jackpot_5_11

VÄDERPROGNOS

Det spås uppehållsväder, men molnigt och cirka 0 grader i luften.

Eskilstunas upplopp mäter 183 m, och är cirka 13 m kortare än medel av landets banor.

Stallbacken ligger efter mål, vilket gör att vissa hästar med ”hemlängtan” trivs extra bra just på Sundbyholm.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

 

V75-1

Draget Chosen One drar till spets och bjuder favoriten på en tuff match

RANKING
A: 6-10
B: 1-7-3-12
C: 11-9-8-5
D: ––

SPETS-STRID Voltstart och innerspåret 1 Cab Hornline öppnar medelsnabbt, men får svårt att ta emot de två springspårshästarna 6 Chosen One och 7 Victor A.U. Där det är fördel för Chosen One, som jag tror tar hand om taktpinnen. Även 5 Carpenter On Tor kan öppna kvickt och får bättre svängrum nu efter två strykningar.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140 volt. 

Ett voltstartslopp där favoriten startar från ett bakspår. Efter två strykningar är det tio hästar kvar och spetsstriden känns viktig.

10 Snabba Cash 32% har fått tre formhöjande lopp innanför västen och spräckte senast årets segernolla i den sjunde starten. Och han gjorde det på ett rejält sätt utvändigt om ledaren. Han verkar bli allt bättre för varje start och Peter Untersteiner låter också mycket nöjd med sin springare. Bakspår är förstås inte det bästa, men det är två hästar strukna på framvolten vilket underlättar. Det blir dock ingen lätt uppgift att lösa och det krävs en bra prestation utvändigt ledaren eller i spåren från kön sista varvet. Visst kan det gå, men garderingen känns som given. Nu när det är voltstart byter man ut jänkarbiken till en vanlig vagn.

Tipset till Draget 6 Chosen One 13%, som har visat jämn och bra form under en längre tid och har fått ett perfekt springspår i volten. Han öppnade kvickt från spår sju på Halmstad i somras och min känsla säger att han är först ner till sargen. Väl där blir han ingen lätt nöt att knäcka och Johan Untersteiner positiv, som tror på en bra vinstchans. Även här byter man ut biken till en vanlig vagn.

Bakom den här duon är det flera om budet, och skulle 1 Cab Hornline 18% löpa upp till vad han visade vid sin vinst i försök och final i V75 i somras är han med och gör upp om det. Men det har inte varit samma tryck i steget i de senaste starterna och dagsformen är inte lika bra som då.

7 Victor A.U. 16% har också visat toppform på slutet och är kvick ur volten, även om jag inte tror han kommer förbi min tipsetta. Nu är det aviserat med bakskor, vilket inte är något plus. Han trivs dock extra bra på just Eskilstuna där han vunnit 2 av 4 starter.

Grundkapable 3 Royal Prince 5% såg blank och formstark ut vid en billig spetsseger näst senast och ska inte underskattas om han visar upp hela sitt register.

12 Mr Hot Shot 5% tog för sig klart förbättrat med en ny sorts sko på hovarna senast och gjorde ett positivt intryck. Är kvick ut i voltstart och kanske kan följa springspårshästarna i starten och få en bra position i den främre träffen?

FAVORIT 10 Snabba Cash VINST PÅ 2140: 9 av 22 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 21 / Spets: 4 av 6 /

DRAGET 6 Chosen One VINST PÅ 2140: 2 av 23 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 16 / Spets: 1 av 2 /

V75-2

En öppen Spårtrappa för lärlingar där en skräll ligger på lut

RANKING
A: 6-9-3-2
B: 7-10-12
C: 13-11-5-8-15
D: 4-1-14

SPETS-STRID Favoriten 3 Stronghold öppnar kvickt bakom bilen och körs offensivt. Utifrån laddas 4 Dollydoo Laday, 5 Cat’s Klondike och 8 Peder Mykla, men det är fördel Stronghold.

LOPP-ANALYS Lärlingslopp över 2140a. 

En spårtrappa för lärlingar med 15 hästar bakom bilen där en skräll ligger på lut.

