V75_5:3

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

På lördag är det Bergsåker utanför Sundsvall som står som värd för V75-omgången. Dalarnas stolthet On Track Piraten har en tilltalande uppgift i Guld och kommer bli ett flitigt anlitat singelstreck!

– On Track Piraten och Johnny takter

– On Track Piraten och Johnny takter

Omgången i övrigt ser inte lika lättlöst ut och det här är också årets första V75-omgång där det är fritt fram för valfri balans, vilket kommer höja temperaturen och öka spekulationerna ju närmare start vi kommer.

Tipsverkstan har som vanligt gått för högtryck i veckan för att hitta de rätta Dragen och Skrällarna.

Valkokmmen_5:3

VÄDERPROGNOS
Det förväntas mulet väder och ett par plusgrader i luften under eftermiddagen och den tidiga kvällen.
Viktigt att notera de senaste rapporterna från banan och hur hästarna kommer gå balanserade.
Bergsåkers upplopp mäter 200 m och är 6 m längre än medel av landets travbanor.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

Romme
17 – december

V75-1

Västerbo Carrera har styrkan som vapen och är omgångens Fynd

RANKING
A: 4-1-10
B: 3-2-11
C: 6-9-12-5
D: 7-8

SPETS-STRID Här blir det tuff laddning från 1 Digital Archive, som vill försvara sitt innerspår hela vägen. Det kan gå, men han kommer utmanas av 4 Hero Sjöhammar, som har spetsat 2 av 2 från spår sex med framspår i volt.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2640 volt
Omgången inleds med ett stayerlopp för den näst högsta klassen, som ser ihåligt ut på papperet.
Stig H Johanssons 4 Hero Sjöhammar 24% har visat prov på bra form de senaste månaderna och har en överkomlig uppgift på förhand. Hero tillhörde kulltoppen i fjol där han sprang dött lopp som tvåa i en uttagning till Derbyt, men ändå inte fick starta i finalen då han hade lägre rankingpoäng än Al Dente, som han delade andraplatsen med. Senast noterade han 1.11,5 sista varvet från fjärde utvändigt med dryga spår genom sista sväng och tog in mark på vinnande Ochongo Face över upploppet. Han är normalt både stabil och kvick ur volten och Erik Adielsson, som här kör sitt första V75-lopp på ett par månader, är nog lite extra taggad inför uppgiften.
Rober Bergh låter ovanligt uppåt på 1 Digital Archive 19%, som han ska ladda allt vad som går och försöka köra i ledningen. Det halvstängda huvudlaget som satt på senast sitter kvar igen, men eventuellt blir det barfota runt om nu, vilket låter intressant!
Jag gillar Fyndet 10 Västerbo Carrera 4%, som har lite svårbedömd dagsform efter ett kortare uppehåll. Hästen har styrkan som vapen och kan dra fördel av om de två förhandsfavoriterna kör emot varandra. Jag tror inte att tränare Krister Jacobsson skulle ta ut sin springare på V75 om det inte var ordning på grejorna. Mycket prisvärd!
Det finns flera bud som lurar i vassen bakom och det kan löna sig att gardera mer.

FAVORIT 4 Hero Sjöhammar VINST PÅ 2640: 0 av 3 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 3 av 15 / Spets: 4 av 5 /

FYNDET 10 Västerbo Carrera VINST PÅ 2640: 3 av 14 / Bana: 2 av 8 / Kusk: 3 av 18 / Spets: 2 av 3 /


V75-2

Jag har respekt för favoriten – Men det är vingelrisk och jag garderar

RANKING
A: 3-7
B: 4-2-9-5-12-6
C: 15-14-13-1-11-8
D: ––

SPETS-STRID 3 Just Happy är mycket kvick bakom vingen och har spetsat 3 av 4 och är klar spetsfavorit. 7 Ladyofthelake riskerar hamna på vingel och kanske körs offensivt mot täten efter en bit.

