v75_19_11

VÄDERPROGNOS

Det spås molnigt väder med stor risk för kraftiga regnskurar under eftermiddagen och tidiga kvällen. Vilket gör att vi kan förvänta oss ett plaskigt banunderlag.

Bjerkes upplopp är långt och rättvist och mäter 200 m. Cirka 5 m längre än medel på våra svenska banor.

Innerspår bakom bilen är ett bra spår på Bjerke, och kanske det bästa spåret jämfört med vissa andra banor.

Stallbacken är belägen efter mål, vilket kan göra att de hästar med ”hemlängtan” tar i lite extra över upploppsrakan.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

 

V75-1

Thai Broadway har fått tre passiva lopp i kroppen och är nu en Trolig Spik

RANKING
A: 4
B: 9-1
C: 5-7
D: 3-6-2

SPETS-STRID 4 Thai Broadway är mycket kvick vid laddning och nu är det aviserat med ett offensivt upplägg när bilen släpper. 3 Nato Dream är den som är snabbast invändigt, men nöjer sig med en bra rygg. 7 Winmecredit är snabbast utifrån, men kommer inte förbi.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2100a. 

Ett lopp för den högsta klassen som håller bra kvalitet med tanke på årstiden. Favoriten kommer till start med fem raka segrar, men måste vara helt på topp om han ska förlänga segerraden från ett bakspår.

9 Ivar Sånna 37% tillhörde kulltoppen i Sverige som fyraåring, där han bland annat slutade tvåa i Derbyt. Han såldes till Norge för stora pengar i fjol, men floppade rejält i de inledande starterna innan man hittade ett fel i halsen, som gjorde att hästen inte fick tillräckligt med luft. Efter en lyckad operation har han radat upp segrarna och imponerade så smått när han näst senast segrade i SM på Åby. Senast tog han en billig spetsseger, som inte sa så mycket och det såg inte ut att finnas några krafter sparade över mål. Tränare Frode Hamre säger att hästen inte var som bäst den dagen och dessutom gick han med skor på hovarna. Nu känns Ivar uppåt i jobben igen och nu blir det barfota bak. Han kommer dock inte att få något gratis och måste tävla helt på topp om han ska slå min vinnare den tunga vägen sista varvet.

Tipsnicken till omgångens mest Troliga Spik 4 Thai Broadway 30%, som har körts passivt i tre starter efter ett längre uppehåll. Han ser allt spänstigare ut för varje start och nu är dags för ett offensivt upplägg mot täten, där han vunnit 2 av 3 i Sverige. Senast satt han fast med ett ton i linorna, som trea efter Volstead, och jag gillade verkligen vad jag såg. Från ledningen måste det vara en mycket bra vinstchans och jag inleder omgången med ett singelstreck!

FAVORIT 9 Ivar Sånna VINST PÅ 2100: 7 av 31 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 1 av 2 /

TROLIG SPIK 4 Thai Broadway VINST PÅ 2100: 3 av 16 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 2 av 11 / Spets: 2 av 3 /

V75-2

Det är bra kvalitet på den lägsta klassen och det är flera om budet

RANKING
A: 1-3-2
B: 5-9-10
C: 12-7
D: 11-4-6-8

SPETS-STRID Här hittar vi flera som är jämnsnabba och det är svårbedömt. 1 Calizza Boko kan lägga iväg kvickare än visat, och jag blir inte helt överraskad om hon försvarar innerspåret, men det troliga är att hon blir över. Hästarna 2 Herakleitos F., 3 Ragazzo Da Sopra och 5 Walentino laddas utifrån, där den senare kanske kan kuppa sig till spets?

LOPP-ANALYS Klass-II över 2100a. 

Ett spännande lopp för den lägsta klassen som håller bra kvalitet, som kräver en del streck innan man känner sig nöjd.