3 Stronghold 36% är född och uppvväxt på Menhammar på Ekerö och lovade mycket som unghäst hos Stefan Hultman. Men hästen uppträdde stirrigt och visade osäkra takter, även om han också visade bra fart mellan galopperna. Det senaste året har han varit träning hos Lutfi Kolgjini. Där hästen började mycket lovande med tre segrar i de fyra första starterna. Sedan tog det stopp. Och det är också karriärens enda segrar på 23 starter. Jag vet att hästen kan mycket bättre än så, men helt klart är det något som inte stämmer, och en besvikelse så klart. Nu blir han spelad till klar favorit med rutinerade Adrian Kolgjini i sulkyn och full laddning mot täten när bilen släpper. Det är möjligt att Stronghold slappnar av bättre i spets och leder hela vägen, men med nämnda historia är det ingenting jag vill stå och falla med i alla fall.

Draget 6 Mellby Caddy 13% har vunnit 7 av 23 starter tillsammans med Kim Moberg i vagnen, och även om det blir premiär på V75 nu är det ett rutinerat ekipage. Näst senast tog Mellby en mycket övertygande seger på barfotabalans och det är aviserat med samma balans idag. Med lite klaff biter Mellby Caddys vassa spurt bra över upploppet, och räcker kanske ända fram till seger.

9 Mellby Drake 18% har formen på topp och klockades till 1.12,5 sista två varven senast. Han går ner i klass nu och spår nio behöver inte vara så tokigt läge. Daniel Wäjersten sitter  upp i sulkyn för första gången.

2 Tuffetto Jet 12% slog bra hästar vid sin V75-seger på Jägersro 3/9, även om det var en del tur med i bilden med galopperande konkurrenter. Senast fungerade han inte barfota runt om och galopperade 500 kvar, och nu blir det skor som tidigare. Marc Elias är obesegrad bakom hästen efter två framträdanden.

Det är många om budet bakom och en skräll ligger på lut. Men jag nämner att 7 Twigs Briard 4% var uppåt med ett helstängt huvudlag för första gången senast och mycket tapper med Fredrik Lennartsson i sulkyn vid hästens senaste seger under Elitloppshelgen.

FAVORIT 3 Stronghold VINST PÅ 2140: 2 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 1 av 5 /

DRAGET 6 Mellby Caddy VINST PÅ 2140: 6 av 28 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 7 av 23 / Spets: 2 av 4 /

V75-3

R.K.King är överkvalificerad för lägsta klassen och tävlar mest emot sig själv

RANKING
A: 4
B: 6-2-1
C: 5-8-10-3
D: 7-9-11-12

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan lägga iväg raskt bakom vingen. Hästarna 2 – 6 är explosiva den första biten och det kan nog bli tuff körning innan kuskarna har kommit överens. Storfavoriten 4 R.K.King kanske ändå sitter i ledningen efter ett halvvarv när krutröken har lagt sig?

LOPP-ANALYS Klass-II över 1640a. 

Ett sprinterlopp för den lägsta klassen där där det kommer bli vild kubbning om positionerna när bilen släpper.

4 R.K.King 67% var tidigare i träning hos amatörtränaren Samuel Rehn, där hästen visade mycket lovande takter vid ett par segrar. Efter försäljning finns nu hästen i Veijo Heiskanens regi sedan en tid. Och där han börjat mycket lovande med två raka segrar på ett imponerande sätt. Näst senast reparerade han en startgalopp på 60 meter på bästa vis när han ändå avgick med segern. Klockan stannade på för klassen raska 1.12,5/1900! Senast öppnade han kvickt bakom bilen och tog en komfortabel spetsseger med sparade krafter, som lovade mycket mer. Veijo Heiskanen låter fortsatt nöjd med hästens form, men varnar samtidigt för att hästen gör ett nervöst intryck och att resan till Eskilstuna inte är något plus. Visst kan det vara så, men R.K.King har vunnit sina båda starter på Eskilstuna i sin tidigare regi och han känner nog igen sig direkt när han kliver ur transporten på lördag förmiddag. En mycket svårslagen favorit vid normalt uppträdande, som troligen vinner alla vägar.