LOPP-ANALYS SHL-loppet – Diamantstoet över 2140a. 
En spårtrappa med 15 hästar bakom bilen där favoriten lätt kan hamna på vingel i spåren och öppna upp för en skräll.
7 Ladyofthelake 35% är en kapabel märr som fortfarande verkar vara under utveckling på väg upp genom klasserna. Senast visade hon både bra styrka och snabbhet när hon tog en lätt seger från andra utvändigt och där klockan stannade på 1.12 sista 800. Hästen har haft en del problem med skador, men är nu kvitt dessa och Pierre Nyström tror att det kan lossna ordentligt framöver. Spår sju är dock inte det bästa då hästen är lite sävlig den första biten och jag blir inte förvånad om det bli vingel i dryga spår innan man hittar ner i fältet. Favoriten är klart bäst rent kapacitetsmässigt, men med orutinerad kusk i vagnen kan det lätt strula till det.
Jag väljer att chansa lite och ge tipsnicken till Draget 3 Just Happy 11%, som jag också varnade för i den senaste starten. Nu är det spetsläge där hon har vunnit i 4 av 5 starter och kommer favoriten lite på vingel kan det räcka till seger.
4 Nirvana Broline 16% är på väg uppåt i form och är ganska bra i grunden. Nu byter man ut det halvstängda huvudlaget mot ett helstängt dito med hål i och hon kan duga med lite klaff.
Skrällen 2 Lindsey Vonn 2% får Ulf Eriksson i sulkyn för första gången och dessutom ett halvstängt huvudlag och jänkarbike. Se upp!

FAVORIT 7 Ladyofthelake VINST PÅ 2140: 5 av 33 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 8 av 52 / Spets: 1 av 1 /

DRAGET 3 Just Happy VINST PÅ 2140: 6 av 18 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 2 / Spets: 4 av 5 /


V75-3

Ed You slog favoriten regelrätt senast de möttes och kan göra det igen

RANKING
A: 4
B: 8
C: 10-3-1
D: 6-7-9

SPETS-STRID 4 On Track Piraten togs lugnt bakom bilen senast, men nu måste Johnny ladda lite mer om de ska svara ut tuffaste motbudet 8 Ed You, som troligen kommer ställa en fråga om taktpinnen.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 
Ett mycket ihåligt lopp för den högsta klassen där det på förhand bara finns några stycken med verklig vinstchans.
4 On Track Piraten 80% blir spelad till gigantisk favorit och alldeles för mycket i för hållande till vinstchansen. Men folk glömmer lätt bort att det är hästar av kött och blod vi spelar på. On Track Piraten kördes offensivt till spets mitt i loppet senast och gick undan till en komfortabel seger över upploppet. Nu har han blivit nerstruken till ett tredjespår bakom vingen och det blir givetvis full laddning mot täten när bilen släpper. Från spets blir megafavoriten mycket svårslagen, men det finns som sagt inga garantier. Det blir högst troligt skor på hovarna, som på slutet.
Draget 8 Ed You 10% slog favoriten regelrätt i deras senaste möte på Gävle och är riktigt prisvärd på strecken. Efter två strykningar går nog Robban ”all in” i starten när bilen släpper och försöker kuppa sig till spets. Nu blir det troligen ett halvstängt huvudlag för första gången i år.
Formtoppade duon 10 Francais Du Gull 3% och 3 Labero Broline 3% lurar i vassen om de blir för tuff körning i täten det första varvet.

FAVORIT 4 On Track Piraten VINST PÅ 2140: 12 av 41 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 10 av 15 / Spets: 5 av 10 /

DRAGET 8 Ed You VINST PÅ 2140: 15 av 38 / Bana: 6 av 11 / Kusk: 7 av 17 / Spets: 6 av 8 /


V75-4

Mycket spelvänligt kallblodslopp där Skrällen Lesja Kongen dansar utan skor

RANKING
A: 10-1-5-8
B: 11-6-12
C: 9-7-4-15
D: 2-3-13-14

SPETS-STRID Här är 1 Åsakjappen klart kvickast ur volten och Örjan kan välja om han vill köra i spets eller släppa till en bra rygg. 5 Talls Odin är både stabil och kvick ut och kanske får överta ledningen efter en bit?

