket väl räcka hela vägen. Täta starter borde fungera då det blev ett passivt uppägg senast.

Högstammade 5 Algot Zonett 22% skötte sig äntligen senast och fick visa lite av sitt rätt jag. Han har visat bra styrka och räds inte ett tufft upplägg, och det kan räcka till seger även om det blir ett lopp utvändigt ledaren. Han har tagit fem av sina sex segrar med skor på hovarna.

Jag varnar för 1 Perfect Dynamite 9%, som har visat prov på absolut toppform i de senaste starterna och inte är sämre än favoritduon rent kapacitetsmässigt. Han kan öppna bättre bakom bilen än vad ryktet säger och jag tror att läget borgar för en perfekt position i den främre träffen. Nu byter man till en jänkarbike, vilket är en plusfaktor!

9 Stepping Spaceboy 21% tog en komfortabel spetsseger i V75 senast och får många anhängare. Men han är klart bäst med tätkänning och missgynnad av bakspåret, och bara en av flera. Täta starter kan också vara ett frågetecken?

Både 10 Ragazzo Da Sopra 8% (galopp med sparade krafter under anfall i V75 på Bjerke senast) och 12 Great King Wine 3% (första rycktussar och Johnny Takter i sulkyn) har kapacitet som räcker till seger med lite klaff på bitarna under vägen.

FAVORIT 4 Destiny Am VINST PÅ 2140: 4 av 15 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 12 / Spets: 2 av 3 /

SKRÄLLEN 12 Great King Wine VINST PÅ 2140: 0 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-5

Spelarna har kort minne – Alleyeson är Omgångens Fynd

RANKING
A: 1-2-3
B: 9-10-4
C: 7-5-6-11
D: 12-8

SPETS-STRID Innerspåret 1 Alleyeson har vunnit 4 av 6 i spets och inte lätt att ta en längd på, om kusken väljer ett offensivt upplägg? Utifrån är det flera som kan öppna lite bättre än medel, men troligen är det 2 Mellby Drake och 3 Hawk Cliff, som är mest angelägna och ställer en fråga.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 

Ett öppet lopp på papperet för den näst lägsta klassen, där spetsstriden kan visa sig avgörande för loppets utgång.

3 Hawk Cliff  22% är spelad till knapp favorit, trots att han gjorde bort sig i V75 senast. Nu kommer han tillbaks efter ett kortare uppehåll och rapporteras träna starkt för dagen. Han är dock klart bäst i ledningen, och det kan mycket väl vara upptaget eller kosta mer än det smakar att komma till den positionen. Han känns bara som en av flera.

Tipsnicken till Omgångens Fynd 1 Alleyeson 5%, som har fått två formhöjande lopp i kroppen efter hela åtta månaders frånvaro. Han är rask bakom bilen och har bra statistik i ledningen, och känns hästen fin i uppvärmningen kanske lovande Marc Elias kör i ledningen så länge lampan lyser? Hur som helst blir det en bra position i den främre träffen och jag varnar.

2 Mellby Drake 12% var hårt betrodd i V75 senast, men hetsade upp sig efter omstarter och fick tyngas ner i frambalansen med boots till loppet. Men det blev ändå galopp efter 100 körda. Nu är det bättre förutsättningar med spår två bakom bilen och Robert Bergh har troligen siktet inställt på ledningen hela vägen. Kommer han först ner till sargen utan att det kostar för mycket kan det räcka hela vägen. Nu byter man till en jänkarbike.

9 Darius Boko 15% har sett klart formstark ut i tre raka segrar med tätkänning. Han lägger mycket mark under sig, men han är skör i grunden och inget att lita på. Nu vankas det bakspår vilket känns som en klar nackdel.

Det är flera om budet bakom och jag rekommenderar att du garderar vidare då en skräll ligger på lut!

FAVORIT 3 Hawk Cliff VINST PÅ 2140: 5 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 7 av 17 / Spets: 5 av 5 /

SKRÄLLEN 1 Alleyeson VINST PÅ 2140: 4 av 13 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 12 / Spets: 4 av 6 /

V75-6

Bryssel går ner i klass och är mycket prisvärd som Drag

RANKING
A: 2
B: 6-8-7-11
C: 5-9-4-1-10
D: 12-3

SPETS-STRID Ett voltstartslopp där jag tror att det står mellan 2 Bryssel och 6 Mellby Collector, och den som träffar bäst i volten sitter troligen i ledningen.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2640 volt. 