Skulle favoriten ha en sämre dag och bränna finns det ett koppel skrällar som lurar i vassen.

Skrällen 6 Charming Soldier 3% är en mycket kvick treåring som visade bra inställning vid sin seger på Solvalla 25/9. Träningsrapporterna går i dur från stallet inför dagens start och nu sätter man på hästen ett halvstängt huvudlag för första gången. Han är mycket kvick bakom bilen i normala fall och blir nog ännu mer explosiv med ett halvstängt.

2 Feeka S.E. 9% är en kvick märr, som har visat finfin form i de senaste starterna. Hon är kvick bakom bilen och läget borgar för en bra position i den främre träffen. Det är aviserat med skor runt om nu och urryckare i öronen för första gången.

1 New Moon Pellini 9% har gjort ett litet trögt intryck tidigare, men var klart uppåt med jänkarbike vid sin andraplats på Jägersro senast. Han är dock  trevande bakom bilen och riskerar att hamna invändigt en bit ner i fältet, vilket drar ner förhoppningarna.

FAVORIT 4 R.K.King VINST PÅ 1640: 1 av 2 / Bana: 2 av 2 / Kusk: 2 av 2 / Spets: 4 av 6 /

SKRÄLLEN 6 Charming Soldier VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 10 / Spets: 1 av 3 /

V75-4

Ett spelvänligt stayerlopp där där det krävs en del streck innan man är nöjd

RANKING
A: 5-1
B: 9-14-6
C: 15-8-11-12-3
D: 13-7-2-4

SPETS-STRID Det är bara fem hästar på startvolten, men ändå lite svårbedömt. 2 Celtic har spetsat 5 av 8 med framspår och kanske är den tidiga ledaren. 5 Sambuco körs offensivt och hoppas få överta ledningen när frågan ställs.

LOPP-ANALYS Lördagsloppet över 2640 volt. 

Ett stayerlopp med 15 hästar utspridda över tre volter, där det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.

5 Sambuco 18% är en fyraårig valack efter Love You, som har gjort fyra starter i Peter Untersteiners regi. Hästen börjar släppa till allt mer för varje start och de två segrarna är tagna både från spets och bakifrån. Senast provades han barfota runt om för första gången och fick ett lite bättre flyt i steget, och det blir samma balans igen. Peter Untersteiner låter mycket optimistisk, som menar att det här är hans bästa segerchans inom V75. Och det känns som han har siktat på det här loppet en tid. Det blir ett offensivt upplägg mot täten så fort hästen har travat in sig, och kommer han till ledningen blir han en mycket tuff nöt att knäcka.

Jag gillar även 1 Alorac Mathbell 16%, som har tagit tre av sina fyra segrar med Jorma Kontio i sulkyn. Senast gjorde hästen sin första start i Jörgen Westerholms regi och såg fin ut, även om motståndet var billigt. Det blir säkert ett offensivt upplägg och läget borgar för en perfekt position i den främre träffen. Det låter positivt från stallet!

9 Picasso Tilly 9% hade jag som skrällbud till låg procent senast och han gjorde mig inte besviken när han följde vinnande Tellmeastory på ett snyggt sätt under slutrundan. Klockan stannade på 1.12 sista varvet över den dryga distansen, och trean i mål (Usain Henna) var långt efter. Picasso är inte helt stabil, men får han använda sin styrka sista varvet räcker det till en framskjuten placering.

14 Wellino Avenue 17% var inte helt kurant vid sin senaste V75 start och ska inte dömas på den insatsen. Nu kommer hästen tillbaks uppfräschad och med laddade batterier, och tränaren låter revanschsugen.

Skrällen 6 Mister Cane 6% noterade 1.10,5 sista 800 i spåren vid sin seger näst senast och gjorde ett rejält intryck! Nu förstärker Stefan Söderqvist i sulkyn och ekipaget rensar styggt i kuponghögen vid en eventuell seger.

15 Saul 5% har styrkan som vapen och kanske får ett perfekt lopp i rygg på Wellino Boko när den går till anfall. Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn för första gången.

