VÄDERPROGNOS

Det spås soligt väder med lätt molnighet under eftermiddagen och tidiga kvällen. Med ett par minus grader i luften.

VÄRT ATT NOTERA

Bergsåkers upplopp är långt och utslagsgivande och mäter 200 m. Det är cirka 5 m längre jämfört mot medel av landets övriga banor.

Innerspåret bakom startbilen uppfattas som en fördel – vilket är värt att notera!

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

– Robert Bergh och Daniel Sedin i segerskål

 

– Nu kör vi!


 

V75-1

Ett svårdyrkat lås – där Västerboblackmoney är ett riktigt Fynd

RANKING
A: 1-7
B: 3-11
C: 8-9-5-6
D: 4-12-10-2

FAVORITEN 7 Aileron

OMGÅNGENS FYND 1 Västerboblackmoney

SKRÄLLEN 3 Forecast

SPETS-STRID Ett voltstartslopp inleder där innerspåret 1 Västerboblackmoney är kvick ur groparna och svår att ta en längd på. Han utmanas främst av springspåret 6 Juno F., men jag håller den förstnämnde som klar spetsfavorit. Favoriten 7 Aileron kan öppna hyggligt, men är också osäker och körs kanske därför på lite säkerhet.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140 volt. 

Ett voltstartslopp för den näst lägsta klassen inleder där jag tycker att favoriten blir lite väl mycket betrodd.

7 Aileron 58% tog fem segrar på åtta starter i fjol och visade mycket bra styrka och inställning till sitt jobb. I V75 senast kunde han dock inte freda sig mot M.T.King Of Cash från ledningen och var lite sämre än väntat. Han står fortfarande kvar i klassen och har en tilltalande uppgift på papperet då han möter lite lättare motstånd. Men det är voltstart nu vilket är en nackdel då statistiken visar att Aileron har hög galopprocent med den startmetoden. Och jag blir inte förvånad om han står och studsar i starten. Hur som helst vill jag inte stå och falla med den här favoriten.

Jag har respekt för omgångens Fynd 1 Västerboblackmoney 13%, som har övertygat vid sina två senaste segrar. Näst senast öppnade han kvickt från sitt springspår på tillägg och hade inga problem att runda till seger från andra utvändigt när attacken sattes in 700 kvar. Jag gillade vad jag såg! Senast var han nersatt av ett foderbyte och fick dessutom inget fäste i snömodden och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. Man har siktat på det här loppet en tid och nu blir det lite lättare och annan skoning på framhovarna, och dessutom ett halvstängt huvudlag. Från spets är han hästen att slå i loppet, och min känsla säger att han bjuder favoriten på en tuff match!

Det är tunt bakom, även om 3 Forecast har stått på tur en längre tid, och jag väljer att låsa loppet på nämnda duo.


V75-2

Angel Rain är ett upp och ett i minne och inget att lita på

RANKING
A: 13-6-14
B: 9-8-15
C: 2-11-10-4-5-7-1-3
D: ––

FAVORITEN 13 Angel Rain

DRAGET 6 Fetiche Boko

SKRÄLLEN 8 Qatrine Gel

SPETS-STRID Ännu ett voltstartslopp. 1 Tea Party har spetsat de två senaste gångerna från innerspår och är den troliga ledaren initialt. De två springspårshästarna 6 Fetiche Boko och 7 Roxy L.N. öppnar också kvickt och sätter en krona på att Fetiche Boko sitter i spets efter en bit.

LOPP-ANALYS Stolopp över 2140 volt. 

Ett öppet stolopp med 14 hästar på startlinjen. Storfavoriten är inget att lita på och jag rekommenderar gardering.

Det är inget snack om att 13 Angel Rain 40% har klart bäst kapacitet i loppet när hon sköter sig. Men hon blandar och ger och är inte så lätt at räkna på. Senast var hon med i ett överpacat lopp där hon backades sist från sitt innerspår bakom bilen innan hon kom ut i andraspår efter ett halvvarv. Täten varvade på raska 1.13,5 och det bet bra när Angel Rain rundade fältet i fjärdespår genom sista kurvan fram till en säker seger. Klockan stannade på 1.14 sista 1500 och det kanske såg lite bättre ut från sidan än vad det var? Nu har hon efter en strykning fått lite mer plats i volten från sitt femtespår, och även om hon kommer iväg felfritt blir det en tappstart. Nu tar man troligen bort käkremmen och byter till en vanlig vagn för att få hästen mer stabil. Hon har bra chans om sköter sig, men även här är det ingen favorit jag vill stå och falla med.