1 Calizza Boko 37% är en franskfödd fyraråringsmärr, som har startat sin karriär mycket lovande med sex segrar på tio starter. Hon har en härlig gång och lägger mycket mark under sig. Med tanke på sin franska stam är det ingen vild gissning att Stefan Melander har siktet inställt på Frankrike vad det lider. Nu är hon dock kvar i den lägsta klassen i Sverige och innerspåret bakom bilen kan vara en fälla? Men hon kan lägga iväg bättre än visat och det är ingen utopi att hon försvarar sitt innerspår. Hur som helst brukar Örjan lösa sådana uppgifter på ett galant sätt, och blir det ingen ledning tar han sig troligen ut i andraspår. Hon har som sagt mycket bra styrka och kan vinna det här loppet den tunga vägen och det är rätt favorit i loppet. Det blir skor som vanligt.

3 Ragazzo Da Sopra 16% är en fin treåring under utveckling, som har visat bra moral och inställning vid sina två senaste segrar. Senast noterade han fina 1.12,5 sista varvet utvändigt ledaren fram till en säker seger, och det här är förste utmanaren till favoriten.

Skrällen 2 Herakleitos F. 5% har visat bra kapacitet vid sina fem segrar och rapporteras vara klart uppåt med ett formhöjande lopp i kroppen. Han är obesegrad i spets efter två försök, och kanske kan skrälla om Johnny Takter sänder sin springare till ledningen? Det blir troligen bakskor på nu.

5 Walentino 2% är kvick bakom bilen och det är aviserat med ett offensivt upplägg. Nu blir det barfota runt om för första gången och det är optimistiska tongångar från stallet.

9 Sambuco 14% tog en komfortabel spetsseger i V75 senast och är under utveckling. Men nu hämmas han av ett bakspår och att han är lite trög och saknar körspö.

Starke 10 Volocity De Vie 11% har vunnit 5 av karriärens 8 starter och är obesegrad felfri! Han är skör i grunden och inte fläckfri i aktionen, men har han en bra dag slutar han i segerstriden.

FAVORIT 1 Calizza Boko VINST PÅ 2100: 6 av 9 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 4 / Spets: 0 av 3 /

SKRÄLLEN 2 Herakleitos F. VINST PÅ 2100: 5 av 15 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 8 / Spets: 2 av 2 /

V75-3

Treasure Kronos har tilltalande uppgift – Men jag varnar för ett Fynd

RANKING
A: 2-10
B: 7-9
C: 1-3-6-8-5-4
D: ––

SPETS-STRID Tuff laddning från de tre innersta spåren bakom bilen, där de två norska hästarna 1 Thai Goodwill och 3 Charisma K.W. ska utrustas med helstängt huvudlag och kanske sätter käppar i hjulet för 2 Treasure Kronos i spetsjakten? 7 Otrobanda och 8 Caresse kan också öppna kvickt, men hämmas av spår långt ut på vingen.

LOPP-ANALYS Axel Jensens Minneslopp över 1609a. 

Ett finfint fyraåringslopp för ston där vi också hittar omgången mest streckade favorit. Det finns dock flera tuffa motbud på startlinjen och det blir ingen w.o.

2 Treasure Kronos 72% tillhör kulltoppen och har skämt bort oss flera gånger med riktigt imponerande insatser, med bland annat seger i både Derbystoet och Stosprintern. Näst senast kom hon tillbaks efter några månaders frånvaro och spurtade mycket raskt som tvåa i BC-semifinalen efter Timbal. I finalen öppnade hon raskt och såg ut att gå mot ledningen, men In Toto Sund lyckades få dit framhovarna vilket avgjorde loppet, och Treasure Kronos fick nöja sig med ett andrapris igen. Nu blir det full laddning mot täten när bilen släpper och från ledningen blir storfavoriten en mycket tuff nöt att knäcka. Men hon är lite för mycket streckad i min bok och jag rekommenderar därför gardering. Blir bara inte banunderlaget för hårt blir det barfota igen.