LOPP-ANALYS Ett Kallblodslopp över 2140 volt. 
15 kallblod utspridda på tre distanser är det som gäller. Favoriten möter tuffare motstånd och får sitt elddop.
Bildsköne fuxen 5 Talls Odin 35% kommer till start med sex raka segrar och gör ett riktigt lovande intryck. Senast kom han tillbaka efter några månaders frånvaro och hade inga problem att runda hela fältet från åttonde utvändigt under slutrundan. Han har troligen gått framåt en hel del med det loppet innanför västen, vilket också behövs om han ska slå det här gänget. Talls Odin har visat upp ett brett register och är både stabil och kvick ur volten och känslan säger att det blir ett offensivt upplägg mot täten så fort tillfälle ges. I min bok är han dock bara en av flera i loppet och garderingen känns som given.
Den norska gästen 10 Mjölner Komet 12% är en riktig tuffing som har fått ett formhöjande lopp i kroppen. Han har tidigare skämt bort oss med flera imponerande segrar på svensk mark och borde vara mer streckad av spelarna.
Speedige 1 Åsakjappen 20% får Örjan Kihlström i sulkyn för första gången och har fått ett smaskigt utgångsläge. Här kan Örjan välja taktik själv, men får jag gissa tror jag han släpper till en bra rygg och hoppas på lucka till slut.
Skrällen 8 Lesja Kongen 4% har gjort det förvånansvärt bra med skor på hovarna i vinter vilket tyder på att formen är på topp. Hästen är dock klasser bättre utan skor och med lite klaff sitter den tidigare tränare upp bakom en skrällvinnare.

FAVORIT 5 Talls Odin VINST PÅ 2140: 8 av 36 / Bana: 4 av 15 / Kusk: 9 av 15 / Spets: 4 av 5 /

SKRÄLLEN 8 Lesja Kongen VINST PÅ 2140: 2 av 12 / Bana: 2 av 7 / Kusk: 1 av 14 / Spets: 0 av 2 /


V75-5

Bottnas Commandeur blir inte kvar i kön nu och är omgångens Roliga Spik

RANKING
A: 9
B: 10-4
C: 2-12-8-7-3-1-6-11
D: ––

SPETS-STRID 4 Rico Leejs har spetsat i 5 av 6 med framspår och är den troliga ledaren. Utifrån kan även 7 Omega C.D. öppna snabbt, men kommer inte förbi.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a. 
Ett spelvänligt lopp för den lägsta klassen där det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.
Den finsk tränade gästen 10 Pascha Tilly 49% känner vi till sedan tidigare. Hästen har en mycket vass speed som bästa vapen vilket han visat från sjätte och fjärde utvändigt i de två senaste loppen. Senast stannade klockan på 1.11 sista 700 i en virvlande spurt över upploppet och jag gillade vad jag såg. Det har varit vinterbana med långa brodd i skorna på slutet, men nu blir det omställning till kortare dito och lite andra förutsättningar. Visst kan favoriten spurta ner allt motstånd ingen, men från bakspår kan det lätt bli strul och han känns bara som en av flera med vinstchans.
Jag gillar 9 Bottnas Commandeur 13%, som jag också varnade för inför senast. Då blev han dock tempotorsk i kön och hann inte med i speedkörningen till slut och är lite ursäktad. Nu hoppas jag på bättre tempo i täten och med minsta klaff tror jag han spurtar ner hela gänget över upploppet. Johnny Takter förstärker i vagnen för första gången! Det här är omgångens Roligaste Spik.
Spetsbudet 4 Rico Leejs 14% ska gå med racerbalans och bike den här gången och är tidig om du garderar vidare.

