V75_Bollnas_20:2

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

På lördag har vi minst sagt en klurig V75-omgångBollnästravet att sätta tänderna i.
Omgången innehåller tre stycken 15-hästars lopp och inleds med fyra raka stayerlopp över 2640 meter!
– Det sist nämnda vet jag inte om jag har varit med om tidigare?

– Magic Tonight och Örjan Kihlström tackar publiken Elitloppet 2015

– Magic Tonight och Örjan Kihlström tackar publiken efter
Elitloppet 2015

V75 League-vinnaren och Årets Kusk 2015 Örjan Kihlström gästar sina gamla hemtrakter i Bollnäs, där han är född och tillbringade sina två första levnadsår innan familjen flyttade till Bromma.

Örjan har det väl förspänt och kör i samtliga V75-lopp under lördagen, där Sembs Rebir (V75-1) och Fighting Bax (V75-4) på förhand kanske ser ut att vara de hetaste vinstchanserna.
Häng på 😉

Valkokmmen_20:2

VÄDERPROGNOS
Det förväntas mulet väder och ett par mm nederbörd under eftermiddagen och tidiga kvällen.
Temperaturen kommer ligga runt nollan och det är svårbedömt om nederbörden blir utav regn eller blötsnö?
Bollnäs upplopp mäter 207 meter och längre än medel och brukar vara utslagsgivande den sista biten in mot mål.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Romme
17 – december

V75-1

Bottnas Commandeur har hittat nya växlar och är omgångens bästa Drag

RANKING
A: 8-1
B: 5
C: 2-9-4-12-7-6-3-11-10
D: ––

SPETS-STRID Här är 1 Ebu B Boko och 6 Wollafur kvickast ur volten, där det är lite fördel för den först nämnde. 4 Son Of Triton körs offensivt efter en bit och försöker överta taktpinnen, men jag säger Ebu B Boko i spets.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2640 volt. 
Ett voltstartslopp över stayerdistans för den lägsta klassen inleder omgången.
Formstarka 5 Sembs Rebir 42% kommer med tre raka segrar och blir hårt betrodd av spelarna. Men segrarna är inte tagna med några stora marginaler mot lite lättare motstånd och min bok är raden klart smickrande. Från ett snävt spår fem i volten blir det ingen snabbstart och jag blir inte heller förvånad om han börjar i fel gångart. Hur som helst är det en hel del som måste stämma om omgången ska inledas med en favoritseger och jag har bättre bud.
Draget 8 Bottnas Commandeur 16% har tänt till och hittat nya växlar i vinter och imponerat så smått vid sina tre segrar. Senast rundade han allt motstånd från fjärde utvändigt på ett mycket lätt sätt och med bra spänst i benen när han klippte mållinjen. Han har vunnit 1 av 2 över distansen och blir det inget strul under vägen får motståndarna hålla i sig över upploppet.
1 Ebu B Boko 16% är ingen stjärna i grunden, men han var positiv efter uppehåll senast när han noterade 1.13,5 sista 800 från tredje utvändigt. Han är kvick ur volten och med offensive Ulf Olsson i vagnen kan ekipaget leda loppet i det längsta.
Det är många om budet bakom och mycket streckkrävande om man garderar vidare.

FAVORIT 5 Sembs Rebir VINST PÅ 2640: 1 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 6 / Spets: 0 av 0 /

DRAGET 8 Bottnas Commandeur VINST PÅ 2640: 1 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 0 av 1 /


V75-2

Kleppe Mande tränar starkt i ny regi – Det är många om budet bakom

RANKING
A: 6-11
B: 15-1-12-10-14
C: 3-4-7-9-8-5
D: 2-13

SPETS-STRID Alla fyra hästar på startvolten kan öppna bättre än medel. Den norska gästen 1 Tangen Stegg är lite svårbedömd i svensk volt, men vill till ledningen. 2 Silver Stjärna, 3 Essis Lille Alfred och 4 Gustav E. öppnar alla tre kvickt och det är möjligt att Essis Lille Alfred sitter i spets efter en bit?

