V75_2_7

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Det är mycket hög sportslig klass på tävlingarna när Eskilstuna står som värd för V75-omgången på lördag.

Det bjuds på både V75– och E3-finaler, där det är hela en miljon kr i segerpremie i de två E3-finalerna för de treåriga hästarna!

– Makethemark och Ulf Olsson jagar sjunde raka segern på lördag

– Makethemark och Ulf Olsson jagar en miljon kr i segerpremie

Petri Salmela tränade Makethemark är kullens kung bland de treåriga hingstarna så här långt och har med sina 12 segrar på 14 starter skaffat sig ett övertag på sina konkurrenter.

På lördag jagar Makethemark sin sjunde raka seger i V75-6 och en segerpremie på hela en miljon kr!

Men det saknas inte motstånd och vi kan förvänta oss en spännande uppgörelse innan krutröken har lagt sig och segerchecken ska delas ut.

Valkommen_2_7

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det spås tyvärr åska och regn under eftermiddagen, och det kan komma rikligt med nederbörd. Det är svårbedömt hur det kommer påverka banunderlaget och jag rekommenderar att du kolla upp det närmare start innan du lämnar in ditt V75-system.

Eskilstunas upplopp tillhör ett av landets kortaste med sin 183 m, vilket gynnar spetshästarna.
Det är dock svårare än normalt att ta ledningen från de två innersta spåren bakom bilen, vilket är värt att notera.
Stallbacken är belägen efter mål vilket kan få hästar med ”hemlängtan” att ta i lite extra över upploppet.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Sir Ratzeputz blir svårfångad om han kommer till spets – Men jag garderar

RANKING
A: 3-5-1
B: 8-6-4-9
C: 7-10
D: 2

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan öppna raskt och det är inte helt självklart. De kanske blir som många spekulerar att 2 Prins Alf spetsar och sedan släpper till 3 Sir Ratzeputz, men jag är inte helt övertygad. Innespåret 1 Fire To Fire kan öppna bättre än visat och stallkamraten 5 Ready For More har lärt sig att lägga iväg riktigt raskt och kanske är den som sitter i ledningen efter en bit?

LOPP-ANALYS Silverdivisionen final över 2140a. 

Finalen i den näst högsta klassen håller mycket bra kvalitet och troligen en spännande uppgörelse.

3 Sir Ratzeputz 53% har fått tävla kontinuerligt och hittat nya växlar på slutet. Näst senast ledde han en silverfinal i ett tufft tempo och hade segergreppet långt in på upploppet innan han fick ge sig den sista biten. Senast tog han över taktpinnen efter 600 körda och gick undan till en överlägsen seger på ett mycket imponerande vis där klockan stannade på 1.08 sista 800. Lyckas han sno åt sig taktpinnen igen och är i närheten av den insatsen blir han troligen svårslagen igen. Men det brukar inte vara så enkelt med trav och jag väljer att gardera favoriten.

5 Ready For More 14% tror jag är en bättre häst vid sunda vätskor sida vid sida, men jag förstår att spelarna har dragit öronen åt sig med tanke på den klena insatsen i comebacken efter tio månaders frånvaro senast. Tränare Reijo Liljendahl har ingen förklaring till den bleka insatsen och säger att hästen kändes riktigt fin i det senaste jobbet. Reijo tror alltså på en normal insats den här gången och då är streckprocenten alldeles för låg.

Stallkamraten 1 Fire To Fire13% visade senast äntligen lite av vad han lovade som treåring när han tog en enkel spurtseger i V75 på Boden. Han kan öppna bättre än visat och läget borgar för en bra position i den främre träffen.

Jag varnar också för Skrällen 8 Coldtown 4%, om tempot blir för högt uppskruvat i täten. Senast kom han tillbaks efter halsproblem och kördes väldigt passivt, men spurtade vasst över upploppet när han äntligen fick fritt spelrum.

FAVORIT 3 Sir Ratzeputz VINST PÅ 2140: 4 av 23 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 2 av 5 /

SKRÄLLEN 8 Coldtown VINST PÅ 2140: 11 av 20 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 13 av 21 / Spets: 10 av 12 /

V75-2

Swing Kronos har siktat hit och är Omgångens Fynd

RANKING
A: 3-14-15
B: 5-8-7-10
C: 13-4-9
D: 6-11-1-2-12

SPETS-STRID Voltstart med bara fem hästar på startvolten. Ingen utpräglad snabbstartare, men kanske att 1 Lennart All Over är kvickast ur volten och sedan vill släppa till en bra rygg. Vem är först framme? 10 Officer C.D. öppnar rappt från tillägg och kanske körs offensivt mot täten i ett tidigt skede?

LOPP-ANALYS Ett stayerlopp över 3140 volt. 