FAVORIT 10 Pascha Tilly VINST PÅ 2140: 1 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 3 / Spets: 0 av 0 /

DRAGET 9 Bottnas Commandeur VINST PÅ 2140: 2 av 11 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 1 /


V75-6

Blue Star Champion levde upp till sitt namn senast och är hästen att slå

RANKING
A: 4
B: 9-11-6-1
C: 7-3-10-5-12-2-8
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Roger America kan öppna snabbare än sitt rykte och laddar det som går. Utifrån kommer 3 Digital Winner och 4 Blue Star Champion fort, där det är lite fördel för den sist nämnda.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 
Ett öppet och spelvänligt lopp för den näst lägsta klassen på papperet där tempo och positioner blir extra avgörande för loppets utgång.
4 Blue Star Champion 37% är fin typ som tidigare tränades av Stig H Johansson, men som senast gjorde sin första start på ett halvår i Svante Ericssons regi. Efter ett perfekt lopp i andrapar utvändigt sattes attacken in över sista långsidan där Blue Star Champion på spänstiga ben rundade fram till spets 400 och kvar och sedan gick undan till en överlägsen seger. Motståndet var kanske inte så tufft, men det var ändå en imponerande insats efter lång frånvaro. Hästen har tidigare visat att han kan lägga iväg bra bakom bilen och ledningen kanske är ledig efter en bit? Det blir eventuellt barfota fram den här gången?
9 Benji Dana 15% har flugit lågt till slut i de senaste starterna och har formen helt på topp. Får han spara speeden fram till upploppet ställer han en fråga om segern igen.
Skrällen 11 Jens Patrik 6% har radat upp bra prestationer och står verkligen på tur för en seger. Han står på kronan perfekt inne i klassen och med lite klaff kan skrällen vara ett faktum.
6 Sambucus P.R. 6% galopperade i slagläge 300 kvar med sparade krafter senast och är uppfräschad inför denna start.

FAVORIT 4 Blue Star Champion VINST PÅ 2140: 4 av 21 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 2 av 2 /

SKRÄLLEN 11 Jens Patrik VINST PÅ 2140: 2 av 19 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 23 / Spets: 3 av 10 /


V75-7

Tuff startrusning öppnar upp loppet och det är nu miljonerna ska fördelas

RANKING
A: 8-10-4
B: 6-2-3-7-9-5
C: 1-12-11
D: ––

SPETS-STRID Här är de tre yttersta spåren, 6 Mr Vox, 7 Quality Questioned och 8 Windy Ways snabbast, med fördel den först nämnde. 4 Västerbo Paymyday är kvickast invändigt och vill till ledningen, men får troligen svårt att svara ut Mr Vox.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1640a. 
Vi avrundar omgången med ett rivigt sprinterlopp för den näst högsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål.
10 Scellino Luis 41% imponerade så smått vid sin finalseger i Silver på Valla senast när han tog över taktpinnen 1500  kvar och gick undan till en säker seger över upploppet. Nu är utgångsläget sämre och det behöver inte strula mycket för att det ska bli för långt fram till täten under slutrundan. Han har bara provat kort distans en gång tidigare, som han löste med en seger. Inga ändringar är aviserade.
Jag ger tipsnicken till fältets bästa häst 8 Windy Ways 17% som också har fått sämsta läget. Det här är en mycket kapabel märr som har fått några lopp i kroppen och toppformen är inte så långt borta. Jag tror det blir full laddning när bilen släpper och hoppas att man ramlar ner i en hygglig position. Med minsta klaff tror jag att hon vinner!
Skrällen 4 Västerbo Paymyday 4% visade klar uppåtform vid sin andraplats senast, även om han uppträdde lite segt. Nu är det spetsläge över kort distans och aviserat med racerbalans, vilket gör att alla varningsklockor och saftblandare ringer och blinkar. Se upp!

FAVORIT 10 Scellino Luis VINST PÅ 1640: 1 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 11 av 20 / Spets: 4 av 6 /

SKRÄLLEN 4 Västerbo Paymyday VINST PÅ 1640: 3 av 17 / Bana: 0 av 7 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 4 av 7 /

EN ROLIG SPIK

V75-5: 9 Bottnas Commandeur 13%


BÄSTA DRAGET

V75-23 Just Happy 11%

Omgångens Fynd

V75-110 Västerbo Carrera 4%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-4: 8 Lesja Kongen 4%
V75-6: 11 Jens Patrik 6%
V75-7: 4 Västerbo Paymyday 4%

 

Förstora systemet här 

v75_20160305