V75_30:1

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Det körs V75 både lördag och söndag i helgen, där Solvalla arrangerar en Extra V75-omgång på söndag, samtidigt som man saxar från världens tuffaste travlopp Prix d’Amérique i Paris.

På lördag stannar V75-cirkusen till på ”skrällbanan” Bergsåker utanför Sundsvall. Vi har en mycket öppen och svårbedömd omgång att sätta tänderna i där det ligger en skräll på lut i flera av loppen och jag tror på minst sexsiffrig utdelning på sju rätt!

Ed You och Robert Bergh i vinnarcirkeln

– Ed You och Robert Bergh i vinnarcirkeln

2014 års Hugo Åbergs- och UET Trotting Masters-vinnare Ed You, som under sitt succéår sprang in hela 4 miljoner kr, är ”back on track”.

Den nu 9-årige valacken skojade med On Track Piraten när han segrade i V75 på Gävle i årsdebuten och visade med besked att han fortfarande har mycket ogjort på tävlingsovalen.

På lördag har Ed You lottats till ett bakspår bakom bilen och möter ett par tuffa motståndare i Gulddivisionen, där det krävs en topprestation för att lösa uppgiften.

Valkommen_30:1

VÄDERPROGNOS
Det har varit ett rejält omslag i vädret från minusgrader till mildväder under veckan.
På lördag eftermiddag blir det sol från klarblå himmel och cirka 4 plusgrader i luften. Vilket betyder ett rättvist banunderlag där det inte ska vara några problem med fästet.
Bergsåkers upplopp mäter 200 meter och tillhör genomsnittet av landets banor.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften
 finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Banstatus_30:1

Romme
17 – december

V75-1

Raz Mackenzie har en missvisande rad och är loppets Drag

RANKING
A: 8-4
B: 3-2-9-11-1
C: 7-5
D: 6-10

SPETS-STRID Voltstart gör det lite mer svårbedömt. Här hittar vi flera som kan öppna bra om de träffar rätt i volten. Men troligen blir det 2 Leo On Line som är först ner till sargen, och som troligen blir utmanad av 3 Västerbo Paymyday efter en bit. Även 6 B.B.S.Mandarino kan lägga iväg bra om han prickar från springspåret.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 
Ett ihåligt lopp för den näst högsta klassen inleder omgången.
8 Windy Ways 54% är en stentuff märr, som är bästa hästen i fältet vid sunda vätskor. Senast kom hon tillbaks efter fem månaders frånvaro, men rundade ändå allt motstånd från kön under slutrundan med dryga spår genom sista sväng. Klockans stannade på 1.12,5 sista varvet och det var en mersmakande comeback! Nu har hon fått ett stängt spår i volten vilket självklart kan ställa till det, men utan strul är hon helt klart hästen att slå i loppet. Windy är obesegrad på Bergsåker efter en start.
Draget 4 Raz Mackenzie 6% har inte alls fått utdelning på sin kapacitet på slutet och har en helt missvisande resultatrad. Senast gjorde han comeback efter fem månaders frånvaro och galopperade i ledningen strax innan mål, som tvåa. Det troliga var att han fick mjölksyra på vinterbanan med långa brodd i skorna. Han såg förövrigt fin ut och jag tror på en topprestation idag. Ett snävt fjärdespår är inte det bästa, men med lite klaff kommer han ner i en hygglig position och då bjuder han favoriten på en tuff match. Mycket prisvärd på strecken!
3 Västerbo Paymyday 16% är normalt en tuff nöt att knäcka från ledningen, men dagsformen är svårbedömd och han känns bara som en av flera i loppet med chans.
9 Long Night 2% gör debut i ny regi och står perfekt inne i klassen på pengarna och får Robert Bergh i sulkyn för första gången, vilket är värt att notera.
2 Leo On Line 3% ska gå med jänkarbike och kan skrälla om han får luckan i rygg på ledaren in på upploppet.

FAVORIT 8 Windy Ways VINST PÅ 2140: 5 av 15 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 6 av 6 /

DRAGET 4 Raz Mackenzie VINST PÅ 2140: 10 av 28 / Bana: 3 av 7 / Kusk: 16 av 31 / Spets: 4 av 7 /


V75-2

Mycket svårbedömt nordislopp där det finns flera intressanta skrällbud

RANKING
A: ––
B: 15-4-10-3-1-2
C: 11-12-8
D: 9-6-7-14-13

SPETS-STRID Bara fyra hästar på startvolten och det är svårbedömt. De två innersta spåren 1 Sjö Odin och 2 Valle Jerven har i princip aldrig startat med framspår, men känslan säger att Sjö Odin öppnar kvickt. Både 3 Gärdsjö Viking och 4 Tomtegubben har visat att de kan lägga iväg snabbt och det kanske blir den senare som tar hand om taktpinnen? Från tillägg öppnar 10 Kringelandtellus och 11 Cali Maks bra från sina springspår och kan hamna bra på det direkt.

