Midnatt_11_6

V75_11_6

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Midnattssolens drottning

V75 under midnattssolen.
På lördag bjuder Sveriges nordligaste travbana Boden in till en unik föreställning.
Russinet i kakan är givetvis Norrbottens Stora Pris (V75-7) med en hel miljon kr i segerpremie. Loppet beräknas starta kl 22:46.
Men även Bodentravets champion ser fram emot stor dag.
– Vinner jag V75 blir det solkräm på och ut i natten för att dricka champagne, säger Bodens champion Hanna Olofsson.
– Hanna Olofssons stallform är helt på topp

– Hanna Olofssons stallform är helt på topp

Dygn då solen inte går ner är något som de flesta människor aldrig får uppleva.
Det som krävs är att man förflyttar sig till någon av polcirklarna nära midsommartid.
På Sveriges nordligaste travbana i Boden råder midnattssol mellan 15-25 juni.
På lördag körs landets enda V75-omgång under midnattssolens sken.
Ett sken som Bodens travdrottning Hanna Olofsson vuxit upp med.

V75_11_6

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det är midnattstrav och det förväntas ihållande regn med risk för åska. Det spås mycket nederbörd och det är svårbedömt hur pass krävande banunderlaget blir.

Bodens upplopp mäter 200 m och är sju meter längre än medel. Stallbacken ligger belägen efter mål, vilket kan göra att hästar med ”hemlängtan” tar i lite extra.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Draget Nappas Scar körs offensivt och håller favoriten bakom sig hela vägen

RANKING
A: 6-7-3
B: 1-5-12-11
C: 2-10-9-8-4
D: ––

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan lägga iväg riktigt snabbt bakom bilen. 1 Andover Streamline, 5 Archie Dream och 6 Nappa Scar tror jag är de som gör upp där det är lite fördel för den först nämnde.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 

Ett sprinterlopp inleder där spetsstriden som vanligt är viktig. Var hamnar favoriten från spår sju?

7 Whitehouse Express 37% är mycket bra för klassen och har visat absolut toppform i de senaste starterna. Senast gick han med racerbalans och noterade 1.09,5 sista varvet i spåren och slog aldrig av på takten in mot mål. Han är inte så rapp bakom vingen och det kan bli vingel i spåren innan han hittar sin position, och det kanske är största motståndaren? Det är aviserat med barfota runt om och ett helstängt huvudlag, som senast.

Draget 6 Nappa Scar 14% är en finfin fyraåring som Per Lennartsson har höga tankar om inför sommarens större lopp. Hästen har nu fått två formhöjande lopp i kroppen och gjort det positivt. Nu blir det ett par intressanta ändringar med helstängt huvudlag och en ghostvagn för första gången. Nappa är kvick bakom bilen och Per försöker troligen hålla favoriten bakom sig hela vägen.

3 Random Shot 9% är en bra häst för klassen som har haft lite svårt att få ut sin rätta kapacitet på slutet. Nu är förutsättningarna de rätta och han trivs klart bäst när han är med i den främre träffen direkt. Det blir ett helstängt huvudlag nu, vilket är positivt!

Hemmahästen 1 Andover Streamline 5% har formen på topp och vill försvara sitt innerspår så länge lampan lyser, men motståndet är klart tuffare nu.

FAVORIT 7 Whitehouse Express VINST PÅ 1640: 0 av 6 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 2 av 3 /

DRAGET 6 Nappa Scar VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 15 / Spets: 3 av 6 /

V75-2

Tangen Haap går med racerbalans för första gången och är hästen att slå

RANKING
A:
B: 1-7
C: 8-12-10-13-3-5
D: 6-9-4

SPETS-STRID Voltstart och kallblod gör det mer ovisst. 1 Lesja Kongen, 5 Moeses och 6 Edolles Malte tror jag gör upp i första skedet. 2 Tangen Haap körs offensivt efter en bit och kanske sitter i spets efter ett halvvarv?

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 2140 volt. 

Ett nordislopp med 12 hästar utspridda på två distanser. Jag tycker det är klar fördel för hästarna på startvolten.

