v75_12_11

VÄDERPROGNOS

Det spås sol och fint vinterväder med ett par minusgrader i luften.

Bergsåkers upplopp mäter 200 m, och är långt och rättvist och cirka 5 m längre än medel.

Innerspår bakom bilen är ett bra spår på Bergsåker, jämfört med vissa andra banor.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Romme
17 – december

V75-1

En duo sticker ut och spetsstriden kan bli avgörande för loppets utgång

RANKING
A: 1-7
B: 9-4-2
C: 3-11-6-5-8
D: 12-10

SPETS-STRID Voltstart där innerspåret 1 Pikachu Face senast enkelt tog ledningen från ett identiskt utgångsläge. Han är knapp spetsfavorit, men kommer att utmanas av 4 Mellby Don Juan och framförallt springspåret 7 Bungle Rain, som kan lägga iväg riktigt raskt om han träffar rätt i volten.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140 volt. 

Ett spelvänligt lopp för den lägsta klassen som kräver en del streck innan man känner sig nöjd, även om favoritduon höjer sig lite.

1 Pikachu Face 41% har släppt till och tagit för sig bra med två raka spetssegrar på slutet. Det här är en storväxt krabat som lägger mycket mark under sig, och så länge aktionen stämmer pekar utvecklingskurvan rakt uppåt. Senast försvarade han enkelt sitt innerspår i volten och det är aviserat med ett offensivt upplägg igen. han står bra inne i klassen på pengarna, och efter senaste segern har tränare Croon haft siktet inställt på det här loppet. Blir inte startrusningen för tuff första halvvarvet ska favoriten ha en god chans att spåra från start till mål. Inga ändringar är aviserade.

Auktionsdyringen 7 Bungle Rain 19% är på väg att släppa till rejält och treåringen börjar leva upp till sin dyra köpeskilling. I V75 senast försvarade han sitt innerspår bakom bilen i en kvick öppning och drog sedan i ett jämnt 1.15-tempo över en dryga distansen. Även om ha fick kapitulera strax innan mål får han klart godkänt för sin insats. Träningsrapporterna går fortsatt i dur från stallet och nu när det är voltstart sätter man på ett helstängt huvudlag för första gången och kör tufft för ledningen. Kommer man först ner till sargen blir ekipaget ett tuff nöt att knäcka, även om han har segerchans flera vägar också.

9 Doctor Doxey Zenz 9% är också en lovande treåring, som senast imponerade så smått när han vann ett V86-lopp på Bergsåker, trots ett lopp utvändigt ledaren. Mathias Andersson meddelade i segerintervjun att han trots segern inte var helt nöjd med hästen, och att han kan ännu bättre.

4 Mellby Don Juan 16% var närmast sörjande som tvåa i samma lopp och verkar bli allt bättre för varje start. Spår fyra i volten innebär galopprisk, men rutinerade Örjan Kihlström brukar lösa uppgiften.

Skrällen 2 Tea Party 2% är kvick från start och vass på en kortspeed. Erik Adielsson upp i sulkyn för första gången och lucka in på upploppet kan räcka till seger.

FAVORIT 1 Pikachu Face VINST PÅ 2140: 3 av 16 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 6 / Spets: 3 av 4 /

SKRÄLLEN 2 Tea Party VINST PÅ 2140: 1 av 22 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 2 /

V75-2

Bästa hästen hämmas av sämsta läget – Skrällen Västerbo Realworld utmanar

RANKING
A: 2-15-1
B: 5-6-14
C: 13-9-4-7
D: 12-11-10-3

SPETS-STRID Treårige 1 Donna Mearas har bra spring i benen och ska ha en god chans att försvara sitt innerspår bakom bilen. De tre yttersta spåren bakom vingen 6 Carisma Mearas, 7 Islamorada och 8 Elita Memphis är de som kan utmana, men får svårt att komma först ner till sargen.

LOPP-ANALYS Ett försök till Diamantstoet över 2140a. 

En spårtrappa för ston med 15 hästar bakom startbilen. Favoriten är orutinerad och här ligger en skräll på lut.

1 Donna Mearas 42% är en orutinerad treåring med bara sex starter innanför västen. Hon är dock under kraftig utveckling och har visat bra spring i benen på slutet. Näst senast fick hon ett bra lopp i ryggar innan attacken sattes in på upploppet när segern skrevs till säker. Senast höll hon farten bra när attacken sattes in 700 kvar, och hon får klart godkänt för sin andraplats bakom Barbara L. Hanover. Härifrån blir det offensivt upplägg och lyckas de försvara sitt innerspår leder ekipaget i det längsta.