LOPP-ANALYS Ett kallblodslopp över 1640 volt. 
Ett sprinterlopp med 15 kallblod utspridda över tre distanser.
Elithästen 15 Tekno Odin 24% möter enklare hästar än normalt, men är ändå inte spelad till favorit i nuläget. Senaste segern togs i oktober i fjol när han segrade i ett V75-lopp just här på Bergsåker. Efter det har han inte visat lika gnistrande form och han övertygade inte i genrepet på Bjerke senast, där han uppträdde utan bett i steget med 1.25 sista varvet. Han rapporteras vara uppåt i form efter det och trivs extra bra i Sverige med körspö där han har vunnit i 5 av 6 starter, och vi kan nog förvänta oss en förbättrad insats den här gången. Men det är inte lätt att ta in två tillägg över kort distans och Tekno Odin måste höja sig en hel del om han ska runda till seger.
Skrällen 4 Tomtegubben 3% blandar och ger och är inte så lätt att räkna på. Senast galopperade han i ansträngd aktion utvändigt ledaren 350 kvar och såg inte ut att få det rätta fästet på banan. Han är kvick ur volten och med nordisexperten Torbjörn Jansson i vagnen tror jag att ekipaget spårar i det längsta och kan bli en obehaglig överraskning.
10 Kringelandtellus 6% är vass på speed och har formen på topp och kan få en bra start från sitt springspår på tillägg och kanske en resa i den främre träffen.
3 Gärdsjö Viking 2% är inte sämre än någon annan på startvolten och är även rask ur groparna i volten. Skulle han slinka ner i rygg på ledaren blir jag inte förvånad om han skräller.
1 Sjö Odin 33% (Vunnit 2 av 4 i spets) och 2 Valle Jerven 16% blir hårt betrodda av spelarna och har förstås också vinstchans, men de är lite för mycket streckade i mina ögon.

FAVORIT 1 Sjö Odin VINST PÅ 1640: 1 av 3 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 1 av 6 / Spets: 1 av 3 /

SKRÄLLEN 4 Tomtegubben VINST PÅ 1640: 4 av 9 / Bana: 0 av 8 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 1 av 8 /


V75-3

Traveling Man slutar aldrig att förvåna och visar åter att gammal är äldst 

RANKING
A: 1
B: 7-9
C: 2
D: 3-5-8-6-4

SPETS-STRID Här blir det svårt att lura frontrunnern 1 Traveling Man på ledningen, som har segrat 18 av 24 i sin önskeposition. Det är flera som kan öppna kvickt utifrån, men kommer normalt inte förbi.

LOPP-ANALYS Gulddivsionen över 2140a. 
Den högsta klassen ser ihålig ut där 3-4 hästar sticker ut lite extra.
Favoriten 9 Ed You 55% presenterades i ett glimrande skick i årsdebuten där han tog en komfortabel spetsseger och avvisade On Track Piraten med lätthet över upploppet. Robert Bergh låter fortsatt mycket nöjd med sin springare – men det här inte årets sista lopp och det blir ingen tokkörning fram utvändigt ledaren i tufft tempo. Med lite klaff flyger Ed You lågt över upploppet och kanske grejar segern ändå, men som storfavorit börjar varningsklockorna ringa!
Här tar jag ställning och spikar 1 Traveling Man 17%, som är en mycket effektiv frontrunner och inte gärna viker ner sig i sin önskeposition. Den här elvaåring slutar aldrig att förvåna och det är imponerande att ha den kämpaglöden vid den åldern. Senast kom han tillbaks efter ett par månaders frånvaro och får klart godkänt för sin andraplats. Nu tar man bort brodden och sätter på hästen ett norskt huvudlag, vilket låter klart positivt. Traveling Man har tagit skalpen av riktigt tuffa motståndare från ledningen genom åren och jag minns när han höll ifrån sig starke Nahar i ett stayerlopp över 2640a från spets 2014. Jag tror att Traveling Man ganska enkelt försvarar sitt innerspår och sedan ska han slås. De två tuffaste motståndarna 7 On Hold och 9 Ed You kanske springer och lurpassar på varandra vilket ytterligare är än plusfaktor. Nej, Traveling Man är omgångens Roligaste Spik! 😉

FAVORIT 9 Ed You VINST PÅ 2140: 15 av 36 / Bana: 6 av 10 / Kusk: 7 av 16 / Spets: 6 av 8 /

DRAGET 1 Traveling Man VINST PÅ 2140: 19 av 53 / Bana: 6 av 11 / Kusk: 3 av 4 / Spets: 18 av 24 /


V75-4

Öppet lärlingslopp där det kommer hästar från alla håll över upploppet

RANKING
A: 3-13-15
B: 11-5-6-1
C: 14-8-12-2-9
D: 7-10-4

SPETS-STRID Mycket svårbedömt. 2 Double Powergirl är först ner till sargen, men vill ha en bra rygg över den långa distansen. Utifrån laddas 3 J.C.Lady Princess, 4 Dante Band och 7 Offshore Star, men det är som sagt mycket svårbedömt!