2 Tangen Haap 46% är en blivande elithäst om han får fortsätta att stå på fyra friska ben. Senast var han hårt betrodd i V75 men hann inte med trots 21,5 sista 800 i spåren. Nu är läget lite bättre och det hörs på Björn Karlsson att det är ett offensivt upplägg mot täten som gäller. Det är aviserat med barfota runt om för första gången, vilket kan ge både en och två extra växlar!

7 Guli Storm 18% har också formen på topp och är tuffast emot favoriten. Han får troligen svårt att att utnyttja springspåret, men han trivs extra bra med offensive Per Gustavsson i vagnen, som har vunnit 2 av 2 tillsammans. Nu blir det barfota runt om, vilken balans Guli har segrat 1 av 4 tidigare.

Jag varnar för Skrällen 1 Lesja Kongen 5%, som inte är bortskämd att starta från spår ett på startvolten. Senast blev han hängande i tredjespår runt om och är givetvis ursäktad. Nu borgar läget för en perfekt position i den främre träffen, vilket kanske gör hästen lite extra löpsugen och taggad?

8 Eldvin 7% står hårt inne i loppet på pengarna, men han kommer från ett formstall och har fått två lopp i kroppen. Senast pressades han aldrig och gick i mål med en del sparade krafter. En smygresa efter sargen och lucka till slut kan ge en framskjuten placering.

FAVORIT 2 Tangen Haap VINST PÅ 2140: 14 av 31 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 18 av 37 / Spets: 0 av 1 /

SKRÄLLEN 1 Lesja Kongen VINST PÅ 2140: 2 av 15 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 1 av 5 / Spets: 0 av 2 /

V75-3

Det bjuds på tuffare motstånd nu och jag väljer att gardera favoriten

RANKING
A: 5-2-1
B: 7-12-9
C: 6-10
D: 11-4

SPETS-STRID Frontrunnern 5 Le Chapeau är mycket kvick ut och först ner till sargen. Han utmanas tufft av 7 Ebony Boko, som knappast kommer förbi.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 

Ett lopp för den lägsta klassen där vi hittar en av omgångens mest streckade favoriter.

5 Le Chapeau 56% är en mycket effektiv frontrunner, som har vunnit 9 av 10 lopp när han gått i ledningen! Senast provades han barfota runt om och med en jänkarbike för första gången och hade inga problem att gå undan till en enkel spetsseger, trots att han fick tufft tryck under vägen. Krister Söderholm siktar givetvis på samma taktik igen, men nu är motståndet tuffare och jag rekommenderar gardering.

Se upp med Skrällen 2 Sambucus P.R. 6%, som är härdad i V75 och nu ska gå med racerbalans, barfota runt om, för tredje gången i karriären. Han står perfekt inne i klassen och kan få ett bra smyglopp i rygg på favoriten fram till upploppet.

1 Baryton 5% får Johnny Takter i sulkyn för tredje gången i rad och ska inte nonchaleras från det här fina utgångsläget. Nu är det aviserat med ett helstängt huvudlag och från tredje invändigt flyger ekipaget lågt med fritt över upploppet.

9 Twigs Briard 9% fick ett helt annat steg barfota runt om senast. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren och 1.11 första varvet försvarade han sig mot smygkörda konkurrenter över upploppet. Det blir samma balans igen.

7 Ebony Boko 9% kommer från Jörgen Westholms formstall och hästen är riktigt explosiv bakom bilen. Även om det inte blir någon ledning blir det en bra position i den främre träffen.

12 Västerbo Arthur 5% fick en nyttig ögonöppnare över kort distans senast och blir farten varit för högt uppskruvat i täten ställer han en fråga om segern över upploppet.