Tipsnicken till Skrällen 2 Västerbo Realworld 8%, som har visat bra potential för klassen vid flera tillfällen. Senast fick hon ett tufft lopp utvändigt ledaren, men kopplade ändå segergreppet in på upploppet och gav sig motvilligt 100 före mål. Gör hon om den insatsen räcker det långt och hon är prisvärd som skrällbud.

Bästa hästen 15 Mellby Darling 14% har sett kanonfin ut i de senaste starterna, och får högt betyg för sin andraplats bakom Erik Sting i V75 näst senast! Nu är det en spårtrappa och spår 15 bakom bilen som gäller vilket det lätt kan bli strul ifrån, men med lite klaff flyger hon lågt över upploppet och utmanar om segern.

Det är mycket öppet bakom och jag rekommenderar att du streckar på så länge plånboken tillåter.

FAVORIT 1 Donna Mearas VINST PÅ 2140: 2 av 6 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 0 av 1 /

SKRÄLLEN 2 Västerbo Realworld VINST PÅ 2140: 4 av 23 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 5 / Spets: 0 av 0 /

V75-3

Frontrunnern Angel Of Attack går ”all in” – blir svårfångad om han når spets

RANKING
A: 7
B: 1-3-4
C: 2-5-10-6-9-8
D: 12-11

SPETS-STRID Frontrunnern 7 Angel Of Attack spetsade från ett identiskt läge i V75 på Skellefteå näst senast och körs offensivt igen. Det kan bli ledningen, men 3 Hot Pride kan också öppna bra och går nu med ett helstängt huvudlag, vilket gör honom till förste utmanare. 5 Conrads Flamemaker öppnade kvickt till ledningen näst senast och är också med i matchen.

LOPP-ANALYS Klass-I över 1640a. 

Ett sprinterlopp för den näst lägsta klassen där spetsstriden mycket väl kan bli avgörande för loppets utgång.

7 Angel Of Attack 38% tillhör normalt kulltoppen bland fyraåringarna och kvalade också in till finalen i Svenskt Travderby för tre starter sedan. Jag hade honom som tipsetta i V75 på Skellefteå näst senast, där han drog till ledningen från bricka sju bakom bilen, men kanske skulle ha vunnit för att få högsta betyg. Men han slog aldrig av på takten och kontrade den sista biten in mot mål. Nu möter han billigare motstånd och lyckas han åter komma först ner till sargen måste vinstchansen var god, med tanke på att distansen är ett halvvarv kortare nu.

Jag gillar 1 Forecast 12%, som är under utveckling och har sett formstark ut i de senaste starterna. Han blir högst troligt över från start och måste sedan ha lite glid för att komma till, men det brukar Örjan fixa. Eventuellt skor på hovarna nu är i alla fall inget plus.

3 Hot Pride 13% har normalt styrkan som sitt bästa vapen, men blir banförhållandena tuffa blir hans styrka en tillgång över det långa upploppet. Nu sätter man på ett helstängt huvudlag för första gången, vilket kan ge en extra växel!

4 Island Life 18% hade jag som snygg tipsetta till ett högt vinnarodds i V75 på Romme senast. Formen ska inte vara sämre nu och eventuellt blir det även här ett helstängt huvudlag på. Även om han går upp i klass nu ska han nämnas med respekt.

Den här kvartetten känns rätt stark och räcker långt.

FAVORIT 7 Angel Of Attack VINST PÅ 1640: 0 av 0 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 1 av 10 / Spets: 2 av 6 /

SKRÄLLEN 5 Conrads Flamemaker VINST PÅ 1640: 3 av 10 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 2 av 2 /

V75-4

Vinna eller försvinna är det som gäller när Pave Faks står på startlinjen

RANKING
A: 3-15
B: 1-12
C: 4-6-8-5-14-2-9-10-11-13
D: 7

SPETS-STRID Voltstart med sju hästar på startvolten. Springspåret 6 Blisjur är kvick ut och först ner till sargen, men är ute efter en bra rygg och släpper gärna. 3 Pave Faks körs offensivt och är den troliga ledaren efter ett halvvarv. Även 4 Guli Glöd kan öppna kvickt i volten.

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 2640 volt. 

Brimsguttens lopp med 15 kallblod utspridda över tre startvolter. Där den klara favoriten har många hästar att runda från dubbla tillägg.

Segerstaplaren 15 Tangen Haap 55% har vunnit hälften av karriärens 47 starter och är en blivande elithäst bland kallbloden. De tre senaste segrarna är tagna på ett bekvämt sätt mot lite billigare motstånd och dagens uppgift känns klart tuffare på papperet. Han har stått med tillägg i V75 två gånger tidigare och bränt båda. Senast spräckte han segernollan just på Bergsåker i sin åttonde start, och statistiken talar lite emot storfavoriten. Rycktussarna har dock varit oryckta i de tre senaste starterna, och det här blir årets sista start.