Ett stayerlopp där favoriten startar från ett knepigt bakspår som kan sätta käppar i hjulet.

8 Aron Palema 43% har imponerat stort i tre raka segrar och tjänat hela 400 000 kr på kort tid. Hästen har visat mycket bra moral och inställning till sitt jobb, men det finns flera faktorer som talar emot den här gången. Han går upp i klass och är tvungen att gå med skor, vilket känns som en nackdel. Jag vill säga Schas! Men jag nöjer mig med att säga att han är alldeles för mycket streckad i förhållande till vinstchansen.

Tipset till omgångens bästa Drag 2 Bryssel 28%. Han har mött kulltoppen på slutet och satt fast med sparade krafter i Europaderbyt på Vincennes bakom Readly Express näst senast. Senast fick han vandra utvändigt om snackhästen Uncle Lasse, men ställde ändå en lillfråga över upploppet. Han är stabil i volten och kan vinna det här loppet flera vägar, och är en gjuten utgångshäst på systemet. Han har vunnit tre av karriärens fem segrar med skor.

6 Mellby Collector 8% drar troligen till ledningen, men han har lätt att hetsa upp sig och den långa distansen är en nackdel. Om Örjan kan släppa till en bra rygg kan det räcka långt.

Jätteskrällen 7 Barthold K. 1% känner vi till sedan tidigare på V75. Han har styrkan som bästa vapen och kan även öppna raskt i voltstart. Kommer han ner till sargen blir jag inte förvånad om han ställer en fråga över upploppet.

Segerstaplaren 11 Tudor Kronos 5% var lite sämre senast och blir lite bortglömd nu. Han rapporteras dock träna riktigt starkt i det senast jobbet, och med lite klaff kan hans normalt tunga spurt räcka till långt.

FAVORIT 8 Aron Palema VINST PÅ 2640: 0 av 1 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 2 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 7 Barthold K. VINST PÅ 2640: 2 av 14 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 3 av 11 / Spets: 1 av 2 /

V75-7

Jag avrundar med en av årets Roligaste Spikar – God Jul!

RANKING
A: 4
B: 10-11
C: 1-3-7-12-5-6
D: 2-9-8

SPETS-STRID De tre innersta spåren 1 Next To None Sib, 2 Pippi och 3 Top Of The World är mycket explosiva den första biten. Men Next To None Sib går inte att ta en längd på och sitter i ledningen.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1640a. 

Omgången avrundas med ett sprinterlopp för den näst högsta klassen där det finns frågetecken på flera av deltagarna.

1 Next To None Sib 37% har normalt en skräddarsydd uppgift på papperet. Vid spetssegern på Jägersro 29/10 följde han bilen i överljudsfart den första biten och det finns ingen som tar en längd på honom här. Han har dock bara tagit en seger av karriärens 15 segrar med skor på hovarna och den här favoriten får Harry Boy behålla.

Här har jag hittat omgångens Roligaste Spik, och en av årets faktiskt, i 4 Beppe Am 8%. Han har visat upp ett brett register när han visat sig från sin bästa sida och är gynnad av det är skotvång. Senast såg han ut som en retad tiger när han rullade över i galopp 250 kvar med mycket sparade krafter. I ett lopp där Isor Håleryd segrade. Från spår fyra blir det normalt en bra position i den främre träffen, och min känsla säger att Örjan har bra chans att vinna det här loppet flera vägar. Även den tunga vägen. Han är mycket lite streckad i förhållande till vinstchansen och  det här är en tidig julklapp från Trav med Erland till er alla trogna följare och medlemmar. 😉

FAVORIT 1 Next To None Sib VINST PÅ 1640: 5 av 24 / Bana: 5 av 13 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 10 av 17 /

ROLIG SPIK 4 Beppe AM VINST PÅ 1640: 2 av 9 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 5 av 27 / Spets: 1 av 3 /

EN ROLIG SPIK

V75-7: 4 Beppe AM 8%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 5 Remkvikk 16%
V75-6: 2 Bryssel 28%

 

Omgångens Fynd

V75-5: 1 Alleyeson 5%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 9 Västerbo Highscore 5%
V75-3: 2 Candor Hall 3%
V75-5: 1 Alleyeson 5%

 

 Förstora systemet här

v75_20161210-2