Jag varnar för Omgångens Fynd 10 Gematria 2%, som har 12 segrar på 30 starter och verkligen vet var mållinjen är belägen. Hon har visat upp ett brett register och blir tempot för tufft i täten flyger hon lågt över det långa upploppet. Hon har gått med skor på slutet, men nu är det aviserat med barfota runt om och en jänkarbike för första gången – vilket låter intressant! 😉

7 Otrobanda 14% har imponerat stort i tre raka segrar och skulle normalt vara ett allvarlig segerbud igen. Men med spår långt ut på vingen är risken överhängande att hon blir utsvarad och hamnar på vingel i spåren.

9 Valla D’Estino 2% segrade i Norskt Stoderby näst senast och tillhör kulltoppen i sitt hemland. Man har siktat på det här loppet en tid, och med ett lopp i kroppen och första barfota fram är hon värd att nämnas med respekt.

FAVORIT 2 Treasure Kronos VINST PÅ 1609: 2 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 16 / Spets: 0 av 0 /

OMGÅNGENS FYND 10 Gematria VINST PÅ 1609: 0 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-4

Får han överta ledningen utan strid blir Draget inte lätt att få tag på

RANKING
A: 7-3-9
B: 1-12
C: 4-6-2-10-5-11-8
D: ––

SPETS-STRID Det är mycket svårbedömt vem som sitter i ledningen efter ett halvvarv. 3 Wizard Of Ousse är mest explosiv den första biten och är först ner till sargen, men går bäst med ett smyglopp. Men vem ska han släppa till? 7 Alvery har öppnat kvickt från spår långt ut tidigare och det är möjligt att han kan ta över taktpinnen efter en bit?

LOPP-ANALYS Klass-I över 1609a. 

Ett mycket öppet sprinterlopp för den näst lägsta klassen där en skräll ligger på lut, och där man inte ska snåla på strecken.

12 Pokemon Ås 21% har formen på topp och har visat mycket bra spring i benen i de senaste starterna. Senast var han med i ett V75-lopp på Eskilstuna och reparerade en galopp på bästa vis, som trea efter Shelby Glide. Han står bra inne i klassen på pengarna och möter nu lite lättare motstånd än tidigare. Han hämmas dock av sämsta utgångsläget och siktar på finalen nästa lördag, varför det troligen blir skor runt om den här gången. Visst kan det lösa sig med Örjan i vagnen, men som favorit från sämsta läget över kort distans och ett passivt upplägg så förstår ni att synen är given!

Draget 7 Avery 7% har visat upp bra kvaliteter och står bra inne i klassen på pengarna. Han var lite seg senast men kan mycket bättre än så, och skulle han få överta ledningen efter en bit kan han leda hela vägen. Se upp!

3 Wiazrd Of Ousse 17% är mycket kvick bakom bilen och är först ner till sargen. Han är dock bäst med ett smyglopp och får han luckan till slut kan det räcka till seger.

9 Chief Orlando 15% är en lovande treåring under utveckling, som har visat bra form på slutet. Nu blir det ett helstängt huvudlag och barfota runt om, som näst senast.

1 Armani V.P. 19% var utrustad med en goggles-huva senast och uppträdde klart kaxigare över upploppet, när han speedade till seger över open stretch. Han blir över från start och han känns lite överstreckad i min bok.

FAVORIT 12 Pokemon Ås VINST PÅ 1609: 2 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 0 av 2 /

DRAGET 7 Avery VINST PÅ 1609: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-5

Tripolini V.P. är en riktig tuffing på väg genom klasserna – Men jag varnar för ett Drag

RANKING
A: 2-5
B: 12-9-3
C: 7-10
D: 4-1-6-8

SPETS-STRID 2 Tripolini V.P. laddas det som går och försöker komma till ledningen. Utifrån öppnar 3 Fossens Bonus och 5 Time Machine kvickt, där den senare kanske kan kuppa sig till spets? Svårbedömt!