Jag ger tipset till 3 Pave Faks 20%, som har en tilltalande uppgift på pappret. Men han är mycket osäker och kan göra bort sig i princip när som helst under loppet. Han verkar dock stabil i starten och håller han sig i skinnet så borde han sitta i ledningen i ett tidigt skede av loppet. Stämmer mitt scenario blir han en mycket tuff nöt att knäcka – men han har startat tre gånger på Bergsåker och galopperat i samtliga utan att tjäna en enda krona! Vilket inte känns så tryggt. Vinna eller försvinna – är en mycket bra rubrik på Pave Faks i det här loppet!

1 Torwall 3% har sett finfin ut på slutet och har formen helt på topp. Näst senast noterade han för klassen raska 1.23,5 sista varvet, som tvåa efter Björs Frej. Läget borgar för en perfekt lopp i den främre träffen och han rensar mycket bra i kuponghögen vid en eventuell seger.

12 Sjö Odin 8% har också formen i ordning och Ulf Ohlsson hoppas kunna följa med i rygg på Tangen Haap när han går till attack. Med lite klaff räcker Sjö Odins vassa spurt till en framskjuten placering.

FAVORIT 15 Tangen Haap VINST PÅ 2640: 6 av 10 / Bana: 1 av 8 / Kusk: 23 av 44 / Spets: 2 av 3 /

DRAGET 3 Pave Faks VINST PÅ 2640: 0 av 1 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 1 av 6 / Spets: 1 av 2 /

V75-5

Montdore hoppas slippa bli överfallen den här gången – En Rolig Spik

RANKING
A: 5
B: 7-4-6-12
C: 1-9-2-10
D: 1-3-8

SPETS-STRID Tuff laddning från flera händer när bilen släpper. 2 Increased Workload, 4 Francais Du Gull, 6 Shaq is Back och 7 Knows Nothing vill alla ner till sargen först. Och det kan kosta en hel del för att ta hand om taktpinnen. Svårbedömt!

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 1640a. 

Ett sprinterlopp för den högsta klassen som inte håller lika hög kvalitet. Startrusningen kan öppna upp loppet för en skräll.

7 Knows Nothing 35% har stångats mot eliten under hela året och har därför fått slicka såren en tid inför dagens start. Men träningsrapporterna går i dur från Reijo Liljendahl, som låter extra nöjd med sin springare. Knows Nothing har dock startat 15 gånger på V75 utan seger och moralen är inte den bästa. Han är dock kvick bakom bilen och laddas mot ledningen, men det förväntas svar invändigt, och det kan kosta mer än det smakar att komma först ner till sargen. Här tar jag ställning då jag har hittat ett bättre bud.

5 Montdore 14% är en stark och rejäl hingst efter Love You, som nu ska göra sin andra start över kort distans, vilket normalt inte är någon fördel. Men han möter ett trött gäng och med rådande vinterförhållanden tror jag inte det ska vara någon större nackdel. I de senaste starterna har det strulat en hel del då han blivit störd och generad till galopp. Robert Bergh tror att Montdores form är riktigt bra, som ser fram emot dagens start med tillförsikt. Troligen bakskor på nu, men det är lika för alla, om man ska få det rätta fästet i banan. I min bok har Montdore en mycket god vinstchans och han blir också omgångens Roliga Spik!

FAVORIT 7 Knows Nothing VINST PÅ 1640: 3 av 12 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 3 av 20 / Spets: 1 av 4 /

ROLIG SPIK 5 Montdore VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 6 av 19 / Spets: 2 av 2 /

V75-6

Nu är det rätt årstid för omgångens bästa Drag Raz Mackenzie 

RANKING
A: 6
B: 3-10-9
C: 2-1-11
D: 12-4-8-7

SPETS-STRID Här hittar vi flera jämnsnabba ekipage bakom bilen. 3 Order By Keeper är kvick i benen och möter lite lättare motstånd och borde provas i spets när han kommer först ner till sargen. 6 Raz Mackenzie öppnar också raskt och är förste utmanare, och kanske får överta? 

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140a. 

Ett jämnt och lågklassigt lopp för den näst högst klassen där det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.

2 Beppe Am 34% har hållit toppform under en längre tid och radat upp riktig bra prestationer. Men senast var han seg redan 400 kvar och tappade mark den sista biten in mot mål. Roger Walmann skyllde då på den långa distansen, men det köper jag inte då hästen alltid har visat bra styrka och moral. Helt klart var det något som inte stämde, och med täta starter och bara en vecka mellan loppen sätter jag ett stort frågetecken på den här favoriten! Att han dessutom går upp i klass gör inte saken bättre.