FAVORIT 5 Le Chapeau VINST PÅ 2140: 8 av 16 / Bana: 2 av 2 / Kusk: 3 av 4 / Spets: 9 av 10 /

SKRÄLLEN 2 Sambucus P.R. VINST PÅ 2140: 7 av 35 / Bana: 1 av 9 / Kusk: 5 av 32 / Spets: 0 av 0 /

V75-4

Spelarna har missat den finska gästens insats näst senast – Omgångens Fynd

RANKING
A: 4-2-5
B: 6-7-14-15
C: 13-12-8-11
D: 9-10-3-1

SPETS-STRID Voltstart och flera finska gäster på startvolten gör det svårbedömt. 2 Miss Gladiator utmanas av 6 M.T.Kitty och 7 Citadelle, men jag vågar inte gissa.

LOPP-ANALYS Stolopp över 2140 volt. 

Ett stolopp med 15 hästar utspridda på tre distanser där en skräll ligger på lut.

5 Finca Boko 29% tog en komfortabel spetsseger med sparade krafter senast och såg formstark ut. Erik Adielsson sitter upp i sulkyn för första gången vilket känns som ett plus. Men hästen ska ut på sin första långresa med övernattning på bortaplan, vilket inte brukar vara något plus för orutinerade ston.

Den finska gästen 4 Leemark’s Ambrose 4% slog reglerätt mer betrodde 2 Miss Gladiator näst senast och har blivit bortglömd av spelarna. Johnny Takter upp i sulkyn för första gången och Leemark’s Ambrose är Omgångens Fynd!

Nämnda 2 Miss Gladiator 18% har vunnit 8 av karriärens 10 starter och vet verkligen var mållinjen är belägen. Senast var det barfota fram, men nu är det aviserat med runt om för första gången.

Båda springspårshästarna 6 M.T.Kitty 7% och 7 Citadelle 3% står bra inne i loppet och har formen intakt. Träffar de rätt från start kan de bli en obehaglig överraskning för motståndarna.

De två mest meriterade hästarna 14 Olympia Gold 16% och 15 Beverly Boulevard 5% står med dubbla tillägg och det är svårbedömt hur de ska komma in i matchen till slut?

FAVORIT 5 Finca Boko VINST PÅ 2140: 3 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 2 /

OMGÅNGENS FYND 4 Leemark’s Ambrose VINST PÅ 2140: 1 av 9 / Bana: 1 av 9 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 1 /

V75-5

Favoriten är alldeles för mycket streckad – Draget har hittat nya växlar

RANKING
A: 6-3
B: 10-12-1-2
C: 9-7-11-5
D: 8-4

SPETS-STRID Här hittar vi inga utpräglade startkanoner och det troliga är att 3 Hawk Cliff sitter i ledningen ganska omgående.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2640a. 

Ett stayerlopp för den lägsta klassen där styrkan kommer ta ut sin rätt över upploppet.

3 Hawk Cliff 68% håller Timo Nurmos som en av stallets mest lovande fyraåringar. Hästen har visast hög kapacitet och segern utvändigt ledaren näst senast var en imponerande insats! Senast var han nedsatt av en halsinfektion och tävlade därför under pari. Nu är han kvitt dessa problem, men som omgångens överlägset mest streckade häst drar jag öronen åt mig och ger tipsnicken till en annan.

Draget 6 Digital Engine 11% har hittat både en och två extra växlar utan skor på hovarna i de senaste starterna och verkligen imponerat! Senast hade man dessutom satt på ett helstängt huvudlag med hål i när klockan stannade på 1.10 sista 800 med sparade krafter. Han får troligen göra grovjobbet utvändigt om favoriten under slutrundan, men som han såg ut senast kan det räcka till seger ändå.

10 Mellby Charmören 2% har fått två formhöjande lopp i kroppen och nu blir det barfota runt om, helstängt huvudlag och rycktussar i öronen! Se upp.

Hela B-gruppen är streckvärd om storfavoriten har en dålig dag och bränner.

FAVORIT 3 Hawk Cliff VINST PÅ 2640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 3 av 3 /

DRAGET 6 Digital Engine VINST PÅ 2640: 1 av 10 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 10 / Spets: 0 av 0 /

V75-6

Läget kan var en fälla och jag spelar på att Coldtown sitter i ledningen

RANKING
A: 6-1
B: 2-11-8
C: 10-9-7
D: 5-3-4-12

SPETS-STRID 1 Ready For More försvarade sitt innerspår ganska enkelt i maj i fjol. Nu utmanas han tufft av framförallt 5 Åge Hornline och 6 Coldtown.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 

Det är hög kvalitet på den näst högsta klassen och det ser spännande ut på förhand.

