jackpot_57_miljoner

VÄDERPROGNOS

Det spås soligt väder under eftermiddagen och tidiga kvällen, och cirka 13-14 grader i luften.

Färjestads upplopp mäter bara 177 meter, och är cirka 20 meter kortare än medel av landets banor.
Det gäller alltså att vara med i den främre träffen när man svänger in på upploppet.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

 

V75-1

Count Response är klart upp och provas med jänkarbike – En Rolig Spik!

RANKING
A: 5
B: 11-2-4
C: 9-6-12-7-3-1-8-10
D: ––

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan öppna kvickt. 2 Sundsvik Mayday har spetsat alla fyra gånger med framspår bakom bilen och laddar det som går. Frågan är dock om hon hinner med att svara ut 3 Wizard Of Ousse, 4 Nobel Amok och framförallt 5 Count Response? Jag har lite känsla för att den sist nämnda pressar sig till spets.

LOPP-ANALYS Klass-I över 1640a. 

Jackpotomgången inleds med ett rivigt sprinterlopp för den näst lägsta klassen där vi hittar flera om budet – men där jag väljer att ta ställning!

2 Sundsvik Mayday 35% är en stentuff dam som visat toppform under en längre tid. Hon tog en säker spetsseger på fina 1.11,7/1609a för tre starter sedan, och vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg när bilen släpper. Senast kom hon tillbaks efter ett kortare uppehåll och får klart godkänt för sin andraplats, även om jag vet att hon kan lite bättre. Det är inte aviserat med några ändringar i balans eller utrustning.

Tipsnicken dock till omgångens Roligaste Spik 5 Count Response 15%, som har gjort tre starter i Peter Untersteiners regi. Han har visat upp både bra styrka och en bra inställning till sitt jobb och trivs extra bra i ledningen – där han är obesegrad efter fyra försök. Till den här starten är han lättare uppfräschad och kändes fin i det finslipande träningsjobbet, och tongångarna går i dur från Peter Untersteiner, som menar att Count Response är hans bästa vinstchans i hela omgången. Nu sätter man på en jänkarbike för första gången och kommer ekipaget först ner till sargen tror jag att loppet är över! Jag inleder därför denna jackpot-omgång med en ovanligt prisvärd Rolig Spik! 😉

Det är många om budet bakom om man inte gillar min ide, och det krävs en hel del streck innan man känner sig nöjd.

FAVORIT 2 Sundsvik Mayday VINST PÅ 1640: 2 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 6 / Spets: 2 av 3 /

EN ROLIG SPIK 5 Count Response VINST PÅ 1640: 2 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 4 av 4 /

V75-2

Mycket öppet och jämnt och det är flera som har visat segerform på slutet 

RANKING
A: ––
B: 9-1-7-4-8
C: 5-10-11-3-2-6
D: ––

SPETS-STRID Svårbedömt igen när vi blandar norska, svenska och danska ekipage. Innerspåret 1 A Perfect Torkdahl kan lägga iväg raskt och är inte så lätt att ta en längd på. Utifrån är det flera som kör offensivt och utmanar. 4 Moon Indigo öppnade mycket raskt till spets från spår sju näst senast och kanske är först ner till sargen. Även 5 Millmasai och 6 National Thunder öppnar kvickt och utmanar om taktpinnen.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a. 

Ett spelvänligt lopp för den lägsta klassen som kräver en del streck på kupongen innan man känner sig nöjd.

Även här hittar vi en tuff dam som är favoritspelad, trots att hon går upp mot hingstarna. 9 Trevi Dilli 22% verkar dock inte vara någon vanlig märr, utan har visat prov på mycket bra styrka och moral. Näst senast tog hon över taktpinnen efter ett halvvarv, men fick inte vara ifred och tempot var högt uppskruvat hela vägen. Och att hon höll undan till seger var en femstjärnig insats! Senast fick hon vandra den tunga vägen utvändigt ledaren, men gick ändå undan till en säker seger över upploppet. Nu vankas det ett bakspår vilket kan ställa till det, men med lite klaff slutar hon i segerstriden igen.

Den danska gästen 1 A Perfect Torkdahl 17% har tänt till med ett helstängt huvudlag och tagit två raka segrar. Han öppnar kvickt bakom bilen och med offensive Thomas Uhrberg i sulkyn för första gången kan det bli ledningen. Nu blir det barfota bak, vilket är en plusfaktor.

Skrällen 7 Mister Cane 4% är en mycket kapabel häst för klassen, som senast flög lågt över upploppet (1.10,5 sista 800) med ny balans och jänkarbike för första gången. Det kanske blir svårt att upprepa i V75, men jag gillade vad jag såg och till låg procent vore det ett tjänstefel att inte ringa i varningsklockan!