Ett långlopp med 15 hästar utspridda på fyra volter gör det lite mer svårbedömt att bena ut.

14 Alfas Da Vinci 40% hade dragits med dåliga blodvärden under en längre tid innan han senast visade lite av sitt rätta jag igen. Visserligen fick han perfekt draghjälp fram till upploppet under slutrundan, men jag gillade vad jag såg när Alfas borrade ner sig och klockan stannade på 1.10,5 sista varvet över den dryga distansen. Tränare Joakim Lövgren låter hoppfull när det gäller chansen trots 60 m tillägg, men vi minns sedan tidigare att han baissat rejält om det har varit regn med blöt bana, som inte hästen alls verkar gilla. Troligen blir det barfota runt om den här gången.

Tipset lite på chans till Omgångens Fynd 3 Swing Kronos 3%, som står perfekt inne i loppet på pengarna och som stallet har siktat hit på en tid. Hästen vann ett identiskt lopp på Åby i februari efter ett lopp i rygg på ledaren och attack 250 kvar. Nu kanske det inte finns någon bra rygg att släppa till? Det är aviserat med barfota runt om och nu sitter Erik Adielsson upp i sulkyn för första gången!

På trippla tillägg hittar vi även elithästen 15 Amaru Boko 24%, som har sett finfin ut i två raka segrar efter ett längre uppehåll. Robert låter fortsatt nöjd med sin springare, men också att det kan bli svårt att runda hela gänget under slutvarvet. Inga ändringar är aviserade.

Det är flera om budet bakom och jag blir inte förvånad om det smäller till ordentligt i kuponghögen.

FAVORIT 14 Alfas Da Vinci VINST PÅ 3140: 14 av 45 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 12 av 29 / Spets: 0 av 1 /

OMGÅNGENS FYND 3 Swing Kronos VINST PÅ 3140: 1 av 17 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 3 /

V75-3

Det finns tre tuffa ston som sticker ut lite extra – Unstirred Drink är Skrällen

RANKING
A: 3-4-5
B: 2-11
C: 9-1-10
D: 6-8-12-7

SPETS-STRID 2 Dixi Sisu har varit ojämnt startsnabb, men får gälla som spetsfavorit vid ett offensivt upplägg. Utifrån är det flera som kan utmana, men svårbedömt vem av dem som körs offensivt. 5 Unstirred Drink öppnade kvickare med racerbalans senast och kanske testar rejält den första biten. Svårbedömt!

LOPP-ANALYS E3-final för ston över 2140a. 

De bästa treåriga stona slåss om hela en miljon kr i segerpremie, och det är nog extra vässat både här och där.

3 Undine 29% är en mycket fin märr som tillhört kulltoppen både som två- och treåring. Ifjol satt hon bland annat fast med vinstkrafter i Uppfödningslöpningen på Jägersro. Nu har hon tagit två övertygande segrar efter ett par månaders frånvaro och ser ut att var i ett strålande skick. I försöket tog hon över taktpinnen vid varvningen och gick undan till en lätt seger med sparade krafter. Undine har visat upp ett brett register och hon kan även lägga iväg raskt från start vid ett offensivt upplägg, men känslan säger att Örjan Kihlström tar det lugnt från start och tar dem på speed till slut i stället. Hästen går med ett öppet huvudlag och fyra skor på hovarna och det finns alltså växlar att ta av, men det är inte aviserat med några ändringar.

4 Rhyme Broline 18% gjorde ett klart förbättrat intryck i försöket där hon tog en komfortabel spetsseger med sparade krafter, trots den snabbaste försökstiden och 1.10,5 sista 500. Hon rapporteras tagit det loppet på ett bra vis och nu blir det jänkarbike för första gången.

Stallkamraten och Skrällen 5 Unstirred Drink 4% gjorde också ett förbättrat intryck i försöket där hon gick utan skor för första gången och fastnade med en hel del sparade krafter. Hon är kvick bakom vingen för att skaffa sig en bra position och prisvärd som skrällbud.

2 Dixi Sisu 22% blir också hårt betrodd, men trots att hon är spetsfavorit tror jag inte att det räcker till seger den här gången.

Rysaren 11 Fantasy River 7% höll farten tappert efter ett tufft lopp utvändigt ledaren i försöket och får nu Björn Goop i sulkyn för första gången.

FAVORIT 3 Undine VINST PÅ 2140: 5 av 7 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 7 / Spets: 1 av 1 /

SKRÄLLEN 5 Unstirred Drink VINST PÅ 2140: 2 av 8 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 2 av 4 /

V75-4

Conrad tar det piano i starten och spelar ut Dragets speed till slut i stället

RANKING
A: 2-3-7
B: 11-9-6
C: 12-10-5-1
D: ––

SPETS-STRID Här är troligen 3 Ceasar Sisu först ner till sargen och körs i ledningen. Utifrån utmanar 5 Brothers In Am och 6 Kalle Kalas.