LOPP-ANALYS SHL-loppet över 2640a. 
En Spårtrappa för lärlingar, som ser mycket streckkrävande ut på förhand där det är svårt att räkna ut på förhand hur loppet kommer bli kört.
5 Storm Cloud 17% har visat bra form under en längre period även om hon inte vinner så ofta. Hon har en vass spurt det sista halvvarvet som bästa vapen och körs därför oftast på chans i loppen. Hästen är lite trevande bakom bilen och det kan lätt bli vingel i tredjespår om de fyller på bakifrån. Summa summarum är att det är en sårbar favorit, som bara är en av flera med chans i loppet.
Tipset till Draget 3 J.C.Laduy Princess 6%, som nu ska göra sin första start i Petri Salmelas regi. I sin senaste start gjorde hästen ett fint formintryck när hon noterade 1.13,5 sista 800 utan att få fritt till slut. Hon rask bakom bilen och kan vara den som spårar loppet när man svänger in på upploppet. Ekipaget är obesegrat tillsammans efter ett försök.
Speedige 13 Whitma 13% såg finfin ut som fastlåst senast och får kusktalangen Oskar J Andersson i sulkyn. Med lite klaff flyger ekipaget lågt över upploppet och utmanar om segern.
Se också upp med starke 15 Melker 17%, som är gynnad av den långa distansen och tål ett par svängar i tredjespår under vägen.

FAVORIT 5 Storm Cloud VINST PÅ 2640: 1 av 3 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 3 av 23 / Spets: 0 av 0 /

DRAGET 3 J.C.Lady Princess VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 0 av 0 /


V75-5

Benji Dana är vass på speed och utmanar om segern

RANKING
A: 5-6
B: 1-3
C: 11-10-4-2-7-12-9-8
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Andover Tommy kan lägga iväg riktigt kvickt och blir svår att ta en längd på. Han utmanas av 4 Oleander Face, 5 Ponce de Leon och 6 Benji Dana. Men jag håller Andover Tommy som spetsfavorit.

LOPP-ANALYS Klass-II över 1640a. 
Ett spelvänligt sprinterlopp för den lägsta klassen där tempo och positioner kommer bli extra betydelsefull.
5 Ponce de Leon 40% blir lite överraskande ganska klar favorit i loppet. Han visade finfin kapacitet vid sina segrar i fjol där han bland annat segrade på 1.12,8/2140a. Senast kom han tillbaks efter tre månaders frånvaro och gick i mål med sparade krafter efter ett passivt upplägg. Stallrapporterna går i dur efter det och den här gången blir det ett offensivt upplägg när bilen släpper. Skulle favoriten lyckas sno åt sig ledningen blir ekipaget en tuff nöt att knäcka för motståndarna. Den här gången blir det en jänkarbike, vilket är en plusfaktor att notera!
Tuffast emot är Draget 6 Benji Dana 12%, som är i sitt livs form. Han är kvick bakom bilen och det är aviserat med ett offensivt upplägg och troligen en resa i den främre träffen. Han är mycket vass på speed och inte lätt att stå emot över ett upplopp.
1 Andover Tommy 13% är spetsfavorit i första läget och kan kanske med lite småändringar i utrustningen lyfta sig ett snäpp. Lite underskattad i mina ögon.
3 Scarlet Ribb 15% har sett allt starkare ut på slutet och är inte alls någon tokig häst. Den kortare distansen är ett plus och med lite klaff är han med och strider om segern.
Det är mycket öppet bakom och jag streckar alla hästar på systemet.

FAVORIT 5 Ponce de Leon VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 3 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 6 Benji Dana VINST PÅ 1640: 0 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 1 av 1 /


V75-6

Kirikou drar till spets och kan bli en obehaglig överraskning

RANKING
A: 7-6
B: 11-9-3
C: 5-10
D: 12-1-2-8-4

SPETS-STRID Här öppnar 6 Kirikou kvickt från sitt springspår och är först ner till sargen. 7 Digital Archive kommer troligen ställa en fråga efter en bit, men Kirikou har vunnit 7 av 10 i spets och det är tveksamt om Ulf Olsson vill släppa?