Klasshästen 1 Ready For More 43% aviserar comeback efter en gaffelbandskada och tio månaders frånvaro från tävlingsovalen. Han spetsade ganska enkelt från spår ett i V75 i maj i fjol och laddas det som går från start. Självklart är det väl förberett när Reijo lastar hästen och kör 200 mil tur och retur, men jag tror det kan bli strul och att läget kan bli en fälla. Nu ska man lätta hästen i balansen och sätta på en jänkarbike för första gången, vilket kanske gör honom än mer kvick bakom bilen?

Tipsnicken till Draget 6 Coldtown 17% som har vunnit 10 av 12 starter i spets och är en riktig frontrunner. Näst senast blev han fast med vinstkrafter och senast var han nedsatt av en halsinfektion. Här kan han enkelt utnyttja 5 Åge Hornline, som jag tror är först ner till sargen, och sedan överta taktpinnen i första sväng. Stämmer mitt scenario tror jag vinstchansen är mycket god.

Se också upp med den finska gästen 2 Special Promise 13%, som gjorde ett mycket bra lopp som tvåa efter Rocky Winner näst senast. Han har en mycket vass spurt och med lite klaff utmanar han om segern till slut.

11 Ask For You 7% och 8 Fire To The Rain 6% har båda formen på topp och kommer in i matchen från sina tråkiga utgångslägen om tempot varit för tufft i täten.

FAVORIT 1 Ready For More VINST PÅ 2140: 7 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 10 / Spets: 0 av 4 /

DRAGET 6 Coldtown VINST PÅ 2140: 11 av 19 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 10 av 12 /

V75-7

Propulsion har toppchans alla vägar och är Omgångens Troligaste Spik

RANKING
A: 10
B: 9-4-8-3
C: 2-1-6-7
D: 5

SPETS-STRID 3 Ed You ska köras offensivt och är inte så lätt att ta en längd på. De flesta tror att 4 Nimbus C.D. sitter i spets, men jag är inte lika övertygad.

LOPP-ANALYS Norrbottens Stora Pris över 2140a. 

Ett klassiskt lopp för den högsta klassen med hela en miljon kr i segerpremie.

Här har jag hittat omgångens bästa singelstreck 10 Propulsion 26 %, som har imponerat stort i sina fem starter i år. Senast var han ute i försök och final i Elitloppet och noterade 1.07,5 sista 800 i båda loppen utan att räcka riktigt. Men han får klart överbetyg för sina insatser. Tränare Daniel Redén säger att hästen inte var helt hundra för dagen och hästen var tvungen att gå med lite tyngre balans i finalen. Nu känns Propulsion helt perfekt i träningen och Daniel tror på en hundra procentig insats! Det är aviserat med samma lätta balans som i försöket. Från start siktar påläste Örjan Kihlström in sig på de två snabba startryggarna och är nog inte så rädd om de hamnar utvändigt ledaren. Jag tror Propulsion har bra chans alla vägar och utser honom till Omgångens Troliga Spik!

Det är många om budet bakom, om man väljer att gardera.

FAVORIT 10 Propulsion VINST PÅ 2140: 3 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 5 / Spets: 1 av 1 /

SKRÄLLEN 3 Ed You VINST PÅ 2140: 5 av 42 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 6 av 8 /

EN TROLIG SPIK

V75-7: 10 Propulsion 26%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 6 Nappa Scar 14%
V75-5: 6 Digital Engine 11%
V75-6: 6 Coldtown 17%

 

Omgångens Fynd

V75-4: 4 Leemark’s Ambrose 4%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 1 Lesja Kongen 5%
V75-3: 2 Sambucus P.R. 6%
V75-4: 4 Leemark’s Ambrose 4%

 

 Förstora systemet här

V75_20160618