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1609a. 

Ett rivigt sprinterlopp för den näst högsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål, vilket kan öppna upp loppet för en skräll?

2 Tripolini V.P. 46%  är en riktig kämpe som alltid går hela vägen in i mål, och som jag tror kommer hävda sig bra i den högsta klassen om han får var frisk och hel. Näst senast slog han sig fram till seger i ett rubriklopp i Hamburg i Tyskland, och visade som vanligt mycket bra moral över upploppet. Senast var han med i ett tufft lopp på Vincennes i Paris och får godkänt, trots att det bara blev en sjundeplats. Han gick med vanlig sulky då, men nu är det aviserat med en jänkarbike som tidigare. Han är spelad till klar favorit, men det saknas inte motstånd och det kan kosta mer än det smakar om man ska ta hand om taktpinnen, och jag rekommenderar gardering.

Jag gillar Draget 5 Tim Machine 7%, som har fått tre formhöjande lopp i kroppen efter ett långt uppehåll. Han har normalt styrkan som bästa vapen och får klart godkänt för sin tredjeplats i Fyra Kilometer senast, som trea efter Candor Hall. Han är mycket rask bakom vingen och har vunnit 8 av 13 i ledningen, och med Johnny Takter i sulkyn för första gången kan det bära av till önskepositionen.

Jag gillar också den kapable skrällen 12 Bruno Di Quattro 3%, som vi känner till väl efter flera starter på svensk mark. Frode Hamre ligger dock lite lågt från det här läget, som säger att man har siktet inställt på ett lopp nästa lördag.

9 Next To None Sib 12% gick med goggles senast och följde bilen i starten, som knappt han undan trots pedalen i golvet. Han har en kvick rygg vilket borgar för en bra position i den främre träffen, men det stundar en final nästa lördag och det kanske inte är fullt påställt den här gången?

3 Fossens Bonus 18% får som vanligt många anhängare, men även han ska ut i finalen på Solvalla nästa lördag och går därför troligen med skor runt om nu.

FAVORIT 2 Tripolini V.P. VINST PÅ 1609: 1 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 17 / Spets: 1 av 2 /

DRAGET 5 Time Machine VINST PÅ 1609: 2 av 7 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 8 av 13 /

V75-6

Spelvärdet är mycket högt och Twister Bi är gjuten som en Rolig Spik

RANKING
A: 10
B: 9
C: 2-1
D: 6-7-5

SPETS-STRID Här kan vi förvänta oss en tuff öppning mellan 1 Akermann, 2 Dragster och 6 Tango Negro, där det mycket väl kan bli en solfjäder in genom första sväng. Dragster ska nu gå med ett helstängt huvudlag och vill till ledningen. Men det kommer troligen att kosta och det är inte helt självklart.

LOPP-ANALYS Axel Jensens Minneslopp över 1609a. 

Omgångens andra fyraåringslopp med samma rubrik, men nu öppen för alla kön. Favoriten startar från ett bakspår och är lite beroende att det blir bra tempo i täten.

9 Cruzado Dela Noche 55% är en finfin USA-import som imponerat stort i flera av årets fem segrar. Senast fick han det lite kört i halsen i ett litet fält då täten öppnade första varvet efter raska 1.10. Han hade dock bra spänst i benen över upploppet när segern skrev till lätt, och han behöver inte be om ursäkt. Bakspår över kort distans är dock inte det bästa även om han gynnas kraftigt av att det efter tre strukna hästar och bara är sju deltagare kvar i loppet. Storfavoriten har en kvick rygg i starten och visst kan det gå vägen, men jag har ett mer prisvärt drag!