Tipsnicken till Draget 6 Raz Mackenzie 4%, som är en mycket kapabel och stark häst för klassen, även om han har dolt det bra det sista året. Nu kommer dock hans årstid. Senast noterade han 13,5 sista varvet från femte utvändigt och det bet verkligen bra över upploppet, när segern skrevs till överlägsen. Det var första starten på ett par månader och han är normalt ännu bättre till denna start. Det blir skor och hakar runt om, som senast, och jag tror han har bra chans även om han får ett tufft lopp utvändigt ledaren.

3 Order By Keeper 4% är kvick bakom bilen och spetsfavorit i första läget, men han släpper troligen efter en bit. Han uppträder ojämnt, men har han sin dag och får chansen till slut är han med i striden.

Jag gillar 10 Picasso 18%, som näst senast imponerade stort när han noterade 1.09 sista 700 fram till en mycket lätt seger. Senast var det inte samma tryck i steget, och han blev också behandlad efter den starten. Om det krävs skor är det en klar nackdel, men vid optimal balans ska han nämnas med respekt.

Det ska också 9 Above All Ås 8%, som har sett finfin ut i två raka segrar och har formen på topp. Visserligen går han upp i klass, men form brukar slå klass, och med Erik Adielsson i vagnen kan det gå vägen.

FAVORIT 2 Beppe Am VINST PÅ 2140: 5 av 22 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 5 av 25 / Spets: 1 av 3 /

DRAGET 6 Raz Mackenzie VINST PÅ 2140: 11 av 31 / Bana: 3 av 9 / Kusk: 18 av 42 / Spets: 4 av 7 /

V75-7

Serious Try siktar på ledningen och är helt bortglömd – Omgångens Fynd

RANKING
A: 2
B: 8-4-5
C: 9-7-6
D: 1-10-3-12-11

SPETS-STRID Bland flera starttröga konkurrenter tror jag att 2 Serious Try ska ha en god chans att sno åt sig taktpinnen när bilen släpper. Innerspåret 1 Special Offer öppnar också bättre än medel, men nöjer sig troligen med rygg en rygg. 4 Zenit Brick körs offensivt efter en bit och ställer en fråga. Den finska gästen 7 Velvet Girl är en kvick märr, som också kan lägga iväg raskt vid full laddning.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2640a. 

Omgången avrundas med ett öppet stayerlopp där man behöver bena ut flera loppscenarior innan man plitar ner strecken.

4 Zenit Brick 50% har dragits med en del skador under karriären och har därför inte gjort så många starter. På slutet har han dock varit fräsch och fin och blivit allt starkare för varje start. De två senaste starterna i V75 har varit riktigt vassa och lovat mera. Zenit står perfekt inne i klassen på pengarna och med Erik Adielsson i vagnen för första gången blir det en framskjuten placering. Även om hästen inte har någon seger över lång distans efter sex försök!

Jag har jagat 2 Serious Try 4% under lång tid utan att få betalt! Fjolårets derbyfinalist har nu spetsläge över passande lång distans, men blir trots det helt bortglömd av spelarna. Inför den här starten är hästen uppfräschad och kanske inte vässad till tänderna i jobben, men från ledningen kan det räcka till seger. Eventuellt blir det skor runt om, vilket inte är någon fördel, men det är lika för alla som sagt. Serious Try är Omgångens Fynd!

8 Ottens Casher 15% är en mycket kapabel fyraråring, som jag tror kommer att gå hela vägen upp till högsta klassen vad det lider. Vid vinsten 24/9 imponerade han stort när han rundade hela gänget i fjärdespår från sista plats 400 kvar. Han kanske inte har samma glimrande form nu? Men ska ändå nämnas tidigt i det här gänget.

5 Valeur 12% noterade 1.12 sista 800 och hade segergreppet långt in på upploppet senast innan han blev snuvad av Zenit Brick den sista biten. Peter G Norman har stallformen på topp och med lite klaff kan det bli revansch den är gången.

FAVORIT 4 Zenit Brick VINST PÅ 2640: 0 av 6 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 3 av 5 /

OMGÅNGENS FYND 2 Serious Try VINST PÅ 2640: 2 av 3 / Bana: 2 av 10 / Kusk: 8 av 28 / Spets: 3 av 5 /

EN ROLIG SPIK

V75-5: 5 Montdore 14%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-4: 3 Pave Faks 20%
V75-6: 6 Raz Mackenzie 15%

 

Omgångens Fynd

V75-7: 2 Serious Try 4%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 2 Tea Party 2%
V75-2: 2 Västerbo Realworld 8%
V75-7: 2 Serious Try 4%

 

Förstora systemet här 

v75_20161112