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 2640 volt. 
15 kallblod utspridda över tre distanser och det känns som det ligger en skräll på lut.
Den knappa favoriten 6 Kleppe Manden 17% blir överraskande mycket streckad och är inte alls lika intressant som i början på veckan då jag trodde det skulle vara ett skrälldrag. I sin senaste start i V75 på Gävle var han gott gåendes när han galopperade i segerstriden mitt på upploppet och det såg ut som han inte fick rätt fäste i banan. Efter det har hästen bytt regi och rapporteras nu träna riktigt tillfredställande inför dagens lopp. Han står perfekt inne i loppet på pengarna och t.ex. 20 meter bättre inne än när han mötte Tand Tuff senast på Gävle. Nordis-specialisten Jan Norberg sitter upp i sulkyn för första gången.
11 Lesja Kongen 15% är normalt klart bäst på barfotabalans, men visade senast med eftertryck att han klarar av skor och hakar också. Han fick då dra fram Tand Tuff till upploppet och föll verkligen med flaggan i topp den sista biten in mot mål.
15 Sjö Odin 10% är kvick från start och kommer få en bra position från sitt springspår på tillägg. Får han spara speeden fram till upploppet går ingen säker.
Den norska gästen 1 Tangen Stegg 5% är gynnad av körspö och biter ifrån sig extra bra om han lyckas försvara sitt innerspår.
Jag nämner också Skrällen 14 Qvarting 2%, som visade bra moral och styrka utvändigt ledaren senast och är bortglömd av spelarna nu.

FAVORIT 6 Kleppe Manden VINST PÅ 2640: 0 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 14 Qvarting VINST PÅ 2640: 1 av 20 / Bana: 2 av 13 / Kusk: 9 av 86 / Spets: 1 av 2 /


V75-3

Startrusningen blir troligen helt avgörande för loppets utgång

RANKING
A: 5-3-9
B: 1
C: 6
D: 7-4-8-2

SPETS-STRID 3 Traveling Man körs offensivt och vill till ledningen, men han är inte lika explosiv med skor och eventuellt hakar och vi får se om han hinner svara ut 5 On Track Piraten och framförallt 6 Francais du Gull, som vill ner till sargen för att släppa till en bra rygg.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2640a. 
Ett stayerlopp för den högsta klassen där majoriteten av spelarna kommer lämna favoriten ensam på kupongen.
5 On Track Piraten 65% har gått på pumpen två gånger i rad i V75 på slutet, men blir ändå spelad till omgångens mest streckade favorit. Näst senast var han chanslös att utmana ledande Ed You över upploppet. Senast blev han perfekt framdragen i tredjespår under slutrundan, men det var inte rätt bett i steget och det räckte bara till en tredjeplats. Det är många som tittar på klockan, som visade 1.12 sista 1800, och säger att On Track Piraten var bra. Men jag tittar på loppet och konstaterar att hästen inte vara som bäst. Nu blir det full laddning mot täten och kommer han dit utan att det kostar för mycket har han givetvis normalt en god vinstchans, men jag orkar inte gissa hur en storfavorit ska uppträda och min bok är garderingen given!
Draget 3 Traveling Man 10% kunde inte försvara sitt innerspår senast och fick sedan inte chansen till slut från tredje invändigt med sparade krafter. Han blev dock diskad för otillåtet skobeslag då han hade tappat sina plastskor under loppets gång. Nu blir det aluminiumskor och full laddning mot täten där den 11-årige kämpen har visat att han trivs klart bäst.
9 Nahar 14% gillar läget, helst om det skulle bli lite körning om taktpinnen i täten det första varvet. Senast gick han utan hakar i bakskorna och fick inget fäste i banan och galopperade in i första sväng. Nu blir det brodd och Robert låter riktigt nöjd med sin forne Elitlopps-vinnare.
1 Narold Vox 6% varnade jag för senast som skräll och det var inte långt borta att det hade räckt till seger. Han trivs extra bra över den långa distansen och kan duga med klaff.

FAVORIT 5 On Track Piraten VINST PÅ 2640: 6 av 17 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 9 av 14 / Spets: 4 av 9 /

DRAGET 3 Traveling Man VINST PÅ 2640: 3 av 8 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 18 av 24 /


V75-4

Fighting Bax uppträdde som en ny häst efter ombalansering senast

RANKING
A: 6
B: 13-2-10
C: 7-12-9-14-8
D: 5-11-1-15-3-4

SPETS-STRID 5 Berlioz har spetsat i 4 av 5 med framspår i voltstart och är nog först ner till sargen, men vill troligen släppa. 6 Fighting Bax öppnar medel från sitt ensamma springspår och är troligen den som är först framme och ställer en fråga. 2 Tyron Power gör sin första start med framspår i voltstart och är svårbedömd.