Här väljer jag att ta ställning och singelstreckar omgångens Roligaste Spik 10 Twister Bi 13%, som har visat upp enorma prestationer på slutet. Jag nämner sista starten där han tog emot snackhästen Uncle Lasse i en våldsam rusning där första varvet klockades till raska 1.10! Trots det höll han farten strålande hela vägen och det var inte så konstigt att han fick kapitulera för en smygkörd Cruzado Dela Noche över upploppet. Det skiljer en hel del på strecken mellan de här två då favoriten även är först på turordningen för de tre strukna hästarna. Bakspår är inte det bästa förstås och det får inte strula under vägen, men skulle Twister Bi få rygg på favoriten fram till upploppet blir det nog inte så hårt i mål. 😉

FAVORIT 9 Cruzado Dela Noche VINST PÅ 1609: 1 av 4 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 7 / Spets: 0 av 0 /

ROLIG SPIK 10 Twister Bi VINST PÅ 1609: 5 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 4 av 15 / Spets: 2 av 4 /

V75-7

Jag avrundar med att tippa ett par prisvärda Drag som etta och tvåa

RANKING
A: 4-9-1
B: 10-3-2
C: 6-5-7-8-12
D: ––

SPETS-STRID Tuff laddning att vänta mellan de tre innersta spåren 1 Stan Libuda, 2 Mr Hot Shot och 3 Say That Again. Jag säger att den först nämnde försvarar sitt innerspår.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2100a. 

Ett spelvänligt lopp där det troligen kommer att kosta att ta hand om taktpinnen, vilket kan bjuda in bakspårshästarna.

3 Say That Again 22% har galopperat i fyra av de fem senaste starterna och bara startat sporadiskt under sommaren. Helt klart är det något som stört honom. Men senast skötte han sig och såg fin ut när han efter ett smörlopp i tredje invändigt spurtade till en säker seger över upploppet. Stallet säger att hästen har tagit det loppet på ett bra sätt och tror att han är snäppet bättre till denna start. Han är kvick från start, men kommer normalt inte förbi det två invändiga konkurrenterna. Men läget borgar ändå för en bra position i den främre träffen. Det blir barfota runt om igen.

Jag varnar för Draget 4 Valokaja Hindö 7%, som har visat upp mycket bra styrka och står perfekt inne i klassen på pengarna. Senast fick han vandra utvändigt ledaren utan rygg, och trots att första rundan gick efter raska 1.12,5 hade han mod att avgöra till seger över upploppet. Han är inte så rask bakom bilen, men med lite klaff kan han segra till ett glatt överodds.

Jag varnar också för formstarke 9 Juvels Boy 8%, som segrade på Momarken i Norge tidigare i år och även han står perfekt inne i loppet på pengarna. Senast störtdök han till slut efter sen lucka och formen verkar var på helt på topp. Han har två startsnabba ryggar att välja på i starten.

1 Stan Libuda 17% är storväxt häst som lägger mycket mark under sig. Han tar troligen hand om ledningen och leder i det längsta, kanske hela vägen? Nu blir det troligen barfota runt om för första gången, vilket låter som en klar extra växel!

Veijo Heiskanen åker till Oslo med en häst! Vilket man måste ha respekt för. 10 Conny Sisu 17% rapporteras träna riktigt starkt efter ett par månaders frånvaro och nu blir det barfota runt om.

FAVORIT 3 Say That Again VINST PÅ 2100: 5 av 11 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 8 av 18 / Spets: 4 av 5 /

DRAGET 4 Valokaja Hindö VINST PÅ 2100: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 0 av 0 /

EN TROLIG SPIK

V75-1: 4 Thai Broadway 30%

EN ROLIG SPIK

V75-6: 10 Twister Bi 13%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-4: 7 Avery 7%
V75-5: 5 Time Machine 7%
V75-7: 4 Valokaja Hindö 7%

 

Omgångens Fynd

V75-3: 10 Gematria 2%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 2 Herakleitos F. 5%
V75-3: 10 Gematria 2%

 

Förstora systemet här 

v75_20161119