6 Fetiche Boko 12% är kvick från start och är uppfräschad inför den här starten. Nu provar man en jänkarbike för första gången och från ledningen kan det räcka långt, kanske hela vägen?

14 Takeaway 13% noterade 1 12,5 sista varvet i spåren vid sin tredjeplats i V75 på Färjestad senast. Hon provades då med ett norskt huvudlag för första gången, vilket såg ut att göra lite verkan. Hon öppnar snabbare än favoriten i starten och slutar normalt i segerstriden igen.

Grundkapable 9 Ladyofthelake 9% har uppträtt segt och tråkigt under en längre tid, men var klart uppåt vid sin seger senast då man provade ett helstängt open-eye huvudlag. Hon har styrkan som bästa vapen och kanske får lite svårt att hinna med över medeldistans, men formkurvan pekar klart uppåt.

Skrällen 8 Qatrine Gel 2% har fått två formhöjande lopp i kroppen och ska lättas i balansen den här gången. Dessutom blir det en jänkarbike för första gången och med lite klaff kan hon skrälla.

15 Evasion Boko 2% löper jämnt och säkert, även om hon inte vinner så ofta. Nu provar man med ett norskt huvudlag för att hon ska ta in lite extra över upploppet.


V75-3

Västerbo Loveboat har bra statistik i ledningen och bjuder favoritduon på en match

RANKING
A: 2-5-7
B: 10-6
C: 8-3-1
D: 9-12-11

FAVORITEN 5 Nahar

DRAGET 2 Västerbo Loveboat

SKRÄLLEN 10 Labero Broline

SPETS-STRID I den högsta klassen är det lite svårbedömt hur kuskarna tänker rent taktiskt. 2 Västerbo Loveboat har lärt sig att öppna allt snabbare och är inte lätt att ta en längd på vid ett offensivt upplägg. Han utmanas av 5 Nahar, som vill svara ut 7 Narold Vox, men det är som sagt lite svårbedömt.

LOPP-ANALYS Guldivisionen över 2140a. 

Ett ihåligt lopp för den högsta klassen där en trio klart höjer sig över övriga.

Tolvårige 5 Nahar 41% vägrar lägga tävlingsskorna på hyllan och trivs nog att komma tillbaka till sin gamla hemmabana, där han skördat stora framgångar. Senast hetsade han upp sig bakom bilen och galopperade. Trots sin rutin är han väldigt svår att räkna på och många spelares mardröm. På Bergsåker brukar han dock sköta sig och från det här fina läget blir det ett offensivt upplägg, men det kan bli en tuff resa då ledningen troligen är upptagen.

Tipsnicken till Draget 2 Västerbo Loveboat 18%, som har visat gryende form på slutet. Senast tog han en komfortabel spetsseger mot ett beskedligt gäng, som kanske inte sa så mycket. Men han såg riktigt gåvillig ut med oryckt norsk över upploppet. Han har vunnit 7 av 8 i ledningen och det skulle förvåna mig om inte Ulf Olsson kör i spets så länge lampan lyser. Min känsla säger att den kan lysa hela vägen.

Formtoppade 7 Narold Vox 28% är den som kompletterar i A-gruppen. Senast öppnade han överraskande kvickt från ett identiskt läge och satt i ledningen efter 300 körda. Nu är motståndet både kvickare och tuffare invändigt och det är vingelrisk den här gången. Han har trivs dock extra bra just på Bergsåker där han har vunnit 9 av 18 starter.

Skrällen 10 Labero Broline 3% avslutade med 1.10,5 sista 600 med sparade krafter över den dryga distansen senast och kanske kan överraska om tempot blir för högt uppskruvat i täten?


V75-4

Dubbla tillägg över kort distans blir ingen lätt nöt att knäcka för favoriten

RANKING
A: 1-3-13
B: 15-6-10
C: 4-9-14-2-5
D: 11-7-8-12

FAVORITEN 15 Myrfaksen

DRAGET 1 Art Nökkve

SKRÄLLEN 6 Moeses

SPETS-STRID Ett voltstartslopp för Kallblod där kvicka 3 Ulsrud Troll och Torbjörn Jansson är favorit att ta hand om taktpinnen. Ekipaget utmanas främst av de två springspårshästarna 6 Moeses och 7 Kolbergs Lillefot, men som normalt inte kommer förbi.