LOPP-ANALYS SHL-Loppet över 2640 volt. 
Ännu ett stayerlopp med 15 hästar där det inte är helt självklart vem som vinner.
6 Fighting Bax 57% kom senast tillbaka efter ett par månaders frånvaro och såg inte rolig ut i uppvärmningen innan loppet. Men Daniel Redén balanserade om hästen vilket gjorde att det blev en ny häst till loppet. Från tredje utvändigt växlade han fältet på ett par steg och gick undan till en överlägsen seger över upploppet. Imponerande av både tränare och häst! Nu blir han hårt betrodd och skulle han komma till spets är nog loppet över, men hästen har bara gjort åtta starter i karriären och är fortfarande orutinerad och det finns inga garantier. Han är bara medelsnabb ur volten, men får högst troligt överta taktpinnen efter en bit. Daniel Redéns stallform i V75 är bara sådär, där han har 17 raka starter utan seger.
Skrällen 13 Benji Dana 5% är i sitt livs form och har radat upp bra prestationer i vinter. I V75 senast kopplade han segergreppet i början på upploppet och gav sig högst motvilligt mot Roger America den sista biten.
Både 2 Tyron Power 8% och 10 Alleyeson 14% har form och styrka som räcker till seger med ett optimalt upplägg, men de blir också hårt betrodda av spelarna.

FAVORIT 6 Fighting Bax VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 13 Benji Dana VINST PÅ 2640: 2 av 4 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 1 av 1 /


V75-5

Omgångens svåraste lopp att lösa – Jag varnar för en spetsskräll

RANKING
A: 1-9-2
B: 3-5-10-11
C: 7-4
D: 6-8-12

SPETS-STRID 1 Staro Hey Joe kan öppna bättre än ryktet, men kan knappast ta emot 2 Åhlunda Survivor, som laddas tufft och kör i spets så länge lampan lyser. 3 Ahsoka och 7 Snowman är kvickast utifrån, men kommer normalt inte förbi.

LOPP-ANALYS Klass-I över 1640a. 
Ett svårbedömt sprinterlopp för den näst lägsta klassen, som kräver en hel del streck för att man ska känna sig nöjd.
Den knappa favoriten 1 Staro Hey Joe 22% har ingen rolig resultatrad på papperet, men blir ändå hårt betrodd av spelarna. Snacka om vilket genomslag Örjan Kihlström har när han sitter upp i sulkyn! Hästen har fått två formhöjande lopp innanför västen och formen är helt klart bättre än raden. Näst senast fick han ett passivt lopp i åttonde invändigt och pressades aldrig till slut. Senast noterade han 1.11,5 sista 800 på ett snyggt sätt när han fick fritt mitt på upploppet, som fyra efter Carlos Greenwood. Staro kan öppna bättre än visat, men jag tror ändå han får svårt att försvara sitt innerspår. Men ett perfekt lopp i den främre träffen, troligen i rygg på ledaren, är inte heller någon dålig position om det löser sig till slut.
9 Digital Control 18% trodde jag stenhårt på i V75 senast på Jägersro, men han tog inte ett enda travsteg och galopperade upprepat. Robert har ingen förklaring till insatsen, som inför den här starten har lagt om träningen och sätter på lite tyngre balans. Mycket svårbedömd!
Skrällen 2 Åhlunda Survivor 5% är en kvick frontrunner som har fått ett intressant utgångsläge över rätt distans. Nu blir det en jänkarbike och jag blir inte förvånad om han leder loppet från start till mål till ett glatt odds. 😉

FAVORIT 1 Staro Hey Joe VINST PÅ 1640: 0 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 11 / Spets: 2 av 3 /

SKRÄLLEN 2 Åhlunda Survivor VINST PÅ 1640: 2 av 20 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 0 av 5 / Spets: 1 av 2 /


V75-6

Man blir riktigt glad när man hittar sådana här bortglömda Fynd

RANKING
A: 3-9
B: 13-14-2-12
C: 11-6-8-7-10-1
D: 4-15-5

SPETS-STRID De tre innersta spåren öppnar snabbast i volten. 2 Miss Prelong har spetsat 3 av 3 med framspår i volt och är normalt inte lätt att ta en längd på. Men frågan är om hon kan svara ut 3 Just Happy, som körs offensivt och trivs extra bra i ledningen.