LOPP-ANALYS Klass-II final över 2140a. 

En spelvänlig final för den lägsta klassen där det är flera om budet.

3 Ceasar Sisu 37% har visat kanonform i tre starter efter en längre frånvaro och formkurvan pekar fortsatt uppåt. Senast kördes han offensivt och tog över taktpinnen efter ett halvvarv och gick undan till en knapp seger efter lite övertalning. Han har spetsläge igen och med Björn Goop i vagnen för första gången leder ekipaget i det längsta. Kanske hela vägen?

Tipset till Draget 2 Takestwoforatango 18%, som har visat upp oanade fartresurser på slutet. Senast kunde han avgöra till seger från fjärde utvändigt och sätta kniven i ledande Trabant, vilket var en mycket bra prestation. Klockan stannade på raska 1.10,5 sista varvet och jag gillade verkligen vad jag såg! Nu har han ett perfekt andraspår bakom bilen och behöver inte blanda sig i någon hetsig spetsstrid.

Skrällen 7 Faloria Boko 4% hade jag som tipsetta senast till låg procent. Trots ett topplopp utvändigt ledaren sista varvet blev hon, minst sagt, snöpligt snuvad på segern med en nos invändigt den sista biten. Surt sa räven. Nu har hon blivit nerstruken ett spår och med lite klaff får hon revansch den här gången i stället.

11 Hawk Cliff 13% gjorde ett rejält intryck vid sin V75 seger senast och nu är det aviserat med barfota bak för första gången.

FAVORIT 3 Ceasar Sisu VINST PÅ 2140: 3 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 5 /

DRAGET 2 Takestwoforatango VINST PÅ 2140: 4 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 5 av 14 / Spets: 1 av 1 /

V75-5

Slide So Easy är vässad i veckan och omgångens Roligaste Spik

RANKING
A: 1-9
B: 4-5
C: 2-6-7-3
D: 12-11

SPETS-STRID De två innersta spåren 1 Slide So Easy och 2 Top Of The World laddas tufft den första biten. Utifrån öppnar 5 Hero Sjöhammar, 6 Digital Control och 7 M.T.Insider också mycket kvickt, och kanske kan kuppa sig till spets.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen final över 2140a. 

Ett jämnt och spelvänligt lopp på papperet där favoriten startar från ett bakspår. Här väljer jag att ta ställning och rekommenderar spik!

9 Whitehouse Express 52% är på väg att släppa till ordentligt och ser ut att ha utveckling kvar i kroppen. I V75 senast rumplade han till bakom bilen och tappade både mark och position från början. Men Örjan Kihlström lyckades ge sin häst en perfekt rygg under slutrundan fram till upploppet och speedade till seger ändå. Bakspår är inte det bästa, men de har en kvick startrygg och kanske kan hamna bra på det ändå? Jag har all respekt för hästen, men han är lite väl mycket streckad och här väljer jag att ta ställning.

1 Slide So Easy 7% hade jag som tipsetta senast i V75 till en låg procent, men trots ett vasst slutvarv i 1.10-tempo i spåren räckte det bara till en andraplats bakom Hero Sjöhammar. Det här blir femte starten i Flemming Jensens regi och till den här starten är hästen vässad i banjobb i veckan, vilket inte Flemming brukar göra så ofta med sina hästar. I sin förra regi gick hästen ofta med ett helstängt huvudlag, och nu blir det första gången med bokpärmar i Flemmings regi. Slide So Easy kan lägga iväg riktigt rappt bakom bilen, men det kanske blir svårt att hålla upp ledningen mot M.T.Insider. Men jag hoppas att Flemming löser uppgiften ändå och det här är omgångens Roligaste Spik!

FAVORIT 9 Whitehouse Express VINST PÅ 2140: 7 av 21 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 6 / Spets: 2 av 3 /

ROLIG SPIK 1 Slide So Easy VINST PÅ 2140: 0 av 8 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 3 av 4 /

V75-6

Makethemark provas med racerbalans och får tipsnicken trots allt

RANKING
A: 2-3-4
B: 5-1
C: 9-12-10-11-8-7
D: 6

SPETS-STRID Innerspåret 1 Louie Brodde öppnade kvickt i försöket och är inte så lätt att ta en längd på. Det är flera utvändigt som kanske körs offensivt. 2 Makethemark, 4 Algot Zonett, 6 Overtimeosåfin och 8 Mindyourvalue W.F. är de som kan öppna kvickast.

LOPP-ANALYS E3-final för hingstar/valacker över 2140a. 

De bästa treåringarna har även de en rund miljon kr att slåss om, och det är flera om budet.