FAVORIT 5 Sambuco VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 4 / Spets: 1 av 1 /

SKRÄLLEN 6 Mister Cane VINST PÅ 2640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 12 / Spets: 1 av 4 /

V75-5

Propulsion har siktet inställt mot Prix d’Amerique – Explosive De Vie är Omgångens Fynd

RANKING
A: 4-3
B: 2-9
C: 1-5-10
D: 7-6-8-11-12

SPETS-STRID Här öppnar 3 Explosive De Vie mycket kvickt och är först ner till sargen. Utifrån laddas 4 Propulsion, 5 Food Money och 6 Allaballakaitoz, där jag tror att Propulsion är den kvickare och får överta taktpinnen efter 400 körda.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 

”Smedsträffen” för den högsta klassen har samlat ett namnstarkt fält, där spetsstriden troligen blir avgörande för loppets utgång.

Elithästen 4 Propulsion 73% har efter sina tre tuffa heat i Åby Stora Pris, där han fick ge sig mot Un Mec d’Heripre i skiljeheat, börjat sin mars mot Vincennes och Paris senare i vinter. Siktet är inställt mot b-loppen inför Prix d’amerique, och det ska bli mycket spännande följa. Senast kom han tillbaks efter några månaders frånvaro och tog en mycket billig spetsseger, som inte sa någonting egentligen. Förutom att hästen såg mycket smidig och fin ut. Nu är motståndet tuffare och han kan inte springa på halvfart och vinna loppet. Det mesta talar för att han får överta ledningen utan strid och sedan går undan till en komfortabel seger igen. Men formen är inte på topp och det finns en liten chans att ringrosten lyser igenom. Och jag väljer därför att dubbla systemet med en riktig rysare.

Omgångens Fynd 3 Explosive De Vie 3% har växt in i den översta eliten på ett snyggt sätt under året och gjort flera mycket bra prestationer. Vid sin andraplats bakom Nuncio på Solvalla 17/8 slog han ett namnkunnigt gäng på fingrarna och visade vad han kan. Senast var han med i VM-loppet på Yonkers och höll farten bra från tredje invändigt med lite sparade krafter bakom vinnande Resolve. Nu drar han till ledningen och släpper högst troligt till Propulsion. Även om det kanske är korkat att dubbla systemet med en jätteskräll så tar jag chansen då han är mycket vass på speed och kan ställa alla schack och matt med fritt över upploppet. Balansen är inte bestämd, men kanske blir det bakskor på, som senast i USA.

FAVORIT 4 Propulsion VINST PÅ 2140: 5 av 5 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 7 av 10 / Spets: 3 av 3 /

OMGÅNGENS FYND 3 Explosive De Vie VINST PÅ 2140: 7 av 29 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 0 av 5 / Spets: 6 av 9 /

V75-6

Tuff spetsstrid att vänta – vilket kan bli avgörande för loppets utgång

RANKING
A: 6-4-2
B: 3-1-10
C: 11-7-8-12-9-5
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Hazard Sund öppnade klart förbättrat senast och laddar det som går. Utifrån blir det tuff laddning från 4 Hawk Cliff och 6 Brothers In Am, där den senare kanske kan kuppa sig till ledningen?

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 

Ett öppet och spännande lopp för den näst lägsta klassen där det är flera om budet.

4 Hawk Cliff 36% är en kapabel häst i grunden, som också är skör och därför inte gör så många starter i rad innan han måste fräschas till. Senast kom han tillbaks efter ett par månaders frånvaro och tog en säker spetsseger mot ett billigt motstånd. Han rapporteras ha gått framåt en hel del till denna start, och nu byter man från järnskor till barfota runt om. Det betyder ett par extra växlar och visst blir han svårfångad om han kommer först ner till sargen. Men det är några som är ute i samma ärende, som kan sätta käppar i hjulet.

Jag ger tipsnicken till Draget 6 Brothers In Am 10%, som har formen helt på topp. Senast var han med i 1.08-öppning första halvvarvet, men kom ändå inte till ledningen. Han sköt till bra när luckan kom på upploppet och visade att formen är helt på topp. Nu blir det troligen bakskor på, som vid vinsten för tre starter sedan och full laddning mot täten när bilen släpper. Det är mycket som avgörs i starten, och är han först ner till sargen blir han svårfångad.