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 1640 volt. 

Ett sprinterlopp för Kallblod med 15 hästar utspridda över tre volter. Favoriten står med dubbla tillägg vilket kan bli drygt i min bok.

Den knappa favoriten 15 Myr Faksen 20% vann det här loppet i fjol från ett identiskt läge, men kördes då på chans invändigt innan det löste sig. Nu är han spelad till favorit och får troligen gå den tunga vägen i spåren sista rundan. Det är tufft att ta in två tillägg över kort distans och jag väljer därför att ranka ner favoriten i B-gruppen.

Tipset till 1 Art Nökkve 17%, som är en mycket lovande nordis med mycket ogjort på banan. Han var lite ringrostig i årsdebuten, men är normalt snäppet bättre till denna start. Den korta distansen är ingen fördel och han kan inte försvara sitt innerspår i volten, men det troliga är att han ändå kommer ut i andraspår i ett tidigt skede och körs offensivt. Jag tror han har en god vinstchans utvändigt ledaren.

Omgångens stallskrik 3 Ulsrud Troll 18% spurtade bra när han fick fritt spelrum i V75 på Färjestad senast. Nu blir det lättning från järn- till aluminiumskor på framhovarna och troligen ett halvstängt huvudlag. Och att dessutom Torbjörn Jansson förstärker i sulkyn för första gången kan göra skillnaden mellan vinst och förlust. Ulsrud är kvick ur groparna och leder loppet i det längsta.

Se också upp med 13 Storm Odd 15%, som reparerade en galopp på bästa vis senast. Kommer han iväg kvickt från sitt ensamma springspår på tilläggsvolten kan han bli tung att stå emot.

Skrällen 6 Moeses 6% såg mycket löpsugen ut i V75 senast och hade lite krafter sparade när han galopperade mitt på upploppet. Han är kvick ut och läget borgar för en perfekt position i den främre träffen.

10 Sjö Odin 7% är härdad i klassen och står perfekt inne i loppet på pengarna. Med lite klaff på bitarna är han med och gör upp om det.


V75-5

Den här sömngångaren kan spurta mycket vasst bara han väcks i tid

RANKING
A: 9-4
B: 3-2-11
C: 12-10-6
D: 7-1

FAVORITEN 4 Showman Brodde

DRAGET 9 A Sleepwalker

SKRÄLLEN 12 Vic De Luxe

SPETS-STRID Tuff laddning mellan 3 Avec Wine och 4 Showman Brodde att vänta, som inte är helt självklart. Jag blir inte förvånad om Avec Wine svarar ut favoriten och körs i ledningen. Även 6 Ruter Ess kan öppna kvickt, men är främst ute efter ett rygglopp.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a.

Ett ganska öppet lopp för den lägsta klassen där en skräll kan ligga på lut om spetsjakten blir för tuff.

4 Showman Brodde 27% har börjat sin karriär lovande och tagit fyra segrar på sju starter. Han kan öppna raskt bakom bilen och det blir ett offensivt upplägg mot täten. Det är aviserat med lite lättare balans och längre käkrem, och från ledningen blir han svår att få tag på. Men jag är inte helt övertygad om att han kommer dit, och spetsjakten kan kosta mer än den smakar.

Jag väljer att tippa 9 A Sleepwalker 16% etta i rankingen. Det här är en snabb och kapabel häst för klassen, som vid sina två senaste segrar noterat 1.13,5 sista varvet från kön. Bakspår tror jag är en fördel för den här lite hetsige herren och utan strul flyger han lågt över det långa upploppet, och kanske kopplar segergreppet i god tid innan mål.

3 Avec Wine 9% avslutade mycket rappt vid sin seger näst senast och var klart positiv! Han har lite hetsiga tendenser i kroppen och jag vet inte om Jorma vågar köra i ledningen eller inte? Men hästen har snabbet nog för att dra till ledningen.

2 Lövdala Principito 18% gjorde ett mycket starkt lopp som tvåa i V75 senast då han gav sig högst motvilligt till slut. Han har styrkan som vapen och är klart gynnad om tempot blir högt uppskruvat i täten.