4 Mood Indigo 17% imponerade i flera av sina vinster i fjol och har nu fått ett formhöjande lopp i kroppen efter tio månaders frånvaro. Det var ett nyttigt lopp i rygg  på ledaren och bra för hästens psyke. Svårbedömt om det räcker med ett lopp för att gå ut och vinna på V75, men grundkapaciteten är hög. Nu är det aviserat med barfota fram för första gången.

Högstammade 8 Azzaro La Marc 15% har sett uppåt ut i två raka segrar och verkar vara under kraftig utveckling. Spår åtta  är inte det bästa och det kan bli vingel i spåren, men Azzaro står perfekt inne i klassen på pengarna och nu blir det troligen skoryck.

Loppet är öppet och det kan löna sig att gardera vidare i min stora C-grupp, där jag inte vågar såga någon helt.

FAVORIT 9 Trevi Dilli VINST PÅ 2140: 2 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 6 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 7 Mister Cane VINST PÅ 2140: 5 av 15 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 2 av 3 / Spets: 1 av 4 /

V75-3

Västerbo Highflyer möter lite lättare motstånd och blir svårfångad i spets

RANKING
A: 1
B: 9-2-6
C: 12-11-5-10
D: 7-3-4-8

SPETS-STRID Här öppnar 1 Västerbo Highflyer, 2 Thai Broadway och 6 Knows Nothing snabbast när bilen släpper. Den först nämnde är favorit att försvara sitt innerspår, även om jag inte är helt övertygad.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 

Ett ganska ihåligt lopp för den högsta klassen där vi hittar en av omgångens mest streckade favoriter.

1 Västerbo Highflyer 48% är härdad mot högsta eliten och möter nu lite lättare motstånd än vanligt. Näst senast kunde han inte försvara sitt innerspår och blev fast med sparade krafter bakom vinnande Nadal Broline. Senast visade han fortsatt bra form när han höll farten fullt godkänt, som sexa efter vinnande Nuncio och Co. Försvarar han sitt innerspår bakom bilen måste vinstchansen vara god, och Västerbo Highflyer är en gjuten utgångshäst på systemet.

Jag gillar 9 Food Money 7%, som senast tog en komfortabel spetsseger på ett snyggt sätt. Han rapporteras träna fortsatt positivt. Och även om han har tagit sin flesta segrar i ledningen kan det bli ett perfekt lopp i rygg på ledaren fram till upploppet.

2 Thai Broadway 11% kan mycket i ljusa stunder och har nu fått ett formhöjande lopp innanför västen. Klockan stannade då på 1.09 sista 700, som trea efter Delicious, och lyfter nog hästen ett par steg till denna start. Han är kvick från start och kommer han ner i rygg på ledaren kan allt hända.

Skrällen 6 Knows Nothing 7% är jämn och säker även om han inte sticker nosen först så ofta. Senast höll han farten positivt trots att han fick dra tåget i tredjespår, när klockan stannade på 1.09,5 sista varvet. Med lite klaff kan han duga.

FAVORIT 1 Västerbo Highflyer VINST PÅ 2140: 12 av 34 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 4 / Spets: 6 av 11 /

SKRÄLLEN 6 Knows Nothing VINST PÅ 2140: 1 av 10 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 3 av 19 / Spets: 1 av 4 /

V75-4

Twigs Briard har visat kvaliteter som gör honom till omgångens bästa Drag

RANKING
A: 3-6-9
B: 4-7
C: 14-12-15-11-1-2
D: 8-10-13-5

SPETS-STRID Voltstart med bara fem hästar på startvolten. 1 Aalto har visat att han kan öppna bra i volt och kanske försvarar sitt innerspår i första skedet. 3 Twigs Briard körs offensivt efter en bit. Den norska gästen 4 Mighty Hanover är fin typ, men svårbedömt startsnabb i volt.

LOPP-ANALYS Unionsstayern över 3140 volt. 

Ett stayerlopp över tre varv med 15 hästar där det kommer bli en hel del taktik med i bilden innan styrkan tar ut sin rätt över upploppet.

6 Heartbreaker V.S. 39% föll med flaggan i topp vid sin andraplats i V75 näst senast, när han kom tillbaka efter ett par månaders frånvaro. Klockan stannade på 1.09 sista 700. Senast såg han mycket laddad ut i uppvärmningen, men slängde sig i galopp direkt bilen släppte fältet. Han för laddad helt enkelt. Nu har han en tilltalande uppgift på papperet, men jag drar öronen åt mig lite då det är aviserat med skor runt om och en vanlig vagn, vilket kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

Jag ger tipsnicken till omgångens bästa Drag 3 Twigs Briard 13%, som bara har startat sporadiskt under sommaren. Gör han om segerloppet från 28/5 på Solvalla, kan de andra ställa upp sig i kavajnummer och köra om andraplatsen. Det kan ni få skriftligt på! Senast kom han tillbaks efter en kortare frånvaro och var inte hårt tagen i jobben och ska normalt ha gått framåt en hel till detta lopp. Den långa distansen känns som en klar fördel och lyckas Per Lennartsson sno åt sig ledningen efter en bit lovar jag att motståndarna ska få jobba. Nu är det aviserat med ett norskt huvudlag för första gången!