När två träter vinner en tredje brukar man säga. Och 2 Shelby Glide 17% kan vara den som blir gynnad av det tuffa tempot i täten första halvvarvet. Näst senast i V75 på Åby kom han loss mycket sent på upploppet och störtdök den sista biten in mot mål. Spår två passar perfekt och Johan Untersteiner låter mycket nöjd med sin springare.

Den finsktränade gästen 3 Pascha Tilly 12% är en kapabel häst i grunden, som nu förstärks med Ulf Olsson i vagnen för första gången. Men hästen har sett seg ut i loppen på slutet och jag sätter ett frågetecken för dagsformen.

Det finns flera skrällar som lurar i vassen bakom om öppningen blir för tuff och jag blir inte förvånad om det skräller till rejält.

FAVORIT 4 Hawk Cliff VINST PÅ 2140: 5 av 11 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 7 av 16 / Spets: 5 av 5 /

DRAGET 6 Brothers In Am VINST PÅ 2140: 2 av 23 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 2 av 15 / Spets: 1 av 3 /

V75-7

Fjolårets Derbyfavorit står på tur för en seger – Carabinieri är en Rolig Spik

RANKING
A: 11
B: 5-3
C: 2-9-6-1-4-10
D: 7-8

SPETS-STRID Här öppnar 1 Hero Sjöhammar kvickt, men är ute efter en bra rygg över den dryga distansen. 3 Djali Boko kan vid laddning lägga iväg riktigt raskt, men riskerar då också att bli hetsig, och det är svårbedömt hur Per Nordström tänker? 5 Bravo Navarone körs offensivt och hoppas få överta taktpinnen efter ett halvvarv.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2640a. 

Ett stayerlopp för den näst högsta klassen där spetsstriden mycket väl kan bli avgörande för loppets utgång.

5 Bravo Navarone 40% har vunnit 5 av 8 starter med Erik Adielsson och har bra statistik över lång distans. Näst senast kördes han offensivt till ledningen 1500 kvar och gick undan till en säker seger. Senast var han spelad till stor favorit i V75 på Skellefteå, men blev för peppad och galopperade direkt när bilen släppte fältet. Nu byter man ut det helstängda huvudlaget mot ett halvstängt dito och hoppas hästen ska uppträda lite lugnare. Det blir ett offensivt upplägg, och släpps han till ledningen utan strid blir han inte så lätt att få tag på. Men jag spelar på att det blir mothugg och har en fräck lösning på loppet.

Fjolårets derbyfavorit 11 Carabinieri 16% har efter ett längre uppehåll fått några formhöjande lopp i kroppen och står nu på tur för en seger i min bok. Senast fick han dra tåget i tredjespår sista varvet, och trots att klockan stannade på 1.10,5/1000 räckte det bara till en andraplats bakom Fossens Bonus. Nu är distansen ett halvarv längre vilket Peter Untersteiner säger är en fördel. Spår elva är normalt en stor nackdel, men för Carabinieri spelar det mindre roll då han öppnar långsamt och alltid hamnar i kön. Blir det bara lite körning i täten tror jag att Carabinieri rundar hela gänget under slutrundan och flyger lågt över upploppet fram till seger. Och det här är en Rolig Spik!

FAVORIT 5 Bravo Navarone VINST PÅ 2640: 3 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 5 av 8 / Spets: 6 av 7 /

ROLIG SPIK 11 Carabinieri VINST PÅ 2640: 2 av 6 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 4 av 24 / Spets: 0 av 0 /

EN ROLIG SPIK

V75-7: 11 Carabinieri 16%

JACPOT LÅSET

V75-5: 3 Explosive De Vie 3% & 4 Propulsion 73%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 6 Chosen One 13%
V75-2: 6 Mellby Caddy 13%
V75-6: 6 Brothers In Am 10%

 

Omgångens Fynd

V75-5: 3 Explosive De Vie 3%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-3: 6 Charming Soldier 3%
V75-4: 6 Mister Cane 6%
V75-5: 3 Explosive De Vie 3%

 

 Förstora systemet här

v75_20161105