Kapabel 11 Frantic 6% har varit struken för feber efter sin senaste start, men tränar riktigt starkt igen och det är positiva tongångar från stallet.


V75-6

Omgångens största favorit har bra chans alla vägar – men det rensar bra

RANKING
A: 7
B: 5-10-1
C: 11-12-3-4
D: 8-6-9-2

FAVORITEN 7 Digital Archive

DRAGET 5 Queer Fish

SKRÄLLEN 1 Mountain Cleaver

SPETS-STRID Här är 3 Mellby Dealer och 4 Tenzing kvickast och gör upp om täten den första biten. Men båda är ute efter en bra rygg och jag tror att 5 Queer Fish är först framme för att överta. Storfavoriten 7 Digital Archive körs offensivt efter en bit, men riskerar en tuff resa.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2640a. 

Ett stayerlopp där vi också hittar omgångens mest streckade favorit, som imponerade stort vid sin seger senast och blir tung att stå emot igen.

7 Digital Archive 68% imponerade stort vid sin senaste seger när han krossade allt motstånd utvändigt ledaren och gick undan till en överlägsen seger. Robert Bergh låter mycket optimistisk, som säger att hästen skulle han en god vinstchans även i Gulddivisionen. Digital kan lägga iväg helt okej bakom bilen och det blir ett offensivt upplägg. Vi får se om det finns någon som kan ta emot honom, men det är motiverat att han är omgångens mest streckade häst.

5 Queer Fish 11% gjorde ett mycket tappert lopp utvändigt ledaren i V75 senast och föll verkligen med flaggan i topp. Han är obesegrad i ledningen och Kaj Widell satsar nog allt på ett kort och försöker komma före storfavoriten. Lyckas han med den taktiken får vi i alla fall se en match, även om det kanske inte räcker till seger?

10 Globalsatisfaction 8% är härdad i klassen och har visat bra styrka och moral vid flera av sina segrar. Han har en tuff speed att tillgå och kör de på sig i täten rundar han många det sista halvvarvet.

Den finska gästen 1 Mountain Cleaver 3% är en tuff märr med en giftig slutspurt som bästa märke. Det är tuffare emot nu, men hon körs av en finländsk toppkusk, som inte gör många fel i loppen.


V75-7

Officer C.D. leder från start till mål och jag avrundar med en Rolig Spik

RANKING
A: 3
B: 4-6-11
C: 9-1-8-5
D: 2-10-12-7

FAVORITEN 4 Zenit Brick

DRAGET 3 Officer C.D.

SKRÄLLEN 6 Catch The Cash

SPETS-STRID Här öppnar 3 Officer C.D. mycket raskt och är först ner till sargen. Det gör även 4 Zenit Brick, som ställer en fråga om taktpinnen. Men det är lite svårbedömt om han får överta?

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 

Ett spelvänligt lopp för den näst högsta klassen avrundar omgången, där det krävs några streck innan man känner sig nöjd.

4 Zenit Brick 36% har radat upp bra prestationer i V75 under vintern och skaffat sig bra hårdhet för klassen. Näst senast galopperade han utvändigt vinnande Heartbreaker V.S. med sparade krafter 300 kvar. Och senast spurtade han bra sista varvet från femte utvändigt när klockan stannade på 1.12 sista varvet. Han har inte startat på en månad och har ingen dokumenterad dagsform, och Timo Nurmos stallform är också lite upp och ner.

Här väljer jag att ta ställning och lämnar 3 Officer C.D. 13% ensam på lappen. Han kanske inte har radat upp bra prestationer på slutet, men han är gynnad av vinterförhållanden och går bra med hakar i skorna. Träningsrapporterna går i dur från stallet och från ledningen blir inte Officer C.D. lätt att få tag på. Det är många av motståndarna som ska köra passivt och det kan bli så att Robert Bergh får styra och ställa som han vill i täten. Jag avrundar omgången med en Rolig Spik!


EN ROLIG SPIK

V75-7: 3 Officer C.D. 13%


 

V75 LÅSET

V75-1: 1 Västerboblackmoney 13% & 7 Aileron 58%


BÄSTA DRAGEN

V75-3: 2 Västerbo Loveboat 18%
V75-5: 9 A Sleeper 16%


 

Omgångens Fynd

V75-1: 1 Västerboblackmoney 13%


 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 8 Qatrine Gel 2%
V75-4: 6 Moeses 6%


 

 Förstora systemet här