9 Västerbo Arthur 15% har visat upp ett brett register och är både speedig och stark. Senast tog han imponerande seger utvändigt ledaren, trots tufft tempo hela vägen. Örjan Kihlström förstärker i sulkyn.

Jag varnar också för två skrällar. 4 Mighty Hanover 2% är en tyskfödd häst, som nu ska göra sin första start i norsk regi. Hästen har vunnit 18 av karriärens 26 starter (!) och vet var mållinjen är belägen, om vi säger så. Han rapporteras träna starkt och nu blir det barfota fram för första gången.

7 Ne Me Quitte Pas 2% är en bildskön travare, som tyvärr är lite för skör och därför inte gör så många starter i rad innan han måste fräschas upp. Senast såg han kanske bättre ut än någonsin, när han tog en enkel spetsseger efter 1.12 sista varvet. Se upp!

FAVORIT 6 Heartbreaker V.S. VINST PÅ 3140: 0 av 1 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 6 / Spets: 0 av 0 /

DRAGET 3 Twigs Briard VINST PÅ 3140: 2 av 8 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 7 av 21 / Spets: 3 av 3 /

V75-5

Tekno Odin är under fortsatt utveckling och blir en tuff nöt att knäcka

RANKING
A: 6
B: 9-2-7
C: 5-3-1
D: 10-8

SPETS-STRID Ett kallblodslopp. 2 Teddy Gutten Stöen spetsade i en 1.20,5-öppning för tre starter sedan, och kanske är den tidiga ledaren. 5 Solör Stegg öppnar bättre än medel och kanske kuppar sig till spets. Både 6 Tekno Odin och 7 Åsrud Vilja kan öppna raskt vid laddning. Svårbedömt var ordet.

LOPP-ANALYS Ett kallblodslopp över 2140a. 

En högklassig Unionskamp mellan världens bästa kallblod står på menyn, där vi också hittar omgången mest streckade favorit.

6 Tekno Odin 73% har sett ut som en dröm vid sina senaste segrar och tränare Öystein Tjomsland säger att hästen är under fortsatt utveckling, trots åtta år gammal. Segrarna är tagna med många meter och senast stannade klockan på raska 1.18,5 sista varvet när Öystein satt och vinkade till publiken. Tekno Odin kan lägga iväg bra bakom bilen vid laddning och kanske sitter i ledningen i ett tidigt skede? Men som han sett ut på slutet betyder nog positionen i loppet inte så mycket. Det är bra vinstchans alla vägar och en given utgångshäst på systemet.

Jag gillar 9 Odin Tabac 9%, som jag hade som rolig spik när han tog skalpen på Månprinsen A.M. senast. Träningsrapporterna går fortsatt i dur från stall Westholm och med lite klaff utmanar han storfavoriten om segern, trots ett bakspår bakom bilen.

Femårige 2 Teddy Gutten Stöen 8% är en mycket fin nordis som bjöd Tekno Odin på en tuff match när de möttes 23/7. Han öppnade då 1.20,5 första halvvarvet och tog hand om ledningen – kanske körs han offensivt igen? Hur som helst är det en allvarlig utmanare till storfavoriten.

Se också upp för Skrällen 7 Åsrud Vilja 2%, som är en mycket speedig märr, men även med bra styrka. Senast noterade hon 1.18,5 sista 800 på ett finfint sätt och hon är faktiskt inte borta om det klaffar med positioner under vägen. Det är aviserat med barfota runt om nu!

FAVORIT 6 Tekno Odin VINST PÅ 2140: 13 av 17 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 15 av 21 / Spets: 9 av 9 /

SKRÄLLEN 7 Åsrud Vilja VINST PÅ 2140: 2 av 6 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 2 av 2 /

V75-6

Det finns en kvartett som höjer sig lite – Mellby Apollo är Skrällen

RANKING
A: 2-3-10-7
B: 4-9-1
C: 8-5-6
D: ––

SPETS-STRID 2 Fossens Bonus spetsade enkelt i en kvick öppning senast och det är aviserat med ett offensivt upplägg igen. 3 Mellby Apollo 4 Pepe Di Jesolo utmanar utifrån. 7 Roses Glory kanske körs offensivt när fältet formerat sig.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 

Efter två strukna hästar är det bara tio hästar kvar som ska göra upp i den högsta klassen. Det ser ändå inte lättlöst ut på förhand.