LOPP-ANALYS Ett stolopp över 2140 volt. 
Ett streckkrävande lopp med 15 hästar där det mycket väl kan smälla till ordentligt med en riktig skräll.
Favoriten 2 Miss Prelong 37% tog en komfortabel spetsseger med luft under vingarna i V75 på sin hemmabana Jägersro senast, och mer än fördubblade sin prissumma. Nu gör man den långa resan upp till Bollnäs, som innebär start på fredagen och övernattning på bortaplan. Vilket kan ställa till det i uppladdningen för en orutinerad fyraårig märr som bara gjort tio starter. Hon är kvick från start, men från andraspår måste det stämma i volten och det här är en favorit i fara i min bok.
Tipset till Skrällen 3 Just Happy 4%, som är en fin märr som vunnit 4 av 5 i spets och alldeles för lite streckad i förhållande till vinstchansen. Senast var hon ute på en isbana med långa hakar i skorna och spurtade storstilat över upploppet med bra spänst i benen och sparade krafter. Kommer hon till spets kan hon bli en obehaglig överraskning för många, som inte läser de här raderna.
Se också upp för 9 Spring Chicken 6%, som har siktat hit och senast kom tillbaka efter ett par månaders frånvaro. Senast gick han med öppet huvudlag och fast huva. Nu blir det halvstängt och rycktussar!
Jag gillar även alla mina b-hästar, som duger till seger med lite klaff, men är mer betrodda av spelarna och därför inte lika roliga att tjata om. 😉

FAVORIT 2 Miss Prelong VINST PÅ 2140: 3 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 3 av 4 /

SKRÄLLEN 3 Just Happy VINST PÅ 2140: 6 av 17 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 4 av 5 /


V75-7

Vi har sparat det bästa till sist – Random säger tack och hej 200 kvar

RANKING
A: 11
B: 1-4
C: 3-9-5-6-2-12-8
D: 7-10

SPETS-STRID Tuff startrusning att vänta mellan 2 Global Millionaire, 3 Dionne Sisu och 4 Top Of The World. Det blir troligen en utdragen kamp innan kuskarna har kommit överens och det kan kosta mer än det smakar. Jag gissar på Dionne Sisu i spets.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 
Omgången avrundas med ett rivigt sprinterlopp där det kommer bli full fart från start till mål och vild kubbning om taktpinnen det första halvvarvet.
Segerstaplaren 4 Top Of The World 58% har vunnit 13 av karriärens 27 starter och kommer till start med dokumenterad toppform. Vid de två senaste spetssegrarna har han inte tagit ledningen utav egen kraft utan blivit släppt dit, vilket är värt att notera. Nu är motståndet lite tuffare och känslan säger att han inte kommer få något gratis den här gången. Hästen har vunnit 9 av 9 i spets och Ulf Olsson kommer som vanligt ladda allt vad som går för täten när bilen släpper, men jag tror att den positionen är upptagen den här gången. Tränare Reijo Liljendahls V75-form är inte så tilltalande då han inte har någon seger på de 26 senaste starterna inom rikstoton. Jag har bättre bud och den här favoriten får Harry Boy behålla! 😉
Tipset till Draget och omgångens Roligaste Spik 11 Random Shot 15%, som senast presenterades i ett strålande skick efter 10 månaders frånvaro från tävlingsovalen. Efter tuff körning med 1.10 första 500 och 1.13,5 första varvet höll han farten storstilat hela vägen hem på den småkrävande banunderlaget. Träningsrapporterna går i dur från stallet efter det, som tror på en ännu bättre insats idag. Nu byter man troligen ut det helstängda huvudlaget mot ett norskt dito och sätter på en jänkarbike, vilket låter som musik i mina öron! Örjan hoppas hitta en bra rygg under slutrundan och sedan dra i högertömmen 350 kvar – när det säger swoosh och tack och hej! Svårare än så behöver det inte vara gott folk. Glöm inte bort att han även finns med på DD-spelet. ;-))

FAVORIT 4 Top The World VINST PÅ 1640: 6 av 8 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 6 av 13 / Spets: 9 av 9 /

DRAGET 11 Random Shot VINST PÅ 1640: 1 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 19 / Spets: 2 av 3 /

EN ROLIG SPIK

V75-7: 11 Random Shot 15%


BÄSTA DRAGEN

V75-18 Bottnas Commandeur  16%
V75-3: 4 Traveling Man 10%

Omgångens Fynd

V75-63 Just Happy  4%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 14 Qvarting 2%
V75-4: 13 Benji Dana 5%
V75-5: 2 Åhlunda Survivor 5%
V75-6: 3 Just Happy 4%

Förstora systemet här

v75_20160220