Kullens kung så här långt 2 Makethemark 56% har vunnit 12 av karriärens 14 starter och jagar idag sin sjunde raka seger. Hästen har visat upp en härlig moral och ett sällan skådat löphuvud, vilket gjort att han inte vunnit med mer än vad som behövts. I försöket såg han lite stel ut och kanske inte var som bäst för dagen, men löste ändå uppgiften på klasshästens vis. Nu är det aviserat med barfota fram och urryckare i öronen för första gången vilket borde ge en extra växel, och trots ett lite sämre genrep får han tipsnicken i ett jämnt lopp där det inte saknas motståndare.

3 Policy Of Truth 14% lägger mycket mark under sig och noterade 1.12 sista 1300 när attacken sattes in från tredje utvändigt vid försökssegern. Som skrevs till mycket lätt och jag gillade vad jag såg. Nu sitter Örjan Kihlström upp i vagnen för första gången och gör motståndarna minsta fel ställer ekipaget en fråga om segern över upploppet.

4 Algot Zonett 8% var sjuk vid genomklappningen näst senast, men tillbaka i gott slag senast igen. Nu säger Robert att hästen är lite extra vässad i jobben och att det blir ett offensivt upplägg då hästen är stänkrädd och inte gillar gå i rygg på andra ekipage.

Skrällen 5 Urchin 5% är under kraftig utveckling och har en vass spurt som bästa vapen. Senast spurtade han ettrigt över upploppet och var inte så långt borta att koppla greppet på Makethemark den sista biten. Nu är det aviserat med rycktussar för första gången!

1 Louie Brodde 8% är en välväxt krabat som också lägger mycket mark under sig. Senast öppnade han raskt från spår åtta bakom bilen och kanske kan försvara sitt innerspår och köra i täten så länge lampan lyser. Jag tror den får svårt att lysa hela vägen, men man vet aldrig med treåringar.

Den här kvintetten höjer sig lite, även om det har skrällt till rejält i det här loppet genom åren tidigare.

FAVORIT 2 Makethemark VINST PÅ 2140: 5 av 6 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 10 av 11 / Spets: 0 av 1 /

SKRÄLLEN 5 Urchin VINST PÅ 2140: 3 av 6 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 6 / Spets: 0 av 0 /

V75-7

Spelvänlig avslutning – Den modige nöjer sig med en duo på kupongen

RANKING
A: 4-5
B: 6-12-7-1-2
C: 8-3-9
D: 11-10

SPETS-STRID 3 Othello Face är först ner till sargen, men blir lätt hetsig och kanske vill släppa till en bra rygg som senast. 4 Oki Doki Face, 5 Västerbo Exact, 7 Talassio och 8 Good’s Of Norway laddas för position i den främre träffen.

LOPP-ANALYS Klass-I final över 2140a. 

Vi avrundar omgången med kanske det mest svårbedömda loppet.

Det är inget snack om att 6 Tellmeastory 24% är bästa hästen i fältet, som Veijo Heiskanen har höga tankar om och siktar mot Derbyt senare i höst med. Men det är ett par månader dit och formen är inte vässad på något vis. Hästen har styrkan som sitt bästa vapen och kommer tappa mycket mark när bilen släpper. Att han sedan ska runda hela gänget i spåren under slutvarvet tror jag blir för tufft och jag har bättre bud.

Tipset till Draget 4 Oki Doki Face 17%, som tog en snygg spurtseger i försöket från rygg på ledaren. Det var en snabb segertid och en nyttig ögonöppnare. Nu har han ett mer passande spår fyra och kanske kan få överta taktpinnen efter en bit? Väl i spets blir han en tuff nöt att knäcka.

Tuffast emot är 5 Västerbo Exact 4%, som också är kvick bakom bilen och kanske kan kuppa sig till spets efter en bit? Erik Adielsson förstärker i sulkyn för första gången och ekipaget är mycket prisvärt på strecken!

12 Ebony Boko 5% har sett ut som en studsboll vid sina senaste segrar och ska nämnas med respekt trots sämsta utgångsläget.

Hela B-gruppen ska med på lappen om du väljer att gardera vidare.

FAVORIT 6 Tellmeastory VINST PÅ 2140: 2 av 11 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 0 av 0 /

DRAGET 4 Oki Doki Face VINST PÅ 2140: 5 av 10 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 4 / Spets: 3 av 3 /

EN ROLIG SPIK

V75-5: 1 Slide So Easy 7%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-4: 2 Takestwoforatango 18%
V75-7: 4 Oki Doki Face 17%

 

Omgångens Fynd

V75-2: 3 Swing Kronos 3%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 8 Coldtown 4%
V75-2: 3 Swing Kronos 3%
V75-3: 5 Unstirred Dring 4%
V75-6: 5 Urchin 5%

 

Förstora systemet här 

V75_20160702