2 Fossens Bonus 41% är en segerstaplare som har vunnit hälften av karriärens 29 starter. Inför senast var han kastrerad och gjorde sin första start som valack. Han uppträdde lugnare och travade bättre än tidigare, vilket var positivt. Segertiden på 800-meters banan Åmål var riktigt bra. Nu har han spetsläge igen, och trots att han går upp i klass och möter tuffare motstånd blir han svårfångad om han når sin önskeposition.

Skrällen 3 Mellby Apollo 2% är härdad i V75 under en längre tid och har hårdhet som räcker till seger med lite klaff. I V75-finalen senast gick han i mål med rubbet sparat och från rygg på ledaren kan han skrälla till låg procent.

10 Slide So Easy 19% har hittat nya växlar sedan han kom i Flemming Jensens regi och har imponerat stort vid segrarna. Senast blev han överrumplad från sitt innerspår bakom bilen, men gick ut i andra skedet och tog en komfortabel spetsseger på en snygg segertid. Nu är det bakspår som gäller och det krävs både bra tempo i täten och lite klaff med positionerna om det ska räcka till seger igen.

Även 7 Roses Glory 16% är en given segeraspirant. Senast tog hon en enkel seger utvändigt ledaren på ett mycket rejält sätt som lovade mer. Det är vingelrisk från spåret, och även här krävs det en del klaff om det ska bli en seger igen.

Den här kvartetten känns stark och jag tror det blir svårt för övriga att sticka upp.

FAVORIT 2 Fossens Bonus VINST PÅ 2140: 9 av 20 / Bana: 8 av 11 / Kusk: 13 av 22 / Spets: 4 av 4 /

SKRÄLLEN 3 Mellby Apollo VINST PÅ 2140: 11 av 31 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 7 av 22 / Spets: 12 av 16 /

V75-7

Omgångens Fynd Stan Libuda är helt ostreckad och höjer värdet rejält

RANKING
A: ––
B: 8-4-5-1-7
C: 9-10-2-3-11-6-12
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Zigge Silvio öppnar raskt, men kan normalt inte ta emot 4 Global Republic, som följer bilen. Utifrån öppnar även 5 Eder Bob och 8 Stan Libuda kvickt. Men Global Republic är min spetsfavorit.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140. 

Ett öppet och spelvänligt lopp avrundar omgången där en skräll ligger på lut och kan höja värdet på sju rätt dramatiskt.

4 Global Republic 38% är en vass norsktränad frontrunner, som kan allt de dagar det stämmer för honom. Det gjorde det näst senast när han drog till spets och vann överlägset på fina 1.10,2/1600a. Han gick med ett helstängt huvudlag då vilket var ett klart plus, jämfört med det norska dito, som han gått med i de andra starterna, och som det är aviserat med nu. Han är klar spetsfavorit när bilen släpper och trots att distansen kanske är ett halvvarv för långt kan han leda hela vägen.

Tipset till Omgångens Fynd 8 Stan Libuda 1%, som sällan eller aldrig gör ett dålig lopp. Näst senast slutade han tvåa i K.G. Bertmarks Minne för amatörer på Jägersro och gjorde ett bra lopp i rygg på ledaren. Senast tog han en kämpaseger från kön, som kanske inte sa så mycket. Det här är en storvuxen häst som lägger mycket mark under sig och som kan lägga iväg riktigt raskt bakom bilen vid laddning. Nu är det aviserat med barfota runt om för första gången! Vilket låter mycket intressant och till låg procent tar jag chansen och försöker ta betalt. 😉

5 Eder Bob 6% trodde jag en hel del på i finalerna senast, men han uppträdde stinglöst efter ett lopp i tredje invändigt, och helt klart är han bättre med tätkänning. Nu blir det ett offensivt upplägg och läget borgar för en bra position i den främre träffen.

1 Zigge Silvio 15% har höjt sig och verkar vara i sitt livs form. Senast tog han en komfortabel spetsseger över tre varv, och Peter Untersteiner ska göra allt vad som går för att försvara sitt innerspår bakom bilen.

7 Mellby Collector 16% såg klart uppåt ut på barfotabalans senast och det är aviserat med samma balans igen. Det känns som den här hästen har en del ogjort på tävlingsovalen, och vi får se om Örjan väljer att syna dödens i ett tidigt skede?

FAVORIT 4 Global Republic VINST PÅ 2140: 2 av 8 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 1 av 3 /

Omgångens Fynd ?? VINST PÅ 2140: 0 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 0 av 0 /

EN ROLIG SPIK

V75-1: 5 Count Response 15%

 

BÄSTA DRAGET

V75-4: 3 Twigs Briard 13%

 

Omgångens Fynd

V75-7: 8 Stan Libuda 1%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 7 Mister Cane 4%
V75-5: 7 Åsrud Vilja 2%
V75-6: 3 Mellby Apollo 2%
V75-7: 8 Stan Libuda 1%

 Förstora systemet här 

v75_20161001