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140 volt. 
Ett öppet lopp för den näst lägsta klassen där spetsstriden troligen blir extra avgörande.
7 Digital Archive 50% har visat jämn och bra form i de senaste starterna och står bra inne i klassen på pengarna. Senast startade han från ett bakspår över kort distans och hann inte med i speedkörningen från sjunde utvändigt trots att klockan stannade på 1.13/800. Nu är förutsättningarna lite bättre även om det kan bli ett tufft lopp utvändigt ledaren. Senast gick hästen med ett öppet huvudlag, men nu är det aviserat med halvstängt dito och jag blir inte överraskad om favoriten avgör på styrka över upploppet.
Jag varnar för Skrällen 6 Kirikou 4%, som är en tuff märr och som trivs extra bra i ledningen där hon vunnit 7 av 10. De båda segrarna på slutet är tagna fån spets och känslan säger att Ulf Olsson provar i front så länge lampan lyser. Den kan lysa hela vägen till ett glatt odds. 😉
11 Victor A.U. 19% har formen på topp och visade bra moral vid sin seger utvändigt ledaren senast. Kör de på sig det minsta i täten ställer Victor en allvarlig fråga över upploppet.
9 Limoncelli 8% är stallet mycket nöjda med, som menar att hästen står på tur för en seger. Nu sitter ekipaget i andraspår direkt och med lite klaff kan det vara dags för en V75-seger nu.
3 Collins 9% fick inget fäste i banan senast och den starten kan man glömma. Han är bäst utan häst framför sig och med lite klaff på bitarna under vägen har han kapacitet som räcker till seger .

FAVORIT 7 Digital Archive VINST PÅ 2140: 5 av 20 / Bana: 1 av 5 / Kusk: 5 av 15 / Spets: 1 av 3 /

SKRÄLLEN 6 Kirikou VINST PÅ 2140: 9 av 24 / Bana: 2 av 8 / Kusk: 6 av 15 / Spets: 7 av 10 /


V75-7

Tuff startrusning att vänta och det är nu som miljonerna ska fördelas

RANKING
A: 1-6-5
B: 2
C: 9-7-10-12-3-8-4-11
D: ––

SPETS-STRID Här är det flera som kan öppna kvickt. De två innersta spåren 1 Vision Fromentro och 2 Linslusen A.U. laddas tufft och det är inte helt självklart vem som sitter i spets, även om det är lite fördel för Linslusen A.U.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 
Ett rivigt sprinterlopp avrundar denna svåra omgång och det är nu som miljonerna ska fördelas.
2 Linslusen A.U. 42% är en bra frontrunner för klassen, som trivs perfekt med dagens förutsättningar. Senast tog han enkelt ledningen, men fick toktryck av en hetsig häst mitt i loppet och är ursäktad att han blev oplacerad. Nu är distansen ett halvvarv kortare och från ledningen har han givetvis en hygglig chans, men det förväntas svar invändigt vilket kan ställa till det. Linslusen trivs extra bra just på Bergsåker där han segrat i 2 av 4 starter. Men täta starter känns som ett frågetecken och det är en sårbar favorit.
Draget 1 Vison Fromentro 13% hade jag som skrällidé senast och han gjorde mig inte besviken. Han är också kvick bakom bilen och trivs bra i ledningen. Jag tror på ett offensivt upplägg från Oskar J Anderssons sida och det kan nog bli en utdragen kamp innan kuskarna har kommit överrens.
6 Ski To The Max 13% är en mycket tuff märr som trivs extra bra över kort distans. Jorma Kontio sitter upp i sulkyn för första gången och jag varnar.
5 Love Lini 13% räckte sånär till seger senast, vilket kostade mig en hel del pengar. Nu blir han mer påpassad av spelarna och kanske inte lika rolig på spelet. Han är kvick bakom bilen och slutar i segerstriden utan strul.

FAVORIT 2 Linslusen A.U. VINST PÅ 1640: 5 av 16 / Bana: 2 av 4 / Kusk: 1 av 2 / Spets: 4 av 11 /

DRAGET 1 Vison Fromentro VINST PÅ 1640: 0 av 0 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 4 av 5 /

EN ROLIG SPIK

V75-3: 1 Traveling Man 17%


BÄSTA DRAGEN

V75-14 Raz Mackenzie  6%
V75-4: 3 J.C.Lady Princess 6%
V75-7: 1 Vison Fromentro 13%

Omgångens Fynd

V75-31 Traveling Man  17%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 4 Tomtegubben 3%
V75-6: 6 Kirikou 4%

 Förstora systemet

v75_20150130